הסנדמן

yossin

New member
הסנדמן

יש למישהו להשאיל לי אותו?
יש עליו מועדון קריאה באייקון, הוא לא נמצא בספריות עליהן אני מנוי ואני לא יודע אם הוא שווה את הקניה

D O 7

New member
יש באינטרנט, אתה יכול להתרשם מאיך שזה נראה

אני התרשמתי, וההתרשמות שלי היא שזה יכול לעניין אנשים שאוהבים קומיקס. אני לא מצאתי את זה מעניין.....

kenny66

New member
הייתי אומר "תקנה" אבל זה מורכב

הסיבה לקנות היא כדי שימשיכו לתרגם ולהוציא בעברית.

האוגדן שיצא לאור מכיל את ארבעת החוברות הראשונות של Preludes & Nocturnes, שהן החצי הראשון של הסיפור הזה. קנייה שלו תעודד את ההוצאה להוציא את ההמשך, ואת זה אנחנו מאוד רוצים. כי הסנדמן הולך ומשתפר עם הזמן. לדעתי רוב הסיפורים המאוחרים שלו הם טובים יותר מ-Preludes & Nocturnes, וגיימן הולך ובונה את העולם שלו ואת הדמויות בהמשך.

שווה מאד את הקניה אבל...

קודם כל הייתי קונה אותו באנגלית; אין לי מושג מה איכות התרגום, אבל בעיניי הוא מאד מושפע מספרות אנגלית ויש ערך בלקרוא אותו בשפת המקור.

שנית, זאת סדרה מדהימה, אבל לוקח זמן להיכנס אליה, במיוחד כי בעוד שהסיפור מדהים, האיורים פעמים רבות יכולים להיראות מכוערים או מוזרים, לפחות באוגדנים הראשונים. זה מצב שהולך ומתמתן ככל שהסדרה מתקדמת, ובדיעבד הערכתי את סוגי הציור השונים והרגשתי שהם תורמים לתמות הכלליות של היצירה.

חוצמזה, אם אתה ירושלמי אשמח להשאיל לך את העותק שלי של האוגדן הראשון (באנגלית).

D O 7

New member
בוואלה אמרו שהתרגום קצת מעפן

http://e.walla.co.il/?w=//2669023

אני לוקח כתבות כאלה קצת בערבון מוגבל, אבל עדיין לא יפתיע אותי שתרגום של ספר פנטזיה יוצא קצת צולע.

kenny66

New member
כן...

אני לא מסכים אתה. הרושם שאני קיבלתי מהכתבה הזו הוא שהיא גיבשה את דעתה מראש וחיפשה הצדקות. יש פה ושם נקודות שבהן כמתרגם הייתי עושה דברים אחרים, אבל בסך הכול התרגום בסדר גמור.

D O 7

New member
הערה בקשר לפונטים

אני לא יודע איך זה נראה בדיוק בספר, אולי זה לא בדיוק נראה כככה, אבל ממה שראיתי בסקריבד:
http://www.scribd.com/doc/153139449/סנדמן-טעימת-קריאה

מאוד קשה לקרוא את זה, האותיות עולות אחת על השניה, אני קורא את זה בקושי רב. אם כך זה נראה בספר - אז זה חמור מאוד.

D O 7

New member
*ככה

הכוונה שהאותיות די מתחברות, יותר מאשר עולות אחת על השניה.

שמעתי דברים מאוד טובים על סנדמן, אבל למי שלא קרא את זה אף פעם - אני ממליץ בחום לקרוא קצת מזה לפני שחושבים לקנות. אני קראתי קצת מהמקור באנגלית וגילית שאני ממש לא מתחבר לקונספט הזה. מי שלא מתחבר לקומיקס יכול די להתאכזב מזה.

kenny66

New member
ממש לא. אבל ממש לא.

האיכות של הדפוס הרבה יותר טובה. מספיק להסתכל על הפיקסליצזיה של הציור בשביל לראות איזה ירידת איכות הקבצים עברו בשביל להעלות אותם לרשת.

אני מסכים אתך, אני לא קורא הרבה קומיקס ורק בשנים האחרונות "גיליתי" את הצורה הזו יותר ברצינות. ובכל זאת הייתי רוצה לראות אותו נקנה כדי שיוציאו עוד. אני לא יודע מה קורה עכשיו, אבל בזמנו הוא היה במבצע 1+1 של צומת, ואם אתם ירושלמים אפשר למצוא אותו ב-40 ש"ח ב"אדרבא", החנות הנפלאה ברחוב בן מימון.

agamkedem

New member
ספר משובח.

שווה מאוד קניה, התרגום של דידי חנוך טוב מאוד, וכמו שצוין כבר - יעודד את ההוצאה להמשיך את הסדרה.

מאוד ממליץ.

למעלה