הסיפור שלי

הסיפור שלי

אני נשוי מעל 20 שנה. התחתנו צעירים. יש לנו ילדים שגדלו.
הנישואים היו טובים. היו ימים טובים יותר וטובים פחות כמו אצל כל זוג נשוי אבל באמת הייתה אהבה ואני חושב שהיא קיימת גם היום.
הכל התחיל בשנה האחרונה. שמתי לב שאשתי הייתה הולכת מהבית למספר שעות וחוזרת. כשהייתי שואל סתם בתום לב איפה היית הייתי מקבל תשובה מתחמקת. פעם היא אפילו אמרה לי שישבה עם חברה בבית קפה. שאלתי מי זו? היא ענתה. "סתם מישהי שאתה לא מכיר". זה ניראה לי תמוה כי אני מכיר את כל החברות שלה ובכל מקרה מה יש כאן להסתיר? בכל אופן, הרמתי גבה והמשכתי הלאה. בכל זאת אחרי כל כך הרבה שנים לא עולה על הדעת משהו מיוחד.
כל זה היה עד לפני חודשיים. לפני כחודשיים באופן בלתי צפוי הגיעו אלי נתונים חד משמעיים. אשתי נפגשת עם גבר אחר על בסיס שבועי קבוע פחות או יותר זה כמה שנים. בדיקה קצרה גם העלתה במי מדובר.
הרגשתי כמו בעיטה בבטן. מעולם לא הייתי בעל קנאי. אשתי הייתה מדברת ויוצרת קשרים עם עמיתים ועמיתות לעבודה והכול היה ידוע והיא הייתה משתפת אותי והכול זרם. כאן הייתה הסתרה של קשר שנמשך שנים ברמה של ארגון ביון. מי שמבצע כזאת הסתרה כנראה שיש לו מה להסתיר....
הנתונים לקשר הרומנטי היו חד משמעיים. מספיקים כדי ללכת לגירושין. גם אם טיב הקשר בהיבט המיני לא ידוע עד הסוף.
אחרי לילות ללא שינה וחיבוטי נפש החלטתי לעמת אותה עם הנתונים. היא בתחילה הכחישה וטענה שאני מדמיין. ככל שחשפתי בפניה עוד ועוד עובדות היא התחילה להודות בחצי פה אבל לא ממש. לא עמד לי כוחי הנפשי יותר ובקשתי ממנה שמה שהיה או לא היה יפסק ולתמיד. היא הסכימה לבקשה.
אחרי יומיים, בשיחת נפש שקיימנו, היא הודתה שהייתה נפגשת עם הגבר לשיחות נפש נחמדות בבתי קפה. היא אהבה שהוא מחמיא לה על המראה. הם אכלו טוב והלכו. לא היה דבר מעבר לזה. לשאלתי שאם זה כל העניין מדוע הייתה כזו הסתרה. היא ענתה שהיא רצתה לשמור את זה לעצמה אבל בדיעבד היא חושבת שזו הייתה טעות להסתיר, היא טענה שזה הכול ואין עוד מה לספר. היא מוכנה אפילו להפגיש אותי איתו שאראה בעצמי במה מדובר.
הרגשתי שהיא עדיין מסתירה והרבה. שיחזרתי לעצמי בראש מקרים מהעבר בהם ההתנהגות שלה עוררה בי שאלות וזה לא הסתדר עד הסוף עם מה שסיפרה.
למחרת היום כשהספקות לא הפסיקו לנקר שלחתי הודעת סמס משותפת לשניהם שאני מבקש שלא משנה מה היה, הקשר כעת יפסק ולתמיד. נעניתי בהרבה בלה בלה אבל בשורה התחתונה שניהם התחייבו שכך יהיה. הרגשתי שזה זיוף.
התחושה הייתה נכונה. אחרי יומיים הם נפגשו לשעה שעתיים. כך נודע לי.
בעקבות זה שוב בקשתי שזה יפסק אשתי הכחישה את דבר הפגישה ואף שיחקה אותה נפגעת שאני לא נותן בה אימון אחרי ההבטחות. התקשרתי גם לבחור. הוא טען שלא היה בינהם דבר כל השנים מלבד סתם מפגשים נחמדים בבתי קפה ועוד טען שאני מאמלל את אשתי עם החשדות ולשאלתי מדוע לא עמד במילתו שלא יצור קשר הוא תירץ בזה שאישתי יצרה איתו את הקשר לברר אם הוא יסכים להפגש איתי. בקיצור. הבנתי שאין עם מי לדבר בעניין לא איתה ולא איתו. שניהם מחרטטים אותי.
כעת המצב הוא שאשתי מרעיפה עלי המון חום ואהבה. לתחושתי זה אמיתי והיא באמת רוצה בשיקום היחסים אבל ברור לי גם שהקשר עימו נמשך או ימשיך רק באופן יותר מחתרתי. היא פשוט רוצה להנות מכל העולמות. גם בעל וגם מאהב.
המצב כרגע די מתעתע ואני די מבולבל. מצד אחד. לא נותר לי בה גרם של אימון. מצד שני אולי יש תיקוה, אולי אני פרנואיד והקשר בינהם כעת אחרי כל הבקשות באמת נותק. אני חש שהאהבה שהיא מרעיפה עלי כעת באמת אמיתית ולא מזויפת ומצד שלישי אולי אני נאיבי וסתם ממשיך משהו חסר סיכוי ואז הנפילה תהיה כואבת פי 1000.

מריוס זכריה

Member
מנהל
בוא נעשה סדר בבלגן

קריאת המציאות בעיניי היא כדלקמן:

- לאשתך היה קשר רומנטי סודי זמן ממושך מאוד. אתה יכול להאמין שבקשר היה 0-100 אחוז סקס כרצונך, כי ממילא משקרים לך. ולעניות דעתי בכלל לא משנה מה המספר ולא הייתי מתעסק בזה בכלל.

- ההנחה שלך שלא ניתן לתת בה אמון מבוססת לחלוטין על הנמציאות. אין פה שום טעות. אתה לא פרנואיד, אלא ההיפך מזה: אתה פנטזיונר תמים. יש לך נטייה לא לסמוך על הבנתך הצלולה אלא להאמין לסיפורי שילגיה.

- אשתך יודעת זאת, ולכן היא ממשיכה לספר לך סיפורי אגדות, ואתה נופל בפח. ומאחר והשיטה עובדת, היא ממשיכה בה.

- לאור כל אלו, הטכניקה שאתה בחרת בה, לבקש יפה שיפסיקו, היא טוטאל לוס. זה לא עובד, וגם לא יעבוד בעתיד, כי לא ניתן לתת בה אמון, ומה שגרוע מכך, לא ניתן לסמוך על האופטימיות האינסופית שלך, כי היא תכשיל אוך שוב ושוב.

- היא מעוניינת מאוד מאוד בהמשך הקשר איתך. הסיבה לכך היא כנראה בגלל שהמצב הכללי נח לה, על כל המשתמע. ומאחר ואשתך מבינה עניין, ומה שעובד עליך הן הרעפות אהבה - זה מה שאתה מקבל.

- בלי קשר לכל האמור לעיל, אני מאמין שאשתך אכן אוהבת אותך באיזשהו אופן ערטילאי, משפחתי, חברי, הרגלי וכולי. אתה בגדר גרב נוחה ואהובה. גם יכול להיות שהסקס איתך בסדר גמור, ומשלים לה את תמונה הכוללת, שממנה אתה רק חלק אחד.

לאור כל אלו, אכן נשאלת השאלה מה עליך לעשות.
אבל מאחר ואלו חייך ולא חיי, אין לי תשובה בשבילך, ותצטרך להחליט לבד.

1precious1

New member
תובנותיי.

- לעניות דעתי יש ויש קשר האם הקשר שם היה היה אפלטוני, רומנטי או מיני ובאיזה "יחס".
נכון שבגידה היא בגידה ונכון שממילא משקרים לו שם, ובכל זאת יש הבדל.
למען הסר ספק, אני כמעט משוכנע שיש שם רומן/בגידה קלאסיים כולל סקס וכולי.

- אני מסכים שהיא מחרטטת אותו והוא מנסה בכל כוחו להאמין ב"סיפורי לה לה לנד"

- אני מסכים שאישתו ממשיכה לספר לו סיפורי אגדות מתוך מחשבה שלכאורה "אין לה ברירה אחרת" כי האלטרנטיבה היא להודות בשקריה ולהתמודד עם מציאות שאין לה מושג איך להתמודד איתה.

- אני מסכים לדעה שלבקש יפה שיפסיקו, היא טוטאל לוס.
הם במקום שבו הם לא רואים אלטרנטיבה למעשה הבגידה שלהם וחושבים שזה ראש סדר העדיפויות שלהם וחושבים שהם יוכלו להתמודד עם כל צרה אחרת
(הם = אישתו והמאהב)

- אני לא יודע כמה היא מאוד מאוד מעוניינת בקשר המתמשך עם בעלה.
שוב, אני חושב שהיא פשוט נמנעת מלחשוב קדימה על השלכות הרות גורל והרסניות ומאמינה שעדיין היא יכולה איכשהו לשמור על המצב הקיים.

- מבחינתה, "לחזור למוטב" היא לא אופציה מחד, ומצד שני, להודות ולהתמודד ולהתעמת עם בעלה על כך שהיא לא יכולה לחזור למוטב, גם אינה אופציה.

- לכל האמור לעיל, אני מאמין שאשתו והוא פשוט לא מסוגלים להסתכל על המציאות בלבן של העין ולהבין שאי אפשר להמשיך ככה לאורך זמן ונראה לי שהפיצוץ/הסיום קרובים אלא אם ייקרה פה נס.

כל מה שכתבת נכון

לא ציינתי שאותו פרטנר שהיה וקרוב לוודאי עדיין ישנו לאשתי גם נשוי אבל ככל הניראה לא באושר רב במיוחד לכן חיפש את אשתי. כנראה שזה מה שמעקב מהם מלממש את אהבתם במלואה. לשניהם נוח המצב של פגישות מפעם לפעם ואז חוזרים לבסיס האם המוכר והנוח עד לטעינת המצטברים הבאה. זה הסתדר להם טוב כמה שנים עד שהעניין התגלה כעת והכל השתבש. קשה היה להם להשלים עם זה ולחתוך בבת אחת את הקשר. לאחר שגיליתי את העניין הם נפגשו פעם נוספת לבצע הערכת נזקים ולאחר שניערתי אותם שוב ושוב הם להערכתי כעת לוקחים איזה פסק זמן שהעניין ירגע או שמצאו ערוץ קשר נסתר.
אני חי עם איזו תקוה נאיבית שאולי יש מצב לאיזה התחלה חדשה. אולי לא הכול מצידה משחק והעמדת פנים. ייתכן מאוד שאני טועה וכנראה שאני באמת נאיבי ואצטרך להתגרש. השאלה היא רק מתי הזמן הנכון לבצע את המהלך. כאן ועכשיו או לראות לאן דברים הולכים.

gaboon67

New member
בתור אחד שנמצא בסיטואציה דומה אבל קצת שונה....

תראה, גם אני עליתי לפני כחודשיים על קשר כלשהו בין אשתי לבין גבר גרוש שסבל פרידה נוספת שהצליח לנגן על מיתרים נכונים ולגרום לאשתי להפגש איתו מספר פעמים בביתו לאחר שקנתה אצלו רהיט ולשוחח עימה ברמה של כמעט על יומיים.
הטענות של אשתי הן דומות ושהיא נשאבה לרכילות של הבחור וניסתה לתמוך בו נפשית וששום דבר מיני לא היה. וכאשר החיזור שלו נעשה אגרסיבי, היא ניתקה מגע.
אך, קשר טלפוני והודעות נשארו.
אני יכול להגיד לך שאני מבין אותך לחלוטין ומה שאני יכול לייעץ לך הוא ללכת לטיפול זוגי שזה מה שאני ואשתי הולכים לעשות כדי להבין מה צריך לתקן ולשפר.
אין ספק, שכל העניין של האימון נפגע וזה משהו שאולי אף פעם לא יחזור למה שהיה אבל לפחות אני לא אהיה תמים ונאיבי.
המון בהצלחה בכל דרך שתבחר.

אייבורי

New member
משתתף בצערך

&nbsp
הדודה הייתה אומרת שלהיות מעקה נוח לפרפר זה סוג של מקצוע.

dixie chick

New member
בואו נבין כמה דברים חשובים

1. הקשר בינכם השתנה לתמיד, בלי הרבה מאוד דיבור כנה ופתוח והרבה מאוד יצירת אמון מחדש שום דבר לא יקרה. מה שלא יהיה, לחזור אחורה אי אפשר, אולי אפשר ליצור קשר חדש אבל זה כבר בגדר האולי.
&nbsp
2. הצהרה חד כיוונית "תפסיקו להפגש" לא תעבוד, טבע האדם הוא לא באולטימטומים, ואם לא היו לה "סיבות" ו"רצון" להפגש איתו והן לא היו עדיין תקפות היא לא היתה עושה את מלכתחילה.
&nbsp
3. מה שאתה צריך להבין עכשו, זה שהיא אוהבת אותו. כן. אותו. נקודה. הוא חשוב לה. כן אולי היא אוהבת גם אותך (אפשרי בהחלט), כן, אולי היא תסכים לוותר עליו, כן, אולי אפשר לשקם את מה שיש בינכם, אבל מה שהיא תחווה אם היא כן תסכים להפרד ממנו, זה *פרידה ושברון לב*, ואתה תצטרך לשקם את זה. כן אתה תצטרך לראות אותה סובלת, וכואבת, וזה צריך להיות מקובל עליך, כל אשליה שזה לא יהיה כך היא אשליה לא בריאה לשניכם.
&nbsp

למה שלא תפרגן לה? אם טוב לה, ואין יחסי מין בינהם

אז מפריע לך שיש לה מישהו שהיא יכולה לפרוק איתו?
אם תפרגן לה את הידיד אז היא לא תסתיר ממך כלום ואתה תדע כשהיא הולכת איתו לקפה. היא תהיה מאושרת ואתה תקבל אישה אוהבת ומוקירה.

מאוחר מדי

קודם כל אני לא יודע מה היה או לא היה באמת. וגם אם נניח שמין אין פה התנהלות גועלית הייתה פה.
התנהלות שהפכה אותי למעוך יותר מנייר טואלט אחרי שימוש.
הייתי זורם עם ההצעה שלך אם הכול היה מתנהל בכנות וביושר מההתחלה.
אי אפשר לבנות בניין מהקומה העשירית ומטה, המצב שהבאת יכול להתקיים בין בני זוג שהגיעו לקומה התשיעית וכעת על זה מוסיפים עוד קומה או פנטהאוז.
כעת הבניין הרוס לגמרי. לבנות אותו מחדש צריך מהיסודות.

לא כל הבניין נהרס. קצת חרוך אבל יש לכם משפחה

ילדים בית חברים. הבית עוד עומד על כנו. אני לא יודעת מה אשתך עושה אבל אתה יודע כמה קשה להיות גם להיות אמא וגם בת זוג, חברה, מטפלת, פלוס קריירה - 100% מהזמן. נורא קשה. לפעמים צריך את זריקת העידוד הזאת רק כדי להמשיך, אבל היא לא יכולה לספר לך, כי היא לא רוצה לפגוע ולהרוס את כל מה שיש לכם. וחוץ מזה אם היא תספר לך זה כבר לא יהיה משהו מלהיב כמו שזה היה.
תחשוב על זה, עמוק בפנים בלב שלה נמצאת שם ילדה קטנה ומפוחדת שמנסה לשרוד את החיים הכי טוב שאפשר והילדה הזאת היתה צריכה עידוד. אם תתן לזה צ'אנס אתה ממש לא פראייר או נאיבי. אתה אדם טוב שחושב על טובת המשפחה ומבין מה עבר על אישתו.
&nbsp

נו באמת....

איזה ידיד ואיזה נעליים?
להלבין שקר של שנים, זה משהו שפשוט לא ניתן.

והניסיון עוד לכעוס עליו שלא נותן אמון?!?! אין גבול לחוצפה? נו באמת...

batmea

New member
אתה לא נאיבי, פשוט קיבלת בומבה

אני יכולה לתת חצי מהסנט ולומר לך כמה דברים מניסיוני :
קשר דנפגע בבסיס האמון שלו כל כך חזק ומהיסוד בעקירה כזו, יכול לשוב להיות קשר אבל מצריך אהבה גדולה יותר מהסיפור שניסה לכסות אותו. זה ליחידי סגולה בלבד ומצריך עצבים של ברזל.

אישתך היום מסונוורת. היא תיפול ברגע שהיא תקום.
נשאר לך היום להחליט : או שרגשית עבורך היא מתה או שאתה משקם.
שתי ההחלטות הן קשות אבל השיקום זה חארקירי.

האם אתה נשאר בשביל הילדים והתמונה הרמונית לחברה שאתה נשוי באושר ויושר?
האם אתה סגור לשינויים?
האם אתה עדיין מאוהב ואוהב את אישתך אחרי כל השנים האלה?

או...
שקשה לך ההרגשה של בגידה ולהתחיל מנקודה כזו את החיים מחדש?
הכל בסדר, התחלות חדשות הן לא באמת כאלה נוראיות ויחסים ישנים עכורים הם לא באמת נוסטלגיה.
תשאיר אותה עם הרומן הזול שלה עם האינסטלטור ותפרגן לעצמך צעירה שתכרכר אחריך כל היום.
הילדים שלך כבר גדלו, הם לא צריכים את המצג שווא של משפחה שלמה. הם בעצמם בעולם של מבוגרים וחיים את החיים שלהם.
קח את עצמך בידיים ותחליט לפי מה שעושה אותך מאושר.
אישה מנותקת וכזו שבגדה כי אמרו לה כמה מחמאות, לא באמת שווה את כל ה 20 שנות חסד של נאמנות.
לא נורא, אף אחד לא הבטיח שהחיים קלים. אבל כל עוד יש לנו אפשרות לבחור, עדיף שיהיה לנו say גם במשחק שלהם.
אחרי תקופת הקושי עם איש מקצוע, תעשה קאט, תרים את הראש, תחייך לכולם ותעשה מה שבראש שלך.

אגב, הסיפור שלה עם האגזוזן הזה נמשך כי הוא סודי. ברגע שהיא תצטרך להעביר איתו שבוע של התנהגות רגילה, כל הנוכחות שלו תצא לה מהאף, אפילו תסריח וזה יגמר כאילו לא היה. למה? כי המים מתוקים רק כשהם גנובים והיא לא באמת סבלה איתו או בלעה צפרדעים בשבילו.

זה שאתה פרנואיד, לא אומר שלא רודפים אחריך...

קודם כל, כדי לעשות סדר בבלאגן, כדאי לך להתעמת ישירות עם האמת- אין מצב לשנים של בירבורי נפש בלי סקס. פשוט אין.
איזה גבר היה זורם לתוך דבר כזה?
וכל עוד אין כנות מלאה. הודאה מלאה. וחיתוך אמיתי וחד משמעי של הקשר הזה- אין לדעתי בכלל על מה לדבר.

תראה, כמי שנמצאת בעצמה בצומת המבחילה הזו- האמת ושינוייה הם תנאי בל יעבור. סליחה, כפרה, וירידה על 4 בניסיון להתחנן אלייך שתסכים- גם כן.
שלא תצא בסוף כמו כלב מוכה שבעטו בו שוב ושוב.... שמור על עצמך.

שולחת לך כוחות....

למעלה