הסיפור שלי

kathi

New member
הסיפור שלי../images/Emo14.gif

אני עוקבת אחריכם כבר הרבה זמן, ועכשיו שאני מכירה את רוב השמות והסיפורים, אני יכולה ונח לי לכתוב את הסיפור שלי. הכל התחלי לפני שנתיים, הפסקנו לקחת גלולות אבל לא ממש ניסינו להכנס להריון, אחרי 4 חודשים שבהם קיבלתי רק פעם אחת(המחזור שלי תמיד לא היה סדיר) הלכנו לרופא להתיעצות. לצערנו הגענו לרופא גרוע שמאד הלחיץ אותנו לא הקשיב לנו,לא הסביר מה המשמעות של טיפולי פיריון, לא שאל אם אנחנו בכלל מעוניינים כי סה"כ לא ניסינו לבד, וישר נתן לי מרשמים לאיקקלומין וכוריגון,את הכימיה של התרופות הכרתי, את מנגנון הפעילות הכרתי אבל לא היה לי מושג למה אני נכנסת מבחינה נפשית ופיזית ובכלל היה לנו קשה להתמודד עם העובדה שלא נוכל להביא ילדים בצורה טבעית. בהתחלה כל שלבי הטיפול נראו לי נוראיים, אחרי כל בדיקת דם כמעט התעלפתי, כל אולטרה סאונד וגינלי נראה לי כמו התעללות("את בטוחה שיש לך שחלה שמאלית כי אני לא מוצאת אותה"). אחרי 3 טיפולים נכנסתי להריון- שמחה גדולה, אושר אופוריה, תיכנונים ופנטזיות, ואפילו כבר בחרנו שם(שנינו היינו בטוחים שזאת בת),אבל יחד עם זאת היו בחילות קשות עייפות וכל מיני מחשבות חרטה, ואיזה מין אמא נוראית אני אהיה, בזמנו המחשבות האלה מאד הלחיצו אותי.ואז בשבוע ה-13 דימום קל מאד אבל פחדתי נורא ,רצתי לרופא שעשה לי אולטרה סאונד הוא אמר שהעובר מאד קטן(אז מה היא מתפתחת בקצב שלה), שהדם הוא דם נידה(גם בהריונות תקינים יש דימום), שאין דופק (אולי היא פשוט נחה). רק כשהתלבשתי והוא הושיט לי תחבושת הבנתי שבעצם זהו אין יותר תינוקת, היא מתה כבר משבוע 8 ("מה לא הרגשת שהפסיקו לך סימני ההריון").ואז בכי בכי ודיכאון("מה כבר הספקת להקשר אליה,את כולה בחודש שלישי"),ואלי התינוקת שלי מתה בגללי כי עבדתי מאד קשה ואולי זה קרה כי לא מספיק רציתי אותה, ואולי רצחתי אותה עם המחשבות הרעות שלי.ואחרי כמה זמן ניסינו שוב והפעם זאת היתה החלטה שלנו ובאמת מאד מאד רצינו וידענו לקראת מה אנחנו הולכים, וכך שוב כדורים זריקות הזרעות, גירוי יתר של השחלות וכאבים, תחלית טיפול- תקוות גדולות, כשלון טיפול- בכי בכי וחוסר אונים.אחרי 9 טיפולים סיוטיים שכבר כמעט נגמרו לנו הכוחות, שוב בדיקת הריון חיובית ושוב השמחה הגדולה חזרה אבל לא להרבה זמן מהר מאד הבנו שמשהו לא בסדר- הריון מחוץ לרחם של יותר מעובר אחד כנראה- אשפוזים וכאבים שנמשכו חודשיים, עכשיו אנחנו אחרי פיזית הכל כבר בסדר, גם נפשית בסדר כי החלטנו לעשות הפסקה וזה עזר לנו. אבל אני יודעת שאין לי הרבה סיבות לאופטימיות, כי גם הכניסה להריון מאד קשה לי, וכשיהיה הריון יש סיכוי של 1:10 שיהיה מחוץ לרחם, גם אם הוא ברחם יש סיכוי גבוה להפלה מוקדמת(בגלל ההפלה הקודמת), ונניח שנעבור את החודשים הראשונים בשלום אז עדיין יש סיכוי של 40% להפלה מאוחרת בגלל פגם אנטומי ברחם(רחם חד קרני),אני רק יודעת דבר אחד שעוד כאב לב כזה שעוד הפלה פשוט תשבור אותי לגמרי. ,

sivanori

New member
וואו ../images/Emo5.gif

דבר ראשון שרציתי להגיד זה את לא אשמה !!!!
שלא יהיה לך ספק בענין הזה. לא עשית שום דבר רע - עבדת כמו שאת רגילה, בטח שלא עשית את זה עם המחשבות שלך ובטח שלא בגלל שחשבת שאת לא רוצה אותה. אם זה היה עובד ככה, לא היה לועדה להפסקת הריון כמעט עבודה ...
אני גם חושבת שההפסקה שאתם עושים היא מצויינת. צריך המון כוחות להריון מפחיד כל כך ולהכנס להרפתקה הזו מותשת זה ממש לא לענין. עכשיו פרקטיקה - אני מבינה שאתם כן רוצים ילד שלכם. זה הרגע ללכת למומחים הגדולים, לשלם להם כמה שהם רוצים ולעשות כל מה שהם אומרים. אין מה ללכת לרופא מגעיל, כי אתם צריכים את התמיכה שלו. זה גם לא המקום לחסוך בכסף. כבר גילית שאת מוכנה לעשות ולשלם הכל בשביל זה. בימים אלה יש מה לעשות ויש עוד דברים שאפשר לנסות. אני יכולה לספק לך על חברה שעברה שתי הפלות (שבוע 9 ושבוע 21) והיום חובקת אושר גדול ומתוק מאד. לקח לה כ-3 שנים לעשות את האושר שלה, כולל טיפולים, ניתוח ברחם, תפר בצואר הרחם והסטריה ענקית. יש אור בקצה המנהרה. אני מבטיחה לך. השאלה היא מי יעזור לך לעבור אותה. תפני למרפאות פוריות בביתי החולים הגדולים, תראייני את הרופא, תקחי נשימה עמוקה ותנסי שוב. אם אתם לא רוצים לנסות שוב - תנסו אימוץ. יש גם פורום כזה בתפוז, ושם ישמחו לענות לך על שאלות. מקום נוסף שאת ובן-זוגך, ואפילו לבד, צריכים לבקר בו זה חדרו של הפסיכוטרפיסט או הפסיכולוג (אולי אישה). לפעמים צריך מקום שבו מותר ממש להשתולל ולא צריך להתאפק או לשלוט "לטובת הסביבה". אני יודעת מניסיון שלי שאחרי שגומרים להיות בביצה של העצב והרחמים העצמיים צריך חבל בשביל לצאת ממנה. עשייה היא חבל מצויין.
סיון

נ ו ע ם

New member
אני לא כל כך מסכים איתך...

לפעמים אנחנו כן אשמים! אשמה זה לא דבר כל כך נורא כל עוד זה לא היה בכוונה תחילה! לפעמים אנחנו נוטים לחשוב שאנחנו כל יכולים! לפעמים אנחנו חושבים שאנחנו המבינים הכי גדולים!! ולפעמים לפעמים אנחנו פשוט לא מבינים... --------------------------------- הענין הוא לא לחפש אשמים! העניין הוא יותר להבין... העניין הוא לדעת ללמוד מטעויות בפעם הבאה ולדעת להיות הרבה יותר רגיש למצב הנוכחי! ישנן כאלו שיכולות לעבוד עד הרגע שהמים יורדים ויהיו כאלו שחייבות לנוח מהרגע שהבינו שהן בהריון! ----------------------------------------- אני חושב שהייתי שותף במותה של הקטנה! לא שותפות בכוונה חלילה!! ואולי אפילו לא בדרך עקיפה אבל הייתי שותף! במחשבה לאחור, אני מבין שלא היינו מספיק רגישים לעובדה שאנחנו בהריון ועשינו דברים שלעולם לא נדע מה היה משקלם! למדנו מהטעויות, והתבגרנו! אבל לא טמנו את הראש בחול ואמרנו "היא הלכה לעולמה כי כך היה מזלה!" לצערנו, טעינו! אבל כמו הרבה דברים נוספים שלמדנו לטעות זה אנושי! להודות בטעות זה אלוהי!! נועם.

karen01

New member
אשמה??

קצת הרגזת אותי עם עניין האשמה. אמרת שעשיתם דברים שאולי לא הייתם צריכים לעשות ושאולי גרמו למות העוברית - חשבת על כל אותם הריונות לא רצויים שהאמא עושה הכל - כולל סיפורים מזויעים של לדחוף מסרגות ובכל זאת ההריון שורד?? הבחורה שמאחורי הסיפור הזה נמצאת בכזה כאב - איך אתה יכול להציע שהיא אשמה? על סמך איזה מידע? זה שהיא לא נחה? זה שהיו לה היסוסים ושאולי היא לא רצתה מספיק? האם בגלל זה גם היה לה הריון מחוץ לרחם? יש הריונות שנחים בהם והם נופלים, ויש הריונות שמתאמצים בהם והם שורדים. אלה הן עובדות. כל השאר זה ספקולציות חסרות בסיס ותועלת. אולי זה עוזר לך להתמודד כי אתה חושב שאם בפעם הבאה תשמרו ותיזהרו זה ייתן לכם איזשהו ביטוח לגורל ההריון. מצטערת להעיר אותך למציאות - כל כך מעט מזה הוא בשליטתנו! אולי אני רגישה מדי אבל התגובה שלך קוממה אותי, ואולי כדאי להיזהר עם מה שכותבים. בעיקר כשעונים לאנשים שנמצאים במצב כל כך שביר. אותו הדבר היה בתגובה שלך ל- likush, שהיתה בדרך להפלה ואתה לא יכולת להחזיק לה אצבעות. אתה לא יכול - בסדר, זכותך - אבל לא כל דבר צריך לכתוב! מה זה תורם?

נ ו ע ם

New member
כן!

האמת לפעמים מרגיזה! אני אומר את מה שאני מרגיש... למדתי להביע ולא לנצור עמוק בפנים! אני כתבתי את הדברים באופן כללי, וחבל שבחרת לכתוב את הדברים אליי באופן אישי! מה שכן, אני תמיד אמשיך לומר את מה שאני חושב! אני לא אכתוב רק דברים שקל לשמוע, במיוחד כאן! בכל מקום אחר זה מה שאנשים אומרים לנו כל הזמן, והם פשוט לא מבינים אותנו! לנחם, זה לא בהכרח לומר שיהיה בסדר! לנחם, זה לא בהכרח להווריד את הכל! הנחמה האמיתית שלי היא לומר את מה שיש בלב! וזה מה שעשיתי... נועם.

karen01

New member
דבר נוסף

אין לי בעיה עם מה שאתה מרגיש / חושב - הכל לגיטימי בעיני. הבעיה שלי היא כשנראה לי שזה יכול לפגוע, ואז השבריריות של אחרים חשובה לי יותר מהצורך שלי להביע את מה שאני חושבת. זה לא סותר את זה שלנחם זה לא רק להגיד שיהיה בסדר. ולגבי "האמת לפעמים מרגיזה" - זו האמת שלך ולאו דוקא של אחרים, ולכן צריך להיזהר. זו נקודה למחשבה, ואני אשמח אם תחשוב עליה קצת. נכון, התגובה יצאה לי קצת אגרסיבית - כנראה גם לי יש מה ללמוד.

kathi

New member
אשמה וכעס

על רגשות האשמה כבר התגברתי, עכשיו אני מבינה שהמחשבות ההן היו לגיטימיות, והרגשת פחד בדרך להורות היא אפילו נכונה, לדעתי מישלא מפחד אפילו קצת ,לא ממש מבין את משמעות העניין ולא חווה אותו מספיק, ומין הסתם גם לא יחוה את השמחה באותה עוצמה. הבעיה שלי עכשיו היא עם הכעס, על מי כועסים? על הגוף שלי? על הגורל? על הרופא או על אלוהים? לי בתור בחורה דתיה יש משברי אמונה מאד קשים בתקופה הזאת, אני לא מבינה למה זה קורה, קשה לי להשלים עם זה שדברים קורים בלי סיבה, אז מה אני נענשת על משהו? אני עומדת בפני נסיונות? ועד מתי. רק עכשיו גיליתי שכנראה בנוסף לכל הצרות אולי גם יש לי אנדומטריוזיס- ושוב סיכויי להכנס להריון יורדים עוד.ע ל מ י כ ו ע ס י ם?

ליאת11

New member
קטי...

כאחת שהיתה שם... שחוותה אובדן... מבינה כל כך את רגשות הכעס..את תחושת האכזבה! הרגשת הבלבול...למי להפנות את כל הכעס הזה??????? מי אשם בכלל?! אני יכולה לענות על כך רק באופן אישי... מתבוננת בתוכי... מרגישה אשמה מכל כך הרבה סיבות!!!!!!! אישור ההריון - פחד... לחץ! ההתלבטות ...מתאים כרגע או שהגיע בזמן גרוע! כשהחלטתי להמשיך בהריון....פיספסתי את מועד ניתוח קשירת צוואר הרחם למניעת לידה מוקדמת!!!!!!!!!!!!! אולטראסאונד ראשון - פחדתי להביט במסך...לראות ..להקשר! בפעם הבאה כשהגעתי לאולטראסאונד....הרופא הודיע...תראי זאת בת!!!!! הצצתי...ובאותו רגע התאהבתי!!!!!! לצערי ...אהבתי לא הספיקה! היא הגיעה כנראה מאוחר... עשיתי טעויות! נפלתי לתוך סבך של סערת רגשות! אני בהחלט מרגישה אשמה!!!!!! הכאב עדיין קיים... הדמעות מידי פעם זולגות! ויודעת מה.. עצם כתיבתי כאן כעת.. זוהי צורת התמודדות מסויימת.. להודות שטעיתי.. כן...יש לי חלק באשמה שהיא לא כאן איתי כיום! ואת זה אף אחד לא יוכל לקחת ממני!!!!!! ליאת

אני מגיעה מטיפולי פיריון....

על מי כועסים
- זו בהחלט שאלה קשה. אני בכלל לא מאמינה באלוהים וחלילה לא רוצה לפגוע באף אחד שכן מאמין, מכיוון שאני חושבת איש איש ואמונתו. ואני אפילו חושבת שטוב להאמין כי אז יש את מי "להאשים" או במי לתלות תיקוות. לא זה מה שרציתי לומר. רציתי לומר שאכן נכון שקשה יותר לנשים העוברות טיפולי פיריון להרות. אך זה אפשרי
אותי אישית הרגיז לאחר הלידה המוקדמת שעברתי, שהזמן עובר ועובר ואני עדיין בטיפולים ובעוד שהייתי כל כך קרובה ללידה אמיתית. זה הורג אותי בכל יום מחדש. אני אישית כועסת על עצמי, לא כדי להעניש את עצמי, אלא כדי להפיק לקחים לפעם הבאה. אולי כועסת קצת על הגורל המחורבן (תסלחי לי) שדווקא לי זה קרה. ונכון, זה לא רק לי אבל זו אני האגואיסטית עכשיו מדברת, וזה קרה לי ולא איכפת שיש עוד מיליון אנשים כאלה, כי כרגע אני איבדתי את התאומים שהיו לי. החיים מסריחים וקשים נורא. אבל בכל זאת, אולי משפט כן אידיוטי לומר, "צרת רבים נחמה עבורי" וזה כן מעודד שלא רק אני מרגישה כך ואני לא יצור מהחלל שרק לה זה קרה, יש עוד כמוני ואם להם יש היום ילדים והם התמודדו עם זה, אז גם אני יכולה
ואם להם כואב עכשיו והם עצובים, אז גם לי מותר
מה שאני מנסה לומר לך זה שאת יכולה לכעוס ולצעוק על כל העולם וכן, גם על אלוהים, כי זה לא היה צריך לקרות. לא לך ולא לאף אחת מאיתנו. נקודה
מקווה שהבנת את כוונתי. שלא יצא מאוד מבולבל, כי זה נכתב תוך כדי מחשבה מהלב
. ומצטערת אם פגעתי בדברי בך או בכל מישהו אחר. סליחה
סאני.

meirav69

New member
סאני אהלן

סאני, גם אני מגיעה מטיפולי פיריון, מירב ויזר פורום וואלה, נדמה לי שכבר "שוחחנו" בפורום. אני מרגישה איתך בדיוק את מה שכץבץ, כל יום שעובר, עברתי לידה מוקדמת עם תאומים בתחילת חמישי, זירוז צירים הפלה ולקינוח: גרידה. מאז יש לי המון צרות גנקולוגיות ואני לא רואה מתי אני מתחילה שוב. מבינה אותך לחלוטין, וכן את יכולה להגיד שאת אגואיסטית, זה בסדר. שלך, מירב ויזר

עוד משהו על אשמה וכעס עצמי

עברו כמעט חמישה חודשים מאז נפרדתי מהגר שלי ו 11 חודשים מהפרידה מהעובר ללא שם, שמת לא בשבוע 10. את שני ההריונות הרינו לאחר טיפולים מפרכים והם הסבו לנו אושר עצום כשגילינו אותם. הפרידה מהגר היתה מודעת, רציונלית, מחושבת, אולי אפילו בהתחלה מנוכרת. זה היה אובדן נוראי, צורב כואב ועצוב. בשבוע האחרון היא פרפרה בבטני, אולי כאות לכך שנתנה סימן חיים לפני פרידה סופית. 4 חודשים הלקיתי את עצמי בלי סוף. האשמתי את עצמי שבחרתי לסיים את פתיל חייה העובריים. כעסתי עליה (שלא נוצרה מושלמת) וכעסתי על עצמי שויתרתי עליה. כל יום היה סיוט, כל יום היה בית משפט ואני עמדתי שם וקיבלתי גזר דין של "אשמה". כל יום קמו הסניגורים הרציונלים, ואמרו ש"לא היתה ברירה". ש"פעלתי נכון", שעשיתי "מה שכל אמא טובה צריכה לעשות". והם לא עזרו לי הסניגורים האלה כי רגשות האשם חלחלו אל כל חלקה טובה בנשמתי. שרטו, פצעו, הכאיבו ודיממו וחוזר חלילה בחפירות אין סופיות במורסה המוגלתית הזאת. לפני שבועיים נפרדתי ממנה גם ברובד האמוציונלי, לא רק הרציונלי והגופני. נפרדתי ממנה ברגש. בכיתי, זעקתי, התחננתי, לא רציתי לתת ליפתי הקטנה ללכת. נלחמתי על רוחה כל עוד נפשי בי, כמו לביאה הנלחמת על גוריה. בסוף, נתתי לה ללכת. הבנתי שהיא חייבת ללכת, שאני חייבת מרגוע לנשמתי. שהפצע המדמם חייב להירפא, להגליד. הצלקת תישאר, החריטה בלבי קיימת. אבל רחמי ולבי חייבים לתת מקום ולהכיל אהבה חדשה. הלב מתאחה לאט לאט, קו האיחוי כנראה יישאר לנצח. זהו סימן חייה ומותה של הגר שלי האהובה. אני חשה צער עמוק היום. צער עמוק על עצמי. על כך שייסרתי את עצמי לשווא, על כך שדיממתי כך, על כך שהלקיתי את עצמי חזור והלקה. אני מנסה לצמוח עכשיו, לנסות להמריא בחזרה, לנסות להיות אמא פעם נוספת. זוהרה

karen01

New member
לזוהרה

אני מאוד שמחה שהצלחת להגיע לשלב הפרידה. זה שלב שחייבים להגיע אליו בדרך חזרה לשפיות ולחיים. רק דבר אחד אני מבקשת ממך - אל תצטערי על הזמן שזה לקח ועל ההלקאה העצמית. היא לא היתה לשוא - היא היתה חלק מהדרך שלך להחלמה. ואם זה לקח חודש או חמישה זה לא משנה. הכאב היה עצום ומרסק, ותהליך ההחלמה הוא ארוך וקשה. אז אל תצטערי על הזמן והיסורים - במקום זה היי שמחה בדרכך המחודשת!! היא אינה מובנת מאליה! תבחני את ההבדלים בין איך שאת עכשיו לאיך שהיית לפני חודשיים ושלושה, ותהיי גאה! האם האמנת אז שתוכלי להגיע עד לכאן? תביני איזה כוחות עצומים יש בך! מאחלת לך שהמשך הדרך יהיה קל ונעים יותר... קרן.

karen01

New member
למה דברים קורים

לקטי, גם אני, למרות שאני חילונית לגמרי ומאמינה במקריות של דברים, ניסיתי לחפש סיבות למה זה קרה. אחד מההסברים שהוצעו לי, שמתאים ליהדות הוא כזה: כל נשמה מגיעה לעולם כדי ללמוד או לחוות דברים מסוימים שחסרים לה בדרך להיותה שלמה יותר. הכל מסודר ויש לו סיבה, רק שלפעמים אנחנו לא מבינים אותה כרגע. לשאלתי מה כבר יכולה נשמה להספיק בחמישה חודשים בבטן, נעניתי (לאחר "תיקשור" עם הנשמה הזו) שהיה לה חוסר עצום ונורא באהבה, ואם היא היתה באה כך לעולם אז תקופת החיים הזו לא היתה טובה לה. אני סיפקתי לה את האהבה הגדולה הזו ובכך עזרתי לה, ובפעם הבאה היא תוכל לחיות חיים נכונים יותר. אני כאילו נבחרתי למשימה כי התאמתי - ידעתי להעניק לה את מה שהיא היתה צריכה. בהסבר הזה אין כעס ואין עונש - רק סיבה שאנחנו לא מבינים. כאמור אני לא מאמינה, ואחרי ששיחקתי קצת עם ההסבר הזה בראש החלטתי שהוא לא ממש מתאים לי, אבל עדיין היה בו משהו מנחם - כאילו שמשהו טוב יצא מכל הכאב הזה. אני לא יודעת אם זה עוזר לך או רק מרגיז (אותי זה מאוד הרגיז בהתחלה). אם את גרה באיזור הצפון אני יכולה לקשר אותך עם האישה שאצלה הייתי. היא דתיה מהושעיה, וחוץ מההסבר הזה היא סיפקה לי הרבה הכלה שהייתי מאוד צריכה (וכל זה בפעם אחת שהייתי אצלה). קרן.

sivanori

New member
מוזר ...

גם לנו סיפקה האחות בטיפול נמרץ תינוקות כזה הסבר - התינוק שנולד לנו, בא אלינו כי ידע שאנחנו נדע לקבל בשבילו את ההחלטות הכי טובות בשבילו, כמה שהן יהיו קשות. ושהוא היה איתנו מספיק זמן בשביל שנוכל לקבל אותו כמו שהוא ולהפרד ממנו כמו שצריך. עלי זה לא עשה רושם, אבל זה די עבד בשביל בעלי. מוזר שקיבלת הסבר דומה. כאילו זה קרה לנו בכוונה, כאילו אצל משהו אחר הוא היה סובל יותר. מוזר ...

likush

New member
לקרן, לנועם ולקטי

קרן, אני מסכימה איתך בתגובתך לנועם ותודה שענית לו גם בשבילי. נועם, אין לי ספק שאתה בן אדם עם הרבה בעיות. מה דעתך לקבל עזרה, מעבר לכך שזה יעזור לך זה גם יעזור לנו, זה דרך אגב מה שנקרא התחשבות בסביבה. קטי, ביום שלפני הבשורה המרה, ישבתי עם כמה חברות ודיברנו על הפלות אז עוד לא ידעתי שגם אני יכנס לרשימה השחורה. דיברנו על ילדות צעירות שנכנסות להריון ומפילות את העובר. ואני צידדתי בהן ואמרתי שילדה שנכנסה להריון לא רצוי ורוצה לסיים אותו זה שיקול שלה ושלאף אחד אחר אין צד בו ושאם עושים הפלה בשבועות הראשונים זה לא רצח. ביום שלאחר מכן שקיבלתי את ההודעה המרה. הייתי בטוחה שזה עונש משמיים על זה שאמרתי שהפלה זה לא רצח. התחלתי לבקש סליחה על דברי ושאני בחייים לא יגיד או יחשוב ככה יותר. ורק שיקרה נס ונקום בבוקר ונגלה שכל ההבחנה הנוראית הזאת היא פשוט טעות מרה. אבל לצערנו זאת לא הייתה טעות. אני מבינה את מה שאת כותבת על רגשות אשמה אני הייתי בטוחה שאני הבאתי את האסון הזה עלינו. אבל באמת שזה לא כך זה רק הסמפטום שלנו לחפש אשמים הוא זה שגורם לנו להאשים את עצמנו. לפעמים אף אחד לא אשם זה פשוט קורה וכמו שקרן אמרה- "וכל כך מעט מזה זה בשליטתנו" אמא של שכנה שלי אמרה לה שלעבור את כל ההריון בשלום זה לא דבר ברור מאליו, כמו שאני חשבתי לפני שהפכתי להיות חלק מהפורום הזה.

sivanori

New member
../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif ../images/Emo46.gif

הפעם הרגזת אותי !!!!
אין דבר יותר הרסני מרגשות אשם. אין דבר יותר מוטעה מרגשות אשם על "מחשבות רעות" !!! באמת ?? כמה חסר רגישות אתה יכול להיות ?!?!? אני חושבת שאתה צריך ללכת לטיפול כדי לפתור את רגשות האשם שלך ! וואו !

קטי היקרה...../images/Emo24.gif

תודה על הפתיחות והכנות...כן, לא קל... אבל מאד חשוב לי להעביר אליך מסר אופטימי...כפי שאת ודאי קראת בפורום הודעות של נשים וזוגות שהיו במצבך... כן... היום הם חובקות/ים בן או בת מ-ק-ס-י-מ-י-ם!!! וכשהתינוק/ת יגיעו... אני מאמין ומתפלל עבורך שתחזקי נשים וזוגות שיצטרכו את תמיכתך.... אינני רוצה להישמע נדוש, אבל כמו שכתוב בשיר של להקת חלב ודבש לשעבר... "הזמן הוא כמו גלגל ענק... פעם את למעלה ופעם את למטה!" אני מקווה שתהיי למעלה מהר ככל האפשר, אבל צריך סבבלנות... בנוסף, אני ממליץ לך לפנות לרופא שעימו תחושי בנוח וללא תחושת ריחוק או חוסר אכפתיות מצידו... זה מאד חשוב לך לקבל תמיכה ממנו. כיצד בן זוגך מתמודד עם האבדן? מקווה שהוא תומך בך והזוגיות שלכם חזקה! מאד חשוב הביחד... ממני, תמיד איתנו

מירבא

New member
תתחזקו

חמודה תהיה חזקה כמה שניתן במצבים הללו פסק זמן זה דבר מאוד בריא לדעתי אני מאחלת לך שתתחזקי וכן יהי לך את האומץ והכוחות לנסות שוב ולא להרים ידיים שולחת לך חיבוקים חמים מירב

MoonTay

New member
.......

לא יודעת כיצד להגיב כאשר מדובר בטיפולי פוריות, אין לי מושג מה עוברת אישה במהלך טיפולי הפוריות. אני קוראת אתכן פה מנסה לקבל מושג ויודעת כה מעט, אני רק יכולה להזדהות עם הערגה לילד, אולי במעט וכמובן עם אובדן. מנגד, אני כל כך מעריצה אתכן על שאתן לא מתייאשות ומנסות שוב, יודעת כמה כוח נדרש לשם כך. כתבת על תחושת האשמה, מה אני יכולה לאמר לך?! מלבד את לא אשמה! איך את יכולה להיות אשמה, כאשר גם אישה שבתוכה תינוק בריא לחלוטין מאבדת אותו ולא בחודשים הראשונים, אלא בחודש האחרון? דבר אחד למדתי- שום דבר לא מובטח לנו, לא משנה מה נעשה. אני שהפסקתי במהלך ההריון הרגלים רבים שידועים כאינם בריאים כגון עישון וכו´ יודעת היום שאין ערבויות, יודעת היום שלא משנה כמה ננסה לשמור, שום דבר לא מובטח לנו! אשמה כלפי עצמינו היא דרך של התמודדות, אף אם אינך אשמה ובתוך תוכך תדעי זאת. זה צורך כזה, יותר קל להאשים את עצמינו מאשר להאשים את המצב, כי המצב אינו דבר ברור- הוא מרחף באוויר, ואנו חייבים מישהו יותר מוחשי להאשים אותו, כך נופלת האשמה על עצמינו. חשוב שתביני- את לא אשמה! דבר אינו מובטח! צריך רק להמשיך לנסות ולקוות לטוב, להאמין שתחזיקי תינוק/ת בריא/ה בידייך. אני כל כך מאחלת לך להגיע ליום הזה, יודעת כמה קשה לרצות לנסות, כמה קשה ´לעמוד´ מול הפחד, להתמודד עימו. אני לא התמודדתי ונותרתי ריקם. בעבר כתבתי על הכעס שאולי הייתי צריכה לדבר עליו, לבטא אותו. לא הרשתי לעצמי לכעוס, בחרתי להתעלות מעל תחושה מכוערת ככעס, עשיתי טעות אני היום יודעת, הייתי צריכה לתת לעצמי לכעוס על המצב, לכעוס ולפרוק, אם הייתי עושה כן- אולי היום הייתי אוחזת בתינוק. הכאב הגדול בפנים לאחר אובדן לוקח אותנו לעיתים רחוק ממה שאנו בכלל רוצים להגיע. תני לעצמך לחוש את הכעס, ואם זו אשמה, תני לעצמך לחוש גם אותה, אבל הכירי בעובדה שהאשמה היא לא בך, האשמה היא במצב- גם אם הוא לא מוחשי, גם אם הוא אינו אישות, גם אם לא תקבלי ממנו תשובות, המצב מחורבן! לא מגיע לך לחוות חויה כזאת. לאחר שפורקים את כל התחושות הכבדות, ניתן להמשיך לנסות ומוענק לנו הכוח להתמודד עם הפחד. שולחת לך המון תקוה ותפילה בלב להצלחה.

למעלה