הסכסוך הישראלי-ערבי בסינית

erezor

New member
הסכסוך הישראלי-ערבי בסינית

מישהו מכיר כמה כתבות בסינית בנושא? רצוי חומר אקטואלי (למשל כתבות על המו"מ עם הפתח, גלעד שליט והתקרית בלבנון)

פנומן 72

New member
לא חושב שיש דבר כזה

חברה שלי קוראת המון חדשות בסינית ואין שם שום מידע בנוגע למה שקורא במזרח התיכון. זה פשוט לא מעניין אותם לחלוטין. כשאני הכרתי אותה ואמרתי לה שאני מישראל היא לא ידעה שיש מדינה כזו (לא משנה שגם היום היא טוענת שישראל זה לא ממש מדינה ...) אז למצוא חומר בסינית על מה שקורה פה ? בספק גדול.

GnomeBubble

New member
אז למה כל נהגי המונית בסין אמרו לי

Yiselie! Bang (פנטומימה של מלחמה). Alafa, Shalong. (עוד פעם פנטומימה של מלחמה) כנראה שדווקא כן מדווחים משהו, והם באמת לא יודעים הרבה על כל הפרטים הקטנים אבל זה לא שונה משאר האנשים בעולם...

פנומן 72

New member
לא סותר

הדיווחים שלהם על מבצע עופרת יצוקה הוא פחות מהדיווחים בישראל על מלחמת הכנופיות בקולומביה. אז מי שקורא עיתונים ומתעניין יודע - אבל לא ברמה של כתבות צבע בטלויזיה או מאמרים ארוכים באינטרנט

BenBaryo

New member
אני משתמש בוויקיפדיה בשביל אוצר מילים

להסביר לאנשים מה הולך...

bizhar

New member
אנחנו נוטים להחזיק מעצמנו יותר מדי

תתפלא לשמוע שגם בארה"ב יש עדיין אנשים שלא שמעו על ישראל. נשמע מופרך נכון? אב לא עבור השוטר שעצר אותי על כלום במדבריות אריזונה. לא כל העולם מחובר לחדשות על ישראל ולרוב רובם אין מושג על מה שבאמת קורה פה וזה גם לא מעניין אותם. מי שמתעניין יכול למצוא מספיק חומר. גם בסינית.

GnomeBubble

New member
בכלל, ממה ששמתי לב

לא נראה לי שהחבר'ה שפגשתי בסין ידעו על ישראל הרבה פחות ממה שידעו החבר'ה בארה"ב, או אפילו באירופה הקרובה יותר. ואני די בטוח שהם ידעו עלינו יותר מהחבר'ה בהודו (כן, זה שכל התיירים הישראלים שמציפים איזורים מסוימים בהודו מלמדים את ההודים לספור מ"שרמוטה" עד "בנזונה" בעברית לא אומר שהם יודעים הרבה על ישראל) ובלי שום ספק יותר מהחבר'ה בלאוס (או באפריקה אם הייתי מבקר גם שם...).

bizhar

New member
בהתחשב בזה שגם הנצרות זרה להם

והיהדות ובכלל ההיסטוריה של העולם המערבי, ההתעניינות בנו איננה מובנת מאליה (למרות שנדמה לנו שאנחנו מרכז העולם). "יזראלייה בום בום בום.." זה הרבה מאוד! אנקדוטה: קולגה סיני שבא אלינו לפני שבועיים, רצה לנצל את ההזדמנות שהוא נמצא בישראל הידועה באיכות היהלומים שהיא מייצאת, על מנת לקנות לאשתו הצעירה יהלום נוצץ ליום הולדתה ה-30 . תאריך זה נחשב לאירוע משמעותי (בלי חום גבוה) אצלם ו 2000-3000$ למתנה נראה לו סבבה. כמה רומנטי.. למותר לציין שהוא ידע הרבה יותר ממני איפה לקנות ומה לבדוק. אני את היהלומים שלי מקבל חינם מצארלס טיילור.

renjintso

New member
ידעתי! קוראים לך נעמי בעצם

אני רואה הישג לא קטן בעובדה שהוא קנה יהלום לאשתו ולא למישהי אחרת.

bizhar

New member
נעמי זו זו שאיתי..

לא הוא לא הוא. חמוד ותמים ושיישאר ככה.

Mei11

New member
תנסה לחפש

לפי הסכסוך הישראלי פלסטינאי 以巴战争 yi של ישראל ba של פלסטין זה קיצור מקובל עבורינו :)

renjintso

New member
חיפוש כמו שMEI הציעה

בגוגל ניוז או באידו או ישירות באתרי חדשות סיניים (שינחואה, סוהו, נטאיז, סינה וכו'). בדרך כלל הדיווחים על אירועים חדשותיים די קצרים ולא מקבלים מקום מרכזי במיוחד. בזמן של עופרת יצוקה היה הרבה יותר. אתה יכול לבדוק את הבלוג הזה. זאת לא אקטואליה אבל הכותב היה כתב שינחואה בעזה בתחילת העשור ומפרסם בבלוג סדרה שנקראת 巴以生死日记 או יומן החיים והמוות של מלחמת ישראל-פלשתין, שמבוסס על החוויות שלו בעזה. סביב מלחמת עזה התפרסם מאמר שהסביר למה ישראל היא מדינה מוסרית ומעולה (כי כשאנשים נעמדו לפני טנק ישראלי, הטנק עצר. ואפילו לא הייתה שם נימה אירונית, בחיי). לדעתי המאמר ההוא גם תורגם בדאנווי בזמנו אבל אין לי כוח לחפש.

קלריסה12

New member
זה לא שזה לא מעניין אותם

זה חלק מהמדיניות של לא להתערב ביחסים בין מדינות, כלומר לא לעצבן אף אחד ולא ליצור נזק לסין. לכן מה שאפשר לראות בעיתונות, שמייצגת כמובן את עמדת הממשלה, הוא פשוט דיווחים לקוניים.

אני חושב שיש קצת פה

לא בטוח קראתי רק את הגרסה באנגלית, יש עוד אתר טיוואני שמספר על ישראל , וגם על הסכסוך

למעלה