הסיפור שלי...נורא דחוף אנא עזרו....

Alpha19

New member
הסיפור שלי...נורא דחוף אנא עזרו....

בהודעה אני אתייחס לריטלין והפרעות קשב...זה נורא דחוף שתענו כי זה ישפיע על מה אני אעשה בימים הקרובים...תודה או קיי אז ככה... אתמול בטעות נכנסתי לפורום אסטרטגיות למידה, מתוך שעמום בעיקר התחלתי לקרוא הודעות...בפניי נגלו הודעות של סטודנטים מתוסכלים מלימודיהם עקב כך שהם פשוט לא יכולים לשבת ולעשות שיעורי בית...ההודעות פשוט העבירו בי צמרמורת לא ידעתי מה לעשות עם עצמי...המצב אותו הם תיארו היה בדיוק אבל בדיוק המצב שהתחיל אצלי בכיתה יא' ונמשך לאורך כיתה יב'...בשביל הרקורד אני בן 19 ובחצי שנה האחרונה לא למדתי כי אני לפני קורס צבאי אינטנסיבי ביותר שמתחיל בשבוע הבא...ההרגשה שהייתה לי בכיתה יב' היא של שנאה עצמית שאני לא יכול להכריח את עצמי לשבת וללמוד...כתוצאה מכך גם התדרדרו הציונים שלי...עד כיתה יא' הייתי תלמיד מצטיין לאורך חלק מהיסודי וכל החטיבה כולל כיתה י'...הבעיות התחילו בכיתה יא'...כנראה בגלל הלחץ המוגבר או פשוט זה שנמאס לי ללמוד...לצורך העניין המצב החברתי שלי לא היה ממש טוב..אני חושב שחשוב לציין שבכיתה א'...כשהייתי עולה חדש שמו אותי בכיתה טיפולית אני לא יודע אם אז היה בגלל קשיי שפה או בגלל ADD בכל מקרה...בכיתה ב' השתפרתי ובכיתה ג' עברנו עיר ונהייתי תלמיד מצטיין ..הייתי מכין שיעורים שעות על גבי שעות ובכיתה הייתי התלמיד הפעיל ביותר מבחינת השתתפות...או קיי אני מתחיל לבלבל אותכם כבר..פשוט כ"כ הרבה דברים מתרוצצים לי בראש... שוב כמו שאמרתי לאחר שאתמול ראיתי את ההודעות של הסטודנטים המסתוסכלים וזה הזכיר לי רבות את עצמי,,,,החלטתי היום ...ביום חמישי לנסות בכל כוחי לקבוע תור לנורולוג בשביל לקבל מרשם לריטלין...הצלחתי בכך ונסעתי לנורולוגית שנמצאת בעיר אחרת(ביזבזתי את כל היום בנסיעות) בכל מקרה לבסוף הגעתי אליה ונכנסתי לפגישה ..היא לא עשתה בדיקות כלשהן חוץ מזה שהיא היכתה בפטיש מיוחד בברכיי ושאלה אם יש לי מחלות קודמות אמרתי שלא ואמרתי לה שקראתי באינטרנט שהריטלין מחולל פלאות במקרים כמו שלי...היא הסכימה לרשום לי מרשם לריטלין בלי בדיקות מיוחדות ורשמה לי 30 כדורים של 10 MG ....קניתי אותו ונסעתי בשמחה הביתה..כשחזרתי המשכתי לקרוא בפורום אסטרטגיות למידה ובפורום לקויות וזכויות ADD וראיתי מקרים שבהם בעיה של חוסר ריכוז באה לידי ביטוי במין תיקים בילדות...עקב כך נזכרתי בכך שלאורך היסודי וחלק מהחטיבה אם אני לא טועה היה לי כל מיני תיקים כאלה..של מיצמוץ מוגזם בעיניים למשל... עכשיו ראיתי מלא הודעות שבילבלו אותי של שילוב ריטלין עם דברים אחרים ודברים בסגנון..בכל מקרה אני ממש אובד עצות..מה אתם מציעים לי לעשות?...

יונה שו

New member
אכן נוראאאאאאאא מבלבל

גם אני כבר התבלבלתי מרוב הודעות. לאיזה מהודעותיך להתייחס, לזו, או לקודמת, ואולי לחכות שתגיע עוד אחת... .בקיצר... ניכר חוסר הסבלנות
ואך טבעי הוא הלחץ... כן כן. בעניין של ריטלין, באמת מוזר שכך בודקים ומחליטים בקלות, ועוד לנסוע לעיר אחרת בשביל זה... חבל. הבדיקה החזקה יותר לראות אם כדאי או לא היא : בדיקת TOVA. אם יש אפשרות להגיע לבדיקה כזו, מה טוב. חוץ מזה... אם אתה חושב שיש קשיים מסוימים בלמידה שהפורום הזה - אסטרטגיות למידה - יכול לעזור - קדימה, שתף ונעזור. בעניין של תופעות לוואי וכו' - כדאי לך להגיע לפורום של ADHD...

דליה.ד

New member
תגובה לבעיה - ronit141

קוראים לי רונית ואני בת 19.ורציתי להגיב לבעיה שלך. לפי מה שאני קראתי על הפרעות קשב,אני מבינה שאם יש לך בעיה כזו,עליך לעבור אבחון מיוחד שנעשנ ע"י "ניצ"ן" או בקופת-חולים ושם בעצם בודקים אם הנך סובל מבעיה זו. במקרה והתשובה היא חיובית,יש מספר דרכים לטפל בבעיה ואחת מהן היא שימוש ברטלין,עד כמה שהבנתי זהו כדור שניתן לאדם שאיכשהוא עוזר לו להתרכז ולהיות ממוקד.ישנם אנשים שאומרים כי הכדור הזה חולל אצלם פלאים ויש כאלה שיגידו אחרת.בכל אופן,אחרי האבחון יקבע הדרך לטפל בבעיה. בכל מקרה,הייתי ממליצה לך לעבור את האבחון,גם בשביל עצמך וגם בשביל העתיד שלך.מה שיש לך היא לא מחלה ואפשר בקלות לפתור אותה.מה גם שאתה יכול להתעודד כי הבעיה הזאת קיימת אצל מרבית מהאוכלוסייה,רק שרובינו איננו מודעים בכלל לבעיה,מכחישים אותה או פשוט מבלבלים את זה עם לחץ. מקוה שעזרתי במשהו שיהיה בהצלחה בהמשך הדרך ובצבא ומקוה שהכל יבוא על פתרונו!!!

דליה.ד

New member
ריטלין

תרופה הניתנת לילדים ואנשים הסובלים מהפרעת קשב וריכוז.

Alpha19

New member
תודה על התגובות אבל....

שלום לכם..תודה רבה על התגובות...אני מבין שיש צורך שאני אעבור את האיבחון...הבעיה שאני ממש לא יודע איך זה ייסתדר לי מבחינת זמן אני כ"כ מצטער שלא חשבתי על זה קודם...בכל מקרה במידה ואני כן עובר את האבחון...כמה זמן הוא אורך?...מה העלות הממוצעת שלו?...אני יכול לעשות אותו דרך קופת החולים שלי מאוחדת?...האם אני צריך הפניה לאיבחון?...לאיזה מכונים באזור רמת גן כדאי לפנות?...יש שמ מסויים לאיבחון הזה?....תודה

Loopaloopa

New member
הייתי נזהרת עם ריטלין

אני מכירה את השימוש בריטלין בילדים. ילד שלא מסוגל לשבת במקומו יכול להפוך לאפאטי עם השימוש בריטלין. אמנם ריטלין הוא גם מצילם הגדול של ילדים רבים, ואכן מחולל פלאים, אבל היום נותנים אותו בקלות רבה מדי. באופן כללי, אני לא בעד ריטלין. ובקשר לחוסר הקשב- יכול להיות שאני טועה, ולכן חשוב האיבחון, אבל מה שאתה מתאר לא נשמע לי כהפרעת קשב אלא פשוט כ*חוסר* ריכוז. גם אני הייתי תלמידה מצטיינת, אבל בכיתה י"א פשוט נמאס לי ללמוד. לא הייתי מסוגלת לפתוח את הספרים. זה הגיע למצב שיומיים לפני מבחן בגרות הייתי פותחת לראשונה את הספר וסוגרת אותו מיד. לא יכולתי להתרכז מול החומר. האם אתה לא מסוגל להביא את עצמך לשבת מול הספרים, או שקשה לך גם בחיי היומיום? קח בחשבון שבית הספר שונה מהחיים "האמיתיים". נסה ללמוד כשאתה רוצה ואין לחץ ותראה אם אתה מסוגל. יכול להיות שמה שקרה זה שלא היה לך כוח יותר לחרוש וללמוד לבגרויות. אבל יכול להיות שיש לך בעיה. מה שכן- אל תיקח ריטלין בגלל בעיות עבר- קח אותו רק אם יש לך בעיות בהווה. ריטלין היא תרופה לכל החיים. האם אתה באמת צריך אותה?

Alpha19

New member
מאוד מודה על התגובה..אז ככה:

אני לא יודע מה הסיבה שבגללה התייאשתי בכיתה י'...לא קרה שומדבר מיוחד בחופש בין כיתה י' ל יא'...למרות שאני זוכר שגם בחופש כשהייתי צריך להכין עבודות לא עשיתי אותן...בעצם כשאני חושב על זה כנראה היה לי את החוסר ריכוז הזה כל הזמן פשוט אף פעם לא היה לחץ כ"כ והייתי יכול להתגבר על זה...ובעצם בסוף כיתה י' ידעתי שאני הולך לפני תקופה קשה...אולי פשוט כל הכוח שלי להתמודד אזל אחריי כיתה י' שבעצמה הייתה דיי קשה אבל סיימתי בהצטיינות...בכל מקרה אני ממש לא יודע מה אני אעשה עכשיו...אני חושב אני אקח עכשיו בפעם הראשונה כדור ריטלין ואני אראה איך זה הולך...אני אנסה לכתוב איזה סיפור או משו בסגנון ונראה כמה אני אוכל להתרכז בו..אבל שוב אני ממש לא יודע מה לעשות כל עצה תתקבל בברכה...את משתמשת בריטלין?..דרך אגב מה ההבדל בין זה לקונצרטה?

Alpha19

New member
מהו בעצם האבחון?

איפה בעצם אני עובר את האבחון לבדוק אם יש לי הפרעת ריכוז..איך זה מתקשר לנורולוג...?...איך הולך כל הסיפור הזה?

חצרונית

New member
אבחון TOVA

קודם כל הייתי בודקת בקופת החולים שלך, כדי לבדוק האם הם משתתפים בעלותו, חלק מהקופות משתתפות מה שמקל על הנטל הכלכלי, ואז הם גם יוכלו להפנות אותך למרכזי האבחון שאיתם הם עובדים בעיקרון, אתה יושב באבחון מול מחשב ועונה על תשובות שונות, לאחר שאתה מסיים, אתה מקבל ריטלין, מסתובב כשעה ואז עושה מבחן מול המחשב שוב. אז הם מגלים האם הריטלין משפיע על רמת הריכוז שלך האם התוצאות השתפרו באופן משמעותי שיצדיק נטילת ריטלין אולי לא תהיה השפעה של הריטלין ואז הקשיים שלך נובעים ממשהו אחר בכל אופן בכל מרכז כזה יושב גם נוירולוג איתו ניתן להתייעץ לכן לדעתי, בדיקה כזו היא טובה יותר מביקור של 5 דקות אצל נוירולוג, שמלק סתם מרשם, מה שגורם לקלות הבלתי נסבלת של חלוקת תרופה זו.

wildgirl1

New member
רטלין

שלום. אני תלמידה בתיכון והציעו לי בבית ספר היועצת להשתמש ברטלין . אני חשבתי לנסות אבל לא לפני שדיברתי עם אמא שלי ואז התיעצנו עם דודה שלי שהיא רופא וראינו מה התרופה הזאת כוללת בתוכה ואני כבר לא רוצה להשתמש בה היא מסוכנת גם אנשים יגידו שהיא עושה טוב היא עדיין פוגעת בהם אני לא מאמינה בתרופה הזאת אני ממש לא מיעצת לקחת אותה היא מזיקה ולפי דעתי מסוכנת למרות שהיא עוזרת אבל כמו שלספורטאים אסור לקחת כדורים ממריצים כי זה נקרא לרמות ככה זה עם רטלין הרי ברטלין יש סם ככה שעם אתה מאמין בעצמך אתה תצליח בזכות מה שאתה ולא בזכות תרופה שעוד יכולה לפגוע בך. מה אתה חושב ומה תעשה אשמח לדעת?

Alpha19

New member
מממ

דיברתי עם הקופה הם אמרו שהם לא משתתפים בעלות של המבחן ושהוא סתם חסר ערך...יש עוד איזה מבחן שאני יכול לעשות?...לאיפה אני עוד יכול לפנות?...זה נורא דחוף

תכנס לאתר בית של תפוז ותקליד ריטלין

ומשם תגיע לדף שיכוון אותך עד כמה שזה זכור לי זה ברמת גן ברח בן גוריון הכי קרוב ואני בהחלט חושבת שאתה מתקשר לשם לבדוק דרכם האם אפשר לחייב את הקופות חולים כמו במיקרים אחרים
בהצלחה

דליה.ד

New member
אוהו...איזו סערה!

אני חייבת להתייחס לכמה דברים שהועלו בנוגע לריטלין ולטובה... ריטלין אינה תרופה שגורמת לאפטיות! זו תרופה מעוררת אם כבר. מדובר בתרופה שכאשר היא מותאמת למי שזקוק לה היא עושה עבודה מצויינת. עד היום לא ידעתי שניתן להפריד בין בעית קשב לבעית "ריכוז" ריכוז הוא פשוט קשב ממוקד, ולפני הריכוז יש את הקשב בהיררכיה של קליטת גירויים מן החוץ. אם אין לך בעית קשב, מן הסתם אין לך גם בעיית ריכוז! אז כדאי לעשות קצת סדר במונחים.... בדיקת טובה אינה באה להחליף בדיקה נויורולוגית אלא היא חלק מסוללת האבחונים לצורך הבחנה מבדחלת של הפרעת קשב וריכוז עם או בלי היפראקטיביות. בדיקת טובה אינה עומדת לבדה אם כן, והיא בדיקה ממוחשבת שנעשית בתנאי מעבדה וצריך לקחת אותה ככזו! נוירולוג המאבחן adhd "תוך חמש דקות" צריך לשלוח לכלא, ועד היום לא פגשתי נוירולוגים כאלה! אז בואו ניזהר בלשונינו. אני אבחנתי את ארבעת ילדי אצל נוירולוג (חלקם עם טובה וחלקם ללא טובה) והבדיקה היתה במשך מספר מפגשים והאבחון הקצר ביותר ללא הטובה לקח כשעתיים! כמובן שהקשר עם הנוירולוג לא נפסק לאחר האבחון אלא ממשיך לאורך הטיפול, לצורך מעקב ואבחונים נוספים בעתיד ככל שהילד גדל. אני מצרפת מספר קישורים כדי לעשות סדר במושגים, מי שמעוניין באמת לדעת מוזמן לקרוא ולהבין:

למעלה