הסיפור של lemner40 והסיפור של סבתא שלי, אחד ליד השני, להנאתכם.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
לאחרונה, בפורום אקטואליה ובשרשור "אם אהיה ראש הממשלה" של הגולש "jackie111", הגולש lemner40 סיפר את סיפורו:

"אני הישראלי, שנולד בישראל, להורים שנולדו בישראל
עם מעמד גבוהה, אני גבר, אשכנזי ,לבן, עם רכוש ואדמות.
שהיה חלק מהמדינה, מהאליטה כמו שאתה אוהב להגיד
הבנתי שאין עתיד למדינה
וצריך לעזוב בשביל העתיד
למי שאין כלום, לעולה חדש מרוסיה, הכי קל לעזוב,
לי היה הכי קשה".

לא יכולתי שלא להתפלא על הדמיון המדהים בין הסיפור של lemner40 לסיפור של סבתא שלי, רק מהצד השני, ומיהרתי בעקבות כך לשתף את הסיפור.

הסיפור של lemner40 והסיפור של סבתא שלי, הם בדיוק אותו הדבר, רק הפוך לגמרי, ולכן החלטתי לשתף את lemner40, ואתכם, בסיפורה.

כך כתבתי ל-lemner40:

"מצחיק. נשמע כמו הסיפור של המשפחה שלי עצמי, רק הפוך לגמרי.

סבתא עלתה מרוסיה, אבל לא הייתה "סתם עוד עולה רוסית".

סבתא הייתה רוסיה עשירה, שגרה בעיר העשירה ביותר והמפוארת ביותר ברוסיה, מוסקבה, ושהייתה רופאה רוסיה-מוסקבאית כבר במחצית הראשונה של המאה ה-20, שנים ועשרות שנים לפני זילות ההשכלה הגבוהה ולפני מה שמוסדות ההשכלה הגבוהה אפילו ירקו בכיוונם של אנשים כמוך, שלא לדבר על היותה מהאליטה, וקשריה עם המשפחה הקיסרית.

סבתא הייתה מסודרת ברוסיה, היה לה טוב שם, היא גרה בעיר הכי טובה שם, היה לה מקצוע טוב, הייתה לה השכלה גבוהה בזמן שבו השכלה גבוהה לא הייתה מובנת מאליו כי באותו זמן עוד לא הרשינו אנשים כמוך בתוך מוסדות ההשכלה הגבוהה שלנו, היו לה קשרים והיה לה כסף.

מן הסתם, ובהתחשב בכל אלו, לסבתא לא היה פשוט לעזוב, אבל כל כמה שזה היה קשה לה לעזוב, היא בכל זאת עזבה בשביל לקיים את אותו חלום ישן ופטריוטי בן 2000 שנה שנה על שיבה לישראל וקיום חיים יהודיים בציון.

סבתא הפכה עולמות בשביל לקרוע את עצמה ממוסקבה העשירה והמפוארת, מקום מושבם של הרוסים העשירים והמפוארים כדוגמתה וכדוגמת בני מפשחתה ומשפחתי, כדי להיות פה.

אתה הפכת עולמות בשביל לקרוע את עצמך מעמך, מדינתך ודתך, לבגוד בחלום הציוני, בכל אבותיך וכל אבות אבותיהם 2000 שנה לאחור שכל רצונם היה לשוב לציון, על-מנת שתוכל לספק עבור עצמך חיים כביכול קלים יותר, טובים יותר ונוחים יותר בתור זר בלתי רצוי בקרב עם אחר ואנשים מדת אחרת, במקום שבו אתה זר ותהיה זר תמיד, היכן שאינך מדבר את שפת האם, מכיר את התרבות, החגים והמנהגים, אבל איפה שיהיה קל יותר, כביכול, כאחרון הנמושות שעליהן דיבר רבין, אחד מהשמאל, כמוך, לא פחות.

איזה הבדל עצום בין סבתא שלי לבינך. איזה הבדל עצום בין המשפחה שלי לשלך.

ולא רק שעשית את כל זה, אלא כעת אתה פעיל מבחוץ כאקטיביסט אוטו-אנטישמי הפועל נמרצות בתחומי עכירת ועקירת הישראל, עידוד שנאת יהודים, עידוד שנאת עם ישראל, עידוד שנאת מדינת ישראל, הפצת אנטישמיות, עידוד ירידה מציון ושיבה לגלות, הכול בזמן מלחמה.

אחרי כל זה, מה כבר נותר להגיד?

רק שתהיה בריא".

ואני באמת מקווה שהוא יהיה.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
לאחרונה, בפורום אקטואליה ובשרשור "אם אהיה ראש הממשלה" של הגולש "jackie111", הגולש lemner40 סיפר את סיפורו:

"אני הישראלי, שנולד בישראל, להורים שנולדו בישראל
עם מעמד גבוהה, אני גבר, אשכנזי ,לבן, עם רכוש ואדמות.
שהיה חלק מהמדינה, מהאליטה כמו שאתה אוהב להגיד
הבנתי שאין עתיד למדינה
וצריך לעזוב בשביל העתיד
למי שאין כלום, לעולה חדש מרוסיה, הכי קל לעזוב,
לי היה הכי קשה".

לא יכולתי שלא להתפלא על הדמיון המדהים בין הסיפור של lemner40 לסיפור של סבתא שלי, רק מהצד השני, ומיהרתי בעקבות כך לשתף את הסיפור.

הסיפור של lemner40 והסיפור של סבתא שלי, הם בדיוק אותו הדבר, רק הפוך לגמרי, ולכן החלטתי לשתף את lemner40, ואתכם, בסיפורה.

כך כתבתי ל-lemner40:

"מצחיק. נשמע כמו הסיפור של המשפחה שלי עצמי, רק הפוך לגמרי.

סבתא עלתה מרוסיה, אבל לא הייתה "סתם עוד עולה רוסית".

סבתא הייתה רוסיה עשירה, שגרה בעיר העשירה ביותר והמפוארת ביותר ברוסיה, מוסקבה, ושהייתה רופאה רוסיה-מוסקבאית כבר במחצית הראשונה של המאה ה-20, שנים ועשרות שנים לפני זילות ההשכלה הגבוהה ולפני מה שמוסדות ההשכלה הגבוהה אפילו ירקו בכיוונם של אנשים כמוך, שלא לדבר על היותה מהאליטה, וקשריה עם המשפחה הקיסרית.

סבתא הייתה מסודרת ברוסיה, היה לה טוב שם, היא גרה בעיר הכי טובה שם, היה לה מקצוע טוב, הייתה לה השכלה גבוהה בזמן שבו השכלה גבוהה לא הייתה מובנת מאליו כי באותו זמן עוד לא הרשינו אנשים כמוך בתוך מוסדות ההשכלה הגבוהה שלנו, היו לה קשרים והיה לה כסף.

מן הסתם, ובהתחשב בכל אלו, לסבתא לא היה פשוט לעזוב, אבל כל כמה שזה היה קשה לה לעזוב, היא בכל זאת עזבה בשביל לקיים את אותו חלום ישן ופטריוטי בן 2000 שנה שנה על שיבה לישראל וקיום חיים יהודיים בציון.

סבתא הפכה עולמות בשביל לקרוע את עצמה ממוסקבה העשירה והמפוארת, מקום מושבם של הרוסים העשירים והמפוארים כדוגמתה וכדוגמת בני מפשחתה ומשפחתי, כדי להיות פה.

אתה הפכת עולמות בשביל לקרוע את עצמך מעמך, מדינתך ודתך, לבגוד בחלום הציוני, בכל אבותיך וכל אבות אבותיהם 2000 שנה לאחור שכל רצונם היה לשוב לציון, על-מנת שתוכל לספק עבור עצמך חיים כביכול קלים יותר, טובים יותר ונוחים יותר בתור זר בלתי רצוי בקרב עם אחר ואנשים מדת אחרת, במקום שבו אתה זר ותהיה זר תמיד, היכן שאינך מדבר את שפת האם, מכיר את התרבות, החגים והמנהגים, אבל איפה שיהיה קל יותר, כביכול, כאחרון הנמושות שעליהן דיבר רבין, אחד מהשמאל, כמוך, לא פחות.

איזה הבדל עצום בין סבתא שלי לבינך. איזה הבדל עצום בין המשפחה שלי לשלך.

ולא רק שעשית את כל זה, אלא כעת אתה פעיל מבחוץ כאקטיביסט אוטו-אנטישמי הפועל נמרצות בתחומי עכירת ועקירת הישראל, עידוד שנאת יהודים, עידוד שנאת עם ישראל, עידוד שנאת מדינת ישראל, הפצת אנטישמיות, עידוד ירידה מציון ושיבה לגלות, הכול בזמן מלחמה.

אחרי כל זה, מה כבר נותר להגיד?

רק שתהיה בריא".

ואני באמת מקווה שהוא יהיה.
תראה, אני "מת" על סיפורי סבתא..
אבל אתה לא יכול לקצר במעט? :-/

Harrington

Well-known member
מנהל
הוא חופר בנשמה,הוא חוזר כמה פעמים על אותו דבר בשביל לעשות שטיפת מוח.
חחח, אני לא חסיד של התקפות אישיות, אבל לא יכולתי שלא לגחך לקריאת תגובתך זו :). רק לחשוב כמה שרשורים פתחת עם הקנוניה לפיה ישראל יזמה/אישרה בכוונה את אירועי שמחת תורה (לרבות שרשורים עם המילה "הוכחה" בכותרת מבלי שכללו אף לא הוכחה אחת בודדת ;-)). אתה seriously מדבר על גולש ש"חוזר כמה פעמים על אותו דבר"????

חחח, אני לא חסיד של התקפות אישיות, אבל לא יכולתי שלא לגחך לקריאת תגובתך זו :). רק לחשוב כמה שרשורים פתחת עם הקנוניה לפיה ישראל יזמה/אישרה בכוונה את אירועי שמחת תורה (לרבות שרשורים עם המילה "הוכחה" בכותרת מבלי שכללו אף לא הוכחה אחת בודדת ;-)). אתה seriously מדבר על גולש ש"חוזר כמה פעמים על אותו דבר"????
ידעתי שמישהו לא יבין,

הכוונה באותו פוסט - באותו מאמר - באותה תגובה.

איך שתקרא לחתיכת המידע לפני שלוחצים על "פרסם תגובה".

Harrington

Well-known member
מנהל
ידעתי שמישהו לא יבין,

וזה משנה משהו אם מישהו חוזר על עצמו 1,000 פעמים באותו שרשור או פעם אחת ב1,000 שרשורים שונים?

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
הוא חופר בנשמה
זה כי אני חכם אז יש לי הרבה מה להגיד.
הוא חוזר כמה פעמים על אותו דבר בשביל לעשות שטיפת מוח.
אני לא חוזר כמה פעמים על אותו הדבר ולא עושה שטיפת מוח.
ידעתי שמישהו לא יבין,

אני לא עושה את זה. גם אם לרגעים עלול להידמות כאילו שקרה דבר שכזה, הסיפור האמיתי הוא שהשתמשתי בניסוחים שונים, או שחזרתי על אותו דבר ממקודם בהקשר אחר כי אני קושר מידע קודם עם מידע חדש וכל מיני דברים כאלו. חזרתיות אמיתית חסרת ערך או תרומה נוספת ובאותם מילים בדיוק, כמו מה שניתן למצוא אצל אנשים שיש משהו לא בסדר אצלם או אנשים שמנסים לעשות שטיפת מוח, את זה לא תראה אצלי וזה לא קיים אצלי.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
תראה, אני "מת" על סיפורי סבתא..
אבל אתה לא יכול לקצר במעט? :-/
אחרי מה שנחשף שלמרות שאתה "מרוקאי מטומטם שאינו מפותח כל-כך בשכלו", סוף ציטוט, כפי מה שאתה במו מילותיך שלך מעיד על עצמך, אתה דווקא כן מסוגל לקרוא טקסטים ארוכים, אז היום יותר מאי-פעם אני לא מוצא לנכון (כמו מה שכמעט תמיד לא מצאתי לנכון) לקצר עבורך שום דבר. תשנס מותניים, תהיה גבר ותקרא. זהו.
מוזר, אבל המוח שלי איכשהו לא נשטף.
אני לא עושה שטיפת מוח. הוא טועה...
יכולהיות שמוחי הוא בלתי שטיף? ;-)
מכיוון שאני לא מנסה לעשות שטיפת מוח, שאלתך אינה רלוונטית.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אחרי מה שנחשף שלמרות שאתה "מרוקאי מטומטם שאינו מפותח כל-כך בשכלו", סוף ציטוט, כפי מה שאתה במו מילותיך שלך מעיד על עצמך, אתה דווקא כן מסוגל לקרוא טקסטים ארוכים, אז היום יותר מאי-פעם אני לא מוצא לנכון (כמו מה שכמעט תמיד לא מצאתי לנכון) לקצר עבורך שום דבר. תשנס מותניים, תהיה גבר ותקרא. זהו.

אני לא עושה שטיפת מוח. הוא טועה...

מכיוון שאני לא מנסה לעשות שטיפת מוח, שאלתך אינה רלוונטית.
אל תכעס עלי אבל כשאני קורא את הדברים שלך זה נראה לי ככה:
אני בלההה בלההה בלהה, יש לי בלהה בלההה בלהההה, למבורגיני בלההה בלההה בלהההה
גאון בלהההה בלהההה בלההההה, חכם בלההה בלהההה בלהההה, יפה בלההה בלההה בלההה.
אתה הזיין שכל מהסוג הכי גרוע שפגשתי מעודי. |חיוךרחב|

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
אל תכעס עלי אבל כשאני קורא את הדברים שלך זה נראה לי ככה:
אני בלההה בלההה בלהה, יש לי בלהה בלההה בלהההה, למבורגיני בלההה בלההה בלהההה
גאון בלהההה בלהההה בלההההה, חכם בלההה בלהההה בלהההה, יפה בלההה בלההה בלההה.
אתה הזיין שכל מהסוג הכי גרוע שפגשתי מעודי. |חיוךרחב|
או שאתה פשוט צריך לקחת כדורים. ניסית ריטלין?

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
לא נראה ככה. אבל ממש. בטח ובטח שלאחר אירועי הימים האחרונים.
אינני לוקח שום תרופות תודה לאל.
אפילו כשיש לי כאב ראש, עדיין אני מעדיף תרופות סבתא ולא תרופות.
ומה איתך?
אילו כדורים אתה לוקח? ;-)

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אינני לוקח שום תרופות תודה לאל.
אפילו כשיש לי כאב ראש, עדיין אני מעדיף תרופות סבתא ולא תרופות.
ומה איתך?
אילו כדורים אתה לוקח? ;-)
עזוב. עזוב. המשתמט מהצבא בא ומקשקש על מישהו אחר, שאותו הוא מכנה "נפולת נמושות".
שיבוא וייתן דוגמא אישית ויתגייס? עדיין לא מאוחר שיתגייס גם כעת. אבל לא די בכך שהוא מסרב להתגייס, הוא גם מסרב להתנדב. פרזיט כבר אמרנו?
ועל כן, בינתיים הוא מהווה דוגמא אישית לשיא הפרזיטיות, ממש כמו החרדים שמוכנים "למות והעיקר לא ללכת לצבא". בושה!

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
עזוב. עזוב. המשתמט מהצבא בא ומקשקש על מישהו אחר, שאותו הוא מכנה "נפולת נמושות".
שיבוא וייתן דוגמא אישית ויתגייס? עדיין לא מאוחר שיתגייס גם כעת. אבל לא די בכך שהוא מסרב להתגייס, הוא גם מסרב להתנדב. פרזיט כבר אמרנו?
ועל כן, בינתיים הוא מהווה דוגמא אישית לשיא הפרזיטיות, ממש כמו החרדים שמוכנים "למות והעיקר לא ללכת לצבא". בושה!
כיום כל בחור נקרא לדגל..
מאות חיילים שלנו נהרגים ועשרות אלפים נפצעים.
למדינה יש אפס סבלנות כלפי אלה אשר משתמטים.
גבר שלא הולך להתגייס עדיף שיקבור את עצמו בתוך בור באדמה כדי שלא יראו אותו.
אמרת "בושה"..
אז כן, בושה וכלימה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
כיום כל בחור נקרא לדגל..
מאות חיילים שלנו נהרגים ועשרות אלפים נפצעים.
למדינה יש אפס סבלנות כלפי אלה אשר משתמטים.
גבר שלא הולך להתגייס עדיף שיקבור את עצמו בתוך בור באדמה כדי שלא יראו אותו.
אמרת "בושה"..
אז כן, בושה וכלימה.
חחח.... והוא דווקא פעיל ובועט ומפרסם את הבליו בכל פורום שהוא...
לכן, ולידיעתך: לא המלך יקבור את עצמו בתוך בור באדמה והוא דווקא שואף שיראו וישמעו אותו בכל מקום.

עד היום, שמענו על מלכים שנמשחו למלכות בטקסים אופייניים ואני רק תוהה, מי התכוון, מתכוון או יתכוון למשוח אחד שכמותו למלוכה.

אז עולה לפנינו השאלה, על סמך מה הוא "המליך" את עצמו? על סמך אווילותו, או שמא על סמך עידודם של הוריו "הרוסים, הלבנים והמשכילים"?
פחחחח

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
חחח.... והוא דווקא פעיל ובועט ומפרסם את הבליו בכל פורום שהוא...
לכן, ולידיעתך: לא המלך יקבור את עצמו בתוך בור באדמה והוא דווקא שואף שיראו וישמעו אותו בכל מקום.

עד היום, שמענו על מלכים שנמשחו למלכות בטקסים אופייניים ואני רק תוהה, מי התכוון, מתכוון או יתכוון למשוח אחד שכמותו למלוכה.

אז עולה לפנינו השאלה, על סמך מה הוא "המליך" את עצמו? על סמך אווילותו, או שמא על סמך עידודם של הוריו "הרוסים, הלבנים והמשכילים"?
פחחחח
תראה, בארץ השוטים ייתכן שיש להם מלך.
הם גם נוהגים לערוך מדי שנה את פסטיבל השוטים.
גם בוא לא נשכח שהנבואה ניתנה להם לשוטים.
מלכים א' פרק יב' נאמר:
אבי יסר אתכם בשוטים ואני איסר אתכם בעקרבים.|חיוךרחב|

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
תראה, בארץ השוטים ייתכן שיש להם מלך.
הם גם נוהגים לערוך מדי שנה את פסטיבל השוטים.
גם בוא לא נשכח שהנבואה ניתנה להם לשוטים.
מלכים א' פרק יב' נאמר:
אבי יסר אתכם בשוטים ואני איסר אתכם בעקרבים.|חיוךרחב|
יאללה. תכין לנו 2 שוטים של ואן גוך דאבל אספרסו.

למעלה