הסכם הגג הגדול במדינה: 100 אלף תושבים חדשים לעיר באר שבע

zahipan10

New member
הסכם הגג הגדול במדינה: 100 אלף תושבים חדשים לעיר באר שבע

העיר הרביעית שכבר מזמן הפכה להיות העיר השישית, עתידה לחזור שוב למעמדה כאשר 20,000 יחידות דיוק ישווקו בעיר עד שנת 2020.

נתניהו: חצי מיליון תושבים בב"ש תוך 12 שנים
ראש הממשלה נתניהו אמר בטקס החתימה: "זהו יום גדול לבאר שבע, לנגב ולמדינת ישראל. באר שבע תהיה עיר של חצי מיליון איש תוך 12 שנים. היום אנו חותמים על הסכם הגג הגדול ביותר בתולדות המדינה - תוספת של 100 אלף איש (כיום מתגוררים בבאר שבע כ-200 אלף תושבים, א.ק). אם אנחנו נוסיף 100 אלף איש עד 2019-2020, היעד - להשיג עוד 200 אלף איש נוספים לאחר-מכן, עד 2027, הוא ריאלי לחלוטין".

ראש הממשלה הוסיף: "אנו הופכים את באר שבע לחוד החנית של מדינת ישראל. התוכנית נותנת מענה לתעסוקה, עסקים, מגורים, תרבות, צעירים וכוחות חדשים. הכסף לא יילך לקופת המדינה אלא לתשתיות בבאר שבע. שדרוג תשתיות, כבישים, שכונות חדשות... אמרתי לאנשים פעם תשקיעו בבאר שבע תקנו דירה. תקשיבו לי גם כן. זה שינוי היסטורי שמקבל הזנקה אדירה"
לכתבה המלאה לחצו כאן

*תיקון קטן לכתבה: כיום מתגוררים בעיר 215,000 תושבים + 20,000 סטודנטים, סך הכל: 235,000 תושבים.

לא מסתדר עם התנהלות העירייה

שדרשה וקיבלה שינוי תוכנית המתאר לבנייה מצפון לעיר הקיימת (עד נחל כובשים) ע"י ביטול בנייה רוויה והחלפתה בבנייה צמודת קרקע, בזבוז עצום ואפילו בלי לתקן את תשריט הכבישים שדורס קטע מערוץ הנחל.

יש להניח שרוב יח"ד החדשות תהיינה במתחם בסיס התחמושת הנטוש בין נחל כובשים לנחל עשן. כמו שאני מכיר את התכנון, יוצרים כאן עיר קטנה ומנותקת מבאר שבע עצמה. כל ההצפה הזו של העיר ביח"ד חדשות, פוגעת אנושות בסיכויים לקידום פרוייקטים של פינוי-בינוי בעיר הוותיקה (ויש לא מעט שכונות שנמצאות במצב פיסי ירוד וזקוקות להתחדשות עירונית).

amit1270

New member
הרעיון הוא דווקא לרכז את הבנייה הרוויה בשכונות הוותיקות

הטיעון של עיריית באר שבע הוא שעוד שכונת מגדלים לא תועיל והעיר צריכה גם להתחרות בפרברי הווילות של להבים ומיתר. השכונה החדשה לא תבוא על חשבון פרויקטים של פינוי-בינוי אלא בנוסף להם, ודווקא בנייה רוויה הייתה עושה את ההפך. הפיתוח החדש יהיה "צמוד דופן" ולא מנותק מהעיר.

zahipan10

New member
בב״ש יש תנופה גדולה בשנים האחרונות של פרויקטי פינוי בינוי

אין לי ספק שהתנופה הזו תואט עקב ההצפה, אבל זה יהיה זמני בלבד, משום שכיום יש מחסור בדירות בעיר ודירות שמשווקות נחטפות במהירות. ועם בניית בסיסי הצבא בשנים הקרובות, והעולים החדשים שיורדים מאירופה וקונים פה דירות ה-20,000 יחידות הדיור הללו לא יעשו כלל נזק בטווח הבינוני והארוך. עם ההיצע גם הביקוש יגדל והכל יתאזן.
הסכם הגג הזה כולל גם תקציבים לשיקום שדרות רגר והעיר העתיקה כך שזה מבורך.

בקשר למיקום יחידות הדיור שיבנו, זה מה שאני מכיר:
1. 4,500 יחידות בשכונה חדשה בפארק נחל באר שבע.
2. 2,000 יחידות דיור במקום אצטדיון וסרמיל.
3. 1,000 יחידות דיור ברגר.
4. 2,000 יחידות דיור בשכונת נווה מנחם ב׳ בצפון מערב העיר.
5. 2,000 יחידות דיור מדרום לקריית התקשוב, בסמוך לעומר.
6. שאר יחידות הדיור אני משער שיבנו ברמות, נווה זאב, ובשכונה ט', וגם בלב העיר יש עוד מקומות רבים לבנייה.

אבישי ק

New member
אני מקווה שלוקחים בחשבון את הזינוק בכמות התושבים

אמרתי את זה פעם על המגדלים בת"א
זה יהיה מאד יפה בהתחלה השאלה האם זה יחזיק לאורך זמן
הוספת הבסיסים בנגב יוסיף הרבה מקומות עבודה אבל זה לא מספיק

למעלה