הסעה בשעה מוקדמת - שאלה

sharonie

New member
הסעה בשעה מוקדמת - שאלה

אנחנו שתי משפחות לילדים בני 3 PDD שיסעו החל מספטמבר לגן תקשורת במרחק חצי שעה נסיעה (ללא פקקים) מהישוב. הבן שלנו בתוכנית ABA ביתית. לפי זמני ההסעה הוא יחזור הביתה לקראת 17:30 (הגן פועל עד 16:45) שזו שעה מדי מאוחרת להתחיל טיפולים - גם מבחינת הילד וגם לא כל התרפיסטיות יכולות לעבוד בשעות מאוחרות. הבעיה שלי היא כזו - כשביקשתי שהילד יצא מהגן יותר מוקדם (ואפילו לא כל יום אלא בימים קבועים מראש) אמרה לי האחראית במועצה שיש הנחיה של משרד החינוך לצרף כמה שיותר ילדים להסעה כשמדובר באותו מסלול ואין אפשרות "לפצל" את ההסעה ! ??? האם יש לכם נסיון דומה? לפי הידוע לי כל ילד זכאי להסעה בזכות עצמו. האין זה נכון?

לצערי נתקלתי באותה הבעייה

היי שרוני, אכן המדיניות של המועצות\עיריות היא לצרף כמה שיותר ילדיםעל אותה הסעה. בשנה האחרונה נאלצתי לוותר על ההסעה חזרה ולהביא אותו הביתה בעצמי,כדי שיוכל להתחיל את התוכנית ABA בשעה סבירה. בתחילה הם טענו שאין אפשרות לשלוח מונית לפני תום יום הפעילות בגן, ואח"כ טענו שזה יקר ולא אפשרי לפצל הסעות. ניסיתי לתת קישור אל חוזר מנכ"ל של החינוך המיוחד בנושא זה אך זה לא עולה משום מה. אתן קישור אליו. אם הבנתי נכון החוק מחייב אותם להסיע + מלווה בתחילת וסיום יום הלימודים אך זו לא הסעה פרטית של הילד. מנסיוננו בשנתיים האחרונות תמיד ההסעה עשתה סיבוב דרך ילדים נוספים וכשזה לא היה נוח הסענו לבד. השאלה היא האם תוכלי לשכנע את הורי הילד הנוסף ולהביא את שניהם מוקדם יותר בימים מסויימים או אולי, אם יש תרפיסטית מאותו הכיוון , היא אולי תוכל לאסוף אותו. מקווה שתסתדרו כי 17:30 היא באמת שעה מאוחרת להתחיל ABA.

למעלה