הסעות.

הסעות.../images/Emo73.gif

ברצוני להעלות בעיה שקיימת כבר המון המון זמן ולצערי בזמן החורף-היא מעיקה ביותר. אני לומדת ברעות, אני בת 16. תקראו לי חצופה, אוליי אפילו לא יודעת להתבטא כמו שצריך-בכל זאת, אין לי ניסיון כמו לכולם פה ולכן דבריי יכולים להישמע מעט לא מכובדים, זאת לא הכוונה שלי. הבעיה שהפכה להרגל בזמן האחרון היא שילדי רעות מקבלים יחס נוראי מחברת ההסעות שמסיעה אותנו. אנחנו מוצאים את עצמנו דחוסים כל כך שאני באופן אישי מרגישה כמו תרנגלת שמסיעים אותה לשחיטה- אבל לא זאת הבעיה. אני מודה לכולם שיש לנו אפילו את זה. מעצבן אותי ומקומם אותי היחס של הנהגים אליינו. נהג אחד (ובד"כ הקבוע), צועק עליינו שהוא רוצה שנהיה בשבע ועשרה בתחנות. קיבלנו את זה בחיוב לא הייתה לנו בעיה. אנחנו עומדים בזמנים-באמת, הבעיה היא שהנהג עצמו-עושה מה שבא לו. היום למשל (יום שישי) הוא בכלל לא הגיע ואנחנו היינו צריכים למצוא דרך להגיע לבית הספר, לפעמים זה אפילו עולה לנו. ומקרה זה קרה לא פעם אחת. שלא לדבר על זה שאני מוצאת את עצמי מחכה למיניבוס (אפשר לקרוא לזה ככה? פחית שימורים נראה לי יותר מתאים
) ארבעים וחמש דקות, בקור מקפיא עצמות, בגשם, עם תיק ששוקל הרבה מעבר לממוצע. זה בהחלט לא היחס שציפיתי לקבל, הריי מה ביקשתי? יחס הוגן? עוד בעיה שעלתה. נושא הסלקציה. אני לא מבינה אם הישוב יודע בידיוק איזה ילדים לומדים ברעות (וגם את הכמות שלהם) אז למה אנחנו מקבלים מיניבוס כל כך קטן? אם זיכרוני אינו מטעה אותי, אנחנו 13 ילדים שלומדים ברעות (שעכשיו זה כן באיזור הרישום למי שלא זוכר) -אז איזה מן היגיון זה להביא פחית לעשרה? למה מידיי פעם צריכה להתבצע סלקציה לגבי מי ייסע? ובזה-אני לא מאשימה את הנהג, אני מבינה אותו. אבל למה להסתמך על זה שמישהו לא יגיע? מה ייקרה אם יהיה יום וכולם יגיעו? 3 אנשים יצטרכו למצוא את עצמם בחוץ, בקור, בגשם, עם התיק הכבד-וזה לא כיף, אני בטוחה שאתם זוכרים את זה. אני לא באה בטענות-אני מעלה בעיה. אני מקווה של תכעסו זה באמת פוגע בי ובכולנו, וכשאני אומרת כולנו-אני מתכוונת כולנו. יש לי עוד הרבה, אבל זה לא נראה לי המקום הנכון להביע אותם. תקראו לי חוצפנית או מפונקת-אני יודעת שזאת לא רק אני. אשמח לקבל תשובה טובה ממי שעוסק בזה. בתודה מראש, אני.

טלכספי

New member
ריקה, את לא חצופה

וגם לא נשמעת כך, אני רק לא מבינה למה הישוב שסוער כולו בגלל בעיות הכלבים (חשובות ככל שיהיו, אחרי הכל גם אני וכלבי "כיכבנו" במדור לא פעם...) לא מתייחס לבעיה כה חשובה ודחופה, במיוחד בימי החורף הקרים. נסי לפנות לעינת (רכזת הקהילה) ותבדקי איתה את כל נושא ההסעות. אינני רואה שום סיבה לכך שההסעות אינן תואמות את הצרכים. ושיהיה בהצלחה

הי טל

אני לא מבינה מדוע יש מסרים של דלגיטימציה לנושא הכלבים. הנושא עלה כי הוא מכאיב ומפריע כנראה להרבה תושבים. אין זה אומר שאין נושאים אחרים , אבל זה אומר כנראה שהנושא חשוב ומכאיב , אז מספיק עם הדלגיטימציה והלשון הקלה כי מדובר בנושא מאוד מאוד רציני. ואם תעלי נושא שמפריע לך (ואכן העלאת בעבר) מבטיחה אני לך כי אף אחד לא יזלזל כפי שאת עושה כעת.

לארי

New member
חביירים, הדיון כאן הוא על ההסעות.

אני חושב שהנושא שריקה העלתה מספיק חשוב ,ראוי לשרשור משלו ולתגובה רשמית ומציע לא להסיט את הדיון מנושא ההסעות לנושאים אחרים.

טלכספי

New member
איילת,

לרגע לא זילזלתי בנושא הכלבים, ואני באמת מצטערת אם כך השתמע מדברי, שהרי כבעלת כלב העלתי אני את הנושאים הבוערים (והאמיני לי, הם בוערים בי מאוד) יותר מפעם אחת. כל שהתכוונתי לומר, ותגובתך שוב מוכיחה זאת, הוא שנושאים אחרים לא זוכים לשום תשובה למרות חשיבותם. הרי טרחת להתייחס ל"זילזול" בענייני הכלבים, ולא לעניין הכואב של ילדים שעומדים בחום או בקור וממתינים להסעה למרות שאולי לא ימצא להם עליה מקום. קשה לי שלא לחוש מתגובתך בעיה אישית שלדעתי אין לה מקום בפורום. אשמח אם להבא תפני אלי במסרים או בדרך אישית אחרת. יום טוב.

אין פה שום עניין אישי יקירתי

הנושאים הם נושאים בוערים שלחלקם אני יכולה לסייע בתגובתי ולחלקם לא . ואכן הגיעה התגובה ממקור מוסמך. ואין צורך להזכיר מי שרבב את נושא הכלבים לנושא הכואב של ילדים שעומדים בחום ובקור וממתינים להסעה. אז אנא, הנושאים הם בהחלט עניניים וממש לא אישיים. יום שמשי נפלא לכולם

הסעות לרעות

ריקה שלום, ראשית, אין צורך להתנצל ואת בטח שלא חצופה!. הפורום נועד לתושבי היישוב להעלות בעיות ולקבלת תשובות מפי מי שצריך לתת אותן ומכיוון שאת תושבת היישוב גם לך מגיע לקבל תשובות ולכן אין שום בעיה עם הודעתך, להפך.... שנית, לקח לי מעט זמן לענות לך מפני שרציתי לבדוק את העניין עם חברת ההסעות ולקבל מהם תשובה אמיתית ועניינית בכדי שאוכל להציגה בפניך. ועכשיו לעניינינו - החברה לפיתוח, שהיא חברת ההסעות של מועצת בנימין - המועצה שהיישוב שייך איליה, מחוייבת לתת הסעה אחת בבוקר לרעות. הסעה זו אכן פועלת והיא יוצאת בכל בוקר בשעה 7:15 מהיישוב לכיוון בתי הספר במודיעין ואח"כ לרעות. בגלל שהחברה לפיתוח מחוייבת אך ורק בהסעה אחת ובשל הצורך בהסעה נוספת לתלמידים שמתחילים בשעה מוקדמת יותר, סודר בתחילת השנה (ע"י מושי וליאת רכזת הקהילה הקודמת) עם חברת מוניות מיניבוס, אותו מיניבוס שמגיע בכל יום בשעה 7:10 ונוסע ישירות לרעות. הסיכום, למיטב הבנתי, בתחילת השנה היה שרק ילדים שצריכים להגיע מוקדם לשעת אפס לביה"ס יעלו על המיניבוס והילדים שפחות ממהרים יעלו על ההסעה של 7:15. דרך אגב, בימים אלו שהתחילו לפעול הרמזורים בצומת האוטובוס לא מתעכב בפקק של הבוקר ומגיע בשעה מוקדמת יותר לרעות. בקשר ליחסו של הנהג ולעובדה שהוא לא מגיע בצורה עיקבית - אנחנו מודעים לבעיה. בשנה הבאה ננסה למצוא חברת מוניות אמינה יותר לעבוד איתה. אני בעצמי דיברתי עם האחראית בתחנה מספר פעמיים להעיר לה על איחורים של הנהג, יחס וכו'. אשמח עם את וילדים נוספים המשתמשים בהסעת המיניבוס בבוקר תידעו אותי באופן מיידי על כל בעיה המתעוררת עם נהג המיניבוס, בכדי שאוכל לטפל בבעיה. עינת

hilaeventov

New member
ריקה יקרה, סליחה אם בגלל הדיון

הסוער והחם שעלה בנושא הכלבים בעקבות לכידתו של סאם, חשת (שלא בצדק) שהנושא הבוער של הסעות התלמידים לרעות נדחק לפינה. אין קשר בין שני הנושאים שניהם כואבים ושניהם מטרידים. הלואי ויכולתי והיה לי איך לעזור לך בנושא אבל לא היתה לי אפילו מילה לעזרך. כי זהו דבר ששיך לתחום המניציפלי של הישוב ועובדה שהתשובה היחידה העניינית, הגיעה אליך מעינת. בנושא הכלבים יש מקום לדיון בין התושבים כי הפתרון צריך לבוא משם קודם כל. לכן אין זלזול לרגע יקירה, בנושא שלך. לא פעם, לקחתי טרמפ מהישוב חברים שלך לכיוון מודיעין או רעות בבוקר. מקווה שתמשיכי להיות אמיצה ולא תחששי לעולם להביע דעתך גם אם היא אינה פופולרית לדעתך לעיתים תופתעי לטובה. בהצלחה.

תודה רבה לכולם על התשובות,

ובמיוחד לעינת שעושה המון בשבילנו. עד הרגע האמת היא שלא ידעתי שאני יכולה לעלות על ההסעות של מודיעין (של עירוני ג' או עירוני ב'?) ואם הייתי מודעת לזה עוד קודם-הרבה היה נחסך. ובקשר לזמן שלקח לכם לענות- עדיף מאוחר מאשר לעולם לא-לא? (
)

ריקה-

בוקר טוב! ישנם שני אוטובוסים היוצאים מהיישוב בבוקר בשעה 7:15, אחד מהם ממשיך לרעות אחרי שהוא מוריד תלמידים במודיעין. פשוט תשאלי את נהג האוטובוס לפני שאת עולה ותוודאי שהוא אכן ממשיך לרעות ואם לא הוא אז זה האוטובוס השני (הם מגיעים ממש אחד אחרי השני). שיהיה יום טוב
עינת

למעלה