הסכנה ברכיבה על 50 סמ"ק?

yuvalfra

New member
הסכנה ברכיבה על 50 סמ"ק?

אני יודע שזה קצת מטומטם שאני שואל כזה דבר כי הרי כולם יודעים שאפנועים בכללי מסוכנים בעיקר כאשר נפח המנוע קטן. אבל למרות זאת הייתי רוצה לדעת מה מידת הבטיחות על קטנוע 50 סמ"ק, למשל טייפון שאותו אני מתכנן לרכוש. אם מכונית פתאום תחליט לעשות פרסה הוא יוכל לסטות כדי להמנע מפגיעה? האם הוא יציב? לא מחליק בקלות? הייתי רוצה לדעת מה מידת הבטיחות שלו בכללי..מידע או ניסיון אישי עליו או בכלל על קטנועי 50 סמ"ק. אני זהיר ועם הראש על הכתפיים אז פשוט הייתי רוצה לדעת שהרוב תלוי בי ולא במכוניות אחרות. תודה

ixmix

New member
הרוב תלוי בך.

גם תאונות שנהג הפחית אשם בהן, יכולות הרבה פעמים להימנע ע"י הרוכב. הרוב תלוי בך, ואין ספקשקטנוע 50 הינו כלי הדורש רכיבה שונה מכלים חזקים יותר, היות והרבה פעמים אין לו מכת כוח זמינה להיחלצות מתאונה. לפיכך נדרש הרוכב לתכנון רב יותר מאשר על כלי רכב אחרים, ובוודאי לצפות את המתרחש מוקדם ככל האפשר. ההמלצה שלי - קנה את הספר "אופנועים - רכיבה נכונה", שנן אותו, ומתישהו תעשה קורס אופנוען מאומן - יש גם לקטנועים. שמור מרחק, אך תעשה שטויות, עקיפות בין מכוניות - לאט ובזהירות, לא לסוע בשטח המת של מכוניות, לא לעקוף כשיש צומת קרובה - נהג פחית עשוי להחליט לפנות שמאלה לפתע. בקיצ - הכלי מסוכן - אתה חשוף ופגיע, ועדיין הרוב תלוי בך.

תשובה

כדי להגיע לרמה שתוכל להיתחמק ממכשול ברגע האחרון תצטרך להיות רוכב תותך כי זה די קשה להיתחמק ברגע האחרון.הקטנוע עצמו הוא קטנוע טוב ואני מאמין שלא תיהיה לו בעיה אם דברים כאלו ולפי דעתי הרוב תלוי ברוכב.

TheReverend

New member
רוכב תותח הוא לא זה שמתחמק ברגע

האחרון אלא זה שלא נכנס לסיטואציה הזאת מלחתחילה. רואה רכב עומד בשוליים? מבחינתי הוא מנסה לעשות פרסה, גם אם הוא מאותת לכיוון השוליים וגם אם הדלת של הנהג\נוסע פתוחות.

Shlomi TC

New member
טיפ קטן

לא לפחד להשתמש בצופר! טיפשי ככל שיהיה, לי זה מנע לפחות 2 תאונות וזה כשאני רוכב פחות מחודשיים. הנה סיטואציה מאוד נפוצה. אתה פונה בפנייה כלשהי ויש על המדרכה רכב שבדיוק בא לעשות פרסה ולהכנס לצומת שיצאת ממנה. אם הוא לא מסתכל, אתה בסכנה! מה עושים? צופרים והרבה (גם אם אתה עוד רחוק). וזה לא מחייב לצפור כשהוא יוצא. אפילו אם אתה רק רואה את האורות ברקסים שלו פועלים ויש לך תחושה שהוא הולך לצאת, צפור לו! אל תתבייש!

למעלה