הסעה בשעה מוקדמת - שאלה

sharonie

New member
הסעה בשעה מוקדמת - שאלה

אנחנו שתי משפחות לילדים בני 3 PDD שיסעו החל מספטמבר לגן תקשורת במרחק חצי שעה נסיעה (ללא פקקים) מהישוב. הבן שלנו בתוכנית ABA ביתית. לפי זמני ההסעה הוא יחזור הביתה לקראת 17:30 (הגן פועל עד 16:45) שזו שעה מדי מאוחרת להתחיל טיפולים - גם מבחינת הילד וגם לא כל התרפיסטיות יכולות לעבוד בשעות מאוחרות. הבעיה שלי היא כזו - כשביקשתי שהילד יצא מהגן יותר מוקדם (ואפילו לא כל יום אלא בימים קבועים מראש) אמרה לי האחראית במועצה שיש הנחיה של משרד החינוך לצרף כמה שיותר ילדים להסעה כשמדובר באותו מסלול ואין אפשרות "לפצל" את ההסעה ! ??? האם יש לכם נסיון דומה? לפי הידוע לי כל ילד זכאי להסעה בזכות עצמו. האין זה נכון?

Diana M

New member
לא מדוייק

זמני ההסעה הם פועל יוצא של שעות הלימוד במוסד החינוכי בו הושם הילד. מה גם שיש חוק חינוך חובה. איני יודעת באיזה אזור בארץ אתם גרים והאם חוק שיטרית חל עליכם. באזורים בהם יש יום חינוך ארוך (יוח"א) לא משחררים ילדים לפני תום יום הלימודים. על כל פנים, סביר להניח שבמקרה שלכם תקבלו אישור להוציא את הילד מוקדם לצורך מימוש תוכנית טיפולית. במקרה כזה הרשות או משרד החינוך אינם מחוייבים להסיע כל ילד בשעות שהוריו בוחרים. אם הורים מוצאים ילד לפני הזמן אחריות ההסעות עליהם. א-ב-ל...מנסיוני, תמיד יש יוצא דופן, כלומר שווה לבדוק עם הרשות לעיתים הבקשות של ההורים מסתדרות עם הלוגיסטיקה של ההסעה וניתן להענות לבקשת המשפחה. שנה מוצלחת בגן התקשורת דיאנה

galit37

New member
בקשר להסעה!

בשנה שעברה הבן שלי קיבל אישור מיוחד בגלל בעיות שינה לסיים את הגן בשעה 13.20 וכן גם עירית בת-ים אישרה לו הסעה בנפרד בשעה זו. הצטרכתי קצת-הרבה להלחם ולנפח את גודל הבעיה כדי להזיז את הענינים ולקבל את האישור מהעיריה כדי שההסעה תהיה על חשבונם. בגן עצמו לא התלהבו מהענין שהוא יסיים מוקדם משום מה הם רצו שהוא יישאר עד השעה 16.00 וישתתף בכל הפעילויות של אחה"צ וגם אני חושבת שלא רצו לתת תקדים להורים אחרים, אבל עם העקשנות שלי לא היתה להם הרבה ברירה. שיהיה לכם בהצלחה.

למעלה