הסיפור של אבא שלי

steins

New member
הסיפור של אבא שלי

שלום לכולם. בעקבות פתיחת מאגר המידע של יד-ושם לפני כשנתיים ברשת, נודעו לי לראשונה פרטים חדשים על משפחתי שלא ידעתי. בעקבות כך החל מסע חיפוש שעדיין לא הסתיים. את הפירורים שליקטתי חיברתי ביחד לסיפור שבהתחלה היה מיועד בעיקר עבורי. אולם לאחר שעמיתים לעבודה קראו אותו והגיבו בצורה מאד חזקה החלטתי שצריך לחשוף אותו גם לאחרים. הלינקים המצורפים מובילים לבלוג שלי שם הוא רשום הן בגירסה עברית והן בגירסה אנגלית. אני מקווה שיעניין אתכם. שחר שטיין

tamar050

New member
מומלץ

הסיפור כתוב יפה ונוגע ללב. כדאי שגם שאר הקוראים והמשתתפים בפורום יקראו אותו. פרסם אותו מדי פעם...חשוב!!!! לפחות בתודעה ישאר זכרם של בני משפחתך. בברכה שחר http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=2068982 ד"א אני מפיקה של סרטי הנצחה, בקישור הבא תוכל להתרשם מהסגנון... כל טוב שחר - אלבום פלוס 050-7713180

עב

New member
סיפור שבור - האם ניתן למלא את החסר?

הסיפור של אביך מרגש ביותר - נער ששרד והצליח לבנות את חייו מחדש, כמעט לבד, כיוון שאביו נשאר בסלובקיה. הסיפור שבור כי החיים נשברו וגם משום שחסרים בו פרטים. אינני יודעת היכן ניסית להשלים אבל כל כך התרשמתי מהמאמץ שאנ רושמת כמה מקורות ואם כבר ניסית אותם אז אתך הסליחה. 1. בארץ חיים כמה יהודים מז'ילינה - שווה לדבר אתם. אם אתה מעונין אעביר לך פרטים במסר. 2. בשנת 2003 יצאה לאור חוברת על העיר הזאת - שווה להציץ. "עלייתה ושקיעתה של יהדות ז’ילינה :חוברת זכרון" מאת חיים גורדון. 3. ביד ושם יש היום מאגר מקוון נוסף של רשימות. המוסד סרק רשימות של תושבים יהודים, תושבים שרכושם הופקע, רשימות גירוש וכיו"ב. זהו אוצר בלום אבל כמובן דורש זמן וסבלנות. המאגר באנגלית בלבד Shoah-Related Lists Database 4. ישנו מאגר נוסף שאיננו מקוון וניתן לראותו ביד ושם בלבד - אלה רשימות ארולסן משנת 1957. לפעמים יש שם מידע נוסף. 5. מחנה ההשמדה אושוויץ הפך למוזיאון ברבות השנים ויש לו מאגר מקוון גם כן. הם מקפידים לענות על שאלות, אם כי לא תמיד יש להם תשובות.

steins

New member
תודה עב

תודה מקרב לב על העזרה. אשמח לקבל פרטים על אנשים מז'ילינה שוב תודה שחר

lutz2

New member
הנצחה ותעוד

מאחר ואני מכיר את שחר וגבי לאור היטב אני מאד ממליץ אליהם, הם תעדו את סיפורי בצורה יוצאת מהכלל, הם משקיעים המון מחשבה בעבודתם ,יהודה

מומלץ גם להכניס למאמרים אצלינו בפורום

רק צריך להודיע לי באיזה קטגוריה ולשךוח לי את החומר

iwit

New member
סיפור מעניין

ותמונות מרגשות, תודה ששיתפת אותנו. חסר לי בסיפור שלך קצת מידע על חיי המשפחה לפני המלחמה, אלו תמיד הסיפורים המרתקים ביותר; יתכן שאין לך מידע על זה אך ממש כדאי לחפש, ולתת לאנשים האלה סיפור. אני מאוד ממליצה להמשיך לחקור- תמיד יהיו גילויים חדשים! ואני מצטרפת לדברים שכבר נכתבו פה - כדאי לחפש במקומות מלבד יד ושם, ואולי יימצאו פרטים על בני משפחה נוספים.

steins

New member
שוב תודה על ההפניה לארכיון באד ארולסון

הגשתי בעקבות ההפניה מספר בקשות. אספר לכם כשיתבררו יותר פרטים

מאוד מעניין, כתוב בצורה מאוד מרגשת וסוחפת.

גם אני מזדהה איתך, סיפור קצת קצת דומה, חורים שלא יושלמו לעולם.

steins

New member
שיוך פרצופים לשם

לשמחתי יד-ושם אישרו את קבלת התמונה של ליזלוטה והיא עכשיו מוצגת בצמוד לדף העד שלה. תמונות נוספות עתידות להתווסף גם לדף העד של סבתי אלזה.

למעלה