הסכם קדימה-עבודה עשוי להיחתם הלילה

bhnadav

New member
הסכם קדימה-עבודה עשוי להיחתם הלילה

גורמים בעבודה: ההסכם עם קדימה עשוי להיחתם הלילה גורמים במפלגת העבודה העריכו כי ייתכן שתהיה התקדמות משמעותית כבר הערב בנושא החתימה על ההסכם הקואליציוני בין קדימה לעבודה. בקדימה אמרו מוקדם יותר כי הם ממתינים להודעה ממפלגת העבודה. גורם בעבודה אמר כי "לא מוגזם להעריך שאולי הלילה ייחתם ההסכם". (אטילה שומפלבי)

bhnadav

New member
ליברמן out, ש"ס in

ע"פ ניצן חן (מבט, ערוץ 1), יש התקדמות במשא ומתן בין קדימה לבין ש"ס ויהדות התורה (מו"מ משולב) כשכרגע מנוסח כבר מסמך כתוב ולעומת זאת הערכה שליברמן לא נחוש להצטרף לממשלה עקב אי קבלת התיק לבטחון פנים, מה שישאיר אותו ככל הנראה באופוזיציה בהמלצת יועציו. אלי ישי ע"פ הפרסום יקבל את תיק התמ"ת, כשיהיו גם שר תקשורת ושר במשרד האוצר. עד כמה שזכור לי היה עוד שר, אך אינני זוכר מה נאמר לגביו.

the new L

New member
תגיד, מה עם מרץ?

יש לך מושג מה קרה למו"מ עם מרץ? אם ליברמן לא יכנס הם יכולים להיכנס.

טלמ

New member
אולמרט לא כל כך רוצה אותם בממשלה

הוא צריך סממן שמאלני בממשלה וימני. מאחר וימני אין כל כך כעת החרדיות הם מן ימין מדיני ודאגה עצמית כלכלית. לא צריך יותר מדי מפלגות שמאל בממשלה, העבודה מספיק, עם מר"צ אנחנו נצטייר כימין-מרכז וחייבים להישמר מרכז מובהק

mean girl 16

New member
אולמרט רוצה קואליציה רחבה

כך שאם ליברמן לא יכנס, קרוב לודאי שמר"צ דווקא כן.

אתם תצטיירו כימין-מרכז? ../images/Emo6.gif

יש לי חדשות בשבילך: זה בדיוק מה שאתם, אם לא ידעת. ומלבד זאת, מה זה חשוב בכלל איך אתם תצטיירו? מה שחשוב זה מה שטוב למדינה ואזרחיה, לא איך תצטייר מפלגה X או מפלגה Y.

bhnadav

New member
גם תוצאות הבחירות הראו,

שקדימה היא אכן ימין-מרכז. בהנחה שהליכוד זו לא מפלגה שבבסיסה היא 12 מנדטים.

mean girl 16

New member
לאו דווקא

זה הוכיח שכך הציבור רואה אותה, כגלגול חדש של הליכוד.

טלמ

New member
מי שהצביע לקדימה הם אלה

שהתפללו שהליכוד יהפוך למפלגת מרכז. מה שהוא באמת כיום אבל לא בדעות

טלמ

New member
קדימה היא מרכז

עקרונית, הן מבחינה כלכלית והן מבחינה מדינית היא מרכז. רק שבמדינית יש נטייה קלה מאוד שמאלה ובכלכלית נטייה קלה מאוד ימינה. קדימה, בעיני מנהיגיה, נחשבת מרכז. ומרכז הוא דבר יחסי, קדימה קיימת כמרכז קי קיים ימין ושמאל. קיימות מפלגות ימין מרכז ושמאל מרכז. מאחר וקדימה שמאלה מימין-מרכז וימינה משמאל-מרכז היא מרכז.

טשאפק

New member
פלפול חסר כל ערך ומשמעות

ימין-מרכז עם נטייה קלילה שמאלה, מרכז-שמאל עם סטייה 5 מעלות ימינה - שקשוקה. לתיוגים הללו אין כל חשיבות. פינוי יישובים ללא תמורה נחשב מעשה שמאלני קיצוני מאד, אבל כששרון ביצע זאת זה פתאום נעשה מעשה מרכזי. סקופ: המשמעות והתוצאות של מדיניות אינן משתנות אם מדביקים עליה תווית "שמאל" או "ימין".

mean girl 16

New member
נכון.

אבל אני חושבת שיש הבדל גדול בין אם זה אולמרט בראש קדימה או בין אם אולמרט, בעניין של תיוג המפלגה כשמאל או מרכז. כפי איך שאני רואה את הדברים, שרון היה פרגמטי שראה את הדברים כפי שהם, ובאופן טבעי נטה פעם לכאן ופעם לכאן, כל עניין לגופו. את אולמרט, לעומת זאת, אני רואה באופן שונה לחלוטין.

קדימה היא מרכז כמו שאני סבא לנכדים

ואת אותו הדבר אמרו גם על הליכוד בשעתו. ותראו איפה הוא היום.

טלמ

New member
תראה מה אמרו על העבודה

ואיפה היא היום. הימים הרחוקים של 50 מנדטים, לפני 20 שנה נראים כנצח

bhnadav

New member
האמת היא שאתה צודק.

אפילו את איכות הסביבה אפשר לתת להם, הוא לא הובטח לאף אחד. מעניין אם הערוץ הזה ייפתח לפתע, אם באמת ליברמן לא ייכנס, ואם באמת טורבוביץ' ואולמרט ירצו קואליצית ש"ס-מרצ.

טשאפק

New member
כבר ההצעה הראשונית של קדימה

לחרדים, הקפאת הקיצוץ המתוכנן בקיצבאות ילדים, תעלה 600 מיליון ש"ח. אבל בכך אין די, והחרדים יקבלו כנראה עוד תוספת לילד החמישי ואילך על חשבון הילד הראשון והשני.

למעלה