הסכם בין יורשים - מוצדק?

dragon201

New member
הסכם בין יורשים - מוצדק?

שלום,
אבי נפטר השנה, אני ואחותי יורשים אותו 50/50. יש כבר צו ירושה והלכנו לבנקים לחלק את הכספים. היו לו 3 דירות במותו והסכמנו, אני ואחותי, שהיא תיקח אחת, אני את השנייה והשלישית (הפחות איכותית) תימכר והכסף יחולק 50\50 וכל עוד היא מושכרת גם השכירות תחולק שווה.
לקחנו שמאי באופן פרטי שיעריך את שווי 2 הדירות הראשונות והסכמנו על הפיצוי לבעל הדירה הזולה. אני ואחותי סומכים אחד על השני בעיניים עצומות ולא חושדים שמי מאיתנו יעשה משהו לא הוגן או חד צדדי למען רווח כספי.

אותנו מלווה עורכת דין, זה מספר שנים ,שעוזרת לנו ביעוץ משפטי בעיקר בנושאי נדל"ן והוכיחה את עצמה מבחינת אמינות והיכולת לא לגבות שכר טרחה מוגזם. אחותי פנתה אליה שתתפעל את נושא העברת הדירות על שמינו והיא אמרה שצריך לעשות "הסכם בין יורשים". אני לא יודע האם חובה או מומלץ לעשות בנסיבות הקיימות אבל זרמתי, עד שאחותי שאלה אותה את העלות.

הסכם בין יורשים כולל דיווח למיסוי מקרקעין 85% מהעלות סה"כ
העברת הזכויות ב3 דירות - 15% סה"כ
(מעדיף לא לחשוף מספרים)

האם אנחנו באמת צריכים את ההסכם בהנחה שהוא מייקר את התהליך משמעותית?

היא צודקת

צו הירושה לא קובע חלוקה ספציפית ולכן כדי שהרישום בטאבו ישקף את מה שהוסכם ביניכם, יש לעשות הסכם בכתב.

dragon201

New member
וההסכם בכתב יכול להיות פיסת נייר שכתבתי?

למה צריך לשלם אלפי שקלים לעורך דין על נייר שאומר דבר פשוט, ואין עליו ויכוח של מי מהצדדים. אם היה פה גורם זר מעורב הייתי בעד לעשות את זה רשמי כדי שלא יהיו הפתעות בעתיד. אבל זו אחותי - לרשום על מפית נייר תופס מבחינתי.
הבעייה שלי היא לא לשלם על הסחבת הבירוקרטית - על זה מגיע לה, אלא על "עריכת הסכם" כאילו מדובר כאן במכר דירה או משהו שיש בו מקצוענות משפטית.

dragon201

New member
עו"ד אחר ירצה לקבוע פגישה

ויגבה ממני כסף על שעת ייעוץ, רק כדי לומר לי מה שכ"ט על דבר כזה. או בשיטת מוסך..נפתח נראה. קצת קשה להיות הלקוח בתחום הזה, לכן פונה אל חכמת ההמונים.
האם ניסוח הסכם כזה,
דירה א' לי
דירה ב' לה
דירה ג' כמו שירשו חצי חצי
כשלעצמו, עם דיווח לרשות המיסים לא כולל הבירוקרטיה של העברות הדירה על שמינו, הוא דבר שצריך לעלות מעל 7000 ש"ח????
קח בחשבון ששווי 3 הדירות יחדיו הוא פחות משווי דירת 3 חדרים בתל אביב.

9x9

New member
דרך יעילה יותר לפעולה - ואף זולה יותר

והיא, פניה לרשם הירושות לביטול צו הירושה הקיים, ומתן צו ירושה חדש, על פי חלוקת הזכויות בהסכמה בין היורשים.
בהליך המוצע כאן, יהיה חיסכון במיסים ויהיה הליך רישום קל ופשוט של הזכויות על פי צו הירושה החדש והמוסכם.
כמו כן, בהליך המוצע כאן, אין צורך בביצוע "מכירה פנימית" (בין היורשים) של דירה או חלק ממנה, ולכן, אם ירצה יורש למכור בעתיד את הדירה שירש או חלק ממנה,לא יהיה מצב שישלם מיסים גבוהים עקב העובדה שכבר מכר (מיורש ליורש) דירה או חלק ממנה, בארבע השנים שחלפו.

dragon201

New member
באותו עניין

אחרי שקיבלנו צו ירושה, הלכנו לבנק וחילקנו בינינו את הכסף.
הבנתי שזה די דופק את האפשרות שיאשרו לנו את ההסכם בין יורשים. עו"ד אחר אמר לי שמיסוי מקרקעין עלולים להחשיב את ההסכם עכשיו כמכירה ויהיה עלינו לשלם מס.
הוא מקווה שאם לא נרשום בהסכם דבר לגבי חלוקת הכסף, הם לא ישמו לב.
(לא שאני מבין למה אכפת להם - זאת עדיין ירושה גם אם פדינו את החשבון בנק)

למעלה