הסכמים קיבוציים וצוי הרחבה

הסכמים קיבוציים וצוי הרחבה

שלום רב , אני מחפש את הכתובת של הסכם קיבוצי שקשור לענף השמירה והאבטחה . את צו ההרחבה (נכון לשנת 1972) כבר מצאתי ... -- ובכל מקרה , אני מעוניין לבסס את הידיעה הזו : אם חברת השמירה מפסידה מקום עבודה עקב הפסד מכרז אומנם המקרה שלי קצת שונה (חברת האבטחה עזבה מתקן לאחר שביקשה יותר כסף עבור אותו שרות , אבל נראה לי שזה דומה להפסד במכרז .

קראת את פסק הדין?

קראתי את התמצית שלו שנמצאת באתר. קודם כל הזכות הנ"ל לעובד שמירה נובעת מהסכם קיבוצי עליו חתמו חברות מסוימות בלבד- אז אתה צריך את ההסכם הקיבוצי. שנית, מתייחסים שם לעובד נקיון שהתחלף הקבלן המעסיק אותו, והוא זכה בפיצויי פיטורים. נראה לי שזה נובע ישירות מחוק פיטורים סעיף 1 ב'. הסיבה בגללה התחלפו המעבידים אינה משנה לגבי הזכות לפיצויי פיטורים. ייתכן שאם חברת השמירה תציע לך עבודה במקום אחר בלי הרעה משמעותית בתנאים לא תהיה זכאי לפיצויי פיטורים.

השאלה היא מה נחשב להרעה משמעותית ?

מקום העבודה שלי היה כנציג קבלה בחברת תקשורת בגבעתיים . בחברת האבטחה הציעו לי לעבור לת"א , או לעבוד בחניון בגבעתיים . אני גר ברמת-גן ובגלל שאין לי רכב ועבדתי בעיקר בסופ"שים סירבתי להצעה בת"א , כי גם לגבעתיים די קשה לי להגיע ברגל או במונית . ועבודה בחניון (וסליחה אם אני נשמע אליטיסט) נראה לי כהרעת תנאים . כנראה שזה תלוי באיך הצדדים מציגים את המצב ומי משכנע את השופט . ושוב אני שואל , היכן יש את ההסכם הקיבוצי שנוגע בשומרים/מאבטחים ? גם באתר של ההיסתדרות וגם במשרד התמ"ת לא מצאתי דבר כזה .

ושאלה נוספת -- בנושא "קרן מבטחים"

עבור מה בדיוק מופרש קרן "מבטחים" ? אני חשבתי שמדובר בקרן פנסיה , אבל ע"פ מה שרשום בקישורית בהודעה הראשונה זה עבור תשלום פיצויים . אז מה בדיוק נכון (?) והאם זה אומר שעדיין אין קרן פנסיה לשומרים ? ואם יהיה קרן פנסיה אז יופרש כסף מהשכר גם עבור זה וגם עבור קרן פיצויים ??? יכול להיות שהתבלבלתי כאן ?

זה השופט מחליט.

אם זכור לי נכון, צו ההרחבה נמצא גם בדף הכניסה לפורום וגם באתר "קו לעובד".

כמה דברים שמצאתי (ת.וותק , ק.פנסיה , פיצויים)

מתוך האתר של "קו לעובד" , מכתב "הוראת השעה" מאת חשב הכללי ירון זליכה , נכון ל 2.2007 . יש נגיעות לכספים המינימליים שעובדי אבטחה אמורים לקבל -- כולל תוספת וותק בשח (ולא בלירות) : http://www.kavlaoved.org.il/section.asp?pid=221 09/03/2008 עלות העסקת מאבטחים על פי הוראות ההסכם הקיבוצי וצווי ההרחבה בענף השמירה

למעלה