הסכם טרום נישואים

golan2072

New member
הסכם ממון הוא ביטוח בפני הרבה צרות בהמשך.

בעיקר אם מעדכנים אותו תדירות, אם חלילה וחס הקשר נתפרק, זה יכול לחסוך המון מריבות על רכוש כי חלוקת הרכוש כבר מוסכמת וחתומה.

אפשר לעדכן הסכם ממון טרום נישואים אחרי נישואים?

לא ידעתי את זה. חשבתי שזה בעיקר מגן על הרכוש של בני הזוג טרם הנישואים...
אני תוהה איך כל אחד ואחת מחברי הפורום היו מגיבים על בקשה כזו? איך היית אתה מגיב

golan2072

New member
לא יודע לגבי הסכם טרום נישואים כללי

לגבי הסכם ממון, בזמנו נאמר לי שניתן לעדכן בכל עת, הרי צפוי כי תמהיל הרכוש ישתנה...

עוד לגבי הסכם ממון - אני אציע זאת לזוגתי לפני שנתחתן, כבר דיברתי איתה על זה, הסברתי לה שזה בדיוק כמו ביטוח - זה שמבטחים את הבית בפני שריפה, למשל, לא אומר שרוצים שהבית יישרף, אבל אם הוא כן נשרף, תמיד עדיף עם ביטוח... כבן להורים גרושים אני יודע שהסכם כזה חוסך המון כאב והמון כסף על עורכי דין ומגשרים למיניהם אם חס וחלילה מתגרשים.

אגב עם האקסית זה היה פשוט - לא התחתנו רשמית (רק אירוסין בלתי-פורמאליים), רכוש לא היה לנו וילדים עוד לא היו, אז שנפרדנו לא היינו צריכים לתת למדינה להיכנס לנו לחיים הפרטיים
שנינו גם אנשים רדיקאליים אז לא ראינו נישואין ממשלתיים כדבר חשוב מעבר להסכם ממון\ידועים בציבור, שהמדינה תישאר מחוץ לבית ולמיטה שלנו, תודה. עם זוגתי הנוכחית תהיה בלי עין הרע חתונה (ייתכן בקפריסין) רשמית בגלל שהיא רוצה את זה וכך משפחתה - היא פחות רדיקאלית ממני

ואגב מישהו כאן יודע אם אפשר להכניס ילדים להסכם ממון\נישואין?

אני בעד. אני חושב שגם אם אין סיכוי בעולם שהזוג יפרד (מה שאף פעם אי אפשר לומר, אבל נזרום עם זה) זה יכול לכל הפחות למנוע חרדות בקשר להון האישי או המשפחתי. לא צריכים לקחת את זה קשה או באופן אישי, אלא להבין שזה משהו שאי אפשר להתעלם ממנו וצריך להגן עליו.

אני חושב ששני הצדדים בזוגיות צריכים להבין ולקבל את זה, אך אוסיף שהצד עם הכסף צריך/ה גם להבין שעליהם לשמור על הצד השני ולדאוג לו/לה. הסכם הממון חייב להיות הוגן ולא להתעלם מהשווי של הזוגיות. אי אפשר לעשות הסכם דרקוני שמונע מהצד השני כל דבר. אני חושב שברגע שנכנסים להרפתקת הנישואין ומוכנים לדאוג אחד לשני, צריכים לדעת שמדובר גם על דאגה כלכלית ולהכניס את זה להסכם הממון. גם אם נפרדים, מגיע לצד ה"עני" יותר לקבל כסף ו"ליהנות" מאורח החיים שהזוגיות המאושרת לשעבר הבטיחה לו.

אני אסייג בזה שבזוגיות שלי אנחנו שווה בשווה ביכולות כלכליות שלנו ושל משפחותינו אז זה לא רלוונטי לנו, כך שאני לא מדבר מניסיון אישי בהסכם ממון. אבל זו דעתי התיאורטית :)

shoosh2607

Member
מנהל
אני לא מסכימה עם החלק השני

אני מאד מסכימה עם הראשון - הסכם ממון זה חובה.
לגבי החלק השני - האדם היחיד שאני צריכה לדאוג לו כלכלית הוא הילד שלי. בן הזוג הוא אדם מבוגר. שידאג לעצמו.
אם אני נכנסת לזוגיות עם דירה וכסף, אין שום סיבה שהם לא ישארו שלי בסוף. אם נפרדים.
אתה כותב שלצד ה"עני" מגיע להנות מאורח החיים שהזוגיות נתנה לו. ממש לא נכון.
הוא נהנה ממנה כל עוד היתה זוגיות.
ברגע שזה נגמר, אז גם ההנאה נגמרה.
אני אקצין - הוא גם נהנה מאחלה סקס במהלך הזוגיות - אז גם מזה מגיע לו להמשיך להנות?

אני מסכים חלקית. לא הסברתי את עצמי נכון

אם מדובר במישהו שפשוט יש לו פחות כסף והזוגיות מאפשרת לו חיים טובים יותר, אז בטח שאין סיבה שימשיך ליהנות מכסף של אחרים אחרי פרידה.

אבל לדעתי יש הרבה מאוד מקרים בהם אחד הצדדים מרוויח פחות למען הזוגיות. לדוגמא: מישהו לוקח עבודה בה מרוויחים פחות בגלל שהמיקום יותר מתאים לאיפה שרוצים לגור כזוג. במקרה כזה הוא מקריב כסף למען הזוגיות, כי הוא יודע שהוא יכול להמשיך לחיות טוב עם המשכורת של בן/בת הזוג. אין סיבה שזה יפגע בו בטווח הארוך אם נפרדים, כי התכנון היה להתחלק שווה בשווה בשתי המשכורות. דוגמא נוספת שעולה לי לראש היא במקרה של גידול ילדים - זה גם עלול לגרום לעיכובים בקידום או בחירה שלא לקחת עבודה מסוימת- בשביל שיהיו חיים נוחים יותר למשפחה. אז כשנפרדים, מין הסתם שלצד שבחר להיות יותר עם הילדים יהיה פחות כסף..

אלה דברים שאני לא חושב שאפשר לכמת למספרים בצורה מדויקת, ולכן בהסכם ממון צריכה, לדעתי, להיות חלוקה שהיא לאו דווקא הוגנת אלא יותר לטובת זה שמרוויח פחות.

אני חושב שאם יש אהבה בזוגיות, צריך לפרגן לבן/בת הזוג גם אם האהבה עוברת ומחליטים להיפרד (אולי כתלות בסיבת הפרידה, אבל אני אפילו לא בטוח בזה בזמן שאני כותב את זה). לכן הסכם ממון צריך להיכתב כשאוהבים, ולא אחרי הפרידה. אני חושב שזה הגיוני לדאוג לבן/בת הזוג לשעבר, אם ניתן.

shoosh2607

Member
מנהל
במקרים כאלו אתה צודק

ולכן בדר"כ הסכם הממון מתייחס למה שנצבר לפני הנישואים (או הזוגיות).
מה שנצבר במהלך הזוגיות (ולא משנה מי הביא את זה) צריך להתחלק.
אבל אני טוענת שמה שאני הבאתי איתי (ולא מה שנצבר תוך כדי) הוא שלי ויישאר שלי.
יש לי ידיד שטוען שצריך לעשות גם "הסכם זוגיות" ולחדש אותו כל כמה שנים

ומצד שני, יש לי חברה שטוענת שצריך לנסח הסכם גירושים כבר כשמתחתנים ואוהבים כדי לא להיכנס אח"כ למריבות שכבר לא אוהבים.

כשיש פערים כלכליים משמעותיים בין בני הזוג, לדעתי זה חובה
לשמחתי הרבה אצלי ואצל בן זוגי זה ממש לא היה issue ולא עלה על הפרק. אנחנו מנהלים את חיינו בעקרון של שותפות ושוויון, גם כאשר לא מדובר ב"חצי-חצי" כלכלי אלא ברוח הזוגיות בכלל.
לדעתי עד כמה שניתן צריך להוציא את השיקולים הכספיים ממערכות יחסים, אלא אם כן מדובר בצד אחד שמגיע עם הרבה מאוד "כסף מהבית", ואז אני יכולה להבין את הצד המשפחה שתרצה שבני זוג יחתמו על הסכם מהסוג הזה.

supersonic777

New member
זה בהנחה ששניכם באתם עם אותו סטטוס כלכלי...

הרי,אם לו או לך היו נכסים,בטוח שהיתם עושים הסכם...

shoosh2607

Member
מנהל
למה את חושבת ש״המשפחה״ דווקא תרצה?

למה לא האדם עצמו?
האמת שזה יותר מתאים לזוגיות יותר מאוחרת כי, ביננו, לרובנו יש יותר נכסים בגיל ארבעים ממה שהיה לנו בגיל עשרים

פשוט כי אין לי ניסיון עם זוגיות מאוחרת
הניסיון שלי הוא רק
בזוגיות של שנות ה-20 המוקדמות, ואז אין לך הון משל עצמך (בד"כ), כלומר שהרווחת בכוחות עצמך, אלא רק הון שמועבר אליך על ידי המשפחה.

shoosh2607

Member
מנהל
מה שהתכוונתי

הוא שאם אני מגיעה עם הרבה כסף מהבית (נגיד, כן? זה לא באמת...) אז זה גם האינטרס שלי לשמור עליו ולא רק של ההורים שלי.

1precious1

New member
זו בעיה

כאשר אנחנ ומתחתנים אנחנו עדיין צעירים מידי, תמימים מידי, לא מנוסים מידי בכדי להבין בכלל מה ילד יום ואיך נראה בעוד 15-20 שנה.
מה גם הסכם טרום נישואים בא לטפל ב"מה ייקרה אם הכל יסתבך וישתבש", ומי באמת חושב על זה כאשר צעירים ואוהבים ורק מתחילים את הזוגיות המלבלבת?

מי חושב על משמורת של ילדים שבכלל אינם קיימים עדיין ולא יודעים כמה יהיו ומה תהיה הדינמיקה בינם לבין אמא/אבא?
מי חושב על חלוקת רכוש עתידי שעוד לא נרכש?
מי חושב על מזונות, שוב, לילדים שטרם נולדו ולא יודעים מה יהיה גילם אם וכאשר ניפרד?
מי חושב על הסדר מגורים ובית משותף?

הדבר היחיד שאני מאוד בעד (למרות שאני גבר
) הוא לחתום על מניעת סרבנות גט.

למעלה