הסכם שימוש (תקנון) באתר אנטרנט

nivmaman

New member
הסכם שימוש (תקנון) באתר אנטרנט

אני עובד בימים אלה על אתר תוכן שרוב המידע בו מסופק ע"י המשתמשים באתר.
האם אני צריך לקנות הסכם שימוש מעו"ד או שקיימים ברשת הסכמים סטנדרטים עם רישיון שימוש חופשי?
מסקירה של מספר אתרים גדולים בישראל גיליתי שרוב האתרים מכילים תוכן כמעט זהה שמתאים מאוד גם לאתר שלי.
נ.ב. במידה ולא קיים הסכם שיתופי, מהיכן ובאיזה מחיר מומלץ לרכוש הסכם סטנדרטי?

תודה.

תקנון בעתר אינטרנט

אתחיל בזה שאני לא יודע מה אתה צריך, רק אתה יודע מה היכולות שלך והצרכים שלך. זה ברמת העיקרון.
מה זה בכלל תקנון ולמה הוא נחוץ אתה יודע? אם כן, דלג הלאה. אבל אני חושש שלא, אז תקרא את המאמר שלי כאן.
לאחר שקראת, אוסיף כי אין דבר "תקנון סטנדרטי" כי אף אחד לא מוסמך לקבוע מה הסטנדרט עבור האתר שלך, הצרכים שלך והרצונות שלך.
התפקיד של עורך הדין שלך הוא לשמוע, לראות ולהתרשם ממך ומהאתר שלך, ולנסח תקנון שנותן ביטוי לרצון שלך ומגן עליך בדיק היכן שיש לך חששות ובדיוק היכן שמתעוררות בעיות.
אתה אולי יכול לעשות מחקר וסינטזה בין תקנונים שונים, אבל מי בדיוק ישא באחריות אם פיספסת משהו, אם ניסחת משהו לא נכון או לא מדוייק?
אם אתה חושב שאתה יודע מה שעורך דין מומחה ומנוסה יודע, אתה יכול לחסוך כסף ולקחת משהו שמישהו הכין בשביל אתר אחר. כמובן בהנחה שיש לך רשות.
במצב אחר, רצוי לפנות לעו"ד.
נקודה אחרונה, נושא המחירים לא נושא לדיון כאן, מסיבות של אתיקה מקצועית של עורכי דין, עליה אני כפוף.

למעלה