הסכם ממון

Sharon_1

New member
הסכם ממון

למי שמתחתנת אזרחית (ובכלל), למה צריך את הסכם הממון בכלל? הצעתי לליאור והוא לא מוכן לקבל את זה. (הבנתי נכון, שזה בשביל הגירושין? שלא יהיה סיפור ברבנות). הוא מוכן לעשות איתי הסכם בע"פ וזהו. לי ממש לא אכפת. אני גם לא מתלהבת מעניין ההסכם, מה גם שאם נתגרש,זה יהיה פה (נראה לי), אז לא נצטרך להגיע לרבנות. מה אתן אומרות?

בקשר להסכם ממון:

קודם כל,סכם ממון כשמו הוא - הסכם על חלוקת הרכוש ומזונות במיקרה ותיפרדו, כולל איפה יתנהלו הדיונים על הגירושין. אם אין ממון נפרד אשר בני הזוג מביאים לנישואין - כמו דירה שרשומה ע"ש אחד מבני הזוג, אז החלק הזה פחות רלוונטי. החלק החשוב השני הוא קביעת הערכאות המשפטיות לדיונים בגירושין. קרוב משפחה שלי סבל מאד בגירושיו, כי אשתו סרבה לתת לו גט, ולקח לו 9 שנים להשיג את האישור לפירוד. עד היום הוא נשוי לה חוקית, אבל קיבל היתר מיוחד לשאת אישה שניה (חתום ע"י איזה 1000 רבנים מכל ישראל או משהו כזה.) בהסכם הממון יש סעיף שקובע כי הצד אשר מתנגד לגרושין יאלץ לשלם לצד השני סכום כסף שיוחלט עליו עם החתימה (או אחוזים מהמשכורת). לדעתי, זה תמריץ מצויין לא לגרור את הסיפור הזה יותר מידי זמן - משני הצדדים. הכי חשוב - אם אתם מתכוונים להרשם בארץ כנשואים, אש גם אם תתגרשו בארה"ב - אזרחית, אז עדיין תחשבו לנישואים בארץ. רק אם תתגרשו באופן דתי בארה"ב ותציגו את מסמכי הגט בארץ, אז תחשבו לפנויים. כך שבכל מיקרה תצטרכו לעבור ברבנות, פה או שם. הסכם הממון קובע כי כל הדיונים יעשו בבית משפט אזרחי, ולא בבית משפט רבני, אשר יהיה בעצם קיים רק בשביל לאשר את הגירושין, ולא צד במחלוקת. כמו כן, אם יש הסכמה, בתי הדין הרבניים ממהרים לחתום על גט פיטורין למי שהתחתן בחתונה רפורמית. ולכן, לדעתי הסכם ממון הוא מאד חשוב, אבל לא חשוב כמו לשמור על שלום בית. אם חבר שלך מסרב בכל תוקף, וזה מגיע לפיצוצים, אז תוותרי. רק תזכרי שהתשלום עלול לבוא מאוחר יותר...

*שיר

New member
גם אני חושבת שלא כדאי לריב על זה

אבל אני חושבת שזה די חשוב למניעת ברדק במידה והעניין מתפרק... חיפשתי את הכתבה שהיתה בנושא ב- YNET אבל לא הצלחתי למצוא. את רוצה אולי שאני אשלח לך את נוסח המסגרת של ההסכם כדי שהוא יבין על מה מדובר?

Sharon_1

New member
לא נראה לי כבר שנעשה את זה,

וד"א שנינו "מנוסים" (ההורים) בגירושין יפים. (כמה שכבר גירושין יכול להיות דבר יפה). החלטנו בע"פ על משהו וזהו. אני מקווה שאם החבילה תתפרק, נוכל לעמוד בזה, ולא נשנא כ"כ אחד את השני. טוב, יללה, מספיק לחשוב על דברים כאלה! כמו שליאור אומר-עוד לא התחתנו וכבר אנחנו מתגרשים...

*שיר

New member
או כמו שבן זוגי אומר ...

"אנחנו בהליכי גירושין"
וטוען שלפיכך הוא יכול להתחיל עם בחורות... (סתאאאאאאם, הוא לא כזה)

*שיר

New member
מצאתי, מצאתי!! הכתבה ב- YNET ../images/Emo3.gif

אולי זה יעזור לכם להחכים בעניין

למעלה