הסעות לשעת אפס

הלוק

New member
הסעות לשעת אפס

נמאס לנסוע בטרמפים לבית הספר, מתי יהיו הסעות גם לשעת אפס

ronpel

New member
הסעות

אנא פנה ליוסי הורן - יושב ראש וועדת חינוך והסבר את הבעיה - ההסעות יטופלו תחת וועדה זו. רונן פלג

הסעות לשעת אפס

הרשות המקומית, במקרה שלנו: מטה בינימין אחראית לאירגון וביצוע ההסעות. משרד החינווך משתתף במימון. כעיקרון מונחים מנהלי ביה"ס שלא לקיים שעות אפס (בוודאי לא במקצועות חובה) על מנת למנוע את הצורך בהסעות כפולות. לכן המועצה לא מארגנת הסעות לשעת אפס. הפיתרון טמון כנראה בתחבורה הציבורית, אנחנו צריכים לארגן תחבורה ציבורית בשעה שתתאים, אולם גם כאן יתכנו קשיים בדרישה למס´ נוסעים מינימלי לצורך הפעלת הקו. האם יש אפשרות להתארגנות של הלומדים בשעת אפס? ואם כן על כמה אנשים מדובר? יוסי הורן

הלוק

New member
שעת אפס

המדובר בבני הנוער הלומדים בתיכון. כעשרה עד 15. בית הספר עירוני א במודיעין אינו יכול להמנע משעות אפס. אין בעיה שיהיה קו אוטובוס בשעה 7 עד 7 ועשרה, ולתת לתלמידים כרטיסיות כמקובל בכל הארץ.

חנוך מס

New member
נושא הועלה בישיבת המועצה האחרונה

שלום ללוק, הבקשה לממן הסעות לשעת אפס הועלתה על ידי בישיבת המועצה האחרונה, בפני מנהל מחלקת החינוך של המועצה. על פי הוראת מנכ"ל משרד החינוך אסור לבית הספר לקיים שיעורים בשעות אפס ולכן משרד החינוך אינו מממן למועצה הסעות לשיעורים המתחילים בשעת אפס. מאחר ובית הספר שלך איננו מקיים את הוראות משרד החינוך, הדבר היחיד שניתן לעשות הוא להגישה תלונה למחלקת החינוך של המועצה, ודרכה למשרד החינוך, על בית הספר בו אתה לומד. אם אתה מעוניין, אנא נסח מכתב לראש מועצת מטה בנימין , מר פנחס ולרשטיין, עם העתק למנהל מחלקת החינוך, מר מנחם צברי, ואני אעביר את פנייתך. בברכה, חנוך מסקלצ´י נציג היישוב במועצה [email protected]

הלוק

New member
הסעות לשעת אפס

הדרישה מהורי התלמידים להתלונן על בית הספר של ילדיהם אינה ריאלית. הפתרון הוא בשינוי סידרי ההסעות. ההסעה היוצאת ללפיד בשעה רבע לשמונה כמעט ריקה. בשעה זו מרבית ההורים לוקחים את ילדיהם במכוניתם. במקום הסעה זו צריך לארגן הסעה בשעת אפס, לטובת תלמידי התיכון, שהם בעצם מי שזכאים להסעה לפי כללי משרד החינוך. בתי הספר התיכוניים מרוחקים מהישוב יותר משלושה קילומטר. אפשרות נוספת היא כניסת ההסעה מנילי ומנעלה למנורה. מבחינתם זו תוספת של 5-6 דקות. בדרך חזרה ממילא ההסעות משותפות במקרים רבים.

הסעות לשעת אפס

אני מסכים לחלוטין שתלונה על בית הספר היא לא ראלית תהליך הפיתרון צריך להיות כפי שמציע קובי בהתיחסותו

נילי ונעלה זה מטה בנימין

חנוך, אם יש הסעות של נילי ונעלה יש להניח שזה נעשה ע"י המועצה, לא? על פניו ,זה נראה פתרון כל כך פשוט שבטוח יהיה קשה לבצע אותו.

חנוך מס

New member
צריך ללמוד את הנושא באופן יסודי

אני עדיין לא יודע מהיכן יוצאות ההסעות ולאן הן מגיעות והאם זה מתאים לשעות של התלמידים שלנו. אני חושב שההצעה של קובי למפות את הצרכים, במסגרת וועדת חינוך, היא ההצעה הטובה ביותר. ברגע שתהיה לנו תוכנית, אני אנסה להשיג עזרה מהמועצה.

kobitton

New member
התארגנות נכונה תפתור את הבעיה

ישנם הרבה קבוצות של תלמידים שצריכות הסעה , הנושא הזה עלה מספר פעמים רק לצערי שהאנשים שהציגו את הנושא הציגו אותו בשם עצמם(בצדק מבחינתם) ולא בשם כולם. הפתרון המוצע להלן:צריך למפות את כל הצרכים של ההסעות לבתי ספר ביישוב, ולבנות מעין תוכנית אולי זה נשמע כסדרן תחנת מוניות אבל לראות את כל הצרכים , לאחר קבלת התמונה המלאה יש מספר דרכים לפתרון ההסעות. שימוש בהסעות המועצה וניצולם בצורה נבונה על פי חלקי ימים בשבוע. פניה לגורם הסעות חיצוני - העלות במאורגן תהיה זולה מאשר באופן פרטי. לסגור עם נציגי התחבורה הציבורית את השעות החשובות ליישוב. פתרון יישובי שכזה ייתן מענה לצרכים של כולם ולא רק של חלק מבתי הספר.

הסעות

תהליך הפיתרון המוצע נראה לי נכון מאוד נושא מימון הסעות ע"י וועד הישוב צריך להעלות בישיבת וועד ולקבל לגביו החלטה. כרגע הוועד לא מממן הסעות לבתי ספר אלה המועצה המקומית. בינתיים להבנתי אפילו קווי תחבורה ציבורית בשעות הנדרשות אין וצריך להתחיל בזה. יוסי

kobitton

New member
אין הכוונה למימון הוועד

יוסי בוקר טוב בהצעתי אין משום כוונה שהועד יממן את ההסעות. אני מכיר את הנושא ומדובר בפרטי פרטים של בודדים שלומדים בכול מיני בתי ספר באיזור. אני חושב שריכוז החומר על ידי וועדה או הועד , לקבל את התמונה השלמה יוביל לפתרון . וברגע שגוף כמו היישוב פונה לחברת הסעות בשם ההורים זה נראה אחרת מאשר כל הורה באופן פרטי.אגב לפי מסלול בתי הספר וכמות הלומדים ניתן לנצל הסעה אפילו בתשלום שתיתן את המענה המיוחל.רק להרים את הכפפה.

הלוק

New member
צריך לפתור הבעיה

השאלה אינה מי יממן אלא איך ניתן לפתור הבעיה. לא מדובר בקומץ שבחר ללמוד בכל מיני בתי ספר אלא בבני הנוער הלומדים באיזור הרישום שלהם וזכותם להסעה גוברת על זכותם של אלה שלומדים בלפיד ונהנים מהסעות בגלל שלחברי הוועד הקודם לא היו ילדים שלמדו במודיעין. צריך למפות את הצרכים, ואפשר אפילו לבקש מבני הנוער שיעשו זאת בעצמם, בסך הכל זה האינטרס שלהם.

kobitton

New member
הלוק- לא להתלכלך

ההערה שלך לא במקום. כאחד שהיה מחברי הועד הקודם הנושא עלה מספר פעמים וההצעה שכתבתי כאן היא תוצאה של אותם דיונים בוועד. ואתה בעצמך חוזר על ההצעה. הסיפור קצת יותר מורכב ואני אתן לך מספר דגשים למורכבות . 1. ההסעה ללפיד לא בדיוק עומדת בקרטריון של 2 ק"מ קו אוירי לבית הספר ועדיין יש לנו הסעה לשם. 2. מדובר גם בבודדים בכל מיני בתי ספר שגם זכאים להסעה ( מודיעין שוהם חשמונאים ) יש קרטריונים ברורים על הזכאות להסעה מטעם המועצה והשאר צריך להתבצע בתוך היישוב שיהיה לך יום טוב .

הלוק

New member
קובי - אל תתחמם

שמור על תרבות שיחה ולמד לקבל ביקורת. ולעניין - התלמידים בלפיד נהנים מהסעות על חשבון הנוער שלומד במודיעין וזכאי להסעות. יש שלוש אפשרויות לפתרון: 1. לבטל את ההסעות ללפיד. הצעה שמן הסתם תעמוד במבחן בג"צ אך לא תהיה מקובלת על מרבית ההורים. 2. לצמצם את ההסעה השניה ללפיד ולהמיר אותה בהסעה לשעת אפס למודיעין. ואם ישנם תלמידים ברעות ההסעות צריכות להמשיך לשם. זו ההצעה ההוגנת ביותר. 3. לארגן אוטובוס מרגלית שיסע בקו בסביבות השעה שבע. במקרה כזה יש לספק לנוער כרטיסיות נסיעה כמקובל בכל הארץ. אין סיבה שהורי התלמידים יממנו הנסיעות בעצמם. גם כך משלמים בישוב מסים גבוהים.

ronpel

New member
מסכים

אני מסכים עם קובי ולידיעתך גם לחברי הוועד הנוכחי אין ילדים בתיכון אך נמשיך לנסות לפתור את הבעיה כמו שניסו בוועד הקודם. רונן פלג

למעלה