הסכם הפיוס עם טורקיה יוצא לדרך

טליה ג

New member
הסכם הפיוס עם טורקיה יוצא לדרך

בתמונה המצורפת (מ"הארץ") סעיפי ההסכם. כאמור, טורקיה ויתרה על דרישתה להסיר את הסגר הימי מעל עזה, אותה דרישה שהיוותה עד כה את המכשול העיקרי לחתימת ההסכם.

טליה ג

New member
באיסטנבול שמחים על הפיוס עם ישראל-ועל הפיצוי: "עשיתם, תשלמו"

כותרות העיתונים בטורקיה על ההסכם בין אנקרה לירושלים עוררו רגשות שמחה ברחובות המרכזיים של העיר הגדולה במדינה. "אני לא אוהב את נתניהו, אבל אוהב את האנשים הישראלים", אמר האקאן, מוכר נעליים. אודן, נהג מונית מקומי: "שלום זה טוב"

http://news.walla.co.il/item/2973937

אולגה007

New member
אני נגד כל פשרה עם הסולטן ארודאן

צריך לבקש ממנו פיצויים! אבל אנחנו כלי קטן בידי האמריקאקים. הכבוד הלאומי שלנו תמיד מפסיד כי אין לנו כזה.... תשמעו את חנין זועבי ותבינו מה חושבים עלינו.... בכל מקרה, ממליצה לישראלים שפויים לא לעמוד בתור לתורכיה כי אין ביטחון, אין כבוד כלפינו. זהו אני ממש כועסת.

טליה ג

New member
בחודשים האחרונים טורקיה היא זו שחיזרה אחרינו

בניסיונות נואשים להגיע לפיוס, כי היא בודדה במערכה, כשהסתכסכה כמעט עם כל שכנותיה וידידותיה וכשהיא מסובכת מעל הראש עם דאעש ועם המחתרת הכורדית. ארדואן היה עד כדי כך נואש, שהוא הסכים לוותר על הדרישה שבגללה לא נחתם הסכם כבר לפני 3 שנים: הסרת הסגר מעזה.

זה נכון שזה אבסורד מוחלט שאנחנו נאלצים לשלם 20 מיליון דולר פיצויים למשפחות של טרוריסטים שבאו לרצוח בדם קר, אבל על העניין הזה הוסכם כבר מזמן. מכיוון שמדובר במדינה חזקה במזרח התיכון, שמהקשרים עמה גם אנחנו יכולים להרוויח, ייתכן שבמקרה זה מוטב להיות חכם מאשר צודק.

החשש העיקרי שלי היא שהפיוס לא יחזיק זמן רב, כי ברגע שיהיה שוב עימות צבאי מול הפלסטינאים, ארדואן שוב ישבור את הכלים, ואנחנו סתם שילמנו פיצויים למשפחות רוצחים מקופת המדינה ועשינו צחוק מעצמנו.

יאקוטה

New member
נקודה מעניינת

טורקיה לא ממצה את הפוטנציאל שבה .היא נייטרלית ומתקדמת מאוד ועליה לחזק קשרים ושיתופי פעולה עם שכנותיה. ארדואן עם כול הדומיננטיות שלו יכול וצריך לקדם את יחסי החוץ שלה ,בייחוד בפן התרבותי לדעתי. צריך לעשות משהו בפן של תרבות.

למעלה