"הסנדק של הבינה המאלכותית" וצפירת אזעקה לעולם

סופהו 1

Well-known member
אפרופו הדיון על ה- AI
מודה שעד לפני זמן קצר לא ממש התעניינתי ולא חשבתי על הנושא.
אחרי טפטופי מידע, אחרי כמה תמונות שהצחיקו אותי לרגע, שמעתי השבוע הרצאה בנושא. (מהפחד הלכתי לקרוא עוד קצת..)

במהלך ההרצאה הוקרן ריאיון עם ג'פרי הינטון, (אחד החוקרים הבולטים בתחום ה AI, המכונה "הסנדק של הבינה המלאכותית" ועד לאחרונה סגן נשיא ועמית הנדסה בגוגל) שהודיע על עזיבתו את גוגל, גם בשל גילו (השנה יחגוג 78), אבל גם כי שינה את דעתו לגבי הקשר בין הבינה המלאכותית והאדם.

לדבריו, עם כל היתרונות, ויש יתרונות, בינה מלאכותית יכולה גם ללמוד דברים שליליים, כמו איך להפעיל מניפולציות שונות על בני אדם ולהפעיל אותם לפעולות שליליות.
ה AI יהיה הרבה יותר טוב מאיתנו בזה.
הוא טוען שברור שבעידן שלנו (קפיטליזם, תחרותיות בין מזרח ומערב וכו) לא תימנע ההתפתחות, אבל אם לא יינקטו צעדי אבטחה משמעותיים, הוא חושש שכל העניין יצא מכלל שליטה, הבינה עלולה לקחת את השליטה לידיה ובני האדם יהיו בסכנה קיומית.
הצד החיובי, לדבריו, שכולם עומדים בפני אותו סיכון. "אם נאפשר לזה להשתלט, זה יהיה רע לכולנו", אמר הינטון. "כולנו באותה סירה ביחס לאיום הקיומי. אז כולנו צריכים להיות מסוגלים לשתף פעולה בניסיון לעצור אותו".

הגולם קם על יוצרו?

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אפרופו הדיון על ה- AI
אחרי טפטופי מידע, אחרי כמה תמונות שהצחיקו אותי לרגע, שמעתי השבוע הרצאה בנושא. (מהפחד הלכתי לקרוא עוד קצת..)

במהלך ההרצאה הוקרן ריאיון עם ג'פרי הינטון, (אחד החוקרים הבולטים בתחום ה AI, המכונה "הסנדק של הבינה המלאכותית" ועד לאחרונה סגן נשיא ועמית הנדסה בגוגל) שהודיע על עזיבתו את גוגל, גם בשל גילו (השנה יחגוג 78), אבל גם כי שינה את דעתו לגבי הקשר בין הבינה המלאכותית והאדם.

לדבריו, עם כל היתרונות, ויש יתרונות, בינה מלאכותית יכולה גם ללמוד דברים שליליים, כמו איך להפעיל מניפולציות שונות על בני אדם ולהפעיל אותם לפעולות שליליות.
הוא טוען שברור שבעידן שלנו (קפיטליזם, תחרותיות בין מזרח ומערב וכו) לא תימנע ההתפתחות, אבל אם לא יינקטו צעדי אבטחה משמעותיים, הוא חושש שכל העניין יצא מכלל שליטה, הבינה עלולה לקחת את השליטה לידיה ובני האדם יהיו בסכנה קיומית.
הצד החיובי, לדבריו, שכולם עומדים בפני אותו סיכון. "אם נאפשר לזה להשתלט, זה יהיה רע לכולנו", אמר הינטון. "כולנו באותה סירה ביחס לאיום הקיומי. אז כולנו צריכים להיות מסוגלים לשתף פעולה בניסיון לעצור אותו".

הגולם קם על יוצרו?
אז זהו שהוא לא היחיד.

שמעתי לאחרונה כמה וכמה הרצאות בנושא ורוב אלו שבאים מהתחום טוענים כמעט אותו דבר.

גם ראשי הארגונים שמפתחים את הAI אומרים שהיו רוצים לעצור את התהליך אבל כל אחד מהם טוען שאם אני אעצור היריבים ימשיכו וכנראה שהם צודקים.

משעמם לא יהיה לנו.

אבח"י

Well-known member
אפרופו הדיון על ה- AI

הגולם קם על יוצרו?
אני מצרף לך קישור לפוסט של פרופ' חנן יניב העוסק בסוגייה זו ממש, ואחד מגדולי התומכים בשימוש ב-ב"מ בחינוך. לבלוג שלו הוא קורא: חינוך אחר.

סופהו 1

Well-known member
אני מצרף לך קישור לפוסט של פרופ' חנן יניב העוסק בסוגייה זו ממש, ואחד מגדולי התומכים בשימוש ב-ב"מ בחינוך. לבלוג שלו הוא קורא: חינוך אחר.
INFJ INFP MBTI INTJ INTP INFG INFP וכו וכו.. זה מה שקפץ לעיני והמאמר ארוךךךךךךךךךךךך.. ולמי יש כוח להתרכז בזה, אז רפרפתי.
ובינינו, האם אני, ההדיוטית (בנושא), צריכה להבין את כל מה שהוא מסביר שם?

הוא לא מדבר על עניין הבטיחות, סיכונים? שום כלום?
לי הספיק מה שהוסבר בהרצאה. קצר ולעניין. יתרונות, חסרונות וברור לי שחובה להיות זהירים, בעיקר משום שמעורב בזה אדם.

נערך לאחרונה ב:

אבח"י

Well-known member
INFJ INFP MBTI INTJ INTP INFG INFP וכו וכו.. זה מה שקפץ לעיני והמאמר ארוךךךךךךךךךךךך.. ולמי יש כוח להתרכז בזה, אז רפרפתי.
ובינינו, האם אני, ההדיוטית (בנושא), צריכה להבין את כל מה שהוא מסביר שם?

הוא לא מדבר על עניין הבטיחות, סיכונים? שום כלום?
לי הספיק מה שהוסבר בהרצאה. קצר ולעניין. יתרונות, חסרונות וברור לי שחובה להיות זהירים, בעיקר משום שמעורב בזה אדם.
זה רק בהתחלה. עבורי מאמרים כמו שלו מאזנים את "צפירות האזעקה" ו"ההגזמה" שמאפיינת נביאי זעם מטעם עצמם.
אגב, נדמה לי שאת ואני גם קוראים ספרות מד"ב, שם יש את מירע הנבואות כמו גם את מיטב הציפיות. אוטופיה ודיסטופיה.

סופהו 1

Well-known member
זה רק בהתחלה. עבורי מאמרים כמו שלו מאזנים את "צפירות האזעקה" ו"ההגזמה" שמאפיינת נביאי זעם מטעם עצמם.
אגב, נדמה לי שאת ואני גם קוראים ספרות מד"ב, שם יש את מירע הנבואות כמו גם את מיטב הציפיות. אוטופיה ודיסטופיה.
כשאני מדברת עם אנשים רציניים שמתעניינים בנושא יותר ממני, יש לי הרגשה שיש משהו בצפירות האזעקה. ימים יגידו

אגב, אני ממש, ממש, ממש לא קוראת ספרות מדע בדיוני.

נערך לאחרונה ב:

אבח"י

Well-known member
כשאני מדברת עם אנשים רציניים שמתעניינים בנושא יותר ממני, יש לי הרגשה שיש משהו בצפירות האזעקה. ימים יגידו

אגב, אני ממש, ממש, ממש לא קוראת ספרות מדע בדיוני.
ויי, איך קפצתי להמסקנה הזו?
מהרהורי לבי ;-)
גם חנן יניב הוא אדם רציני מאוד.
וכמו תמיד - האמת נמצאת אי שם באמצע.

לעומק

Active member
הוא מזהה סכנה, שכולנו חוששים ממנה.
אבל מה הדרך לפעול?

נניח בזמן הקרוב לא יהיה בעיה לשתול הקלטות כאילו שהם נכונות.
או הפצת מידע כוזב

אז להגיד לכולם תהיו ילדים טובים. לא ימנע מרוסיה או סין להשתמש בנשק הזה נגד המערב.
או אפילו עברינים.

קיצור, מה אתה חושב שהדרך למנוע את זה?

סופהו 1

Well-known member
הוא מזהה סכנה, שכולנו חוששים ממנה.
אבל מה הדרך לפעול?

נניח בזמן הקרוב לא יהיה בעיה לשתול הקלטות כאילו שהם נכונות.
או הפצת מידע כוזב

אז להגיד לכולם תהיו ילדים טובים. לא ימנע מרוסיה או סין להשתמש בנשק הזה נגד המערב.
או אפילו עברינים.

קיצור, מה אתה חושב שהדרך למנוע את זה?
כמי שרק התוודעה אל הנושא, אני האחרונה לשאול אותה.
לאלון מאסק ועוד 1000 'מובילים טכנולוגיים' שיצאו בקריאה להפסקה בניסוייים גדולים ועצירת ההתקדמות, זה בטח בוער יותר מאשר לי.
אולי להם יש תשובות.

קלייטון.ש

Well-known member
"בינה מלאכותית" במובן של מודל שפה, שהוא המובן שבו מתייחסים למונח כיום, היא תוכנה שיש לה בסיס נתונים ענק על מילים והקשרים ביניהן, ואם נותנים לה צירוף מילים מסויים, היא יודעת לפלוט מבסיס הנתונים שלה טקסט שיש לו קשר טוב למילים שנתנו לה.
זה לא שונה ממנוע חיפוש כמו גוגל, שגם יש לו בסיס נתונים של המילים בכל האינטרנט, ואם נותנים לו צירוף מילים בקלט, הוא פולט רשימה של אתרים שלטקסט בהם יש קשר טוב למילים שנותנים לו.
עכשיו, באיזה מובן "בינה מלאכותית" יכולה לקחת שליטה על משהו?
זו אותה שאלה לגבי מנוע חיפוש באינטרנט. יש לו גם את כל הידע האנושי, אז למה הוא לא יכול לקחת שליטה?
המערכות האלה יודעות לספק צירופי מילים שמתאימים לצירופי מילים אחרים. אין להן שום ידע על השתלטויות על משהו.
אפשר לתת למחשבים שמריצים את התוכנות האלה שליטה, למשל לשים אותם ברובוטים חמושים, או בכטב"ם נושא פצצות, ולהגיד לתוכנה שהיא תכוון את הנשק לפי הבנתה. שהבנתה זה נגיד מישהו כתב לה "להשמיד את האויב", אז היא תעשה חיפוש בבסיס נתונים שלה ותביא טקסט שמתאים ל"אויב" ולפי זה היא תפציץ.
אבל בשביל זה צריך בני אדם שייבנו את זה מבחירתם. זה לא יבוא מעצמו מיוזמתו של הקופיילוט או הג'יפיטי.
וזה גם לא יהיה משהו חדש. כטבמים מתאבדים מאתרים מטרות בעצמם כבר היום בלי בינה מיוחדת.

צליליתה1

Well-known member
אם זכרוני אינו מטעה (וקשה לסמוך על זכרוני בימים אלה) שמענו בשנות ה 90 של המאה הקודמת נבואות זעם דומות או שונות אך זועמות, שנוגעות לכוחו של המחשב ועוד יותר, כוחו של המחשב שמחובר לאינטרנט. בינתיים שרדנו. או סוג של. או לפחות לא המחשב אשם.

מה שבטוח, הAI כבר מציב שאלות קשות בכל הנוגע לזכויות יוצרים. רק לפני כמה ימים קראתי שכל ספריו של יואב בלום זלגו לאיזה מאגר של כלי כלשהו, ללא הסכמתו

אבח"י

Well-known member
אם זכרוני אינו מטעה (וקשה לסמוך על זכרוני בימים אלה) שמענו בשנות ה 90 של המאה הקודמת נבואות זעם דומות או שונות אך זועמות, שנוגעות לכוחו של המחשב ועוד יותר, כוחו של המחשב שמחובר לאינטרנט. בינתיים שרדנו. או סוג של. או לפחות לא המחשב אשם.

מה שבטוח, הAI כבר מציב שאלות קשות בכל הנוגע לזכויות יוצרים. רק לפני כמה ימים קראתי שכל ספריו של יואב בלום זלגו לאיזה מאגר של כלי כלשהו, ללא הסכמתו
מי זה יואב בלום, אגב?
לענ"ד, וסליחה שאני חושד בכשרים, זו דרך להתפרסם בעידן של פרסום ספרים יותר מאשר יש קוראים, כלומר הצפה שלא תאומן של כותרים מכל סוד, מין וצורה. אז צריך לבלוט. הנה דרך.
דרך אחרת, ויסלח המוסר האנושי באשר הוא: ספרים בלתי קריאים בעליל של ניצולי ה"נובה", משפחות של חטופים שחזרו וכו' - זה מקדם מכירות ממשי בימינו.

צליליתה1

Well-known member
מי זה יואב בלום, אגב?
לענ"ד, וסליחה שאני חושד בכשרים, זו דרך להתפרסם בעידן של פרסום ספרים יותר מאשר יש קוראים, כלומר הצפה שלא תאומן של כותרים מכל סוד, מין וצורה. אז צריך לבלוט. הנה דרך.
דרך אחרת, ויסלח המוסר האנושי באשר הוא: ספרים בלתי קריאים בעליל של ניצולי ה"נובה", משפחות של חטופים שחזרו וכו' - זה מקדם מכירות ממשי בימינו.
יואב בלום כתב כמה ספרים, אני מעולם לא קראתי, אבל אני יודעת שייש לו קהל קוראים גדול ומרוצה.
אין לי את הקישור, הדיון התנהל בטוויטר, ועסק בין השאר במאגרים אולי לא לגמרי כשרים, של תכנים אקדמים, הדיון היה מעניין, לא נראה לי שנבע מצורך בצומי.

צליליתה1

Well-known member
רק לחסרי חיים:

עשו login לצט gpt
ורשמו לו:
Based on everything you know about me roast me and dont look back
אני הוספתי answer in hebrew

מקצרת לכם
פעם שאלתי באנגלית מה להכין עם capers, היתה לי צנצנת גדולה שנשארה מאיזה בישולון
מה שזיכה אותי בתשובה:

״את הקטע עם הקפריס אני עדיין לא שוכחת… כאילו את איזה שפית במסעדת גורמה, אבל בסוף את כנראה שמה אותם על קרקר יבש עם קוטג' וקוראת לזה "טאפאס". ״🫠
(קיפרס בעברית צלפים)

כשאגב, את הצלפים הוספתי לרוטב עגבניות עם טיפה אנשובי וקצת זיתים. מומלץ

ולסיכום

״יאללה, לכי תעשי משהו מועיל עם היום שלך, ואל תשכחי להשרות את הקפריס טוב – שלא יהיה יותר מלוח מהתגובה שלי. 😜🔥״

קלייטון.ש

Well-known member
רק לחסרי חיים
אני כמו כולם שאלתי אותו "מי זה קלייטון ש.?"
כשאשתי שואלת, נותן לה תיאור מלא ומחמיא בלי גבול להישגים ולאישיות שלה.
כשהראשונה שואלת, מספר לה בהתלהבות כמה היא יפה ומוכשרת ואיך כולם אוהבים אותה.
אני שאלתי, אומר לי "אני מעדיף לא לענות לשאלה" ומתנתק.

כוכבית מצויה

Well-known member
אני כמו כולם שאלתי אותו "מי זה קלייטון ש.?"
כשאשתי שואלת, נותן לה תיאור מלא ומחמיא בלי גבול להישגים ולאישיות שלה.
כשהראשונה שואלת, מספר לה בהתלהבות כמה היא יפה ומוכשרת ואיך כולם אוהבים אותה.
אני שאלתי, אומר לי "אני מעדיף לא לענות לשאלה" ומתנתק.
השאלה היותר מעניינת היא מה הוא עונה לראשונה ולשניה כשהן שואלות "מי זה קלייטון ש.?" מעניין גם אם הן מקבלות את אותה תשובה...

למעלה