הסכם סייקס פיקו!

הסכם סייקס פיקו!

תגידו לי אם זה נכון ומספיק: ע"פ ההסכם תקבל צרפת לשלטונה את סוריה, לבנון, אזור אלכסנדרטה בטורקיה ואת חבל מוסול שבעיראק. ע"פ ההסכם תקבל בריטניה לשלטונה חלק מא"י ואת רוב שטחה של עיראק. רצועת החוף של א"י תהיה בשליטה בינלאומית בשל חשיבותו לכל הדתות.

התכוונתי לעיקרי ההסכם, אם זה מספיק

את הבעיות העולות מההסכם אני יודעת, לגבי המניעים: - לצרפת היה אינטרס להבטיח לעצמה את השליטה ברוסיה ולבנון, משום שהם תחת השפעה צרפתית מסורתית. לבריטניה היה אינטרס להבטיח שליטה בריטית באזורים שיאפשרו לה להגן על תעלת סואץ ועל נסיכויות המפרץ הפרסי. זה נכון?

תשובה

טוב הסכם סייקס פיקו היה הסכם סודי בים צרפת לבריטניה , לאחר שהבינו שהאימפריה ההעותומנית לא תשרוד את המלחמה החלו השאלות בנוגע לעתידן של אותם השטחים שלראשותה של האימפריה, ובברית ההסכמה גם רוסיה הייתה משותפת וזה היה הסכם סודי כלומר הם אינם כללו את רוסיה בהסכם.. האמת שזה לא ממש מפורט וכדאי לך יותר להעמיק בנושא אם תרצה לקבל את מירב הנקודות. פשוט אני עכשיו סיימתי להיום ללמוד ואני בתקופתו של הרצל והתנועה הציונית, אני למדתי כבר למתכונת ולמבחנים האחרים את הנושאים הללו אבל חזרה של ממש לקראת הבגרות עוד לא עשיתי אלה רק ברופף אבל מחר מחכים לי הרצל, מלחמת העולם הראשונה, והעלייה השנייה והמגעילה הזאת......

למעלה