הסיפור שלי

הסיפור שלי

הסיפור שלי אשמח אם תגיבו לי וגם תביאו לי הצעות לשיפור גם תגובות רעות התקבלו בברכה אלון פרטיג תעלומת רוצח אבני הטופז פרק 1 – הפגישה בין סטיב לג'ק בספרד עוד לילה מזויין ללא שינה, אפשר להשתגע. לידי מונח בקבוק וויסקי חצי גמור ואני שותה ממנו לאט לאט. אין לי למי לצלצל בשעה כזאת ולפעמים אני מתגעגע לתקופה שהייתי נשוי. תנו לי להציג את עצמי, קוראים לי ג'ק ואני כבר 22 שנה בתחום החקירות הפרטיות. אני נחשב לאחד החוקרים הכי טובים שקיימים היום בשוק וכרגע אני נחוש בדעתי לפתור מיקרה רצח חדש שזה עתה התבצע. זה משגע אותי, חודשים שאני יושב וחושב איך זה קרה ואפילו לא מגיע לקצה חוט. אני תמיד עובד לבד אבל הפעם המקרה קשה והרבה יותר מסובך אז לקחתי שותף חדש, קוראים לו סטיב. אומנם הוא צעיר אבל מאוד ממולח. את סטיב פגשתי בירח הדבש שלי עם אשתי השנייה. כאשר שהינו בביקתה על רכס ההרים יצאתי בצהריים לעשות סיבוב להתאורר אז ראיתי אותו, בחור צעיר וחסון המתעסק בספורט שבא לתחרות אופניים שהתקיימה באותו זמן באזור (הגבול בין ספרד לצרפת - הרי הפירינאים). באותו ערב יצא לי לראותו בשנית במסיבה שאני ואשתי היינו בה וממש במיקרה יצא לנו לדבר. להפתעתי הרבה הוא גם חוקר פרטי. מאחורי החזות של הספורטאי השרירי שניראה כמו שומר במעדוני לילה היה חוקר פרטי צעיר וממולח. למרות גילו הצעיר הוא פיענח עשרות מקרי הונאה קשים שהכניסו לו כסף לא רע בכלל לחשבון הבנק אך למרות עובדה זאת סטיב נישאר צנוע מאוד. אין ספק שהתרשמתי ממנו מאוד ולכן באותו ערב במסיבה תוך כדי שאנו שותים שמפנייה בכוסות זכוכית מהודרות, פניתי אליו ואמרתי לו: "סטיב אתה מאוד צעיר בתחום שלך וכבר השגת כל כך הרבה הצלחה" "כן" הוא ענה "אני לא חושב שזה כזה ביג דיל. מה שאני עשיתי עכשיו אנשים אחרים יעשו עוד כמה שנים. אני בסך הכל הצלחתי בגלל מזל" בגיל מאוד צעיר אני הגעתי דרך אחיין שלי אל העסק שלו של חקירות ולאט לאט הוא התחיל לספק לי עבודות קטנות כאלה של בגידות.עם הכסף שהרווחתי קניתי ציוד ריגול יותר משוכלל. בגלל שאהבתי את התחום התחלתי לעבוד שעות רבות ולכן הגעתי להצלחה שיש לי היום אבל זה רק מזל לפי דעתי". "אויש נו באמת " עניתי לו "יש גם חוקרים פרטיים העובדים שנים בתחום, שלא הגיעו להצלחה כמו שלך". סטיב ענה "שמע אני מאמין שכל אחד עושה את הקריירה שלו בזמן שלו וזה רק עניין של זמן עד שההצלחה באה, מי שמשקיע מצליח זו דעתי האישית". "שמע... " אמרתי "מה דעתך לעבוד על תיק חדש, משהו מסובך ומאתגר ". לשניה הוא ניראה מהסס ומקמט את מיצחו ואז ענה "שמע אני לא יודע האמת שיש לי מלא עבודה וכסף לא חסר לי תודה לאל, אני רוצה לנצל את הזמן שלי לעסוק בתחרויות אופניים, אני חייב לזכות בעוד כמה גביעים למדף בבית , אני תמיד שואף להגיע למקום הראשון. אויש חשבתי בראש... כמה שחשבתי שהוא צנוע לפתע הוא מתחיל להשתחצן מעליי. "אתה יודע מה" אמרתי... "אני אשלם לך כפול ממה שמשלמים לך עכשיו וגם אני אביא לך לעבוד חצי מהשעות שאתה עובד עכשיו, יותר טוב מזה אני לא יכול להציע לך ." הוא חייך וענה "אווו נישמע מעולה! אבל כרגע אני חייב לעשות סידורים צריך להיות לי יום מאוד עמוס מחר של טיפוס על הרים ורכיבה על אופניים, אני כבר דיי שתוי ורוצה לישון". חייכתי אליו ואמרתי "ניתראה מחר ". פרק 2 ג'ק מספר על תחילת הקריירה שלו התעוררתי ב10:00 בבוקר ולהפתעתי הרבה זה היה יום דיי גשום בספרד. התרחצתי במים חמים, לבשתי טרנינג לבן ועליו ג'קאט ג'ינס מחמם, הכנתי לי תה והדלקתי סיגריה. אני אוהב לעשן בגשם, זה עוזר לי לחשוב. אני יכול להישבע שפתרתי כבר עשרות מקרי רצח רק בזכות הסיגריות. שיזדיינו משרד הבריאות ותשדירי הטלויזיה נגד עישון חשבתי "עלק סרטן ". אנשים חייבים לעשן בעולם המגעיל הזה בשביל לחשוב, למה מה הם מצפים שנעשה במצבי לחץ אם לא לעשן? שניזלול חטיפים או גלידות ונשמין מול הטלוזייה?. בניגוד לסטיב הדבר האחרון שעניין אותי זה הבריאות שלי. אני מעשן הרבה )בערך חפיסה או 2 ביום ) .. וחושב הרבה, אין לי זמן לספורט ואני זוכר שאשתי השנייה כל הזמן העירה לי "תעשה כבר ספורט ג'ק אתה משמין" "כמה אתה יכול לעשן, בגילך זה כבר מסוכן ". אךךך כמה אני שמח להיות גרוש אני לא צריך לחשבן לאף אחד. העבודה שלי והמוח שלי זה האישה שלי זה החתונה האמיתית שלי ומה שילווה עד לקבר סביר מאוד להניח. אישתי השנייה תמיד התלוננה "למה אתה לא ישן איתי מחובק ". אישה בורגנית מפונקת היא לא התחילה כמוני ממשרד קטן, מחקירות של עשרות שנים מלעשן ולשבור את הראש, מלשתות ווסקי ולחפש תשובות. כל הכסף שהיא קיבלה היה ירושה. בת-זונה לקחה את הרשת מלונות של אבא ואמא שלה שכבר גילגלה מיליונים ועוד מתלוננת שהיא עובדת קשה. היא בחייים לא תבין בן אדם כמוני. התחלתי מאפס, לא ירושה לא כלום. ההורים שלי נפטרו כשהייתי צעיר מאוד והייתי חייב להתמודד לבד מול החיים. לא היו לי חברים ורוב הזמן הייתי יושב בבית מדוכא, מתלונן על החיים שאלוהים נתן לי. יום אחד קניתי טלסקופ ובלילה התחלתי להשקיף על בתים וגם לצוטט לשיחות של אנשים. ראיתי כבר הכל, בעל מכה את אישתו, בגידות, אורגיות, מאורות סמים ותמיד ידעתי לאן להשקיף עם הטלסקופ החדש שלי. בשלב קצת יותר מאוחר הבנתי שזה היעוד שלי ואני חייב להיות חוקר פרטי. את הפרשייה הראשונה פתרתי במיקרה. זה היה ב Playa de Palma"" בספרד. עברתי לגור ליד הים ורעש הגלים המתנפצים על שובר הגלים היה מרגיע אותי. בלילה הייתי שותה ווסקי ומעשן סגריות זולות. עברתי לשם על מנת ללמוד את השפה לנוח ולחשוב על החיים ולא למטרת עבודה. בלילה הייתי משקיף על הבית ממול ורואה אנשים משחקים פוקר ומעשנים מריחאונה. כל יום הייתי משקיף עליהם בהתחלה הם היו ניראים לי נורמטבים לחלוטין אבל לאט לאט עם הזמן שעבר שמתי לב שהם לא חיים בצימצום. כולם היו בעלי אפנועי שטח, האמרים. החלטתי לרחרח ,כוסעמק חשבתי האזור בעיר הזאת ליד הים הוא אזור של עשירים לא ניראה היה לי שהם עובדים' הם גרים ביחד ואף פעם לא יוצאים מהבית חוץ מלרחובות עם האופנועים שלהם ליד הים. משהו פה בטוח מסריח חשבתי. הימים עברו והבנתי שמדובר בקומבינה. יום אחד בלילה ממש במיקרה שמעתי שיחה שהתנהלה בספרדית בין הגבר לבחורה השיחה התנהלה במרפסת בדיוק מרפסת מעליי בשעה מאוחרת בלילה. הספרדתי שלי הייתה חלודה באותה תקופה אבל למרות זאת הצלחתי להבין כל מילה מהשיחה. השיחה הייתה בין גבר לבין בחורה והתנהלה כך : "את תפתי אותם תציגי את עצמך בתור פאולה תגידי שאת גרה ממול וניגמר לך החלב תוך כדי תשאלי בנחמדות אם מתאים להם שתצטרפי לשאכטה ומשחק פוקר תתלבשי חשוף ותראי מושכת, תשכנעי אותם שאת באמת השכנה ממול שבמקרה באה. בינתיים תשימי להם את הסם שהבאתי לך בבירה. זה לא יהיה בעיה, הם מסטולים, שתוייים. תציעי להם סטריט פוקר. אני מבטיח לך bonita שלא יעבורו עשרים דקות עד שתראי את כולם מעולפים לגמרי. אני יגיע עם משאית, נאסוף את כל הטונות של היבול שלהם והכסף ונתחפף משם". באותו רגע ידעתי בדיוק מה אני צריך לעשות. עקבתי אחריי זוג הנוכלים, צלמתי תמונות שלהם וביררתי עליהם כמה שיותר פרטים. הסתבר לי שמדובר בבחור ובחורה שעושים מעשי הונאה גדולים של רכוש. הבחורה נראית ממש כמו דוגמנית ספרדייה, שחומה עם תלתלים ופנים של אלה. הבחור הוא ספרדי ממולח, גופו מלא בקעקועים, שרירים ושיער ארוך. הם עובדים בצמד ויש סיכוי שהם נשואים או זוג... את ההשערה לגביי הרקע הרומנטי שלהם, השארתי לעצמי בראש בגדר תעלומה. בכל אופן, תוך זמן קצר כבר היה לי מידע עם כמעט כל הפרטים שלהם ושמותיהם הפרטיים האמיתיים. עוד לפני שהפשע קרה יכלתי לעצור אותו אבל לא עשיתי את זה מהסיבה פשוטה - ידעתי שאחרי שה

למעלה