הסכם שהופר

חגית35

New member
הסכם שהופר

בעקבות ויכוח בין דיירי בית משותף בדבר שימוש בחניה משותפת שלא בטאבו בבית משותף, הושגה הסכמה בתווך יועץ האגודה לת"ד והועלה על הכתב פרוטוקול המסכם את ההסכמות, אשר נתקבלו לאל מגבלת זמן כלשהיא ואך לא צויין שכזאת בפרוטוקול לאחר תקופת מה אחד הצדדים חוזר בו באופן חד צדדי וטוען שכן דובר על הגבלת זמן להסכם הדבר לא מתועד בפרוטוקול ולטענת הצד השני לא נאמר בע"פ האגודה לא מוכנה להתערב האם משמעות הדבר החזרת המצב שלפני הבוררות והפשרה לקדמותו מצד הצד השני? האם רשאי הוא לראות בהפרה חד צדדית של ההסכם החזרת המצב הקודם טרם ההסכם לקדמותו? (מהות ההסכם שימוש בחניה ברכוש משותף) הצד המפר מגדיל לעשות ותובע אצל המפקחת על המקרקעין - האם מספיק להציג את ההסכם שנחתם כראיה להפרה חד צדדית של ההסכם? האם לפי חוק החוזים לא מספיק להראות כי ההסכם אל היה תחום בזמן ובכך להפריך את טענת התובעים?
 
אם

לא נאמר דבר בעניין הגבלת זמן ההסכם אז זו שאלה של פרשנות אשר תוכרע, בין היתר, לפי עדים. נראה לי סביר שאם לא נקבע זמן הכוונה היתה שההסכם לא יוגבל בזמן. אני לא יודעת אם הצגת ההסכם תספיק - זה תלוי בטענות התובע ובעילת התביעה שלו. והצד המקיים את ההסכם לא פנה למפקח על המקרקעין?
 

חגית35

New member
התובע נמנע מלהציג ההסכם בנספחים

לתביעה בכוונה תחילה. בוודאי כדי לא להחליש את טיעני כפירתו בהסכם שנקבע ללא תיחום בזמן, משום שמטרת התובע להפר ההסכם לאחר תקופת מה. הנתבע לא פנה למפקח עד כה כי ניסה דרכי פשרה ונועם שלא נענו ובכלל, מדוע שיפנה אם בידיו מסמך קביל הקובע מפורשות שהוא פעל עפ"י חוק וברוח ההסכם? עוד, הנתבע הניח, שבמידה והתובע יתבע אותו- אזי יציג הסכם זה אשר מצוי בידיו- שכן לא עבר על שום חוק אדרבא, פעל ברוח הסכם קביל (הסכם שדנתקבל בישיבת תווך בה הבורר היה יועמ"ש של האגודה לת"ד ונציגי האגודה). האם יזמנם בית המשפט לדין? האם מקובל להזמין עדים לערכאה מסוג זה? תודה!
 
צריך לפעול בהתאם להוראות

שקיבלתם מהמפקח. בודאי שיש לצרף לטיעונים שלכם כל מסמך רלבנטי, כולל ההסכם.
 
למעלה