הסעת בעלי חיים בMoovit Carpool?

היי,
אני משתמש ביישומון Moovit.
מישהו יודע אם בסדר לנסוע עם בעל חיים בכלוב בתוכנית הזאת? זה כמו טרמפ ונוסעים כמה אנשים שמחלקים עלות ביניהם.

מצד שני מה אם מישהו אלרגי? או אם יש ריח לא נעים מבעל חיים? דברים כאלה.

Yukita

Active member
מנהל
היי,
מישהו יודע אם בסדר לנסוע עם בעל חיים בכלוב בתוכנית הזאת? זה כמו טרמפ ונוסעים כמה אנשים שמחלקים עלות ביניהם.

אין לי מושג, כי מראש לא העליתי על דעתי לנסוע בנסיעה משותפת כשאיתי בעל חיים. יותר מדי גורמים לא ידועים הופכים את האופציה ללא כדאית במצב כזה.

אלישבע777

Well-known member
היי,

רוב החתולים שונאי שינויים מובהקים. מניסיוני האישי- רוב חתולי פחדו מנסיעות וייללו מרה. החתול הקודם היה לא רק מיילל בכלוב ביללות שבר, אלא גם מקיא, משתין ומחרבן ועל הריח , אין מה להרחיב.
כל עוד ילל נורא, הייתי דווקא רגועה שהוא חי והוא בסדר בכלובו... אבל כשהוא הפסיק לילל ( מרוב ייאוש, או עייפות) - זה היה גרוע יותר - נחרדתי שמא קרה לו משהו. אבל עצם הבדיקה אם הוא חי, עוררה מחדש את היללות והפליטות. ואגב- אם בכל זאת צריך לנסוע עם חתול, כדי לכסות את הכלוב בבד דק ( שהחתול לא ישקיף החוצה) ובעיקר - להתאפק ולא לנחם אותו ולא לשמח אותו ובכלל לא להתייחס אליו. כל התייסות חיוית או שלילית - מעודדת אותו לצרוח ולבקש רחמים. עדיף למענו - לא להתייחס. זה מאוד קשה לנו בני האדם, כי אנו רואים בחתול סוג של תינוק בוכה ובא לנו לנחם אותו. אז חתול אינו תינוק, למרות היללות שלו שגרועות לא פחות יללות תינוק.

דגלמנגל

Well-known member
היי,

אפשר פשוט לשאול.
מתוך - אמנת שירות - Moovit Carpool :
"הרכב הוא של הנהג ולכן זכותו להחליט בכל הנוגע לעישון/ הימנעות מעישון ברכב, העדפות מוזיקליות וכו'. כבדו את בחירותיו, זוהי לא מונית והוא לא נהג מונית".
להרחבה - שתול בגוגל: "אמנת שירות - Moovit Carpool".

גורדיאן-II

Active member
זה לא כמו טרמפ. אנשים עולים לאוטובוס ולרכבת עם מזוודות וחבילות וקופסאות וזה כלול במחיר הנסיעה. כך שמבחינה חוקית אין בעיה לנסוע עם כלוב.

הבעיה היא אפשרות למטרד סביבתי - חתולים במיוחד עלולים להרעיש מאוד באופן לא נעים, הם לא אוהבים את חווית הנסיעה.
כך שאם חייבים לעלות עם כלוב לתחבורה ציבורית כדאי להכין לכלוב עטיפה סופגת רעש וריח, עשויה משמיכה עבה או משהו מקביל, ונא לא לשכוח להשאיר חורים לכניסת אוויר כדי שבעל החיים לא ימות מהרעלת פחמן דו-חמצני.

אז עדיף מונית בסוף כנראה. אבל אם רואים שחתול מיילל ומשתין וכו' באוטובוס זו חוויה שלדעתי גם נהגי מונית לא ירצו.

זה לא כמו טרמפ. אנשים עולים לאוטובוס ולרכבת עם מזוודות וחבילות וקופסאות וזה כלול במחיר הנסיעה. כך שמבחינה חוקית אין בעיה לנסוע עם כלוב.

אז מה זה Moovit Carpool? זה לא תוכנית לנסיות משותפות ברכב פרטי של מישהו?

גורדיאן-II

Active member
אז עדיף מונית בסוף כנראה. אבל אם רואים שחתול מיילל ומשתין וכו' באוטובוס זו חוויה שלדעתי גם נהגי מונית לא ירצו.

אז מה זה Moovit Carpool? זה לא תוכנית לנסיות משותפות ברכב פרטי של מישהו?
כן, משום מה החמצתי את הקארפול וראיתי רק את המוביט,
וכן, קארפול זה בעייתי מהבחינה הזאת, אנשים פרטיים עלולים מאוד לא לאהוב את הרעיון של הסעת חתול.
מונית זה עניין של מזל, לחלק מהנהגים יש חתול, חלק אחר עצבניים, וכולם רוצים להתפרנס.
לפני שנה הייתי חייב לנסוע במונית עם החתול אשר צרח כל הדרך, הנהג היה אדיש לגמרי, לפחות כלפי חוץ, אבל אני בטוח כי נשם לרווחה כשירדנו.

למעלה