הסעות לתלמידי בי"הס

אשירית

New member
הסעות לתלמידי בי"הס

לכאורה אינני צד בנושא אך בכל זאת יש לי הרבה מה לומר, לפחות בעניינם של תלמידי תיכון עירוני ב' במודיעין. מזה ארבע שנים אני מלמדת בתיכון המדובר ובאף שנה לא נתקלתי באיחורי תלמידים בסדר גודל כזה. תלמידי כפר האורנים כמו גם תלמידי לפיד מאחרים כחצי שעה מדי בוקר. כרגע אינם נענשים בגין האיחורים אבל צריך להבין שבית הספר אינו יכול לסבול התנהלות כזו לאורך זמן. כניסה מאוחרת לשיעור משמעותה הפרעה למהלכו התקין, הפרעה לתלמידים האחרים שממש לא מעניין אותם הפקק ביציאה מהישוב שלנו אלא רק הבגרות המתקרבת, וכמובן הפסד חומר שלא תמיד ניתן להשלים אותו לתלמידים המאחרים. עוד מעט יחלפו ימי החסד ותלמיד מאחר יאלץ לשלם את הדין ולא בטוח שיוכל להכנס לשיעור. אין פתרונות בזק למצב והפתרון של הסעות הורים נראה לי לא רציני ולא הוגן. חייבים לכפות על הרשות לה אנחנו משלמים חובותינו ומתוקף כך מבקשים ממנה למלא את זכויותינו להוציא אוטובוס נוסף שיגיע ישירות לעירוני ב'. נדמה לי שכיום חלק מאוד נכבד מהתלמידים המשתמשים בהסעות נוסע לשם.

הסעות בוקר לרעות ועירוני ב'

המועצה הקציבה לנו אוטובוס אחד אשר אמור להגיע גם לרעות וגם לעירוני ב'. ברעות,ישנם תלמידים המתחילים ללמוד ב7:45,8:00,8:30 בעירוני ב' התלמידים מתחילים ללמוד ב8:15 . כדי שכל התלמידים יגיעו בזמן לביה"ס במסגרת המגבלות הטכניות, ביקשתי שהתלמידים יעלו על ההסעה ב7:10 וכך יגיעו קודם תלמידי רעות (כי רובם מתחילים ללמוד לפני 8:15 )ואח"כ יגיעו תלמידי עירוני ב'. הדברים אינם עובדים מאחר כפי שציינת שירית ילדי עירוני ב' נוסעים זמן ארוך באוטובוס והאבסורד הוא שגם מאחרים, פיתרון זה אינו טוב וברור שישנה בעיה לתלמידי עירוני ב'. ביצעתי מס' מהלכים כדי למצוא פיתרון לבעיה זו: 1.דיברתי עם דובי האחראי על ההסעות במועצה כדי למצוא פיתרון (בעיני הפיתרון האופטימלי הוא שני אוטובוסים אחד ישירות לעירוני ב' ואחד לרעות).דובי הסביר לי כי התקצוב לאוטובוסים לילדים הזקוקים להסעה לביה"ס איננו מהמועצה אלא ממשרד החינוך והם מקצים אוטובוסים לפי מס' תלמידים. כרגע אני בודקת איתו אפשרות ביניים של טרנספורטר ל10 ילדים שיקחו את ילדי 7:45 לרעות וכך האוטובוס אמנם יצא ב7:15 (יחסית מוקדם..)אך ילדי עירוני ב' יסעו תחילה הם לביה"ס ולא יאחרו.הנושא בבדיקה לגבי מציאה ומימון של הסעה זו. 2.שוחחתי עם רמי - אחראי הסעות במועצת חבל בנימין (מועצה של לפיד)כדי לאחד כוחות ולבצע הסעה אחת מלפיד וכפר האורנים לרעות ואחת לעירוני ב'. כבר מס' ימים אני עובדת על נושא ההסעות. הנושא מאוד מורכב ובינתיים הסעות הצהריים נראה שהסתדרו(בעזרת דובי מהמועצה שאישר במקום 2 הסעות חזרה עפ"י המגיע לנו - 5 הסעות חזרה ועל כך אני מודה לו. אני עושה מאמצים רבים בנושא ונושא זה ופתרונו בראש מעייני. אנו נפתור בעיה זו ואף ילד לא יאחר בקביעות לביה"ס בגלל הסעות.

למעלה