הסמל של ישראל

הסמל של ישראל

הסמל שאנחנו מייחסים למדינת ישראל ולדת היהודית הוא "מגן דוד", אותם שני משולשים זה על זה שיוצרים למעשה משושה. אבל למעשה הסמל הזה יותר מאוחר מתקופת התנ"ך ולמעשה לקוח מהמיתולוגיה של ההינדואיזם. למעשה הסמל שהוא כל כך "ציוני" לקוח מאותו מקור שצלב הקרס נלקח. אתם קוראים נכון, היטלר היה מעריץ של תרבויות ודתות מזרחיות והוא לקח את הסמל של הצ'אקרה שעל פי התורה ההינדואיסטית נמצאת בבטן (שהיא מקור וסגולה לאמביציה, אומץ והצלחה) ושילוב אותה בסמלים ובדגלים שלו. איך מגן הדוד הגיע משם אלינו (ומי ייבא אותו בכלל, ולמה) זו שאלה מצויינת שאני בודק כרגע, על כל פנים, הדברים הם לא כמו שאוהבים לספר לנו.

Lonly badger

New member
more people want to wake up

יותר ישן מההינדואים אפילו. ואתה צודק , בכל מקרה לפי הדת שלנו - עשרת הדברות זה יותר חשוב לא לעשות סמלים וציורים ופסלים מאשר לרצוח בני אדם. הסמלים האלה הולכים עד למצרים העתיקה או לcelts וסמלים דרואידים. פעם הייתה ציויליזציה יותר מתקדמת מהיום . תבדוק גם על דברים כמו הצלב, יש אותו כמעט בכל מיתולוגיה של תרבות, ונחשים(זוחלים\דרקונים) מופיעים בכל תרבות גם כן. chon\cohen באנגלית = נחש. בעברית זה כהן - priest . מה הקשר של זה למצרים . הרי לפי התנך היינו עבדי מצרים. תבדוק על ארון הברית , לפני היהדות גם למצרים היה ארון.

עכשיו את סתם נכנסת לפרשנויות

איפה כתוב ש"יותר חשוב לא לעשות סמלים וציורים ופסלים מאשר לרצוח בני אדם"?

Lonly badger

New member
זה מופיע לפני

, קודם כל כתוב אל תעשה לך פסל וכו'. אחר כך הוא ממשיך ואומר אל תהרוג. בהמשך. סדר עדיפויות. --- אלא אם כן אתה מעדיף לחשוב שאלוהים או מי שכתב את זה הוא מעבר להגיון ומעבר להבנה שלנו. (אה, יותר מדיי מאוחר לזה - מליוני מלחמות ומסעות צלב נערכו בשם דברים כאלה)

ואת עוברת לשגיאות

"אל תעשה לך פסל או מסכה" מתייחס לפסה שתסגוד לו ותעבוד אותו, משמע שתנכיח את האל באמצאותו. "מגן דוד" הוא לא הנכחה של אלוהות כלשהי, אלא סימול תרבותי-רליגיוזי לעם, כקבוצה, ולא רפרנס לאל. אם נמשיך עם הפרשנות המעוותת הזו (בהנחה שהיית פוסקת בתקופת התנאים) הייתה יוצאת הלכה לא ליצור אמנות מסוג כלשהו (זה כמובן היה מתחיל ביצירות פלסטיות, אבל מהר מאוד זה היה מתגלגל הלאה). נראה לי שיש לך פער מסויים בידע שמטעה אותך.

Lonly badger

New member
פרשנות

איסור עשיית אלילים ועבודתם ובכלל זה איסור עשיית פסל ותמונה. איסור עבודת אלילים הוא להרחיק מהתרבות הפגנית, ומהמנהגים האליליים שהיו במרחב התרבותי ש"בראו" את הכוחות העליונים בצלם בני האדם. לעומת התרבות האלילית שהייתה ברובה פלורליסטית ופנתאיסטית, מתגלה היהדות כדת מונותאיסטית מובהקת, שבה לאל אין ביטוי גשמי ייחודי. (ויקיפדיה) ככה שזה כמו שיבוא לך עכשיו מנהיג ויכריז, חברה מהיום אני מוריד לכם 90 אחוז מהשפה העברית ומכל שפה אחרת שאתם רוצים להשתמש בה. (עד לאותו רגע, השתמשת בכלי הזה כדי לבטא דברים מסביבך, כל צורה וכל "תמונה" או פסל" היוו חלק מתרבות "פגנית" שהיהדות באה ורצתה לצנזר, זה כולל כל עסיקה שיכולה לקשר את עצמה לאל אחר, כלומר כל סמל שהוא יוצא דופן, אפילו לחרוט משהו על חול או עץ. למה אתה חושב ליהודים יש כתב מרובע והמצרים השתמשו בסמלים כדי לכתוב דברים על הקירות בפירמידות וכו'?) אם אתה מצנזר או מגביל את השימוש בסמלים או בכל צורה מסויימת של העברת מידע או רישום אתה מגביל מידע, ותודעה. אתה בסך הכל מסתכל על צנזורה מלמעלה שהמטרה שלה היא לרכז כוח. השורשים הראשונים של היררכיה. אל אל אחד שאין לו שום קשר לעולם החומר(אבל הוא אמיתי) ואנחנו צריכים להאמין לו (בגלל שהוא אומר לנו ככה.) ואם לא נקשיב לו (אוי ואבוי) לא יהיה טוב.

תסלחי לי

אבל אין לי מושג איך זה מתקשר לכל מה שכתבנו קודם. אני מרגיש שאת פשוט שופכת עלי אינפורמציה.

0Pandemonium0

New member
וואו!

את מה שאמרת דווקא ידעתי, אבל המורה שלי לאזרחות הזכיר את זה בדיוק היום! בכל מקרה, יש לך כמה טעויות לפי מה שאני יודע. בגוף האדם יש כמה צ'אקרות, שבע או שמונה אפילו, שהן מעין נקודות אנרגטיות חזקות יותר בגוף. אם יש בהן סתימה אז האנרגיה לא זורמת טוב בגוף ויש מחלות וכאלה, ולכן אנשים כאלה צריכים "לפתוח את הצ'אקרה". צלב הקרס, או הסווסטיקה, הוא גם לא סמל הצ'אקרה, עד כמה שאני יודע. הוא מסמל מזל טוב ואת השמש בתרבויות הודו. עכשיו, לגבי מגן הדוד, אני לא יודע אם הוא נלקח מההינדואיזם. קראתי על המקורות שלו ואני לא זוכר בדיוק, אבל נדמה לי שהוא לקוח מכאן איפשהו, מהמזרח-התיכון. אבל אם גם אתה וגם המורה שלי אומרים, אולי אני לא זוכר נכון. מה שאני יודע הוא שמשולש המצביע מעלה מייצג את האש ומשולש המצביע מטה מייצג את המים, על-פי האלכימיה. אש עולה ומים יורדים יוצרים את האוויר והאדמה, ואלה ארבעת היסודות. חותם שלמה, בשמו השני, מסמל את החיפוש אחר אבן החכמים שהייתה יכולה להפוך כל מתכת לזהב ולהעניק לך חיי נצח בעזרת סם שהופק ממנה. מגן דוד נקרא כך כנראה כי היה על מגנו של דוד, או אולי אפילו מגנו של דוד היה עשוי ממנו. אני קראתי שמגנו של דוד היה פשוט מסגרת עץ בצורת שני משולשים זה על גבי זה, צורה די יציבה, ועליהם מתוחה יריעת עור. הסמל הזה נקרא גם חותם שלמה, כנראה מפני שהוא שומש על-ידי שלמה, יכול להיות שסתם בשביל חתימה על מסמכים או מכתבים ויכול להיות שזה אפילו קשור ליכולות הזימון והשליטה בשדים שהיו לו. אבל אלה כנראה לא נכונים, שניהם. כמו שאמרת בעצמך, מגן הדוד מגיע מתקופה מאוחרת יותר מתקופת התנ"ך, וכנראה לא הופיע לא על מגנו של דוד ולא על חותמו של שלמה.

Lonly badger

New member
הנה מה שהתכוונתי

מגן דויד, והסווסטיקה, מקורם מאוד קדום. לפני התנך. ויש מצב לפני מצרים. אבל המצרים היו גאונים ושחקו בכל הסמלים. וגם ה celts והדרואידים. לגבי כל השאר זה איך שאתה מסתכל על זה, אני מעדיף להסתכל על מגן הדויד כניגודים אשר חודרים אחד אל השני. משולש מצביע כלפי מעלה הוא הגבר, וכלפי מטה הוא האשה. אפשר להסתכל על זה גם כמימד הגבר חודר אל מימד האשה. רוע חודר אל הטוב, אור אל החושך, אש אל המים. וכו'. כל זה קשור גם ל sacred geometry בונים חופשיים מתעסקים בזה, ובמבנים והתוצרים שלהם זה מופיע, אבל זה הרבה יותר ישן מהם הם משתמשים ב"טכנולוגיה" או מדע ישן. sacred geometry מופיע גם ב crop circles

MetalSinagouge

New member
הסוואסטיקה AKA solar wheel.

זה סמל עתיק, הוא מסמל בעיקר טוב, הוא מסמל את השמש בהרבה תרבויות פאגאניות הינדו-אירופאיות. מה שהיטלר עשה זה לקחת את הסמל בשילוב עם צבע אדום (הצבע שמיוחס למארס- אל המלחמה) והנה התוצאה. הברקים של הSS הן בעצם רונות שהן גם סמלים נורדיים עתיקים. להרס הזה (הלא מכוון, או המכוון פחות לעומת מה שהיטלר עשה) גרם הימלר, שהוא היה אדם יותר רוחני מהיטלר, וכנראה יותר אמפתי.

Lonly badger

New member
כן בקשר למה שהוא עשה ל swastika

הוא גם הפך אותה, כדי לסמל את ההפך מהמשמעות המקורית שלה. כמו שיש לך צלב, ואתה הופך אותו? הוא הופך לסמל של antichrist

0Pandemonium0

New member
אני לא חושב שהוא הפך את הסמל בכוונה

היטלר לא לקח סמל של מזל טוב והפך אותו רק כדי להגיד לגרמנים "תראו, הנאצים הם ההיפך ממזל טוב! הם מביאים מזל רע!" המ...לא.

0Pandemonium0

New member
למה ציפית מאיתנו?

לדיון הסטורי על המשמעות הדתית-לאומית של סמל מגן הדוד? היינו כאן, זה מה שמשנה.

לא חושב שהעיקר הוא להיות

יש מספיק אנשים שקיימים ותו לא. אבל תעשה מה שאתה רוצה - עניינך.

למעלה