הסעות

הסעות

שלום לכולם, ברצוני להתייעץ עם המבקרים פה בנוגע לבעיית ההסעות. ביומיים האחרונים ילדי חינוך מיוחד המתגוררים בערד לא זוכים לשרותי הסעות. כתוצאה מכך חלק מהילדים נשארים בבתים ואחרים מגיעים לגנים ולבתי הספר בליווי ההורים שחלקם נאלצים להפסיד שעות עבודה. יש הורים ששלחו את הילדים לבתי הספר במוניות בליווי מבוגרים בתשלום. היום אחה"צ הוזמנו כל ההורים לפגישה בעיריה ובפגישה שמענו מפי ראש העיר שאף חברת הסעות לא מוכנה לקבל על עצמה את ביצוע ההסעות בתוך העיר במחיר שקבע משרד החינוך ומאחר והעירייה לא יכולה לשלם את הסכום החסר כל הורה מתבקש להשתתף בסכום של 20 ש"ח לחודש (שקל ליום). בפגישה נכחו רק חלק קטן מההורים שהוזמנו אך גם בפורום המצומצם לא הצלחנו להגיע למסקנה מה מדבר הנכון לעשות. האם כדאי להבין ש"זה המצב " לשלם את חלקנו (ראש העיר נתן לנו להבין שמקרים של מצוקה אמיתית יסובסדו) האם חשוב להתעקש לסרב לשלם כדי להקל על המשפחות שמתקשות לשלם וגם כדי למנוע השנות מקרים כאלו בעתיד. אציין שנראה שבעיניין זה העירייה נהגה כשורה . הקושי למצא מסייע נובע מנוהלים מוכתבים בנוגע למכרזים ומסכומים שמשרד החינוך מכתיב. מה אתם מציעים לעשות? מה קורה במקומות אחרים בארץ ? תודה מראש על כל תשובה מיכל.

האיטרת

New member
אסור לעירייה לגבות תשלום מההורים

עבור הסעות במסגרת החינוך המיוחד. נקודה! עד כמה שידוע לי, משרד החינוך משתתף בהוצאות הנסיעה, יחד עם הרשות המקומית. הרשות המקומית אמורה להוציא מכרז כל כמה זמן(אצלנו זה בערך אחת לשנתיים) ולבחור חברת הסעות לפי השיקולים שלה, כולל שיקולים כלכליים. נוסח החוק הרלוונטי (חוק הסעה בטיחותית לילדים נכים) מופיע באתר מקום מיוחד - הנה הקישור לחוק http://makom-m.cet.ac.il/pages/print.asp?item=690 אני מציעה לך לפנות לעירייה ולהודיע לה שהיא מפרה את החוק בכך שהיא אינה מסיעה את הילדים ובדרישה שלה להשתתפות ההורים במימון, ובמקביל להתייעץ עם ארגונים כגון קשר ולבזכות. והכי חשוב - לא לוותר!!! בברכה ובהצלחה, סו גולדיאן גן יבנה

תודה

תודה על המידע, העירייה לא מתכחשת לעיניין החוק, אבל טוענת שאין לה כסף- עובדה הידועה לכל התושבים ובעיקר לעובדי ערייה שלא מקבלים משכורת. העירייה מקווה כנראה שמשרד החינוך יתקצב את ההסעות עקב לחצי ההורים או פשוט לפתור את הבעייה באמצעות תשלומי הורים. למרות שבתחילה הייתי מלאת טענות נגד העירייה בשיחה התברר לי שהחוק לא מאפשר פתרונות יצירתיים כמו איחוד מכרזים או שינוי הגדרת המרחק מבית הספר כך שרק הילדים שבאמת רחוקים יזכו להסעה. נוצר מצב לא הגיוני שמשרד החינוך קובע את תנאי המכרז קובע את הזכאות להסעה אך לא מתקצב את ההסעות בסכומים מתאימים. לדעתי משרד החינוך צריך לתת פתרון אך אני לא יודעת למי לפנות במשרד.

אצלינו ברשות-

אני יכולה לספר על שני הצדדים. גם כאמא שבתה מוסעת כל יום למעלה משעה חעיר אחרת לבי"ס מיוחד וגם כאשתו של מנהל מח' חינוך ברשות שלנו אשר ספר לא פעם עד כמה ההסעות הללו יקרות. גם הרשות שלנו דלפונית אבל מעולם לא חשבו לקצץ בנושא ההסעות. בכלל הם משתדלים כמה שפחות לקחת מחינוך ובמיוחד לא מהמיוחד. מקצצים בהצגות, ניירות וכל מיני "מותרות" אחרים. יתרה מזאת, יש לנו גן מיוחד ברשות- אשר אליו הגישה מאד נוחה מכל הישובים וכיוון שהחוק מחייב הסעות- גם אל הגן הזה מסיעים.

Diana M

New member
הסעות

הסעות = חוק חינוך חובה. זו הסיבה שניתנות הסעות חינם. במדינת ישראל יש חוק חינוך חובה. היות ומוסדות חינוך מיוחד הם על אזוריים, אין ברירה אלא להסיע על מנת שהילדים יוכלו להגיע למסגרת הבה הם לומדים. לכן אין מצב בו ילד לא יקבל הסעה מפני שאז לא יגיע למסגרת וזו אפשרות לא קיימת מבחינת החוק. פנו לרות פן, מנהלת האגף לחינוך מיוחד במשרד החינוך ואני מאמינה כי הפתרון ימצא. תיאורטית ברשויות קטנטנות בהן יש רק חברת הסעות אחת וכולם חברים נח מאוד לייצר מצבים של מונופולים ולסחוט את מי שאין לו ברירה. לא אומרת שזה המצב שלכם. אך בהחלט אין סיבה שתשלמו עבור מה שמגיע לכם בתוקף חוק. דיאנה

VARADC14

New member
שבת שלום יש לי שאלה חברה שלי

עבדת בחיוך מיוחד היא מאוד אוהבת את העבודה ואין לה כסף לאוטו והגן שלה נמצא במקום שקשה להגיעה השאלה אם היא יכולה לקבל הסעה מהבית במקום לקבל כסף לאוטובוס מי ידעה לענות.

Diana M

New member
סבירות נמוכה מאוד.

היא זכאית לתשלום עבור נסיעות, לא להסעות. הסעה, נניח מונית לצורך הענין עולה הרבה יותר מאשר תשלום עבור נסיעות. ולכן לא הגיוני שתקבל מענה כזה. מה שכן, במצבים חריגים בהם לא ניתן לאתר גננת לגן יתכן מצב בו יסיעו אותה. אך אם יש גננת אחרת שאין לה בעיה להגיע והיא מתאימה, אין שום סיכוי שבעולם שיסיעו אותה. דיאנה

עוד בעניין הסעות

שאלתי את בעלי _מ"מ חינוך ברשות שלנו) הוא אומר שנשלח תקציב מיוחד ממשרד החינוך עבור ההסעות האלה, כך שזה בכלל לא ע"ח הרשות.

למעלה