הסעות למודיעין ורעות

הסעות למודיעין ורעות../images/Emo73.gif

ב- 1.9.04 יתחילו לפעול בישוב שתי הסעות למודיעין ורעות. הסעה אחת תקח את ילדי עירוני ג' וביה"ס הדמוקרטי הסעה שניה תקח את ילדי עירוני א', עירוני ב', יח"ד, אולפנה בנות, חט"ב רעים. ההסעות יצאו בכל יום בשעה 07:15 בבוקר. לגבי שעות החזרה אינני יודעת כעת לאמר, מאחר והשעות עדיין לא ידועות בביה"ס עצמו. ביום רביעי 1.9.04 יהיו הסעות חזרה לבתים - שעות החזרה יפורסמו בהמשך.

הסעות לרעות

ככל הנראה מסתמנת כאן שוב התעלמות מהילדים הלומדים ברעות. אני אמנם כבר לא לומדת השנה,אחרי שבשעה טובה ומוצלחת סיימתי את לימודיי בהצלחה בתיכון מכבים רעות,אבל מה עם כל השאר? מה אנחנו? ילדים סוג ב'? אנחנו לא גרים ביישוב גם? הרבה מאוד שנים התעלמו כאן ביישוב בצורה גסה מאוד מן הצורך לספק לתלמידים הלומדים ברעות הסעה מסודרת נפרדת מן הסעות התלמידים למודיעין מכיוון ששעות ההתחלה והסיום שונות בבתי הספר במודיעין וברעות וגם מבחינת המרחק-מה עשו רע הילדים שבחרו ללמוד ברעות שהם צריכים להתייבש שעות בתוך ההסעה עד ההגעה לביצפר? -שנה שעברה אחרי הרבה מאוד לחצים,דיבורים,פעלים ואולי גם הרבה מזל סופסוף יצאה ההסעה לדרכה.שלושה חודשים סה"כ פעלה ההסעה לבתי הספר ברעות.היא אמנם לא הייתה שיא הנוחות -יוצאים בשעה שבע וחמישה בכל בוקר,גם אם אתם תיכוניסטים שמתחילים ללמוד בשעה עשר,וחוזרים בשתי שעות קבועות בצהריים,שפונות אמנם לרוב קהל היעד אבל שוב,אם אתה תיכוניסט ומסיים בשעה שהיא אחרי שתיים בצהריים-זו בעיה שלך. ההסעה הזו אמנם לא הייתה שיא הנוחות אבל היא לפחות הייתה משהו ועזרה די הרבה למשפחות של הילדים הלומדים ברעות. ועכשיו אני שואלת- מה הבעיה לסדר שוב הסעה נפרדת לילדים הלומדים ברעות? היא די הוכיחה את עצמה כאפקטיבית לגבי רובם הגדול של הלומדים ברעות, וגם כאלו שלא ממש התאימה להם תוכנית שעות ההסעה גם עלו עליה (וכותבת שורות אלה,שלמדה השנה בכיתה י"ב ברעות נמנית עימם). אני רוצה להדגיש שוב שהילדים הלומדים ברעות,רובם ככולם בתיכון מכבים רעות ובחטיבת הביניים מ"ור (למעט אחי הקטן שעוד ממשיך ללמוד שם ביסודי מתוך בחירה שלו והוא זכאי להסעה צמודה מטעם חוק חינוך חובה!) הם ילדים מן השורה ביישוב בכל הנוגע ללקיחת אחריות חברתית ומעורבות חברתית. אז אם ככה,לא מגיע להם גם את ההסעה הצמודה שלהם? למה לגרום להם לסבול ולחכות שעות בתוך האוטובוס בבוקר כשההסעה עושה סיבוב שלם דרך מודיעין בפקקים הנוראיים של הבוקר? כנראה שככל הנראה הטעות הטיפשית מאוד הזו מקורה לא בבירוקרטיה אלא מעבר לכך-בהלך המחשבה של האנשים המנהלים את הביזנס. מחכה לתשובה בוגרת,הולמת,לא מתחסדת ולא מתגוננת, לימור זילבר בוגרת גאה של תיכון מכבים רעות,מחזור י' 2004, ותושבת קצת פחות גאה של כפר האורנים.

ronpel

New member
לימור חשוב ללמוד את החומר

מספר עובודת שאת כנראה לא מודעת להם בנושא מוסדות חינוך והסעות: תלמידי כפר האורנים משוייכים למוסדות חינוך של מודיעין ולכן עד לאיחוד עם רעות לא היו זכאים להסעות של משרד החינוך לרעות. כל משפחה שהחליטה על דעת עצמה ללמוד ברעות היתה מודעת לכך שאין הסעה במימון משרד החינוך ועליה להתארגן בהתאם. כל הפתרונות שבוצעו לעזור לאותן משפחות היו מתוך רצון טוב של וועד הישוב ושיתוף פעולה של חברת ההסעות ללא כל תמורה ולכן הגישה שלך ממש לא במקומה. לאחר האיחוד בין רעות למודיעין הסכימו במהלך שנה שעברה במשרד החינוך להוסיף הסעות גם לרעות. גם השנה הסעות אלו ימשיכו כפי שכתוב בהודעה של ליאת. חוק חינוך חינם לא מקנה הסעות למי שבוחר ללמוד מחוץ לאזור הרישום שניתן ע"י משרד החינוך וכל משפחה שמחליטה ללמוד בבית ספר מחוץ לאזור הרישום מודעת לכך. את יכולה לחזור להיות גאה בישוב - הוא פעל בעבר וגם בעתיד לעזור למשפחות אלו אפילו שלא היה חייב.

ההסעות ימשיכו?

רונן,אני יודעת טוב מאוד את החומר. טוב מאוד,למדתי אותו אישית על בשרי בניסיונות להבין למה אני "זכאית" לכל כך הרבה "אהבה" מרגע שעברתי ליישוב הזה. בכפר האורנים גרות לא מעט משפחות שהיו תושבות רעות-מכבים והחליטו לעבור ליישוב זה. משפחתי נמנית מבין משפחות אלו. זה באמת לא פייר,זה מקומם וזה מעצבן וזה מכעיס מאוד שאתה אומר לי שאני בחרתי ללמוד "מחוץ לאיזור הרישום"! אנחנו עברנו דירה ליישוב באמצע השנה,ולכן נראה הגיוני לגמרי שנמשיך ללמוד ברעות.בנוסף לכך,מן המשתמע מהודעתך הוא שהילדים שלומדים ברעות עשו זאת מתוך בחירה אישית שלהם,ולכן הם לא זכאים לאותן "הטבות" שבאמת,אבל באמת],אין מקום לוויכוח שחייבים לתת אותן,הן לתלמידים הלומדים במודיעין והן לאלה הלומדים ברעות. למה אם אני למדתי ברעות ועברתי ליישוב אני חייבת לעבור בית ספר כדי לזכות בהסעות כל יום,שאני זכאית להן מהיותי תלמידה? למה להרוס לילדים עוד יותר? גם ככה כולנו יודעים טוב מאוד כמה היישוב הזה מציע לבני נוער ומהי הנגישות ה"גבוהה" מאוד מן היישוב לכלל האיזור (ועל זה אפשר לפתוח דיון מלא נוסף). עצם זה שיש קבוצה של ילדים ביישוב שלומדים ברעות,לא משנה אם זה מתוך בחירה או מתוך המשך למידה באותו המקום מכיוון שהם גרו במקום אחר-מגיע להם הסעות! ועכשיו שאיחדו את רעות עם מודיעין באמת שאין שום תירוץ ראוי למה הילדים שלומדים ברעות עדיין מקבלים יחס מאוד מאוד "נעים". ההסעות,לפי ההודעות של ליאת,אם היית שם לב רונן, מודיעות שיהיה אוטובוס שיעבור וייקח ילדים שלומדים ברעות ומודיעין. בתי הספר ברעות ומודיעין מתחילים בשעות שונות. בנוסף לכך,יש פקקים נוראיים בכל הצמתים בבוקר-צומת לפיד,צומת שילת,צומת מודיעין,מודיעין עצמה וגם כל הכניסה למכבים רעות פקוקות בבוקר. עכשיו,בבקשה ממך,רונן,נסה להסביר לי איך אתה בתור נהג ואפילו בתור אבא, יכול להבטיח שכל הילדים הנוסעים בהסעה יגיעו בזמן לבית הספר,כאשר האוטובוס אמור לעבור במספר בתי ספר במודיעין ואף ברעות,בזמן מוגבל של כחצי שעה! אני בטוחה שהתשובה לא תהיה פשוטה,בהתחשב בזה שכל מעבר צומת פקוקה בבוקר לוקח בסביבות ה-10 דקות מינימום. חבר אחד ועוד אחד וראה מה יוצא לפנייך-תמונה עגומה מאוד, שבהחלט לא גורמת לילדים שמתייבשים בהסעות לנפח את החזה מגאווה.

תשובה לגבי ההסעות לרעות

בסוף שנת הלימודים תשס"ד החלו לפעול הסעות לרעות לאחר מאמצים רבים להסדיר זאת(בעיקר של מושי)לאחר שנים רבות שלא היו הסעות לרעות . בשנת הלימודים תשס"ה ניתנו לישוב שתי הסעות מטעם המועצה להסעת ילדי הישוב למודיעין ורעות. גם אני חשבתי כמוך שעדיף לקבל במקום אוטובוס שני מיניבוסים וביקשתי זאת אך נעניתי בשלילה מאחר ועלות מיניבוס היא כמעט כמו עלות של אוטובוס. לכן ההסעה למודיעין ורעות תהיה הסעה משותפת והם יצאו מביתם מוקדם יותר. לגבי אחיך שלומד בביה"ס יסודי, מבחינת המועצה, איזור הרישום שלו לביה"ס יסודי הוא כאן אצלנו בישוב בביה"ס החדש ולכן אין הוא זכאי כלל וכלל להסעות!!!ובכל זאת גם בשנה שעברה וגם השנה הוא יסע בהסעות, מתוך רצון טוב ועזרה שלנו לתלמידים. ו....לימור, גיוס נעים.......

קצת הבהרה

ליאת,אם יש שתי הסעות שניתנו מטעם המועצה,למודיעין ולרעות, לא יהיה יותר חכם לחלק את זה -לאחת למודיעין ולאחת לרעות? אני לא אמרתי דבר ולו חצי דבר בהודעתי על העדיפות של מיניבוסים על אוטובוסים.ההסבר שנתת לי בהחלט לא מספק. היחס שניתן כאן בהחלט מעורר הרגשות לא נעימות. זה מייאש מאוד ולי אישית יש את האפשרות לשתוק ולא להתערב ולשבת בחיבוק ידיים אבל איכפת לי! לא נראה לי הגיוני שכל שנה הריטואל יחזור על עצמו מחדש,ובאותה המתכונת בדיוק! הילדים שלומדים ברעות זכאים להסעות בדיוק כמו הילדים שלומדים במודיעין! היום רעות נחשבת כחלק אינטגרלי ממודיעין ואין שום תירוצים למה לא לסדר הסעה נורמלית וקבועה! במיוחד לאור ונוכח העובדה שהחל מהשנה כל העולים לכיתות ז' מן היישוב יופנו ללמידה בחטיבת הביניים "מור" ברעות! בנוסף לכך,נראה שחושבים כאן שלילדים הלומדים ברעות והוריהם יש עודף כסף,זמן,אנרגיה נפשית ופיזית ויותר שעות שינה מאשר לילדים הלומדים במודיעין. זה מוסבר לחלוטין לפי הצעותייך לפיתרון. האם את,ליאת,בתור אמא לתלמידים,היית מסכימה לשלם יותר כסף על הסעה שמגיעה לילדיך גם כך חינם מתוקף היותם גרים ביישוב? והאם היית מסכימה שילדייך ישכימו קום ויקצצו שעה יקרה מזמן השינה שלהם כדי להגיע להסעה שחייבת למהר בכדי להספיק ולהסיע אותם ולהביא ילדים אחרים,שישנים את השעה יותר אחריהם? האם היית מסכימה שילדיך יקבלו יחס של "סוג ב'" לדברים שהם זכאים לקבל ישירות ללא שום הבדלים? גם ילדים בני 12 הם אנשים.גם להם יש דיעות ורצונות. וילדים בני 12 שגרים ביישוב ולומדים בעירוני ג' וילדים בני 12 שגרים ביישוב ולומדים בחטיבת הביניים "מור" ברעות זכאים לאותם התנאים בדיוק! די כבר לתת את ההרגשה המגעילה הזו ש"אם אתה לומד ברעות אתה אזרח סוג ב'" ושהכל חייב ללכת רק במלחמות ובמאבקים. כולנוגרים כאן ביישוב,כולנוהולכים לאותו מועדון הנוער וכולנו יושבים שעות אצל הקומונה. אז אם התנאים שווים בתחום החברתי,שהוא רשות,מתוקף היותנו תושבי היישוב, למה שהתנאים לא יהיו שווים גם בדברים שמגיעים לנו אוטומטית? כל העניין הזה של ההסעות,שאמור להיות מוסדר ומתוקתק, גורם רק לכעס שמצטבר ולהרגשה לא נעימה. באמת שנמאס כבר לראות איך שהדברים חוזרים על עצמם,ולהבין שלא עוזר העניין שאנחנו גם תושבי היישוב בדיוק כמו כל השאר. כנראה שלא משנה אם אתה גר ביישוב,ההורים שלך משלמים מיסים בדיוק כמו כל שאר תושבי היישוב ונוטלים חלק בחובות היישוב בדיוק כמו כל השאר. פשוט משנה איפה אתה לומד...אם במודיעין יש לך יחס מועדף,ואם אתה לומד ברעות אתה מקבל רק המון כאבי ראש במתנה.

ronpel

New member
לימור אני לא מבין על מה את מדברת?

את כנראה לא קוראת את מה שכותבים לך. ילדי רעות יוצאים באותה שעה ובאותה הסעה כמו ילדי מודיעין וזוכים ליחס זהה. את כותבת הרבה ביקורת על משהו שלא היה ולא קיים. כפי שכתבתי לך קודם - קודם תלמדי את העובודת ואח"כ תכתבי הודעות .

namaa

New member
בגרות

קראתי בעיון את טענותיך ואני מרגישה צורך קצת "לחנך" כי יש לי בבית בן שנוהג להתלונן באופן דומה בשל תחושות שהנוער של היום סובל מהן: 1. כולם אשמים חוץ ממני - כן אם הוריך החליטו לעבור באמצע שנה אז קיימת בעיה שהם צריכים לפתור ולא אף אחד אחר. אם היית עוברת לתל אביב אז עירית תל אביב צריכה להסיע אותך לרעות כי בחרת להשאר באותו בית ספר? 2.מגיע לי - משפט מפתח בתרבות הנוער כיום- כנראה שלא הגיע לך הסעה על פי נוהלים שקיימים במשרד החינוך. נוהלים זה חלק ממערכת חוקים שעל פיהם מתנהלים חיים. זה שהנוהל לא נותן לך פתרון כמו שאת רוצה זה לא אומר שהוא שגוי. 3. לא עושים עבורנו כלום - פה מסכים איתי. לדעתו עושים פה הרבה יותר מבכל ישוב בסביבה כולל במודיעין. כבר כתבתי כאן בעבר שחברים שלנו מערים כמו תל אביב מתפלאים על ההשקעה שיש כאן בילדים ונוער. אצלהם אין תנועת נוער קרובה , אין מועדון נוער , אין סרטים מסובסדים . ההורים מסיעים לכל מקום והכל עולה כסף הרבה כסף. 4.לסיום שתי המלצות - אם כה חשוב לך הפעילות לנוער למה לא תקחי יוזמה ותעזרי בנושא (בני לא זוכר שהיית פעילה בשנה האחרונה) ותשני סגנון כדי שיהיה לך יותר קל בחיים.

באמת תודה

אולי אני טועה בגדול במה שאמרתי ואולי אני צודקת ובענק בדעתי הסובייקטיבית מאוד על נושא ההסעות, אבל מצד שני,מי את שתטיפי לי לבגרות כשאת באה ומשתלחת בעצמך? בתור אדם בוגר הייתי מצפה ממך שתזדהי ותכתבי את שמו של בנך כדי שאדע בכלל אם יש סיכוי שאני מכירה אותו או לא. הניסיון להעביר כאן סדרת חינוך היא ניסיון כושל משהו,במיוחד כאשר אני רק ניסיתי להעביר את התחושות והרגשות של הילדים הלומדים ברעות בתור אחת שהייתה חלק מהם,ועכשיו אני כבר לא. אני בעוד כחודשיים מתגייסת לצבא. אין לי ממש מעורבות אישית כרגע בעניין פרט לכך שהסידור של ההסעות השנה נראה לי שגוי לגמרי ולא נכון לחלוטין וימים(או יותר נכון זמנים) יגידו ויראו בדיוק עד כמה הסידור הזה היה חכם. ורק בשבילך,ובכדי להראות עד כמה אני מחונכת גם ככה כיאה לבחורה בוגרת בת 18 שסיימה תיכון והולכת לשרת בתפקיד איכותי מאוד בצבא,אני אענה לך בנקודות בדיוק כמוך,גברת נעמה הכ"כ בוגרת. 1.אף אחד לא אשם כאן בסיפור-משפחתי ואני עברנו דירה באמצע השנה מכורח הנסיבות (שיפוץ שהתמשך) ובנוסף לכך המצב כאן שונה מאשר אם הייתי גרה בתל אביב! מכיוון שהמרחק בין רעות וכפר האורנים קטן מאוד והם נמצאים באותו האיזור ובנוסף לכך יש לא מעט ילדים שגרים בו ולומדים ברעות זה היה נראה סתמי מאוד אם היו מעבירים ילדה באמצע כיתה י"ב ביצפר,לא כך? הדוגמא שנתת בהקשר לתל אביב היא לא נכונה לחלוטין וגם בכלל לא קשורה ורלוונטית לנושא.יותר חכם היה אם היית נותת דוגמא של ילדים שעברו מרעות ללפיד והמשיכו ללמוד ברעות,ללא שום הרמת גבות וגם דוגמא מקומית שאולי תדבר יותר לליבך-ילדים שגרו במודיעין ועברו לגור ביישובנו,והמשיכו ללמוד במודיעין. כיום מוסדות החינוך במכבים-רעות נחשבים חלק אינטגרלי מעיריית מודיעין. לפיכך,למה שלא תהיה הסעה גם לילדים הלומדים ברעות? כמו שיש ילדים ביישוב שלומדים בביה"ס הדמוקרטי במודיעין,שהוא לחלוטין מתוך בחירה ולא מתוך כורח הנסיבות,והם זכאים להסעות,כך גם ילדי רעות. לגבי פעילות הנוער-אני אישית הגעתי ליישוב באמצע השנה,בחודש ינואר,ומהר מאוד השתלבתי והבנתי מה קורה כאן. במשך שנים הייתי פעילה בשבט הצופים ברעות והייתי מדריכה וראשגדית,ובכיתה י"א(לפני כשנה וחצי) אף הדרכתי את חניכי כיתות ז' בשבט שבלפיד במשך כמה חודשים ולמדתי להבין את המצוקה של ילדי לפיד וכפר האורנים בכך שהם מרגישים "תקועים" ולא מקושרים לשומקום. אני באותו הזמן עדיין גרתי ברעות אך כבר אז ידעתי כי במשך השנה הקרובה אנו אמורים לעבור לגור בכפר האורנים,וניסיתי להבין מן הילדים מהו הגורם להרגשה הזו. אחד ההסברים הכי בולטים הוא בכך ששני הישובים האלו נחשבים "מנותקים"-וכאן אני לא באה להביע ביקורת אלא רק לשקף את המצב כפי שהוא כיום-אין סופר,אין בריכה,ובית הספר לא נמצא ביישוב-שאלו שלושה דברים שברעות וגם במודיעין מרכזים מאוד את הילדים סביבם. אומנם אני יודעת שלפחות בכפר האורנים יש לא מעט תוכניות מגירה שעם השנים ירקמו עורות וגידים ויהפכו לפרוייקטים ישוביים להנאת התושבים והילדים בפרט,וכולי תקווה שהילדים הקטנים של היום שכבר נהנים מגן שעשועים מקסים ומטופח,מבית ספר יסודי יפהפה שהולך ונבנה ותנועת נוער נהדרת ימשיכו להנות גם בעתיד מן ה"סיפתח" המרשים הזה שמהמשך פירותיו הם ימשיכו להנות לעוד זמן רב. אך כאמור,נראה שכל ההתחלות קשות ולבני הנוער המעטים שביישוב כיום (ביחס גס מאוד לכמות הילדים והתינוקות המרשימה מאוד ביישוב) יש מספיק על מה לקטר וכמובן שכל משפט מתחיל ב"אני גר בחור שאין בו כלום" אך אם ההשקעה תימשך היא בסופו של דבר תישא פירות! שכבר עכשיו מתחילים להבשיל אבל די בקטן. אני את שלי,גברת נעמה,כבר עשיתי-אני חינכתי וגידלתי וחנכתי ילדים ובני נוער בזמן היותי בתיכון מתוקף תנועת הנוער וגם מרצון והתנדבות אישית שלי. אומנם מרוב פעילותי זו לא נהנה היישוב כיוון שלא התגוררתי בו,אך מהרגע שהגעתי לכאן והתאפשר לי הזמן-בין כל המבחנים,המתכונות והבגרויות המאפיינות את כיתה י"ב הגעתי לאירועים ולפעולות השכב"ג וכן,גם ישבתי לא מעט בקומונה,שמתפקדת גם כתקן המועדון נוער וכל דבר אחר בעצם שעושה כיף בישוב. וכאן המקום גם להגיד תודה לקומונרים המקסימים שהיו כאן השנה וש"סבלו" (במרכאות כפולות ומכופלות!) בהמון חיוך ואהבה את כל מי שהגיע אליהם לקומונה ועזרו המון ביצירת הווי כלשהו של "נוער כפר האורנים". ולסיכום: 1.אין זו אשמת אף אחד-היישובים קרובים והמשך לימודים סדיר באחד התיכונים בהם הוא דבר לגיטימי לחלוטין.יש קבוצה גדולה של תלמידים שצריך למצוא לה הסדר,כשהמצב האופטימלי הוא אולי גם הכי לא ריאלי אבל בסופו של דבר חייבים למצוא סידור שיהיה נורמלי מספיק-וכוונתי כאן הוא להומניות מסויימת כלפי הילדים הלומדים ברעות שיעשו הכל רק בכדי לעלות על הסעה-גם אם זה אומר לקום שעה וחצי יותר מוקדם ולחכות זמן רב בפקקים. 2.הנוהל כיום במשרד החינוך לגבי ילדי כפר האורנים גורס כי איזור הרישום שלהם לבתי הספר הוא מודיעין.רעות נחשבת כיום חלק אינטגרלי ממודיעין.לפיכך-מוסדות החינוך ברעות הם בעצם במודיעין ועל כן הכל טוב ויפה-יכולה להיות הסעה. אולם,לנוכח המציאות של פקקים נוראיים כל יום בבוקר אם יצא אוטובוס משותף לילדי מודיעין ורעות ייקח לו זמן רב מן הנדרש להסיע את הילדים לבתי הספר בגלל הפקקים והעומסים בכל האיזור,וכמובן הזמן היקר של התלמידים המאחרים לשיעור יום ביומו,שזה מצב שבטוח כולם רוצים למנוע. 3.ביישוב פועלים למען הנוער,אך לא מספיק.בתור מישהי שגדלה ברעות אני יכולה להגיד שרעות של לפני האיחוד יכולה להיות מודל נפלא ליישובנו אנו,ובעבר אף ניסיתי "לייבא" כמה רעיונות כאן ליישוב,בדמות "ועד נוער" כלשהו שייצג את כל בני הנוער ביישוב ומועדון נוער פתוח לכולם. בטוחני כי בעתיד ההיצע והביקוש לפעילות נוער רק יעלה מכיוון שכמות בני הנוער ביישוב רק תעלה ובנוסף לכך תנועת הנוער רק תתחזק ותתבסס וכך יווצר מצב אופטימלי לחלוטין של הנוער. עד אז ייקח הרבה מאוד זמן,וכיום הנוער לא רב כך שגם אם יש ילדים ש"יושבים על הברזלים" (שזה אחד הבילויים המרכזיים בערבי החופש הגדול ביישוב) בסופו של דבר גם מצב זה יימנע כי "יהיה מה לעשות"! 4.לסיום,שני דברים- אני מקווה שקצת הבהרתי את הדברים יותר מאשר בהודעה הראשונה-מטרתי היא לא "לכסח" אלא יותר "לפתוח את העיניים" לצידו השני של המתרס. בתור אחת שלקחה יוזמה בעבר,לוקחת יוזמה כיום (עצם כתיבת שורות אלו היא מעורבות חברתית גרידא!) ותמשיך לקחת יוזמה בעתיד,עד הגיוס לצבא וגם לאחריו,אני אמשיך לפעול כדי לקדם את מה שנראה לי חשוב ולגיטימי. וכולי תקווה,גברת נעמה,וכך גם קברניטי היישוב כולו ושאר תושבי היישוב האחרים שקוראים את שורות אלו שחלקם בוודאי הורים-שיגדל כאן דור של ילדים שנוקטים עמדה ודיעה חברתית ומעורבים חברתית בנעשה ביישוב. וד"א,גברת נעמה היקרה-אני תוהה האם והיה והיית פוגשת אותי פנים מול פנים היית עדיין ממשיכה באותו הקו שנקטת בהודעתך זו ואף בהודעות קודמות שלך ומעבירה אותי "סדרת חינוך ובגרות" על רגל אחת. תקוותי היא שאם תראי אותי בעתיד (ויש סיכוי גדול שאפילו ראית אותי בעבר באירועים של היישוב ולא ידעת מי אני) יחסך יהיה שונה.

תגובה

לימור יקירתי, אני מבינה את תחושתך אך נראה לי שאין לך מספיק אינפורמציה על ההסעות ובכלל על המאמצים הנעשים בישוב למען ילדים ונוער. אשמח לראותך במשרדי הישוב להסביר ולענות לך על כל שאלותייך וטענותך.

ואני אשמח להגיע

אבל לתת פיתרון לאדם אחד זה לא דבר שמעיד על הכלל. אני בטוחה שמושקעים מאמצים רבים אך את פירותיהם לטוב ולרע ילדי היישוב ייראו בסופו של דבר. ועד אז-ימים יגידו.

לימור, את גם צודקת וגם טועה!

את צודקת כשאת מרגישה באופן סובייקטיבי שאינך מקבלת את מה שאחרים מקבלים. את צודקת שראוי היה שיהיה במדינה חוק שיאפשר לכל תלמיד ללמוד היכן שהוא רוצה ובחינם. את טועה כשאת מפנה את זעמך למנהלי הישוב במקום לחוק (כנסת ישראל) ומשרד החינוך. את פשוט טועה בהבנת תפקידנו שמתמצה בנסיונות אין ספור להגמיש את המערכות הביורוקרטיות שמעלינו למתן תשובות מעשיות כפי שאנחנו היינו רוצים. את גם טועה בסגנון שלא יוביל לשום מקום. בציניות ניתן לכל היותר לאבד את הקשב של הרוצים בטובתך, ובוודאי שלא לגרום לפועלים למענך לצאת מעורם הרבה לפנים משורת הדין בכדי להקל עליך ועל הוריך. את בוודאי טועה, ובגדול (!) כשאת מזלזלת בנעשה בישוב שלנו למען הילדים והנוער, ודי אם אזכיר את ההשקעות (בכסף, זמן ומוטיבציה) במתחם לנוער, במתנ"ס, בבית הספר, במגרש משחקים (שאוטוטו תראי אותו נבנה), במאמצים להשגת אולם ספורט, בתכנון (ובקרוב גם בבניה) של גינה ציבורית עם מתקנים לכל הגילאים, עם תנועת נוער שהולכת ומתרקמת, עם פעילות לנוער ולילדים כולל חוגים ועוד ועוד. הכל למענכם. אמנם, לא הכל נבנה ביום אחד, אבל תשאלי את הותיקים ממך בישוב ותיווכחי לדעת כמה התקדם ותוך כמה זמן. אני ממליץ לא לזלזל בכל הנעשה. את אמנם אינך חייבת לאהוב את המקום בו את גרה אך אנחנו נמשיך לעשות הכל כדי שתרוצים אמיתיים לא יהיו לאי האהבה הזו. אגב, אנחנו גם בוחנים את הדרך לגרום לכך שבית הספר היסודי שהקמנו כאן בישוב (כן, כן, למען הילדים הגרים כאן ולמען הוריהם) יכלול 8 שנות לימוד מכיתה א'-ח', ואולי אפילו מעבר לכך, הכל בהתאם לצפי גידול הישוב ואוכלוסייתו. ולסיום - שלא אובן לא נכון: מעורבותך חשובה מאוד ואני אשמח לראותך בפורום לעיתים קרובות יותר, אך בשביל לבנות (ואני בטוח שזו היתה כוונתך) לא חייבים להרוס ולהשתלח (וסליחה אם נשמעתי מבוגר ומטיף...). עלי והצליחי!

i eldar aran

New member
תודה רבה

לליאת ולכל מי שידו בדבר, תודה שארגנתם את ההסעה, ותודה שעשיתם זאת עכשיו. רחלי ארד

jim morisson

New member
אי הבנה טוטאלית

אנחנו תלמידים בבית הספר עירוני ב' וכבר שנה שניה ברציפות שאנו נוסעים בשעות לא הגיוניות מבחינת זמני ההסעה.אנו מגיעים לבית הספר כ40 דקות לפני הזמן ומוצאים את עצמנו במצבי בדידות וחוסר מעש מוחלטים כמו כן השעה המוקדמת פוגעת בערנותנו במהלך שעות הלימודים ולהגיד לנו ללכת לישון רבע שעה קודם זה לא פיתרון מפני שגם אנחנו מנסים לנהל סדר יום נורמלי..בנוסף כעת כשתיבנה המנהרה החדשה ביציאה מלפיד לא יהיו פקקים בבקרים והתנועה תזרום...אנו מבקשים לשנות את שעת ההסעה ל7:30 כפי שהיה בשנים קודמות.. בתודה מראש אור חן ומתן חודק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אשירית

New member
נגיעה אישית

אין לי ספק שאתם צודקים ואני בהחלט חושבת שהפנייה הכל כך יפה שלכם תגיע הרבה יותר מהר לליבו של מי שצריך להחליט בעניין מאשר פניות תוקפניות אחרות ... היות ואני לא מכירה את לימור נמנעתי מלענות לה קודם והתעלמתי מסגנונה שכל כך צרם לי, אבל אתכם אני מכירה מעט ונראה לי שהבנתם איך העולם מתנהל בחברת הבוגרים, למרות גילכם הצעיר יחסית, למרות שעוד לא הייתם ראשגדים בשבט רעות ולמרות שעוד לא סיימתם את תפקידכם ב"חינוך" הנוער כפי שהעידה על עצמה The Lilo Element.אני לא יכולה להמנע מלהיות ה"מורה" אז רק אכתוב לכם שאני בטוחה שתרומתכם לנוער תהיה לא פחות טובה וסגנון מתון והגיוני ברוב המקרים מקבל ומשיג יותר. המורה נ.ב תסחטו את הימים האחרונים של החופש עד תום ותהנו מכל רגע. שנה הבאה תהיה קשה במיוחד

למעלה