הסכיתו ושמעו

DAHUJI

New member
בכיף כפרה

הכי אני אוהב את אלו שלא מבינים כלום בתיאוריית הקוואנטים (כן, תיאוריה, בדיוק כמו האבולוציה) משוחחים בנועם ובכיף ומפגינים ידע רב בתיאוריית המיתרים ועל ההתנהגות של האלקטרון כחלקיק או כגל.
כי חלקיק.
כי גל.
כי משוואות מקסוול ושרדינגר.

סבבה, אני מתנשא. אני חנון מהטכניון. אני מורם מהעם. אני חנבץ. אני לפלף. בכיף.
מקבל עליי את הדין. מעניין לי את התלב"צ.

והתגובות שלי לא חייבות להיות מקסימות, מכילות, מבינות, נעימות, מתקתקות ואפילו לא חייבות להיות לא מתנשאות כדי שהמסר יובן בלי לזי** בשכל יותר מדי.

תהנו בלדבר על אבולוציה.

DAHUJI

New member
כנראה שדמיינתי שהיא רשמה "מבחינה אבולוציונית"...

שיהיה, לא באתי או כתבתי כדי להתווכח.
שיהיה לכולם לבריאות בהמשך הדיון והחלפת המידע.

sharpantie

New member
אחרי שעשית כל כך הרבה רוח

עד שעפו לי כל הדפים מהשולחן, אולי תספר לנו מה ההסמכה שלך
בעינייני אבולוציה, שנדע לפחות '' מבחינה אבולוציונית''........

סיגלית 2014

New member
מנהל
בשמחה נשמה

ברור שהתגובות שלך לא חייבות להיות מקסימות, מבינות, מכילות, נעימות וכדומה. מי אמר שכן?
גם לא חייבות להיות 'לא מתנשאות', רק כדאי לא להוסיף "נכתב מבלי להתנשא" כי אז זה יהיה מצחיק. זו רק המלצה, אתה רשאי לכתוב מה שאתה רוצה, רק אל תתפלא אם תחטוף ביקורת נגד. סבבה?

ותסלח לי יפה שלא הגבתי להודעה שלה

אני, בניגוד אליך, לא מי יודע מה אוהבת את אלו שמשוחחים על מכניקת קוונטים ועל הדואליות גל חלקיק, על משוואת שרידנגר ועל התפלגות מקסוואל בולצמן.
למה?
כי זה היה, לי אישית, די משעמם.

אבל אני מתה על אנשים שמשוחחים על ספקטרוסקופיה, על פרמקולוגיה ובמיוחד על Blood-Brain Barrier (איך אני מתה על המושג הזה. אני רק שומעת אותו וכבר מרגישה זרמים בכל הגוף...).
אם אתה רוצה לשוחח עימי ... בכיף (ממה שאני זוכרת מהפקולטה למדעים מדוייקים, כי הספקתי לשכוח חלק מהדברים בגלל עיסוק בתחום אחר לגמרי).

אז גם אתה חנון? פשש....כל הכבוד.
אתה לא היחיד, אגב. יש כאלו שהיו חנונים כמוך ועברו שידרוג

תבוא לבקר.
בהצלחה בלימודים.

nik19864

New member
הסכיתו ושמעו

שמבחינה אבולוציונית, אישה צריכה גבר שממנו היא תקבל את הצאצאים הכי איכותיים שרק ניתן להעלות על הדעת.
כאלה שיהיו נעלים וללא כל פגם.
כשאישה רואה מולה מישהו נכה או מישהו עם נכות כלשהי שלא נראית לעין ( יש להן אינטואיציה בשביל לזהות כאלה דברים ), אז היא אוטומטית פוסלת אותו כי היא לא רוצה צאצאים לא איכותיים.
מי שבכל זאת תימשך לנכה ולא יהיו לה בעיות אפילו לעשות איתו מיליון ילדים, היא חולה בראש ועל כל הראש.

מילי1991

New member
תפרט

מה מי מו תלוי איזו נכות ואיך מתמודדים איתה
מעבר לזה שכש"נעולים" על מישהו, זו בעיה
אלא אם כן זו בועת אשליה שמתישהו, לא עלינו, מתפוצצת

Som30ne

New member
אכן.

אבל - זה שהיא רוצה את הצאצאים עם הגנים הטובים ביותר,
לא אומר שהיא לא תבחר ב"נכה"/"מוגבל" (פיסית/רגשית/נפשית, או בכל צורה אחרת, גם כזו שלא נראית לעין)
להיות זה ש"יזכה" בתואר/תפקיד ה"בעל".

נתוני מחקרים מראים שעם כל אמצעי המניעה, כל הפסקות ההריון, וכל הדרכים למנוע יצירת ילדים מזכרים שאינם נושאים בתפקיד בן הזוג,
עדיין יש בין 5 ל 15 אחוז של ילדים שנושאים את המטען הגנטי של זכרים אחרים.

"
In graduate school, genetics students typically are taught that 5 to 15 percent of the men on birth certificates are not the biological fathers of their children. In other words, as many as one of every seven men who proudly carry their newborn children out of a hospital could be a cuckold.
"

וכדי שלא יבואו לבכות שוב על "תביא לי מקורות", ו/או "מאיפה המצאת/הקרצת/הנפצת את ה"שטויות" האלו" וכל מיני התכחשויות שכאלו -

http://www.theatlantic.com/magazine/archive/2007/07/who-s-your-daddy/305969/

https://www.theguardian.com/society/2005/aug/11/childrensservices.uknews

שטויות.

מה גם שאם כבר, היית צריך להגביל את העניין לנכות שנובעת מעניינים גנטיים. וגם אז, כזאת שאי אפשר היום לבדוק את הימצאותה מראש ולהימנע ממנה.

היום, כל מיני טיעונים אבולוציוניים לא כל כך תופסים

אם פעם זכר אלפא היה כזה שרץ מהר ותופס ציד, היום זכר אלפא זה גם אחד כזה שאין לו שריר אחד מפותח אבל עשה מיליארדים במניות, פטנטים או בהיי טק.
העולם משתנה וכך גם השיקולים של אנשים ואנחנו לא מונעים רק על ידי האינסטינקטים שכבודם במקומם מונח.
אגב, זה אומר שגם אנשים שחושבים קצת פחות מאחרים והם פחות מתוחכמים (אייקון עיניים מתגלגלות למעלה והמבין יבין) יהיו בעמדת נחיתות.

"טיעונים אבולוציוניים לא תופסים" והבאת טיעונים אבולוציוניים

מה שאנשים טועים לגבי דארווין והתורה המאסטרפיסית שלו היא שהוא לא התכוון ולא אמר שהחזק שורד. אלא המתאים שורד. בדיוק כמו במשל האלון וקנה הסוף
ובדיוק כמו שאמרת, העולם משתנה ואיתו גם מאפייני השרידות.
זאת בדיוק האבולוציה.להתאים את עצמך לתנאים החדשים שנוצרו.
מה שנקרא - adapt or die.

מה שכן, אולי את מנסה לנחם את עצמך במשפט האחרון, אבל זה משפט שיותר ויותר מתברר כלא נכון. יש לא מעט בורים ונבערים שמזהים את תנאי השטח טוב מחכמים מהם ומתוחכמים מהם ולכן גם מצליחים יותר.

sharpantie

New member
הצעה לפורום חדש

בעקבות גל השטויות שמתפרסם פה ושם בהרבה פורומים בתפוז חשבתי להציע
להנהלת תפוז לפתוח פורום בשם משועממים.
בפורום כזה יוכלו לכתוב כל המשועממים שאין להם איפה לשפוך את הגיגיהם,
יוכלו להתווכח ביניהם וכל דבר אחר שעולה ברוחם המשועממת.
ואז יתפנה מקום לדיונים ענייניים הקשורים לשמו של הפורום.
ובא לציון גואל.

הפוסט שלך הופך אותך למועמד מוביל לנהל את הפורום שהצעת לפתוח

לי יש הצעה לפורום מתחרה - נודניקים.
בית לכל הטרחנים שיסתובבו ברחבי תפוז וימצאו פוסטים שלא קשורים לנושא הפורום.
שם הם יוכלו לשתף את הגיגיהם נוטפי התסכול שהם אמנם יכולים לשפוך בפורום אחר אבל מצד שני אסור.

Som30ne

New member
אביא את תגובתי לעיל

כהפרכה מוחלטת למה שנכתב כאן.
הזכר עם המיליונים בבנק אולי מועמד טוב לתואר ה"בעל",
אל - את הגנים מערבבים עם זכר האלפא האבולוציוני.

סיגלית 2014

New member
מנהל
תשמע, מבחינה אבולוציונית

גבר צריך אישה בריאה שממנה הוא יקבל את הצאצאים הכי הכי איכותיים (וכמה שיותר נשים בריאות).

שתהיה כמה שיותר צעירה (כך גם פורייה. פוריות האישה מדרדרת עם השנים),
כזו מלאה במקומות הנכונים ועם סימטריה בפנים ובגוף (המעידים על בריאות ועל גנים טובים),
עם יחס מותניים ירכיים של 0.7 (המעיד על בריאות ועל פוריות),
עם שיער מלא וארוך (שגם מעיד על בריאות ושאין בגוף מחסור של חומרים חיוניים) ועדיף בלונדיני,
עם חזה מלא וזקוף (שמעיד על פוריות). ועדיף שיהיה גדול.

כשגבר רואה מולו אישה שונה מאלו, סביר להניח ש...
מי שבכל זאת ימשך לאישה כזו הוא ...

(השלם את החסר)

DAHUJI

New member
הכי אני אוהב את אלו שלא מבינים כלום בביולוגיה אבל מדברים על:

אבולוציה!

הוא אבולוציה! אהובת נפשי!
החזק שורד!
לא!
המתאים שורד!
לא!
זה שיש לו את הצוואר הכי גבוה מעמיד צאצאים פוריים!

עם כל הכבוד - מה אתם מבינים באבולוציה?... ברצינות?
למדתם את התהליך הזה בצורה מסודרת שאתם מרשים לעצמכם להדביק כל מיני מקרים והתרחשויות, רצונות, תכונות ומה לא לתהליך הזה?
מהם הפרמטרים שמאפשרים את התהליך הזה?
עיינתם בוויקיפדיה ואתה מרגישים שאתם מומחים וכיף לכם לרשום "מבחינה אבולוציונית"?
האם האדם (הומו-סאפיינס סאפיינס) הוא חלק מתהליך האבולוציה הדארוויניסטי כמו שאנו מכירים אותו?... (רמז: לא. תנסו לנחש לבד למה.)
האם למארק צדק? האם יש הורשה שהיא לא הורשה מנדלית?
מישהו קרא בכלל את מוצא המינים?
מי הציע את התהליך הזה לפני דארווין ולמה הוא לא צדק?
מהם הסעיפים שלמארק העלה בתיאוריה שלו ואיזה מהם הוא נכון להיום - נכון?!?!

מה אתם מבלבלים בשכל על תהליך שאתם בכלל לא מבינים אותו חוץ מכתבות בעיתון וידע מאוד מאוד כללי ולא מסודר.
מזל שיש טמקא באמת.
קראתם ספר על אבולוציה? למשל ריצ'רד דוקינס אולי?
משהו?
הורשה אפיגנטית אומר לכם משהו?
מיקרו-אבולוציה אומר לכם משהו?

הנ"ל נכתב מבלי להתנשא, אבל זה כמו שכלכלן יקרא פוסט שכולם כותבים מיקרוכלכלה מקרוכלכלה והם לא מבינים מהחיים שלהם כלום.
בחיי.
מצחיק אותי הדור הזה שבטוח שבגלל שהמידע פרוש לרשותו (וויקיפדיה מישהו?) אז הוא באמת ובתמים מבין מה הוא קורא.
עולב.

סיגלית 2014

New member
מנהל
תרגיע נשמה

אם היית כותב בלשון יחיד, ניתן היה להבין שאתה מגיב לפותח השרשור.
אך מכיוון שבתגבותך כתבת בלשון רבים, אני מניחה שתגובתך מכוונת גם למגיבים הקודמים (אני טועה?).

אז אם כן, צר לי שתגובות שמראות לך שהכותבים לא מבינים כלום מהחיים שלהם, שורפות לך פיוזים (או כפי שציינת "הכי אני אוהב").
לצערי (או לשמחתי
) איני יכולה להגיב בשמם.

אני, לעומתך, לא מבינה גדולה באבולוציה.אני לא חושבת שגם פותח השרשור מבין הרבה באבולוציה (וזו רק תחושה) אחרת לא היה כותב הודעה כזו ואחרים לא היו מגיבים לו כפי שהגיבו.

אבל אין כאן תחרות מי יודע יותר ומי פחות. מי שיודע יותר שישוויץ (ושיהיה לו לבריאות) ומי שלא... אז לא. לא צריך דוקטורט בביולוגיה כדי להבין מה כוונתו של הכותב ולהגיב להודעה כזו.
לתגובה שלי, למשל, אין שום קשר לאבולוציה (לדעתי). זו תגובת הפוך על הפוך כדי "להחזיר" לפותח השרשור.

אגב, עם כל הכבוד, אולי אתה מבין גדול באבולוציה אבל ... אולי רק באבולוציה.
אתה לא יכול לכתוב "מה אתם מבינים" או "מה אתם מבלבלים בשכל" ולאחר מכן להוסיף "הנ"ל נכתב מבלי להתנשא". ולבסוף גם לציין שמצחיק אותך הדור הזה (הדור שלך?) שחושב שהוא גאון ומבין גדול בגלל האינטרנט. על מי אתה עובד, נשמה?

צחק כמה שאתה רוצה על הדור שלך, ואם הוא כל כך מצחיק, אפשר לא לקרוא בפורום או לקרוא ולא להגיב לפשוטי העם שלא מבינים כלום. אפשר גם לצחוק איתם יחד או להגיב לעניין לפותח השרשור במקום להראות כמה כולם דפוקים (אפרופו "מבלי להתנשא").

בהצלחה

למעלה