Dia Leoghann
New member
הספן טרוף הספינה
הספן טרוף הספינה הסיפור נמצא בפפירוס סט. פטרסבורג. הוא נמצא ב'אימפיריאל מיוזיאום' בסט. פטרסבורג, ואין יודעים בוודאות מי הביא אותו לשם, מתי, והיכן במצריים מצאו אותו. לפי הסגנון הוא נכתב בתקופת הממלכה התיכונה. סיפור המעשה הוא על נסיך או פקיד רם מעלה השב למצריים משליחות שכנראה נכשל בה כיוון שהוא חושש ומפחד מקבלת הפנים שמחכה לו בחצר המלכות. אחד ממשרתיו מנסה לעודד אותו ומספר לו סיפור נפלא שארע לו לפני שנים – הספן טרוף הספינה. הספן טרוף הספינה \ תרגום: Dia Leoghann --------------------------------------- אמר המשרת המצוין: "התעודד נסיכי! הגענו הביתה. פטיש הסיפון נתפס, עמוד העגינה נתקע, חבל הסיפון הונח על הארץ. שבח ניתן, הודיה לאל, כל איש מחבק את אחיו. צוותנו חזר בשלום. צבאנו לא הפסיד איש. השארנו את ארץ וואוואט מאחורינו, עברנו את ארץ סנמות. שבנו בשלום, הגענו לאדמתנו. כעת הקשב לי אדוני! אינני מגזים. רחץ את עצמך, שפוך מים בין אצבעותיך. עליך לענות כאשר תישאל. אתה חייב לדבר עם המלך במחשבה צלולה. אתה חייב לענות ללא גמגום. הפה של האדם הוא המציל אותו. דיבורו גורם לאחר לסלוח לו. אך עשה כרצונך, מעייף לדבר עמך. רק אספר לך דבר דומה שקרה לי: יצאתי אל מכרות המלך, ונכנסתי אל הים באוניה 120 אמות אורכה, וארבעים אמות רוחבה. מאה ועשרים מלחים היו בה ממובחרי מצריים. הסתכלו הם לשמים, הסתכלו הם לאדמה, ליבם חזק מאריות. הם יכלו לחזות סערה לפני בואה, וסופה לפני פריצתה. סערה פרצה בים לפני שיכולנו להגיע ליבשה. כשהפלגנו נוצרה מערבולת ובתוכה גל 8 אמות גובהו. את התורן הוא הכה. אז הספינה מתה. מאלו שבתוכה אף לא אחד נשאר. הונחתי על אי על-ידי גל של ים. ביליתי שלושה ימים לבדי, ליבי בתור שותפי. בשכיבה במקלט העצים חבקתי את הצל. אז מתחתי את רגלי כדי לגלות מה אוכל לשים בפי. מצאתי תאנים וענבים שם, כל מיני ירקות טובים, פירות שיקמים מחורצים וחלקים, ומלפפונים שכמו טיפלו בהם. דגים היו שם וציפורים. אין דבר שלא היה שם. מילאתי את עצמי והנחתי חלק על הקרקע, כי היה הרבה מדי בתוך ידיי. אז עשיתי מקדח אש, הדלקתי אש ונתתי מנחות שרופות לאלים. אז שמעתי רעש רעמים וחשבתי, 'זהו גל של ים'. עצים נסדקו, האדמה רעדה. הורדתי ידי מפני ומצאתי שזהו נחש שבא. הוא היה של 30 אמות, זקנו ארוך משתי אמות. גופו מכוסה זהב. גבותיו עשויות לאפיס לאזולי אמיתי. צווארו היה מורם. אז הוא פתח את פיו אלי כשאני הייתי על בטני לפניו. הוא אמר לי: "מי הביא אותך, מי הביא אותך, איש קטן, מי הביא אותך? אם תתעכב בלענות לי מי הביא אותך לאי זה, אגרום לך למצוא את עצמך כאפר, נהפך לדבר בלתי נראה." (אמרתי
"למרות שמדבר אתה אלי, אינני שומע זאת. אני לפניך בלי לדעת את עצמי." אז הוא לקח אותי בפיו, ונשא אותי אל המקום בו הוא גר, והניח אותי ללא פגע, הייתי שלם, דבר לא נלקח ממני. אז הוא פתח את פיו אלי, כשאני הייתי על בטני לפניו. הו אמר לי: "מי הביא אותך, מי הביא אותך, איש קטן, מי הביא אותך לאי זה של הים ששני צדדיו במים?" אז עניתי לו, ידי כפופות לפניו. אמרתי לו: "יצאתי למכרות במשימה מעם המלך בספינה 120 אמות אורכה, 40 אמות רוחבה. 120 מלכים בה, ממובחרי מצריים. הביטו הם לשמיים, הביטו הם לארץ, חזק ליבם מאריות. הם יכלו לחזות סערה לפני בואה, סופה לפני שהתפרצה. כל אחד מהם, ליבו חזק יותר, ידו חזקה יותר משל חברו. לא היה טיפש ביניהם. סערה באה בים לפני שהגענו ליבשה. כשהפלגנו נוצרה מערבולת ובתוכה גל 8 אמות גובהו. את התורן הוא הכה. אז הספינה מתה. מאלו בתוכה לא נותר אחד, פרט לזה שנמצא עמך. הובאתי לאי הזה על ידי גל של ים." אז הוא אמר לי: "אל תפחד, אל תפחד, איש קטן. אל תחוויר פנים עכשיו כשבאת אלי. זהו האל שנתן לך לחיות והביא אותך לאי זה של ה-ka. אין דבר שאין בו. הוא מלא בכל הדברים הטובים. אתה תעביר חודש אחרי חודש עד שתשלים ארבעה חודשים על האי הזה. אז ספינה תבוא עם מלחים עליה אשר אתה מכיר. אתה תפליג הביתה עמם, אתה תמות בעירך. כמה טוב לו לזה המספר את אשר הוא טעם (את אשר התנסה בו), כאשר האסון חלף. אספר לך דבר דומה שקרה על האי הזה. הייתי כאן עם אחי והיו עמם ילדים. בסך הכל היינו 75 נחשים, ילדים ואחים, מבלי להזכיר בת קטנה שהבאתי בתפילה. אז נפל כוכב, והם עלו בלהבות בגללו. כך קרה שלא הייתי עמם כשהם עלו בלהבות, לא הייתי ביניהם. הייתי מוכן למות במקומם כשראיתי אותם כערימה אחת של גופות. אם אתה אמיץ ושולט בלבך, אתה תחבק את ילדיך, תנשק את אשתך, תראה את ביתך. זה טוב יותר מהכל. אתה תגיע הביתה, אתה תהיה שם בין אחיך." מתוח על בטני נגעתי באדמה לפניו ואז אמרתי לו: "אדבר על כוחך אל המלך, אגרום לו לדעת את גדולתך. אשלח לך שמני ibi ו-hknw, אופיום, תבלין hsyt, ואת קטורת המקדשים המשמחת את כל האלים. אספר את אשר קרה לי, את מה שראיתי מכוחך. אדאג שיהללו את האל עבורך בעיר לפני היועצים של כל הארץ. אשחט שוורים עבורך כמנחות שרופות, אקריב אווזים עבורך. אשלח לך ספינות עמוסות בכל אוצרות מצריים, כשם שנעשה עם אל המתיידד עם אנשים בארץ רחוקה שאינה ידועה לאיש." אז הוא צחק לי על הדברים שאמרתי שנראו לו טיפשיים. הוא אמר לי: "אניך עשיר ב-myrrh ובכל סוגי הקטורת. אבל אני אדון פונט, וה-myrrh הוא שלי. שמן ה-hknw שעליו דברת לשולחו לי, הוא רב באי הזה. יותר מכך, כשתעזוב את המקום הזה, לא תראה את האי הזה שוב; הוא יהפוך למים. ואז באה הספינה, כמו שהוא חזה. הלכתי ושמתי עצמי על עץ גבוה, זיהיתי את אלו שבתוכה. כשהלכתי לדווח על זה, מצאתי שהוא כבר יודע. הוא אמר לי: "בריאות, בריאות, איש קטן, לביתך כדי שתראה את ילדיך, עשה לי שם טוב בעירך; זה כל מבוקשי ממך." שמתי עצמי על בטני, ידי כפופות לפניו. אז הוא נתן לי מטען של myrrh, שמן hknw, אופיום, תבלין hsyt, תבלין tishpss, בושם, כחל, זנבות ג'ירפה, גושי קטורת גדולים, ניבי פילים, כלבים, קופים ארוכי זנב, בבונים, וכל מיני דברים יקרים. העמסתי אותם על הספינה. אז שמתי עצמי על בטני כדי להודות לו והוא אמר לי: "אתה תגיע לביתך בתוך חודשיים, אתה תחבק את ילדיך, אתה תשגשג בביתך, אתה תיקבר." ירדתי אל החוף ליד הספינה; נופפתי לצוות שהיה בתוכה. נתתי שבחים על החוף לאדון של האי, אלו שבספינה עשו אותו הדבר. הפלגנו צפונה לבית המלך. הגענו לבית אחרי חודשיים, הכל כמו שחזה. נכנסתי אל המלך; הצגתי לפניו את המתנות שהבאתי מהאי. הוא שיבח את האל עבורי בנוכחות יועצי כל הארץ. נעשתי משרת והוענקו לי צמיתים משלו. ראה אותי אחרי שהגעתי ליבשה, אחרי שראיתי את מה שטעמתי (מה שהתנסתי בו)! הקשב לי! טוב לאנשים להקשיב!" הוא ענה לי: "אל תתאמץ ידידי, מי ייתן מים עם שחר לאווז ההולך לשחיטה עם בוקר?"
הספן טרוף הספינה הסיפור נמצא בפפירוס סט. פטרסבורג. הוא נמצא ב'אימפיריאל מיוזיאום' בסט. פטרסבורג, ואין יודעים בוודאות מי הביא אותו לשם, מתי, והיכן במצריים מצאו אותו. לפי הסגנון הוא נכתב בתקופת הממלכה התיכונה. סיפור המעשה הוא על נסיך או פקיד רם מעלה השב למצריים משליחות שכנראה נכשל בה כיוון שהוא חושש ומפחד מקבלת הפנים שמחכה לו בחצר המלכות. אחד ממשרתיו מנסה לעודד אותו ומספר לו סיפור נפלא שארע לו לפני שנים – הספן טרוף הספינה. הספן טרוף הספינה \ תרגום: Dia Leoghann --------------------------------------- אמר המשרת המצוין: "התעודד נסיכי! הגענו הביתה. פטיש הסיפון נתפס, עמוד העגינה נתקע, חבל הסיפון הונח על הארץ. שבח ניתן, הודיה לאל, כל איש מחבק את אחיו. צוותנו חזר בשלום. צבאנו לא הפסיד איש. השארנו את ארץ וואוואט מאחורינו, עברנו את ארץ סנמות. שבנו בשלום, הגענו לאדמתנו. כעת הקשב לי אדוני! אינני מגזים. רחץ את עצמך, שפוך מים בין אצבעותיך. עליך לענות כאשר תישאל. אתה חייב לדבר עם המלך במחשבה צלולה. אתה חייב לענות ללא גמגום. הפה של האדם הוא המציל אותו. דיבורו גורם לאחר לסלוח לו. אך עשה כרצונך, מעייף לדבר עמך. רק אספר לך דבר דומה שקרה לי: יצאתי אל מכרות המלך, ונכנסתי אל הים באוניה 120 אמות אורכה, וארבעים אמות רוחבה. מאה ועשרים מלחים היו בה ממובחרי מצריים. הסתכלו הם לשמים, הסתכלו הם לאדמה, ליבם חזק מאריות. הם יכלו לחזות סערה לפני בואה, וסופה לפני פריצתה. סערה פרצה בים לפני שיכולנו להגיע ליבשה. כשהפלגנו נוצרה מערבולת ובתוכה גל 8 אמות גובהו. את התורן הוא הכה. אז הספינה מתה. מאלו שבתוכה אף לא אחד נשאר. הונחתי על אי על-ידי גל של ים. ביליתי שלושה ימים לבדי, ליבי בתור שותפי. בשכיבה במקלט העצים חבקתי את הצל. אז מתחתי את רגלי כדי לגלות מה אוכל לשים בפי. מצאתי תאנים וענבים שם, כל מיני ירקות טובים, פירות שיקמים מחורצים וחלקים, ומלפפונים שכמו טיפלו בהם. דגים היו שם וציפורים. אין דבר שלא היה שם. מילאתי את עצמי והנחתי חלק על הקרקע, כי היה הרבה מדי בתוך ידיי. אז עשיתי מקדח אש, הדלקתי אש ונתתי מנחות שרופות לאלים. אז שמעתי רעש רעמים וחשבתי, 'זהו גל של ים'. עצים נסדקו, האדמה רעדה. הורדתי ידי מפני ומצאתי שזהו נחש שבא. הוא היה של 30 אמות, זקנו ארוך משתי אמות. גופו מכוסה זהב. גבותיו עשויות לאפיס לאזולי אמיתי. צווארו היה מורם. אז הוא פתח את פיו אלי כשאני הייתי על בטני לפניו. הוא אמר לי: "מי הביא אותך, מי הביא אותך, איש קטן, מי הביא אותך? אם תתעכב בלענות לי מי הביא אותך לאי זה, אגרום לך למצוא את עצמך כאפר, נהפך לדבר בלתי נראה." (אמרתי