הסכם שכירות תקין ?

sharonei1

New member
הסכם שכירות תקין ?

הי
אני עומד לחתום על השכרת דירה
וצירפתי את ההסכם שקיבלתי (היכן שהיה מידע אישי רשמתי XXXX)
האם החוזה סטנדרטי ותקין ?
האם לא מגיע לי סעיף שאני יכול להודיע 3 חודשים מראש במידה ורוצה לעזוב באמצע תקופת השכירות ?
תודה

קלייטון.ש

Well-known member
אכן חסרה האפשרות שלך לסיים את השכירות לפני תום התקופה

למשכיר יש אפשרות לסיים את השכירות בהודעה של 90 יום מראש.
לפי החוק חייבת להיות אם כך גם לשוכר אפשרות לסיים את השכירות, וזאת בהודעה של 60 יום מראש.
אם המשכיר לא רוצה לתת לך אפשרות זו עליו להסיר מהחוזה את האפשרות שלו.

בסעיף 6.3 כתוב "שיק ערוך". אני מניח שהכוונה לשיק פתוח בסכום ותאריך. אני ממליץ להוסיף כאן "המשכיר מתחייב שהשיקים ישמשו רק לכיסוי חוב השוכר לרשויות, וככל שישמשו למטרה אחרת המשכיר מתחייב לשפות את השוכר על כל נזק שייגרם לו בשל שימוש זה"

בסעיף 6.3.4 נדרש שיק לפקודת ועד הבית. לפי החוק השוכר מחוייב לשלם רק את ההוצאה השוטפת של ועד הבית וזו ידועה מראש. לכן אני ממליץ לדרוש את ציון סכום התשלום לוועד הבית בחוזה.

שים לב שסעיף 7 מגביל את השכירות למגורים שלך בלבד. אם מתאים לך טוב.

סעיף 11.2 סותר את סעיף 11.1. או שהמשכיר אחראי לתיקונים במושכר או השוכר. לפי החוק האחריות מוטלת על המשכיר. לדעתי צריך לנסח מחדש את סעיף 11.2 כך שיובהרו בדיוק הקלקולים עליהם הוא חל.

את סעיף 12.2 ו-12.3 לבטל. להבהיר למשכיר שהוא אינו פטור בשום אופן מאחריות על פי דין לנזקים שייגרמו לשוכר או לצד שלישי כתוצאה מליקויים במושכר. אם המשכיר חושש הוא מוזמן לרכוש ביטוח מתאים. מעבר לכך ככל שבית משפט יקבע שהמשכיר אחראי לנזק השוכר לא ישפה אותו.

סעיף 13.1 קובע שהשוכר ימסור למשכיר שיק בנקאי על 3 חודשים כ"פיקדון" והמשכיר יוכל "לממש את הפיקדון". אין היגיון בדברים. שיק בנקאי הוא לא פיקדון אלא הוא מזומן. הסכום יורד מיד מחשבון השוכר ואת השיק יש להפקיד בתוך חודשיים-שלושה, או לכל היותר חצי שנה.

סעיף 14 רכישת ביטוח מבנה - אינו חוקי. החוק קובע בפירוש שביטוח מבנה לא יחול על השוכר.
בהמשך לסרב לכל דרישה לשיפוי המשכיר ע"י השוכר. השוכר הוא לא חברת ביטוח ולא יכול לשאת בסיכון של מיליוני ש"ח.

סעיף 15.4 לא חוקי. המשכיר אינו רשאי להיכנס לדירה על דעת עצמו ואינו רשאי לפעול פיזית בעצמו נגד שוכר שלא פינה. זו התנהגות פלילית.

sharonei1

New member
תודה רבה על העזרה

לגביי האפשרות שלא רשומה בחוזה שאני יכול להודיע 90 יום ולסיים את החוזה
האם זה חוקי שאין כזו אפשרות ?
תודה

קלייטון.ש

Well-known member
לא חוקי, ואתה יכול להודיע 60 יום מראש

חוק השכירות והשאילה:
תניה לביטול בלא עילה (תיקון מס' 1) תשע"ז-2017
25יג. (א) תניה בחוזה שכירות למגורים המאפשרת למשכיר לבטל את החוזה שלא בשל הפרתו בטלה, אלא אם כן קיימת גם לשוכר זכות ביטול כאמור.
(ב) המשכיר יודיע לשוכר על ביטול חוזה שכירות למגורים בהתאם לתניה כאמור בסעיף קטן (א), 90 ימים מראש, לפחות, והשוכר יודיע למשכיר על ביטול החוזה בהתאם לתניה כאמור, 60 ימים מראש, לפחות.

sharonei1

New member
סעיף 11.2 כתבת הערה אבל לדעתי מה שכתוב שם גרוע

רשום שם שהשוכר צריך לתקן מיידית על חשבנו כל קלקול כמו שיש וצנרת ארונות תריסים ועוד תשתיות ? זה הזוי לגמריי אם אני המשכיר אני צריך לתקן כאלה דברים ?
בכל פעם שייגרם איזה נזק או קלקול במושכר או בכל חלק הקשור בו, מתחייב השוכר להודיע על כך למשכיר. לפי דרישת המשכיר, מתחייב השוכר לתקן מיד, על חשבונו, כל נזק או קלקול כזה, או לפי בחירת המשכיר, לאפשר למשכיר או למי שהמשכיר יורה, לתקנו על חשבון השוכר. בלא לגרוע מכלליות האמור לעיל, מובהר כי קלקולים בדלתות, חלונות, תריסים, ברזים, ארונות, שיש, רצוף, קירות, ביוב וכיוצ"ב יתוקנו על ידי בעל מקצוע שיאושר על ידי המשכיר, על חשבון השוכר.

sharonei1

New member
כל נזק אני מבין אבל רשום גם כל קלקול

זה חוזה סטנדטי החוזה הזה ?
רשום גם שהשוכר יכול להעביר את בעלות החוזה לכל מי שירצה ?
זה חוקי דבר כזה ?

sharonei1

New member
סעיף 5.4 גם לא מובן

למען הסר ספק מובהר בזאת כי השוכר ישלם את מלוא דמי השכירות עבור כל תקופת השכירות וזאת בין אם יתגורר ו/או ישתמש במושכר ובין אם לאו וזאת אף אם יפונה מן המושכר לפני תום התקופה עקב הפרת הסכם זה.
אני לא מבין גם הייתי לא בסדר והפרתי אחד הסעיפים בהסכם למשל לא שילמתי ועד בית ופוניתי מהדירה אני צריך לשלם שכירות לכל השנה ?

קלייטון.ש

Well-known member
הסעיף להבנתי חוקי, אבל תמים

לא כל כך פשוט לפנות דייר, גם אם בעל הבית המדובר חושב כך, ולא סביר שיצליחו לפני תום השנה.

קלייטון.ש

Well-known member
החוזה הזה לא סטנדרטי

אבל למכור את הנכס מותר, ואז לפי חוק השכירות והשאילה הקונה מחוייב כלפי השוכר בכל החיובים של המשכיר הקודם.

זכות השוכר כלפי צד שלישי (תיקון מס' 1) תשע"ז-2017
21. (א) משהוקנתה זכות השכירות לשוכר, כוחה של הזכות יפה כלפי כל אדם.
(ב) המשכיר רשאי להקנות את זכותו במושכר לאחר (בסעיף זה – הרוכש); עשה כן, יבוא הרוכש במקומו של המשכיר לעניין הזכויות והחיובים של המשכיר על פי חוזה השכירות ועל פי דין, גם אם הרוכש לא ידע על קיום חוזה השכירות.
(ג) טענה שיש לשוכר כלפי המשכיר בשל אי-קיומם של חיובים שהיו מוטלים על המשכיר לפני השלמת ההקניה כאמור בסעיף קטן (ב), תעמוד לו גם כלפי הרוכש.

למעלה