הסעות

dariayaari

New member
הסעות

מאחר ונראה שלא מציאותי לצפות לאנשים שיבואו פעם בשבועיים לירושלים, ואפילו אם יהיו הסעות, הציע שמשון מהמטה, למצוא דרך לאסוף אנשים מירושלים עצמה, תנועות נוער אולי, וכו', ואותם לאסוף בהסעות מאורגנות. האם כמה מכם הירושלמים יכולים להתלבש על הנושא.....? 1. לחשוב על אילו קהילות אפשר לגייס. 2. אולי מקרב הדתיים, אולפנות, ישיבות.. 3. לעשות "סידור עבודה". 4. לשרטט מסלול של ההסעה. וכו'. אבל ראשית דבר, למצוא קהילות המוכנות להתחייב להתייצבות של בערך פעם בחודש - תלוי במספר המגוייסים.

בעיקר מתנועות הנוער

אפשר גם לפנות למחלקה למשימות לאומיות בתנועה הקיבוצית. לתנועה ליהדות מתקדמת. המצב בקרב הציבור הדתי בעיתי ואני לא מדברת על החרדים אלא יותר "כיפות סרוגות" מרבית הרבנים מתיחסים לאפשרות של עיסקה בנימה שלילית(ואני יודעת כי אני שומעת אותם כימעט כל ערב ברדיו) וזה פן נוסף וחשוב שיש להשקיע בו יחסי ציבור. חשוב להדגיש כי גילעד הינו לב ליבו של הקונסנסיוס הישראלי והיהודי.

dariayaari

New member
חנה,

האם יש לך גישה כלשהי אל התנועות שציינת? או שפשוט לבקש אותם ב-144? ואגב, איך הרבנים מתייחסים לנושא העיסקה? כלומר, מהם הטיעונים שלהם?

נגיעוT

New member
יש לי "חדשות" בשבילך

חברי תנועות הנוער מגיעים כמעט לכל הפגנה וזה לא מהיום אל תנסו להמציא את הגלגל-כבר המציאו אותו מזמן צריך להמשיך ולהגיע ולשתף פעולה עם מה שמתפרסם.

ההתמקדות שלי היא ברבני תנועת צוהר

המיצגים את הציבור הדתי לאומי,בראשי ישיבות,רמים ומורי הלכה,הם התנגדו מאוד לעיסקה הראשונה וזאת על סמך התקדים של המהרם מרוטנברג שנאסר עי הקיסר למטרת סחיטת כספים סירב להשתחרר,נפטר בכלא ואף אסר לפדות את גופתו שנפדתה כמה שניפ מאוחר יותר.הטיעון שלי הוא שיש הבדל גדול בן שני המיקרים מכיוון שהמהרם היה אדם בוגר יותר מגילעד שכבר היתה מאחוריו כברת חיים וזכות הבחירה שלו היתה יותר גמישה,נוסף לכך מהמרם לא נמנעו ביקורים וקשר עם החוץ.בני עקיבא יסתמכו לרוב על פסק הדין של הרבנים כגורם מזרז לפעילות בהיקף נרחב יותר ולכן יש להפעיל הסברה נירחבת בקרב הרבנים וראשי הישיבות ולשכנעם לפחות מיכתבי פניה לציבור הרחב אם לא פסק הלכה מפורש.

dariayaari

New member
דיברתי היום עם "הצופים"

ומאד ייתכן שהם יגיעו, מחר אקבל תשובה סופית כנראה.

dariayaari

New member
מלי, לא הבנתי למה את מתכוונת..

מה הכוונה בלהמציא את הגלגל? באמת לא מבינה. לא נראה לך נכון שהם יגיעו לתגבר את המשמרות בירושלים?

נגיעוT

New member
לדעתי

כאחת שעשתה מאמצים להגיע להפגנות בירושלים-צריך להתחיל לגייס בעיקר ירושלמים לעניין אין מה לעשות הנסיעה היא גם חלק מזה אנחנו יכולים רק לתגבר מידי פעם והתכוונתי למשל להפגנה למען שחרור גלעד שהיו אמורים להגיע 100 והגיעו כמעט 1000 היו שם מכמה תנועות נוער

יש לי הצעה חשובה שאני מבקש שתעבירי למשפחה

את ההפגנות יש לבצע לדעתי לא על יד משרד ראש הממשלה אלא על יד אחת מהשגרירויות הזרות, רצוי האירופאיות. שגרירות צרפת יכולה להיות יעד נפלא מכיוון שלגלעד דרכון צרפתי, אבל צריך לסמן גם שגרירויות אחרות שיש להם השפעה על החמאס, על האיחוד האירופאי ובכלל. במיוחד כאלו שיש להם קשרים עם החמאס ולא לוחצים עליו מספיק, או כאלו שקשורים למימון ארגונים הומניטריים שמסייעים לעזה. האיחוד האירופאי הוא דוגמה מצויינת ושגרירות רוסיה רלוונטית מאוד מכיוון שיש להם קשרים ישירים עם החמאס והם עכשיו במצב בינלאומי קשה בתוצאה מהמלחמה בגרוזיה. סיוע הומניטרי בעניין גלעד בהחלט יתן להם נקודות. הפגנה מול שגרירות הותיקן למשל יכולה להביא ליחסי ציבר רבים בעולם הנוצרי. זה חשוב במיוחד על רקע העובדה שהנוצרים סובלים מאוד בעזה ואף הותיקן ידיו כבולות, אבל הפעולה עשוייה לגרום לנוצרים להגיב מתוך הזדהות, והם רבים ומשפיעים מאוד במדינות הרלוונטיות. להפגנות כאלו שאינן נתפסות כהפגנות מסורתיות נגד מוסדות המדינה יגיעו לדעתי אלפים, ולא רק שיגיעו אלפים פתאום כשתהיה הפגנה גדולה ליד שגרירות זרה יסקרו את זה בתקשרות באותה הארץ. בישראל מפגינים מול השגרירות שלהם? אלו יהיו חדשות עבור התושבים המשועממים שם. זו תהיה דחיפה משמעותית למודעות לנושא. אני מניח שהשגריר גם ייצא וייפגש עם המשפחה. גם בארץ זה יקבל יותר מכמה מילים רגילות וישראלים רבים שנרתעו מלהצטרף יוכלו להתחבר לעשייה למען גלעד. כאן כולם יודעים מי זה ראש הממשלה ומה הוא שווה. להפגין מול ביתו זה כמו לצעוק לתוך בור במדבר. אבל הפגנות מול השגרירויות הזרות יהיו שינוי כיוון מרענן שיכול לסחוף רבים. אודה לך מאוד אם תעלי את זה באזני המשפחה ומטה הפעילים.

dariayaari

New member
חולקת עליך

אני חוששת שאתה טועה. 1. יגיעו אלפים?! - חלומות באספמיה. 2. ירעיד לאירופאים את קצה הציפורן - גם לא. סרקוזי כבר נפגש עם המשפחה, וזה עתה חזר נועם מפאריז - ראובן, רק פה !!! רק מפה תצא הישועה אם בכלל.

בהחלט יגיעו אלפים, אסביר לך מדוע:

א. וזו הסיבה העיקרית: יש היום ציבור גדול מאוד שלא התחבר לעשייה למען גלעד בגלל שאינו יכול להסכים או להיות מזוהה עם התקפה (לעיתים אף בוטה וארסית) על הנהגת המדינה כאילו אנו אשמים בכל. גם אני נמנה על הציבור הזה וכמוני יש עוד רבים. אבל אם החזית היא מול מדינות וארגונים אחרים הרי כולנו יחד באותה הסירה! ב. אחרי שהתמלא תנאי א' יוכלו קבוצות וארגונים (כולל ארגוני עובדים גדולים) להגיע באופן מאורגן - באלפים. תארי לך את עובדי חברת החשמל מגיעים באוטובוסים, את עובדי בזק, מע"צ, עשרות אלפי עובדי מדינה (רובם בירושלים!)... ברגע שאיננו פועלים נגד מוסדות המדינה כולם יוכלו להגיע - ואני אומר לך שעם ארגון נכון וגיוס שלהם ע"י משפחת שליט הם גם יגיעו!

קמנצינד

New member
לא הבנתי...

אתה יודע כמה מסעי אופניים, צעדות, מופעים, שיוטים וכו', נעשו עד היום למען גלעד שליט ? איזו התקפה ראית בהם על הנהגת המדינה (ובטח לא בוטה וארסית) ? בחלקן אפילו השתתפו שרים בממשלה. אם זו הבעיה שלך, אז אתה יכול לפתוח את אתר 'הבנים', ולחפש פעילויות. אל תדאג. כמעט כולן לא נגד הממשלה, ולא נגד המדינה. אפשר להודיע את זה גם לחברת חשמל, בזק, מע"צ וכו', כדי שיישלחו אוטובוסים.

ברשותך אענה על העיקר

עוד משט, עוד מסע אופניים, עוד צעדה והפגנה - האם הם יגרמו לחמאס לשחרר את גלעד? איזו מטרה מיידית הם משרתים? איזה יעד מוגדר שניתן להתגייס סביבו תוך השקעת משאבים מאסיבית? הפעולות שהצגת אלו פעולות מתמשכות שנועדו להחזיק מודעות לשביו של גלעד ולא כאלו שנועדו להשיג מטרות קונקרטיות. מי שמכיר את הקושי לארגן גופים גדולים יודע שחבל לשחוק משאבים יקרים כאלו על מטרות קטנות לאורך זמן. אלו "תותחים כבדים" שמגייסים רק כשיש עילה נקודתית מספיק טובה. המטרה הקונקרטית היחידה שהוצגה עד היום היא הפעלת לחץ על הממשלה לשלם כל מחיר. איך שלא תציג את זה המשמעות היא החלשת העמדה הישראלית מול החמס ושום ועד עובדים ממשלתי או ציבורי לא יוכל להצטרף לכך. ברגע שתהיה מטרה ברורה וקונקרטית שאינה מכוונת נגד הנהגת המדינה רבים יוכלו להצטרף, ולדעתי כך גם יעשו.

קמנצינד

New member
הבנתי..

מתי, לדעתך, תהיה "מטרה ברורה וקונקרטית שאינה מכוונת נגד הנהגת המדינה" ? יש שם חניה לאוטובוסים של חברת חשמל ? אגב, במשמרות בירושלים, מול בית ראש הממשלה, יש משתתפים קבועים שבהחלט לא מוכנים לשלם 'כל מחיר'.

dariayaari

New member
אתה תמים

אם אתה חושב שהסיבה בגללה אנשים לא מגיעים הינה מהטעם אותו הזכרת. אנשים לא מגיעים כי הם עסוקים בעניינים שלהם, כי הם לא מורגלים בסוג כזה של מעורבות, ועוד סיבות. ייתכן שחלקם לא מגיעים מהמקום שלך, אבל בהחלט אלו לא הרוב. ייתכן שאם נועם יפנה אליהם הסיכוי שיבואו גדול יותר, אבל אינני מאמינה שנועם יפעל בדרך הזאת, מה גם, שזה מאד עצוב אם המשפחה צריכה להתחנן אל העם, כאילו שזה עסק פרטי שלה. להזכירך שגלעד שליט הינו חייל צהל. ודבר אחרון שהוא אולי דבר ראשון - הנהגת המדינה באמת אשמה.

למעלה