הסיפור שמאחורי השיר

הסיפור שמאחורי השיר

מחפשת שירים (מולחנים) בנושא השואה אשר יש סיפור מאחוריהם כמו למשל השיר ששרה אנדה עמיר "דרכו האחרונה" המספר את סיפורו של יאנוש קורצ'ק.תודה.

מדריך1

New member
שירים עם סיפור

לאלי 7 חנן שירים עם סיפור שאני מכיר- סעי,רחל,סעי- של חיים גורי- על רחל ביהם ז"ל מגיטו לודז'. אני מאמין-סיפורו של הרב עזריאל פסטג ז"ל, בדרך לטריבלינקה לחניו של שמואל גוגול ז"ל- העיירה בעלז, איידישע מאמא. אפר ואבק- יהודה פוליקר- סיפורה של הלינה בירנבאום. ליל הסדר האחרון בגיטו ורשא. last night -בביצוע פרחי מיאמי. נדר- בביצוע יזהר כהן מכתבו של ר' מנחם מנדל- בביצוע של שלמה ארצי. דרך אגב לשם מה אתה זקוק לזה?

למדריך1 תודה

עלה לי רעיון לעשות השנה את טקס יום השואה בצורה אחרת, באמצעות שירים מולחנים והסיפור שמאחוריהם. בשביל זה צריך להתחיל מוקדם כדי למצוא את השירים האלו. חלקם אני מכירה וחלקם עדיין לא. לגבי השיר אני מאמין, עשיתי לו קלפיפ ואתה מוזמן לראותו בflix : http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=2189515

N B I

New member
אפר ואבק

וואו איזה שיר מדהים. את כל הסיור שלנו במיידאנק עשינו בעקבות הלינה בירנבאום... המדריך שלנו עצר אותנו בכל מיני מקומות שלא הצליחו לחדור אלינו כי הם היו כל כך נוראיים... וקרא לנו קטע מתוך הספר. כמו בצריף הנעלים. זה היה מחריד. כסיימנו את הסיור במחנה הוא הוביל אותנו אל מאחורי צריף המשרפה, ישבנו על הדשא והסתכלנו על הנוף של לובלין מעבר לגדרות והגגות המצמררים, כל אחד שקוע במחשבות שלו... פתאום הוא הוציא טייפ כזה קטן והשמיע לנו את השיר הזה... כל פעם שהיה קשה לי במסע פתאום מצאתי את עצמי מתחילה לשיר אותו או אחרי שחזרנו השיר הזה רדף אותי ולא יצא לי לרגע מהראש. חוץ מזה שפוליקר מבצע אותו פשוט מדהים, אני לא חושבת שיכלו למצוא מבצע מוצלח יותר. "שנים וכלום עוד לא נמחק"

N B I

New member
ד"א- איך קוראים לספר שלה? ואיפה אפשר להשיג?

החיים כתקוה - מאת הלינה בירנבאום

עפ"י מה שמצאתי באינטרנט, ניתן לקנות את הספר ישירות ממנה - טלפון: 09-9506448 פקס: 09-9507046 אימייל: halina @ 012.net.il

טיפקסית

New member
שירים נוספים

התחנה הקטנה טרבלינקה -שנכתב ע"י ולאדיסלב שלאנגל שנהרג במהלך מרד גטו ורשה [נחשב למשורר של גטו ורשה] . אלי אלי ו"אשרי הגפרור" אשר נכתבו ע"י חנה סנש בטרם הוצאה להורג לאחר שנתגלתה ע"י הגרמנים בהונגריה ,כשהשתתפה כחלק מיחידת הצנחנים היהודית, אשר הוצנחו מעבר לקווי האויב "לכל איש יש שם" אשר נכתב ע"י זלדה [חלקים ממנו נכתבו עפ"י המדרש] "העיירה בוערת" אשר נכתב ע"י מרדכי גבירטיג ,בעקבות פוגרום פטישיק שאירע בשנת 1936 ,מרדכי גבירטיג נרצח בגטו קראקוב בשנת 1942. השיר "פונאר" בה שרה אם לילדה על אבא שהלך אל גיא ההריגה פונאר ומבוסס כולו על סיפור אמיתי [מן הסתם]

מדריך1

New member
שירי חנה סנש

טיפקסית שלום, השיר אלי,אלי- אינו נקרא כך, אלא,"הליכה לקיסריה"- הוא נכתב על ידה בקיסריה ב- 24.11.42 השיר "אשרי הגפרור" אכן נכתב בכלא בסרדיצה, לאחר התפסה , הוא נכתב ב-2.5.44 שני השירים נכתבו בעברית, יש לה שירים רבים אשר נכתבו בהונגרית ותורגמו לעברית. לשליחותה יצאה ב- 11.3.44 , נתפסה כתוצאה מהלשנהבעברה את הגבול להונגריה, נמסרה לידי הנאצים, נשפטה והוצאה להורג ב- 7.11.44.

טיפקסית

New member
תודה

אגב בספרייה של הקיבוץת שלנו בזמנו היה ספר שירים נורא יפה של חנה סנש,הרבה זמן לא הייתי שם אז אינני יודעת אם הוא עדיין שם. ואם כבר ספרים ושירים אני שמחה להגיד שהתקבלתי לפרוייקט "הקוראים המשפיעים לשנת 2008" של אתר ויינט והוצאת ידיעות ספרים. הולדת להיות לי שנה של הרבה ספרים וקריאה ואני שמחה על זה.

למעלה