הסעה לבסיס למתנדב עם שיתוק מוחין

יוכי י

New member
הסעה לבסיס למתנדב עם שיתוק מוחין

שלום רב,
אשמח לעצתכם: מה אפשר לעשות כאשר צה"ל מודיע למועמד לשירות צבאי עם שיתוק מוחין (המוגבל חלקית בתנועותיו), שמועד גיוסו בעוד כחודש, שאין זו אחריותו לעזור במימון הסעה לבסיס (מרחק של כ-30-40 דקות מביתו)?
חשוב לציין שאין ביכולותו של המועמד לשירות לעלות ולרדת מאוטובוסים וכמובן ללכת מרחק רב מתחנת האוטובוס לבסיס.
תודה מראש.

נ ו ע ה 12

New member
אין לי פתרון קסם...

זו באמת לא אחריות של הצבא.

יש לי ביחידה מתנדב שמתנייד עם כסא גלגלים. אנחנו משרתים בקריה והוא גר בעיר שיש ממנה רכבת ישירה לתחנת ת"א השלום שקרובה לקריה. משם ניתן להתנייד עם כסא גלגלים והכל נגיש. אני יכולה להגיד לך שבחודש האחרון היו שיפוצים במסלול הזה של הרכבת, מה שגרם לביטול הקו למשך כמעט חודש, והוא קיבל חופשה מיוחדת ע"ח הצבא ולא הגיע. כנ"ל בימים בודדים של שביתות ברכבות. אף אחד לא יממן לו הוצאות על דלק/מונית...

תנסה למצוא בסיס ויחידה שמתאימים לך מבחינת ניידות ובעיקר שיש לך איך להגיע לשם - אם קשה לך לעלות על אוטובוס אז רכבת שמורידה אותך קרוב לבסיס וגם שמשם יהיה לך איך להתנייד. זה לחשוב על הכל בעצם מבחינת נגישות... אם קשה עם מדרגות אז לראות שיש שיפוע כזה או מדרגות נעות/מעלית. הכל בהתאם ליכולות שלך.

יוכי י

New member
תודה. אשמח לשמוע עצות נוספות אם יש, כיוון

תודה. אשמח לשמוע עצות נוספות אם יש, כיוון שהבחור מתגורר ברמת ישי, משם אין תחבורה ציבורית נאותה...

נ ו ע ה 12

New member
שכחתי לציין שאבא של אותו חייל מסיע אותו

כל בוקר לתחנת הרכבת בעיר בה הוא גר.

עצוב, אבל ישראל רחוקה מלהיות נגישה מספיק.

DreamOn1245

New member
יש אצלי

ביחידה חייל עם אותה הבעיה של שיתוק מוחין, וההורים שלו מסיעים אותו כל יום הלוך וחזור מהבסיס... הוא ניסה לברר לגבי נסיעה בהסעות קבע אבל לא באמת יצא מזה משהו.
אין הרבה מה לעשות עם זה לצערי.. אולי רק לנסות לברר דרך היחידה אם הם יכולים לעזור איכשהו.

ofirbb2

New member
מצב בעייתי

עם כל הקושי, הצבא לא יכול לדאוג לכל המתנדבים שלו להסעות, אוכל מיוחד וסידורים מיוחדים. צריך לחשוב במצב הזה אם באמת הצבא זו המסגרת המתאימה. תנסי אולי לפנות לדרגים בכירים: מפקד הבקום , ראש אכא, רמטכל.

genzer100

New member
לבקש יפה ואם לא ללכת לתקשורת או לכרמלה מנשה!!

אם הם לא יסדרו הסעה נאותה, לפנות לתקשורת!!! כרמלה מנשה ( אפשר למצוא את המס׳ שלה ב144) היא כתבת לענייני צבא והיא עוזרת להמון חיילים בנושאים הרבה יותר קטנים- אז בטח שהיא תשממ ( אם היא יכולה) לעזור לכם, ואם לא לפנות לערוצים הגדולים (22 וכו) הם כבר יעשו מהסיפור מטעמים...
בהצלחה

למעלה