הסיפור שלי

STING3ER

New member
הסיפור שלי

אני חי בלולאה שאני לא יכול לצאת ממנה, ואין מישהו שיקשיב,
לפני כשנתיים היו לי חברים שחשבתי שהם טובים, היינו יוצאים כל סוף שבוע ויושבים ביחד על בירה, כל אחד מהם השיג חברה ונטש אותי לבד,
היום אני נמצא כל הזמן בבית וכשאני לא בבית אני בעבודה. יש ימים כאלה שממש קשה לי.
להכיר בחורה זה לא אפשרי במצב שלי בעיקר בגלל שאין לי מישהו שיכיר לי מישהי וגם לא משנה מה שתגידו, גבר לא יכול ללכת לחפש להכיר מישהי לבד זה פשוט לא עובד. במיוחד לא היום כשכולם עם הפנים שלהם מול האייפון.
דור של אנשים שפשוט מדברים דרך האינטרנט אבל אף אחד לא ידבר אחד עם השני
אני גר בעיר גדולה עם כל כך הרבה אנשים, אבל כשאני הולך ברחוב אף אחד לא יעז לדבר איתי
אני גר בבניין דירות עם כל כך הרבה אנשים אבל אף אחד לא ישאל אותי מה שלומי,
כולם עם מבט של שנאה ותיעוב בעיניים, אי אפשר פשוט לדבר עם אנשים בלי שיהיה איזשהו מניע נסתר.
כולם רוצים רק לנצל ולתחמן אחד את השני.
יש הרבה קנאה ואם אני יצליח במשהו אז כולם ירצו להשמיד אותי.

מה לעשות בשביל לצאת מזה?

קודם כל להבין שתפיסת מציאות שלך מאוד חד ממדית...

מאוד סובייקטיבית. יש לך הרבה פחדים שיש בהם בהאמת , אבל החיים לא באמת כאלה
רעים ואנשים לא כאלה אכזריים. בלי שתבין שאתה בסרט אימה שהוא המצאה שלך ברובו,
אין כל כך איך לעזור לך. מקווה שתצא מזה.

STING3ER

New member
התגובה שלך לא מתחשבת ומאוד אגואיסטית

יכלת פשוט לא להגיב וזה היה הרבה יותר טוב
מי את בכלל שתגידי שזה המצאה שלי?! את יודעת בכלל את כל הסיפור? את שמעת מה אנשים אמרו לי בפנים?
את חיה בבועה שלך עם הנוחות שלך אבל את לא יכולה לדמיין איך זה להיות במצב שלי..
במקום זה תעשי את הדבר היותר גרוע שזה לכתוב
"אין כל כך איך לעזור לך"
&nbsp
אז אני אמור ללכת בשגרה של לא לדבר עם אף בנאדם במשך שנתיים ולהגיד לעצמי הכל בסדר הכל סבבה....
&nbsp
קרה לך פעם שתקעו לך סכין בגב?
קרה לך פעם שהחברים שלך נטשו אותך והלכו לבלות ושלחו לך תמונות בשביל לגרום לך להרגיש רע?!
צחקו והשפילו אותך מתישהו בזמן האחרון?
הכריחו אותך פעם לעשות משהו שאת לא רוצה?
&nbsp
&nbsp
תתביישי לך, את לא ראויה להיקרא בת אדם.
את מגעילה

בדיוק לזה התכוונתי, יכולת להגיד" את לא מבינה אותי!"..

במקום זה כתבת שאני לא ראויה להקרא בן אדם.

תגובות שלך מאוד קשות.. קשה לגשר על תגובות כאלה וליצור יחסים עם בן אדם.
הצלחת לצייר אותי כמישהי נוראה כשבמיקרה הגרוע הייתי אולי קצת שיפוטית.
אבל תעזוב את מה שכתבתי.. מה אתה חושב שאתה רוצה?
אתה משוכנע שבעבודה ובבניין שלך כולם רשעים גמורים?

STING3ER

New member
אי אפשר להתווכח עם עובדות

לפני חודש שכנה עשתה אירוע ובשביל לחסוך מקום בסלון שמה את הספה שלה מול הדלת שלי, וכשאני הזזתי את הספה למקום אחר היא החזירה אותה שוב אל מול הדלת שלי ולחסום לי את הכניסה לבית וכשאני הלכתי בנימוס לבקש שיפסיקו עם זה ואסור לחסום לי את הדלת לבית, שני בריונים באו לסלק אותי עם איומים
&nbsp
שכן מתחת לבית שלי עשה מנגל על האש וכל העשן עם כל השומן שלו עף לתוך החלון שלי, כשביקשתי שיזיז את זה הוא צעק שאני יכנס לבית.
&nbsp
בזמן המלחמה בזמן אזעקה היתי ברחוב ורצתי לחנות סמוכה, בפנים ישבה לה גברת ונעלה את הדלת והסתכלה עליי שאני מנסה לפתוח את הדלת ואני בחוץ היתי צריך להסתתר מאחורי עץ.
&nbsp
היום בבוקר זרקתי מילה טובה לוועד הבניין על זה שהיא עשתה עבודה טובה בשיפוץ הבניין התגובה שלה היא בטון מתנשא: "באמת?! חשוב לי שאתה תהיה מרוצה מזה...." ושום דבר אחרי זה
&nbsp
רוצה עוד? יש עוד הרבה....
&nbsp
בעבודה יש איזה אחד שזורק אליי עבודות שאני יעשה על השם של שנינו וכשאני עמדתי על שלי הוא התחיל להסית אנשים נגדי.
&nbsp
קשה להאמין ואני יודע את זה
אולי זה המזל שלי....

tzachy

New member
אני גם חושב שפרשת את תגובתה של "נוסעת" בצורה לא נכונה

ושהתגובה שלך אליה היתה לא מידתית.
ושוב, אני דווקא חושב שאני מבין על מה אתה מדבר. ברור שלא הכל ורוד, אבל כאמור לא הכל שחור...
עוד דוגמא, לפי מה שכתבת בעניין השיפוץ ומישהי מהועד, לא ברור (לי, לפחות) מה הבעיה במה שהיא אמרה או בזה שהיא לא המשיכה את השיחה (אולי היא מיהרה? אולי היא אדם יותר מופנם? תיאורטית לא חסרות סיבות).
לגבי שאר המקרים שתיארת, אכן מקרים בעיתיים.
אני למדתי שלפעמים אם אני נמצא בסביבה לא מפרגנת או סביבה לא מוסרית וכד', זה סימן שאני כנראה במקום הלא נכון. כאן יש שתי אפשרויות כמו בתגובת fight or flight (הילחם או ברח). אני יכול להתחיל "להילחם" מול מי שמתנהג לא יפה איתי או פשוט לסגת ולעבור לסביבה יותר מתאימה. הדרך השניה היא כאילו תבוסתנית, אבל זה לא תמיד נכון. עבדתי פעם במקום שהיה די גרוע מבחינתי, לא ידעו להעריך אותי שם והיו כאלה שניסו לשים לי רגליים. יצאתי "למלחמה" ולא הפסדתי, אבל זה דרש ממני הרבה אנרגיות. בסופו של דבר אולי עדיף היה לי לסגת ולמצוא מקום יותר מתאים. בסופו של דבר המקום ההוא באמת היה גרוע (לא רק כלפי) והוא נסגר די מהר.
ברור שלא תמיד קל לשנות (סביבה, מקום עבודה וכד'), אבל זו גם אפשרות וכאמור אפשר גם לנסות לשנות -אפילו קצת בהתחלה- את התפיסה לגבי דברים. אפרופו "מזל" הזכרת לי את הספר "מזלך בידך" (ראה קישור, ספר חביב). ברור שלא הכל, אבל יש גם דברים שתלויים בנו.

tzachy

New member
דעתי וניסיוני

ראשית אני לא חושב שחייבים לראות הכל ב"משקפיים שחורות". לדעתי יש לך כמה הנחות או כמו שנהוג לקרוא לזה "אמונות" לגבי המציאות, שהן לא בהכרח מדוייקות. אני הרבה יותר מבוגר ממך, אבל גם אני רווק ואני מבין היטב על מה אתה מדבר, מניסיוני.

כתבת "גבר לא יכול ללכת לחפש להכיר מישהי לבד". אני גבר (כרגע בדקתי
) והתחלתי עם בחורות כשהייתי לגמרי לבד (ויש המגדירים אותי ביישן). להגיד שזה קל? לא, זה לא. ברוב המקרים זה לא קל, אבל זה אפשרי. ככל שבחורה יותר מצאה חן-בעיני, כך, בכמה מקרים, מצאתי בתוכי את האומץ לפנות וכך התאפשר לי להכיר ולצאת עם בחורות כנ"ל (לפחות להכיר אותן בדייט באופן כללי).

לגבי החברים שנוטשים, כאן אני די מסכים איתך. חברים שלי שהתחתנו, פשוט קצת "נעלמו להם". זה קרה לי יותר מפעם. יש בזה משהו "אנטי-נאמנות", אבל מצד שני, אני גם מבין אותם. הם משקיעים את כל זמנם בזוגיות. אח"כ אלה שכבר יש להם ילדים, במיוחד כשהם קטנים, עסוקים מאוד. אני מאחל לך שגם אתה תהיה עסוק בחברה שתהיה לך ופחות בחברים שלך, כי ככה זה אמור להיות. מצד שני, כן אפשר לשמור על קשר עם חברים, רק כנראה שצריך 'להוריד ווליום' משמעותית, כלומר פגשות בתכיפות פחותה.

לגבי הניכור בין אנשים: כן, זה קיים וכמעט בכל עיר גדולה בכל העולם. כנראה בגלל שיש הרבה אנשים מסביב, אנשים "נאטמים" קצת (הם לא יכולים להיות בקשר טוב עם כולם (?)). זו תופעה שקוראת פחות למשל בכפר קטן. מצד שני, יש גם עניין של נימוסים. יש מדינות (באירופה ועוד) שמאוד מקובל לברך לשלום/בוקר-טוב וכד' גם כשלא מכירים. נוכחתי בזה בעצמי. אנחנו חברה שאין בה מספיק נימוסים כאלה...

לא מסכים איתך ש-"כולם רוצים לתחמן אחד את השני" (ועוד). יש בטוח כאלה שרוצים, אבל ממש לא כולם. תנסה מעט לתת צ'אנס לאנשים. תמיד יהיו גם אנשים ישרים ופחות אינטרסנטים (למשל... לי אין שום אינטרס בתשובה שלי אליך... אני לא מקבל שכר, או משהו כזה, על התשובה כאן...
).

בקיצור, צריך ליזום! גם כדי להכיר בחורות וגם כדי שתיצור לך חברויות חדשות.
גם כאן זה לפעמים Easier said than done, צריך סבלנות והרבה התמדה.

STING3ER

New member
אחלה תגובה

מסכים איתך צריך ליזום, אבל לפעמים יש דברים שמישהו צריך ללוות אותך בהם לפחות בהתחלה
ואת האמת, מה שה"חברים" עשו לי פגע לי באמון שלי באנשים
נשבע שבמשך שנתיים לא שמעתי מהם כלום
ואני לא חושב שהתנהגתי רע, בימי הולדת קניתי מתנות, עזרתי להם בלימודים, עזרתי למישהו לעבור דירה, הכל טוב עד שהגיע מצב שבו אני יושב לבד בבית וקולט שנשארתי לבד.
ביום הולדת שלי אפילו לא קיבלתי SMS.
&nbsp
אחריי חצי שנה מישהו מתקשר לשאול מה חדש ומסיים שיחה מהר ומאז לא שמעתי ממנו
&nbsp
בקשר שלהכיר בחורה: אחרי שאתה בודד במשך זמן רב, לא בא לי בטבעי לשבת באיזה פאב ולדבר עם מישהי ובפעמים הקודמות ששאלתי מישהי בתחנת אוטובוס "מתי מגיע קו 10" היא הסתכלה עליי בגועל והתרחקה ממני, ותאמין לי שלא רציתי להתחיל איתה. סתם רציתי לדעת מתי האוטובוס מגיע, והדבר הזה הוא מאוד פוגע יותר מאם יכניסו לך בעיטות בבטן.
&nbsp
אני לא חושב שאני מכוער וההגיינה שלי טובה מאוד.
אני רק תקוע.
&nbsp
מצטער שזה קצת חפירות פשוט צריך להוציא את זה איפשהו.

tzachy

New member
תודה + חפירה חוזרת

מה שתיארת לגבי החברים, יכול, שוב, לנבוע מכל מיני סיבות:
סיבה אחת היא סוג של אגואיזם/חוסר-נאמנות (גם ביחסי גבר-אישה, יש גברים מונוגמיים (ונאמנים לטווח הארוך) ויש כאלה שלא נאמנים לטווח הארוך. אולי בכלל זה דבר גנטי). סיבה שניה, שאולי עלולה להיקרא מוזרה... אבל שחשבתי עליה בהקשר של "חברים נוטשים בגלל בת-זוג" היא, שוב אולי, "פחד מתחרות" או קינאה לבת-הזוג. החבר אולי לא רוצה מתחרים על החברה שלו (במיוחד אם זה בתחילת הקשר), אבל זה הסבר מאוד חלקי, כי החבר יכול להיפגש לבדו עם חבר(/ים) קודמים (בוודאי יכול להתקשר וכד'..). סיבה שלישית (והיא קצת קשורה לסיבה הראשונה): החבר(/ים) ראה את הקשר הנ"ל כקשר "אד הוק", כלומר כקשר שנועד לסייע לו למצוא זוגיות (ותו לא), בדומה למה שציינת שקשה לך לכאורה למצוא זוגיות כשאתה לבד (מיד ארחיב על זה). סיבה רביעית היא סוג של "לשכוח". הם התאהבו (אהבה היא סוג של "סם" ממכר) והם כל כולם בתוך הזוגיות ועסוקים בה, שהם פשוט שכחו מהחברים (הזכיר לי את השיר "האישה שאיתי". ראה הפיסקה לפני האחרונה במילות השיר). יכולות להיות עוד סיבות.

לגבי מציאת זוגיות, וזה לא שאני בהכרח דוגמא טובה (אני רווק בגילי המופלג) אבל לפעמים "הסנדלר" הולך יחף (וזה לא אומר בהכרח שהוא "סנדלר" לא טוב...
), אבל אני לפחות, לא מחפש ולא חיפשתי אף פעם בת-זוג בפאב וכד'. המבחר שם מצוצמם מידי ואני אישית לא אוהב את העשן, אלכוהול, רעש, צפיפות וכד' (וגם לא אוהב את הלכאורה מתירנות. אני אדם די שמרן בנושא הזוגי).
אפשר לנסות להכיר במגוון דרכים, כמו שהזכרת גם בתחנת האוטובוס. גם באתרי הכרויות (וזה לא שאני ממליץ, אני די נמנע מהם). גם בפעילות חברתית כמו חוגים/הרצאות/התנדבות וגם סתם ככה ברחוב (את הבחורות הכי "שוות" (לטעמי כמובן) שהכרתי, הכרתי ממש ברחוב (או במקום ציבורי). אגב, בחוגים/סדנאות/קורסים אפשר גם להכיר חברים חדשים (חלק מהחברים שלי הכרתי בפעילויות כנ"ל והקשר נמשך הרבה שנים)).

לגבי זה שנפגעת מהבחורה שרק רצית לשאול אותה. זה הזכיר לי את עניין אנשי השיווק, אלה למשל שמנסים למכור, שוב למשל, בקניון מנוי לעיתון/לקורס/לחברה סלולרית וכד'. אני מניח שעל כל "כן", הם מקבלים אולי עשרות או אף מאות של "לא". רגישות היא לא תכונה רעה, אבל צריך כנראה לפתח גם קצת "עור של פיל". לגבי יופי/היגיינה וכד' אלו (בעיקר יופי) גם דברים סובייקטיבים. אין כנראה מצב שנמצא חן-בעיני כולם/ן.
החזרתי לך חפירה...

זה קצת גדול עלינו..

לשאול אותנו מה אפשר לעשות בשביל לצאת מזה, תבין שהגעת לפורום שרוב האנשים מרגישים כמוך. מה עושים עם המבטי שנאה של זרים? איפה פוגשים את האנשים הטובים שאולי אפשר להינות בחיים? אם הייתי יודע הייתי שם ולא כותב כאן.
ולדעתי גם בגלל המצב הגרוע שאתה נמצא בו אתה מקבל גם הרבה תגובות שליליות מאנשים, כי אמנם גם אני שונא את הארץ והעולם והאנשים אבל להכליל על כולם שהם מהזן הרע של בני אדם זה טעות ושנינו יודעים על זה.
הרבה מהבעיות שלנו יכולות להיפתר על ידי מודעות. אם תשים לב לתגובות שלך ולהתנהגות שלך מול אנשים בזמן אמת אתה תבין יותר טוב את התגובות שלהם אליך, ואולי אם תתרכז בתהליך של מודעות ושיפור עצמי אולי הנפש שלך לפעמים תירגע למספיק זמן כדי שיהיה אפשר להכניס עוד אנשים לחיים שלך כשתפגוש אותם, ותזכור שכל עוד ענן השליליות האדיר הזה מרחף מעלייך ומכתיב לך איך להתנהג אין סיכוי שאנשים ירצו להיות לידך, מה לעשות שאנשים מחפשים את מה שטוב להם וכל הרוע הזה לא מושך אף אחד. לדעתי כדי לשרוד את החיים חייבים להדחיק אותם, כי אם גם האנשים ה"נורמליים" ישבו רגע לחשוב על מה שקורה סביבם גם הם ירצו למות ולא לצאת מהבית, אז תנסה לחשוב פחות על החארות שפעם קראת להם חברים ולחשוב יותר על עצמך ואיך לעזור לו.
&nbsp

STING3ER

New member
מסכים אבל 100% אנשים שמתנהגים ככה זה כבר אומר משהו

לא זוכר בפעם הקודמת שמישהו עשה משהו בשבילי או דיבר אליי בצורה נחמדה
&nbsp
אולי הגבתי לא בפרופורציה בגלל שהיא כתבה משפט:
"אין כל כך איך לעזור לך"
לי זה נשמע כמו אתה אבוד ופשוט לך תסבול בשקט.
&nbsp
תבינו שבשבילי אם אני הולך לאינטרנט וכותב דבר כזה, זה בגלל שהגיע השיא והמצב שלי ממש על הפנים.
זה סוג של להוציא את זה בחוץ ואם זה פורום שיש אנשים כמוני אז הם יבינו אותי.
&nbsp
אני זוכר ימים שלא היתי מוציא קול מהפה כי אין עם מי לדבר,
מה שמחזיק אותי זה שאולי יום אחד אני ילך לגור במדינה אחרת ולא במדינה המטומטמת הזו ואולי יהיו שם אנשים קצת יותר חברותיים.

למעלה