הסערה בחוץ התחילה
מה שאומר

רותי410

New member
הסערה בחוץ התחילה../images/Emo188.gif מה שאומר

שזה יום טוב למרק. יש לי שתי אופציות או מרק עדשים כתומות או מרק חומוס - שני המתכונים מאודטה. עדיין לא החלטתי. אבל נראה לי שאלך על הקל יותר, שלא דורש טחינה, אז היום, כנראה, מרק עדשים. ומה אתם מכינים?
 

רותי410

New member
ומשהו מסוף השבוע שעבר

יוכי, גם אצלנו אכלו מושט - אבל בגריל ולא ברוטב.
 

רותי410

New member
אורז עם עדשים כתומות

העדשים תופסים אצלי מקום של כבוד השבוע.
 

ddh1

New member
תותחית אחת! אני רואה שהחורף

עושה לך רק טוב. הכל נראה ממש טעים. בבקשה מתכון למושט. והאם את מקלפת את התפוח"א או שוטפת ומשאירה בקליפתו. וכמה זמן בגריל?
דינה
 

רותי410

New member
לא החורף, דינה. הפורום../images/Emo70.gif

וכמו שכתבתי לגולדה, אני עושה את הדברים הכי קלים. אבל במקרה הזה הם גם טעימים, לפחות לפי דעתם של הסועדים. אני הכנתי את זה בגריל חשמלי, עגול. קונים פילה מושט - אצלנו רק טרי, אין מצב לקפוא. שוטפים אותו טוב-טוב במים, זורים עליו מלח ויוצקים מיץ לימון ומניחים לו בערך שעה. שוטפים אותו במים, מערבבים בצלוחית מעט מלח גס, פלפל שחור, כמון והל כתושים, זורים את התערובת על הדגים, מורחים מעט שמן על הגריל וצולים. בערך רבע שעה מצד אחד ועוד כעשר דקות בצד השני. צריך לבדוק שהם אפויים אבל שלא יישרפו. וזהו. קלי-קלוטו. את התפו''א אני קונה מהסופר קפוא. משרה אותם במעט שמן זית, מלח, פלפל, כמון, הל ופפריקה חריפה, בערך כשעה. ואחר-כך צולה בגריל כמו הדגים. יוצא ממש רך ועסיסי בפנים ופריך מבחוץ.
 

יוכי68

New member
רותי, הכל נראה טעים מאוד......

גם אני אוהבת מושט ככה בגריל אבל בשבת בלי לחם ורוטב של הדגים זו פשוט לא שבת. לגבי העדשים אני אוהבת בעיקר במרקים אבל קראתי שמאוד מומלץ לאכול עדשים רק פעם בחודש - עפ"י משנתו של הרמב"ם.......מעניין - לא תמיד אני מצליחה.......חחחח יישר כח והמשיכי לעשות חייל - כיף לראות את תוצרייך
 
רות את נקראת לסדר!!!!! מה זה התפו"א

האלה??? אני מתה על תפו"א בתנור ושלך ניראים טעימיםםםםםםםםםםםםםם. קנית אותם מהקרור או מהירקן?
 

רותי410

New member
מהקירור, מה פתאום ירקן? יש לי זמן

וחשק לקלף תפוחונים? את יודעת שאני מכינה מנות של עצלנים. ומה, אני רואה שהספקת לחזור לירושלים לפני שהשלג חסם אותך?
 
חחח מותק את. הכי טוב מנות קלות

אכן הספקתי לחזור לירושלים אחרי שיטוט מיגע מחוץ לעיר.
 

רותי410

New member
באמת? אבל למה הרמב''ם מתנגד לעדשים?

אצלנו מעדיפים את זה מבשר. ותודה על העידוד. מה שכיף לראות זה את תוצרייך שלך!!! באמת מוצלחים. ושאלה בקשר למרק בצל, מי שלא אוהב בצל, אבל רוצה בכל זאת ליהנות ממרק מוקרם, מה אפשר במקום בצל? זה יכול ללכת עם מיניסטרונה - אם הירקות חתוכים דק-דק שלא מרגישים אותם? את יודעת מה, הרגע חשבתי, אולי אני אנסה את זה עם מרק עגבניות. מקסימום יזרקו לפח.חחח
 

יוכי68

New member
רותי היקרה, הרמב"ם אינו מתנגד לעדשים

אלא שממליץ לא לאכול יותר מפעם בחודש ומדגיש שיש ערך תזונתי חשוב מאוד לעדשים אך הפיזור חשוב. לגבי מרק הבצל - הבת שלי לא אוהבת בצל ובכל זאת אכלה את המרק בעיקר בשל התוספת המעניינת של הטוסט........אפשר לעשות זאת עם כל ירק .....רק שלא יהיה סמיך מידי.
 

רותי410

New member
ממש עכשיו קיבלתי מייל על אכילת פירות לפי

הרמב''ם. אולי אתם מכירים את זה, אבל אני לא ידעתי שרצוי לא לאכול פירות אחרי הארוחה אלא על בטן ריקה. ויש שם פירוט של הטעמים, וגם היתרונות שיש לאכילת פירות על בטן ריקה. נשמע מעניין ושווה לאמץ. במקום קינוח - מתאבן.
 
למעלה