הסיפור שלי

alonfo1

New member
הסיפור שלי ../images/Emo10.gif ../images/Emo7.gif ../images/Emo46.gif ../images/Emo122.gif../images/Emo4.gif

טוב, אז כמו שאפשר להבין מהפרצופים הסוף לא כל כך שמח..... הכתיבה הינה בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד.....מיועד לנשים וגברים שמי אלון, וניגשתי בפעם השניה לפסיכומטרי במועד אוקטובר האחרון. כפריט המשתייך למין הגברי מהזן הישראלי המצוי שיודע הכל, ולא צריך להקשיב לעצות, ניגשתי בפעם הראשונה בלי ללמוד (עשיתי קורס ב-HighQ בלי לעשות כלום - ישבתי כמו בובה בשיעורים ולא פתחתי את הספרים) וקיבלתי ציון סביר, אך לא מספק. והלקח נלמד, ולפסיכומטרי האחרון למדתי (אומנם לא כמו שציפיתי מעצמי) אבל למדתי...(בעיקר מילולי, הסתמכתי על הזכרון בנוגע לכמותי מהפסיכומטרי הראשון) עשיתי את הסימולציות, עמדתי בממוצע על 4-6 טעויות בפרק והעתיד נראה ורוד... הגיע היום הגדול..מגיעים לאוניברסיטה, יש ! אני בכיתה עם מזגן, בוחנות נחמדות/צעירות.. מחפשים את השירותים...של הבנים נעולים, לא נורא יש בקומה מתחת והכל סבבי בבי, אפשר להמשיך עפ"י התוכנית ולקוות ל-4-5 טעויות בפרק. נו, טוף המשגיחות מסבירות ומסבירות ומסבירות....עד שלפתע ללא הקדמה... תתחילו !!! רגע רגע, מה קורה פה....30 שניות להבין שאפשר להתחיל לסדר את המים/להכין קערת ענבים/לחדד עפרונות....טוב מתחילים, מילולי פרק ראשון...ואני מגלה שבניגוד לפסיכומטרי הראשון הפעם פרקי המילולי קלים יותר.....והמבחן נמשך...אומנם לא נשארות לי דקות מנוחה בסוף הפרקים אלא כמה עשרות שניות..אבל אני מרוצה..המבחן בנתיים "הוגן" ואין הפתעות...ואני זורק עוד עינב לפה. מגיע כבר הפרק השביעי...כמותי....לא הולך משהו אבל בסדר...אני כבר בשאלה 17...אחרי שעברו 14 דק´ ודילגתי על שאלה אחת...ופתאום...ככה ללא הקדמה....אני מרגיש כאילו העבירו את הכנרת לתוך השלפוחית שלי...ואני לא יודע מה לעשות....מנסה, משלב רגליים....לוחץ עם הידיים.... וכלום..... תיכף יהיה פה ברז מיים חמים....מבט עצבני על השעון..אני כבר על 17 דק´ מתחילת הפרק ואני לא מצליח להתרכז בשאלות....גרף מחורבן...ביטוח מי נגד מי שם בכלל....טוב, אין ברירה.....חייב לקחת החלטה אמיצה..מביט ברפרוף בטופס הבחינה ומגלה שהפרק השמיני הוא אנגלית...רגע....הפרק הנוכחי הוא רק השני בכמותי, כלומר בוודאות פרק אמיתי....שוד ושבר...מה עושים ? לנסות לפתור...ואולי להרוס גם פרק אמיתי באנגלית ? או לזרוק כמה שאלות בכמותי ...? אין ברירה...עברו כבר 19 דק´ מתחילת הפרק...אין ברירה...תופס את הכפכפים...רץ להעיר את המשגיחה המנומנמת ליד הדלת ורצים החוצה.....מגיעים לשירותים....SHIT נעולים...רצים לקומה מתחת....נכנס לשירותים...רגע ?? איפה המוזאיקות המיוחדות עבור המיו החלש ? אכן נכנסתי לשירותי הבנות...... פרקתי כמה ליטרים וטסים בחזרה לקומה העליונה לגלות שנשארו לי 2.5 דק´ לסוף הפרק ואני עם 7 שאלות לא פתורות (5 בגרף....) מנחש כמו מטורף.....וממשיך לפרק האחרון (אנגלית) לגלות שהוא ברמה של כיתה ח´ !! מה !?!?! מה זה החרטה הזה ? כך שהתקווה ל-700+ נמוגה עם זרם המים בשירותים.... ודווקא התאמנתי על זה, בסימולציות לא יצאתי לשירותים ואף פעם לא נתקלתי בבעיה מיוחדת כנראה האשמה היא בכמות הענבים הכפולה שאכלתי במהלך המבחן, כי שתיתי פחות מבמהלך הסימולציות כל הכבוד למי שקרא עד כה, אתה רשאי להדפיס את ההודעה, לגשת למכולת הקרובה למגורך ולקבל סוכריה חסכתם לי שעה אצל הפסיכולוג לפחות הציונים במילולי ובאנגלית ישקפו את הידע שלי....והמחיר הכבד.. של 7 ניחושים.....( איזה באעסה היה לי די מוזר, כי הפסיכומטרי השני היה שונה מהראשון בראשון המילולי היה מאוד קשה (לוגיקה, סידורים) והיה צורך ממשי ללמוד מילים. במבחן השני פרקי המילולי היו יחסית קלים לעומת הנלמד בקורסי ההכנה השונים. כמעט ולא היה צורך באוצר מילים. אנגלית וכמותי היה באותה רמה.

newon77

New member
god damnit!

וואחד סיפור. למה לא בדקת את השירותים ע"י זה שפשוט נכנסת אליהם? חוץ מזה - אי אפשר היה להשתין לתוך עציץ שם או משהו כזה? אגב - אני מאמין שהרבה אנשים ידפקו את הפרק הזה בכמותי, כי היה אחד שהיה באמת קצת קשה. אגב, זה של מרץ באמת היה קשה בצורה בלתי רגילה. איך המבחן עבר עלי בקצרה: נשארו לי בד"כ דקות, היו לי כיסאות סטודנט מסריחים, זללתי שוקולד של 100 גרם תוך 40 שניות (בדוק!) בסיום הפרק השישי, הטמפ´ הייתה בסדר בסה"כ (למרות שכמה ערסים התלהבו מזה שהם מצליחים לתכנת את המזגן), ידועות לי שתי טעויות. הערכה שלי: 145-150 באנגלית, 144-150 בכמותי, 140-148 במילולי. אם זה מנחם אותך, זה היה המבחן השלישי שלי. Farewell.

Amalthea

New member
המממ תסתכל על זה ככה

יש לך סיכוי של 4^7/1 להצליח בכל 7 הניחושים... תגידו, עוד מישהו חוץ ממני בלחץ לא סביר בכלל לקראת קבלת הציונים, שיבואו עלינו לטובה (או לא) בעוד שבועיים-שלושה, וזה רק אם הפדלאות במרכז להערכה יזיזו את עצמן בקצב המוצהר? אוף! תגיעו כבר!!!

newon77

New member
...

לא ממש, האמת. כמה טעויות את חושבת שיש לך \ כמה כבר מצאת?

Amalthea

New member
*למה* אתה חושב שאני

ממש בדקתי במה טעית ובמה לא? אפשר לעשות את זה, בכלל? יש שם אלף שאלה ושאלה, גאדמיט!!! חוצמזה מן הסתם (חוץ משאלה או שתיים שאני מודעת לטעות שעשיתי בהן) אני חושבת שתשובתיי היו נכונות, אחרת הייתי בוחרת באחרת מתוך הארבע, לא? ןלבסוף, גם אם הייתי מודעת למשהו בזמן הבחינה, הדחקתי את זה לאחריה... (זו לא היתה חוויה שאני אנצור לנצח) את הדו"ח המפורט של מס´ טעויותיי בכל תחום אתה תקבל בעוד כשבועיים, אינשאללה. עד אז, רציתי לשאול, האם באותו מועד ובאותה שעה, פרקי הפיילוט של כל הנבחנים היו אותם פרקים בסדר הבחינה (כלומר, הרביעי והשמיני, לחשדי) או שהמבחנים לחלוטין שונים בין הגרסאות?

newon77

New member
*למה* את חושבת שאני

אענה לך אם יש לך גישה כזאת דפוקה? תקראי שוב את ההודעה הקודמת ותביני איזה שטויות כתבת (ואגב - ענית לי בגוף הפסקה המיותרת שכתבת).

Amalthea

New member
אז ככה

קודם כל באמת לא התכוונתי לפגוע, באף אחד ובטח שלא בך אישית, קראתי שוב (ושוב ושוב) ולא זיהיתי את המקור להתמרמרות, אבל מתנצלת בכל אופן. איך שלא יהיה,מה שניסיתי להבהיר זה שעל אף שאולי זיהיתי טעות או שתיים בפרק, אני די משוכנעת שהיו לי יותר, וגם זה עדיין נשמע לי די הגיוני... (אחרת היו די הרבה אנשים עם 800, לא?) ולבסוף אשמח לקבל תשובה בכ"ז לשאלותיי. ממך, או מכל מישהו אחר....

newon77

New member
... (2)

להלן חלק מההודעה השניה שלי בדיון זה (כותרתה: "..."): "כמה טעויות את חושבת שיש לך \ כמה כבר מצאת?". דהיינו: כמה מצאת = בכמה שאלות את יודעת בוודאות שטעית. ו- כמה טעויות את חושבת שיש לך = לפי הערכתך את עצמך מסימולציות וכו´, כמה את חושבת שטעית. את ענית באופן לא ממש קשור. לדוג´: "אני חושבת שתשובתיי היו נכונות, אחרת הייתי בוחרת באחרת מתוך הארבע, לא?". נו באמת. בקשר לש´: הייתי אומר שכן, אבל המועד האחרון ערער בי את הוודאות לגבי כך.

Amalthea

New member
קודם כל, זה היה ממש מהיר ../images/Emo112.gif

ולענייננו, לפי הסימולציות אני אמורה לקבל בערך 720-40 אם כי אני לא משוכנעת שהייתי במיטבי במבחן ולא משוכנעת שאני מסוגלת לקבל 740 אבל אני אמשיך לטפח את תקוותי עד הגע התוצאות. לגבי כמה שאלות אני חושבת שבהן טעיתי, אמרתי את זה כבר אני בכ"ז כותבת שוב, שאין לי שמץ של מושג, יש שם הרבה שאלות, זאת היתה הפעם הראשונה שלי, לא יודעת... ולגבי השאלה עם הפיילוטים, המדריכים של הקורסים, למשל, אף פעם לא התייחסו לעניין הזה?

אכן מבאס...

אבל אתה עוד במצב טוב. אני לא מכיר הרבה אנשים שהסיבה היחידה שהם ינחשו שאלות בסוף הפרק היא שהם יצאו לשירותים באמצע. בכל אופן, אם אתה רוצה שאני אוסיף את הסיפור של לטאג-ליינס רק תגיד. גם אם תקבל 300 בפסיכומטרי, לפחות אתה יודע לכתוב יפה
ילד חורף

alonfo1

New member
תודה ../images/Emo9.gif

תרגיש חופשי...כל הזכויות לא שמורות.... וד"ש לאורית....כפרה עליה, אני מת על המוסארקה שלה.

LifeGiver17

New member
עצה לבחינה

קראתי את הסיפור של זה שכתב פה על איך שהלך לו בבחינה והתחלתי לתהות מה כדאי לאכול\לשתות בזמן הבחינה אם בכלל. מצד אחד אני חושב שלא לאכול כלום ולא לשתות כלום יהיה קשה, אבל מצד שני אם תשתה יותר מידי, אז תצטרך ללכת לשירותים באמצע הבחינה. מה אתם מציעים לי לעשות?

newon77

New member
...

אם צד אחד לא טוב וכך גם הצד השני, למה לא ללכת על משהו באמצע?

D a n n y b o y

New member
איזה מזל היה לי...

סיימתי כל פרק באנגלית בקצת פחות מרבע שעה... אז היה לי מספיק זמן לשוטט במסדרונות האוניברסיטה בחיפוש אחר שירותים לא נעולים.

pallidfool

New member
אני

דאגתי ללכת לשירותים לפני הבחינה, והבאתי לי שני בקבוקי מים קטנים לבחינה. עשיתי זאת ליתר בטחון, ומעשית שתיתי רק לגימה אחת אחרי כל פרק כדי להרטיב את הגרון.

ailag

New member
שוקולד

אבל לא מלכלך. שום דבר שעלול ללכלך את הטופס.. טופי! ללכת לשירותים לפני. להביא משהו למקרה שיהיה קר (באוניברסיטה הם מתלהבים מהמזגן!) אם אתם לא מביאים שתייה, לפחות תשימו בתיק כדי שתוכלו לשתות אחרי המבחן, כי הקצב של הפסיכומטרי מתיש. לי כאב הראש אחרי המבחן, אפילו שסיימתי את רוב הפרקים מספיק זמן לפני שהוא נגמר. וסטופר :) רק תיזהר, כי אצלי איפסתי את הסטופר בשעון באמצע התדרוך, והמדריכים חשבו שזה סתם שעון מצפצף ואסרו עליי לגעת בו. כשהפרק התחיל הסטופרים של כולם עשו ביפ .. חוץ משלי.

LifeGiver17

New member
שוקולד לדעתי זה לא רעיון טוב

יכול להיות שאני טועה אבל אם אתה אוכל שוקולד תיהיה לך יותר אנרגיה לזמן קשר ואחרי זה אתה תיהיה במצב יותר גרוע ממה שהתחלת, חוץ מזה, זה נורא מצמיא...

husam11

New member
עצה

אני מציע לך לאכול לפני הבחינה בשלוש שעות לפחות, לפני הבחינה אני מציע לך לאכול קצת דבש ואם יש תמרים לאכול כי יש פה סוכר "טבעי", לא ממליץ לך על שוקולד, כי יכול להיות שלא תרגישי בנוח. לקחת מים ולשתות רק מתי שצריך כי...

השרותים הם חברך הטוב ביותר

כל עניין השרותים והאוכל זה מאבק פסיכולוגי שלך כנגד גופך. בכדי לנצח אני ממליץ שבאמת תסיים לפחות פרק אחד באנגלית עם מספיק זמן כדי להשתין. הטיפ שלי בעניין אוכל זה לוותר עליו. אבל... תביא איתך פחית שתייה. באמצע הפסיכומטרי תפתח אותה בקול גדול כדי לראות את כל האנשים בחדר מסתובבים אלייך עם הפרצופים המבוהלים שלהם ומלאי החרדה. זה ייתן לך תנופה גדולה להמשך. מי סאדיסט? בכל מקרה, רצוי שתשמור על הפחית במצב טוב כדי שלא תתפרע בעת פתיחתה.

victorr2

New member
אני רצתי לשירותים 3 (!) פעמים

אבל לפחות השירותים היו כעשרה מטרים מהכיתה.

למעלה