הסכם פרטי בנושא כתיבה עבור אתר

RoaroFreedom

New member
הסכם פרטי בנושא כתיבה עבור אתר

שלום רב,

הגעתי להסכם בהידברות טלפונית בדבר שירותי כתיבה שבועיים שאני מעניק עבור אתר בתמורה למשכורת חודשית צנועה.
בעל האתר מכניס את התכנים שלי לאתר שלו תחת שמו בלי לתת לי קרדיט.
האם הדבר חוקי, בהתחשב בעובדה שהגענו להידברות בינינו (בלי חוזה) בדבר שירותי כתיבה תמורה לגמול כספי חודשי, או שמא בעל האתר צריך להעניק לי קרדיט מלא, חלקי או לפחות להזכיר את שמי איפשהו?

כמו כן, את התכנים שאני רושם אני מפרסם במקביל בעמוד עסקי בפייסבוק תחת שמי, דבר אותו בעל האתר גילה לא מזמן וביקש ממני להוריד את התכנים משם.
התכנים שאני שם בעמוד בפייסבוק הם שונים מהתכנים שאני שולח לו במעט, קרי הם אינם מילה במילה מה שאני שולח לבעל האתר. האם זו נקודה לטובתי? כמו כן עמוד הפייסבוק שלי הוא בעל תפוצה מצומצמת ולא מופיע במנועי חיפוש.

האם אוכל להמשיך לפרסם בעמוד הפייסבוק בהתחשב בנסיבות? והאם בעל האתר צריך להעניק לי קרדיט כלשהו?

הרבה תודה,

הסכם כתיבה

אתה קצת מבלבל את המושגים, אז ננסה לעשות קצת סדר.
1. באופן כללי, הדין מכיר בהסכמים בעל פה ואין דרישת כתב כדי שיהיה הסכם, אבל יש דרישה שאותם תנאים מהותיים שלא ניתן להשלים מתוך הדין, יהיו מוסכמים.
2. ישנם נושאים מיוחדים לגביהם יש דרישת בתב והדרישה היא מהותית. למשל, לעינייננו, העברת זכויות יוצרים יכולה להיעשות רק עם מסמך בכתב.
3. הסכם עבודה לא חייב להיות בכתב, אולם יש חובה על המעביד לתת לעובד מכתב המפרט את תנאי עבודתו. (משכורת, שעות עבודה, תנאים סוציאליים). ממה שאתה מתאר, אני לא יכול להבין אם יש בינך ובין בעל האתר יחסי עובד - מעביד או לא (אתה קבלן עצמאי)
4. מי שמעניק שירותי כתיבת תכנים יכול להיות עובד, יכול להיות עצמאי ויכול להיות שניהם.
5. אם אתה עובד שכיר, התכנים של המעביד ואינך רשאי לפרסם אותם. ללא רשותו. בהנחחה כמובן שהתכנים עומדים בקריטריונים של "יצירה" הראויה להגנה בזכויות יוצרים.
6. אם אתה קבלן עצמאי, התכנים שלך היות ולא הוסכם אחרת.
7. נשאלת השאלה מה הסכמתם ואיזה תוקף יש לזה, האם התכוונתם להעביר את הזכויות בתכנים או רק להעניק רשיון? ואם כן, איזה סוג רשיון? רשיון יחודי או לא? לאיזו טריטוריה, לאיזה פרק זמן, באילו תנאים?
כפי שאתה רואה ידידי, מהשאלה שלך לא ניתן ללמוד את המידע המהותי.
חוץ מזה, עריכת דין היא מקצוע שלומדים אותו ולא נולדים עם הידע והניסיון. לכן, כשאתה לא יודע משהו, מומלץ מאד לפנות למי שכן יודע לפני שעושים דבירים.
במקרה שלך, הייתי מציע לך לפנות לעו"ד שמתמחה בזכויות יוצרים, שתקבע איתו לפגישת יעוץ והוא יוכל לתת לך את התשובות.

למעלה