הסכם ממון

שמופי2

New member
הסכם ממון

הי בנות/ים, שאלה קצת אישית וחס וחלילה שאף אחת מאיתנו לא תצטרך, אבל : מה דעתכן על הסכם ממון? האם ניתן לערוך הסכם ממון לאחר החתונה? לא מטריד אותי בכלל העניין הכספי, הדבר היחיד שמטריד אותי זה דרך היסורים שבנות מיננו צריכות לעבור ברבנות במקרה של ... (חס וחלילה אני אפילו לא ארשום את המילה). תודה ומקוה שלא ביאסתי בשאלות שלי,
 

רחלילי

New member
תשובה

כשחס וחלילה מחליטים להתגרש בכל מקרה יש לעבור דרך הרבנות הסכם ממון בא להסדיר את עינייני הממון ולא את הגירושים ניתן לעשות הסכם ממון לפני ואחרי הנישואים. ההבדל הוא שאם עושים לפני אז צריך אישור נוטריון לקבל לפני החתונה ואם עושים אחרי הנישואים אז נוטריון זה לא מספיק וצריך ללכת לבית משפט כדי לאשר את ההסכם.
 

שמופי2

New member
אני הבנתי אחרת

ממה שהבנתי ניתן להכניס להסכם ממון סעיפים שלא קשורים בכלל לממון לדוגמא: שאם מתגרשים מוסכם על שני הצדדים לעשות זאת בבית משפט אזרחי ולא בבית דין רבני וכך ניתן ל"עקוף" את הרבנות או שאם הבעל "נעלם" תוך שלושה חודשים האישה משוחררת מעגינותה ועוד...
 

ayush

New member
הבנת נכון !

אנחנו עשינו הסכם כזה, ומלבד סעיפי הממון אכן כלולים בו סעיפים נוספים הכוללים את מה שכתבת (עקיפת בית הדין הרבני), סנקציות במקרה של סרבני גט וכו´. ניתן להכניס להסכם כמעט כל מה שעולה בדעתכם, עושים את זה יחד עם עורך-דין ואם הוא נחתם לפני הנישואין - מאשרים את ההסכם מול נטוריון, אם אחרי - מול בית משפט לענייני משפחה.
 

רחלילי

New member
זה לא מה שאני שמעתי אבל לא אתווכח

מה שלי אמרו בזמנו זה שאפשר להחליט אכן מראש שסוגרים עניינים אצל לדוגמא מגשר מוסכם. אבל זה לא סותר את הצורך לעבור דרך הרבנות אם נישאתם בנישואים יהודיים כלומר ונדמה לי שגם אם נישאתם באזרחיים אבל אני לא עורכת דין ואיני בקיאה בכך.
 

ayush

New member
כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון...

כמובן שהיות ונישאנו בטקס יהודי ודרך הרבנות גם הגירושים עוברים דרכם.. אבל - מטרת ההסכם היא לקבוע כי הליכי חלוקת הרכוש אינו תלוי ברבנות זאת אומרת - במקרה רגיל, ללא הסכם - עד שהרבנות לא "מגרשת" אין חלוקת רכוש, וגם את חלוקת הרכוש היא קובעת, ולכן יש לצערנו מקרים רבים של מסורבות גט ועגונות... ההסכם אומר כי במקרה של גירושין, כל חלוקת הרכוש נקבעת לאלתר ע"י בית משפט אזרחי, ובמקרה של חס וחלילה סרוב גט - ישנם "קנסות" על הסרבן וסנקציות לקבלת חלקו ברכוש. המטרה - להפוך את סירוב הגט ללא כדאי וכך גם למנוע את אי-השויוניות של הרבנות.
 
למעלה