הסכם נפרד למטלטלין במכירת דירה ?

op77777

New member
הסכם נפרד למטלטלין במכירת דירה ?

שלום,
יש לי כמה שאלות קצרות לעניין ביצוע הסכם נלווה להסכם מכר בהתייחס למטלטלין שאינם מחוברים למבנה.
1. האם המוכר צריך להנפיק קבלות או אסמכתאות לעניין המטלטלין ?
2. האם הרשויות בודקות, האם אכן אותו רכוש שהוצהר, אכן קיים בדירה ?
3. האם ההסכם בעניין המטלטלין, נחשף בפני רשויות המס ?
4. על מי האחריות להעריך את שווי המטלטלין ? ואם יש בכלל כזו ?
5. מה הסיכון בעצם בצעד כזה ? אילו צעדים עונשיים יכולים להטיל ?

ושאלה אחרונה ... עד כמה ניתן "למתוח" את הגבול בין מחיר המכירה לבין הסך הכולל של שווי המטלטלין ?

תודה מראש !

קודם כל, תקרא לילד בשמו

עכשיו שקראנו לו בשמו, שאלה:
אם אני ושאר חברי הפורום הבנו, למה אתה חושב שרשויות המס לא יבינו?
&nbsp
לשאלתך, רובנו משלמים בארץ מס ולדעתי האישית גם מס גבוה במיוחד! אני חושב שאדם נבון צריך להכיר היטב את תשלומי המס שלו ואפילו לתכנן אותם בדיוק כמו שמתכננים הוצאות מזון, דיור וכ'ו.
נסה להתייעץ עם רו"ח או יועץ מס ונסה למצוא את הדרך היעילה ביותר עבורך מסגרת החוק כמובן. רק אחרי שתדע את דרישות המס ואת המדרגות השונות שרלוונטיות אליך ולצד השני, תוכל לראות את כל התמונה ולדעתי תג המחיר ייראה לך אחרת לגמרי.
&nbsp
בכל מקרה, שיהיה בהצלחה

zammy

New member
מציע שתלמד את חוק מניעת הלבנת הון

הרי תשלם לבחור המון כסף עבור "מטלטלין" והוא יפקיד בבנק ואם זה סכום גדול יועבר דיווח לשלטונות המס.
מס רכוש לא טפשים, הם יודעים כמה שווה נכס ואם יתפסו אותך בניסיון לרמות- תשלם הרבה יותר, גם המוכר וגם הקונה.

לא ניתן למתוח את הגבול בכלל ובפרט במקרה שלך.

אל תנסה לבחון את "רגישות" רשויות המס.
הם מנהלים מתחם מחירים ברור של מחירי דירות, חריגה בולטת תדליק נורה אדומה והעסקה שלך תעבור במסננת שבסופה תעשה שמאות פנימית של רשות המיסים שתקבע מחדש את השווי האמיתי של העסקה.

כדאי לך "לרדת מהעץ" ולהפסיק לחפש תרגילים לפיצול מחיר הדירה.

מציעה לקבל ייעוץ מקצועי אל תחפור לעצמך קבר

מעבר לבעיה הברורה תבדוק האם הפחתת השווי של הדירה תסייע לך או דווקא תתקע אותך בהמשך. כרגע הרוכש אולי חוסך במס רכישה אבל בעתיד השבח שלו (שחלקו יהיה מלאכותי בגלל התרגיל המסויים הזה) ימוסה בשיעור גבוה יותר מהחיסכון כיום.

למעלה