הסיפור שלי - זקוקה לעצות דחופות

mandme

New member
הסיפור שלי - זקוקה לעצות דחופות

שלום, אני בת 17 וכמה חודשים והתחלתי ללמוד באוקטובר נהיגה על רכב גיר ידני, אצל מורה מומלץ מאד אבל עמוס (2 שיעורים בשבוע).
היה לי היום שיעור 12, והמורה המליץ לי לעבור לאוטומט פעם שנייה כבר. הפעם השנייה הייתה בתחילת כפול 9-10 וביקשתי להמשיך בכל זאת על הידני. המורה אומר שלדעתו אצטרך 40-50 שיעורים כדי לעבור על ידני, מה שיקח לי הרבה זמן ואני כבר בלחץ להוצאת הרישיון (שאלתי אותו אם זה לא מוקדם לדעת והוא ענה שהוא במקצוע כבר הרבה שנים ובשלב הזה הוא חוזה בצורה נכונה 99% מהפעמים באיזה שיעור התלמיד יהיה כשיר לגשת לטסט).
חשוב לי לציין שהוא לא אמר את זה מתוך רדיפת בצע או משהו כיוון שהוא עצמו לא מלמד על אוטומט (על אף שאמר שהוא יפנה אותי למורה לאוטומט במידה ואחליט לעבור, משמע מבית הספר לנהיגה שלו).
בכל מקרה, אני מתלבטת מאד מה לעשות. הבעיה שלי לפיו היא ראייה מרחבית של הכביש, סימונים, דרכי נסיעה נכונות בעיקר בגלל התמקדות בתפעול הרכב (שלא קלה לי, העברת הילוכים תוך פעולות אחרות, קלאץ').
התייעצתי עם ההורים וחברות (שעברו כולן טסטים על ידני ולא הסתבכו עם זה) והמליצו לי לעבור לאוטומט. מה דעתכם?

mandme

New member
תוספת

התנגדתי בהתחלה לעבור לאוטומט בגלל כל הנימוקים הרגילים שמעודדים ידני כמו נהיגה באירופה או נהיגה ברכב חברה, אז המורה שלי אמר לי שבעקבות שינוי החוק של האוטומט זה כבר ממש לא סיפור ובגלל שהתחלתי על ידני, אחרי שאעבור טסט על אוטומט ואצבור ניסיון במשך כשנה-שנתיים אם ארגיש צורך אוכל לבוא אליו לשיעורי חיזוק בודדים ולגשת בקלות לטסט. הוא אמר שבגלל שהבעיה שלי זה הראיה של הכביש וזה דבר שלוקח זמן להתרגל אליו ולצבור אליו ניסיון, אחרי שכבר אהיה רגילה בעקבות למידה, מעבר טסט ונסיון על אוטומט - יהיה לי הרבה יותר קל להתרגל להילוכים ותפעול האוטו תוך ראיה מרחבית של הככביש אחרי שאצבור נסיון של שנה-שנתיים.
מה דעתכם ?

V e l v e t D r

New member
ברוב המקרים

ואני מדגיש ברוב המקרים כי בסך הכל כולנו בני אדם, אז אנו המורים המנוסים וותיקים כבר יודעים לזהות פחות או יותר על בסיס מספר שיעורים מינימלי את הכיוון אליו נושבת הרוח. ואם המורה שלך שאת מציינת בעצמך שהוא בעל ניסיון של X שנים המליץ ךף לעבור לרכב אוטומט מאחר ואת מתקשה בתפעול רכב ידני, ובנוסף את גם מודה בעצמך בקושי המדובר, אז אולי עדיף באמת שתעברי ללמוד על אוטומט, מה גם שכל מה שציינת על רכבי חברה ואירופה זה לא ממש רלוונטי כי:
א. את חיה כאן בארץ ולא באירופה ואם תיסעי לאירופה ותרצי להשכיר רכב תמצאי פתרון גם לזה.
ב. רכב חברה - 99% מהם אוטומטים היום.

אז אלו לא שיקולים רלוונטים .

בהצלחה.

yanivgr

New member
תגובה לשאלתך

ראשית אני חייב לאמר שכפי שאת רושמת המורה שלך אמין מאד, מקצועי וישר מאד.
ישנם מורים מסויימים שמושכים הרבה שיעורים עם תלמידים שמתקשים בהעברת הילוכים ולא מציעים להם דבר ופתאום תלמיד מוצא את עצמו לאחר 25 שעורים ורק אז הנושא הנ"ל עולה..... כך שכל הכבוד למורה שלך.
גם אני כמורה כאשר אני רואה תלמיד שמתקשה אני מציע לו לעבור להילוכים, בניגוד לבחור שכותב פה שקורה לעצמו קרח... חשוב שתביני אנחנו יכולים ללמד תלמיד שמתקשה לנסוע על הילוכים אולם כמות השיעורים תהיה יותר גדולה וחשוב שהתלמיד והוריו יבינו את המשמעות הכלכלית לכך מראש ובנוסף לעיתים יש כאן נושא של בטיחות בכביש...... והדבר האחרון שאנחנו חושבים על חיים קלים לעצמנו והמבין יבין.
מה שאני עשיתי עם תלמידה שמתקשה נתתי לה שיעור אחד עם אוט' שתרגיש את ההבדל בנסיעה וההבדל בשליטה שלה על הרכב ואז היה לה קל יותר להחליט.
הכי חשוב זה ההתמודדות בתנועה ולא האם אני נוסע עם רכב אוט' או הילוכים.
במידה ויש לך עוד שאלות אשמח לענות.
בהצלחה,
יניב

סליחה שאני מתערב אבל...

על מה את בדיוק משלמת לו 110 שקל ל40 דקות? בשביל שהוא יישב באוטו יטחן פלאפל ושניצל וידבר שטויות בטלפון? (שניהם קרו לי..) את משלמת לו בשביל שיעבוד אתך וישפר את הדברים שאת חלשה בהם, החלטת שאת רוצה על ידני - אז תלכי על זה עד הסוף... אם הוא לא מסוגל לעמוד במשימה תחפשי מורה אחר.
אם את רוצה לגמור עם זה מהר (ואין לך רכב ידני בבית) תעברי לאוטומט. תדעי לך שרוב האנשים מונעים ע"י אינטרס עצמי ונותנים עצות רעות שגורמות לנזקים מכל הסוגים. הכי מצחיק ששאלתי את המורה שלי מה הבעיה והוא אומר שאני משרה עליו אווירה מלחיצה.. חחח טוב מאד כי אם הוא חושב לדפוק אותי , יש לו סיבה מאד טובה להיות לחוץ! לפחות מסרים הוא קולט טוב...

varui

New member
תגובה להקרחות 14

אני יכול להגיד לך בתור תלמיד נהיגה נימצא באותה מצב
עשתי 10 על ידני ( וראתי שזה לא עובד מהרבה בחינות )

mandme

New member
אז מה השירה varui ?

והמורה ניסה לעזור והוא גם אמר שסבבה אם אני אחליט להישאר בידני אבל זה יקח לי המון שיעורים זה לא מה שאני שואלת עליו

למעלה