הסכם הרחבה לשומרים ומאבטחים

XXXYXXX

New member
הסכם הרחבה לשומרים ומאבטחים

ערב..... רציתי בבקשה לשאול שאלה שקשורה לעבודתי כמאבטח ב 3.5 האחרונות. ידוע לי שישנו צו הרחבה כלשהו שמחייב את המעסיק לשלם ביטוח פנסיוני כלשהו... האם הדבר נכון?? במידה וכן, על איזה תקופה על המעביד לשלם ?(יש ותק מסויים שצריך לצבור במקום העבודה?? האם אני זכאי לביטוח פנסיוני על כל 3.5 עבודתי כמאבטח או על תקופה קצרה יותר?) בתודה מראש למשיבים

יוֹאב

New member
תשובה

ע"פ צווי הרחבה מגיעה לך קרן פנסיה החל מהדקה הראשונה שעבדת, כל עוד השלמת לפחות 6 חודשי עבודה באותה חברה.

XXXYXXX

New member
תודה רבה...המשך לשאלתי אם אפשר.....

אני מועסק על פי חוזה אישי וישנו גם הסכם קיבוצי שתופס לגביי.... אולם בהסכם לא מצויין דבר לגבי ביטוח פנסיוני ,רק אי אלו תוספות שאני מקבל לכל שעת עבודה... האם צו ההרחבה חל על כל המאבטחים או שיש סיכוי שהסכם קיבוצי זה או אחר מבטל את הצורך לשלם ביטוח פנסיוני (למיטב ידיעתך)? תודה רבה ופסח כשר(או לא) לכולם

יוֹאב

New member
צווי ההרחבה מחילים את התנאים

על כולם. כל חוזה מבוטל באם הוא סותר את ההסכם, שכן לצווי ההרחבה יש משקל זהה לשל חוק מדינה. צווי ההרחבה הם בעצם תקנות שהשר האחראי רשאי להתקין. תאר לעצמך מצב שבו שליח בבורגראנץ' חותם על חוזה אישי ובחוזה נכתב שאותו שליח רשאי לעבור באור אדום. האם הוא באמת רשאי לעשות זאת? הרי זה נוגד את חוקי המדינה.

למעלה