הספקנות

sherif

New member
הספקנות

אני חושב שהספקנות היא מעלה גדולה שנבונים ניחנו בה. והדבר החמור ביותר זה העניין של "ושמעת לכל אשר יורוך שאם יאמרו לך על שמאל שהוא ימין וימין שהוא שמאל " מכיוון ``שהשבתאות`` והנצרות נולדו רק בגלל זה. מכיוון שבתאי צבי כתלמיד חכם, ברגע שבא לבני קהילתו וישב והלהיב אותם ואמר להם כך וכך, והם לא פיקפקו כי הם חונכו לושמעת ככל אשר יורוך. ישו, גם באותה שיטה. אם היו מפקפקים לא הייתה נולדת הנצרות.

התולעת1

New member
אנחנו צריכים להגיע לחקירה

הנקודה היא של הטעות שלך נובעת מכך: שם אלה שנהרו אחריהם התלהבו מהפטנטים וההוקוס פוקוס והמאגיה שמסביבם זה מסוכן ואני מסכים. ז``א בלי בדיקה זה בעיה.אבל יש הבדל: מה ההבדל? הרי ישו היה אחד שבא מאחורי הר וסיפר שהיה לו גילוי אלוקי ומכר את זה לשליחים והשליחים הפיצו זאת. זה לא היה במעמד הר סיני לעיני מיליונים שגם אומות העולם ראו וקבלו את התורה. והתורה לא נכתבה על ידי בשר ודם אלא נתנה מהאלוקים לבני האדם בשווה. ז``א זה ההבדל מהותי משמעותי שאין דומה לו. זה שהיה אדם שניצל את תמימותם של אנשים ולקח אותם ולהפיל אותם בפח זה יכול להיות גם עכשיו שיהיו שקרנים זה ברור. אבל הגמרא שלנו אפילו שידוע הכל היא מבררת את הכל.וכי לפני שביררו את הסוגיות התנאים והאמוראים האם לפני כן לא הניחו תפילין לא שמו ציצית הרי במעמד הר סיני עשו זאת.אז למה אומר הרמב``ם עשו כל זאת? אלא להעמיד את דבריהם בדרך בירור לכן שואלת הגמרא ``מאימתי קוראין את שמע בערבין משעה שהכהנים נכנסים לאכול בתרומתן`` והגמרא שואלת: ``תנא היכא קאי`` מאימתי קוראין`` מי אמר שצריך לקרוא בכלל קריאת שמע? למה? – בשביל שנדע שכל מה שאנחנו עושים יש לו מקור בתורה הקדושה שנאמר: ``בשכבך ובקומך`` ואחר כך בתורה שבעל פה מסבירה את כל מה שקבלנו מהר סיני. – אצלנו מבררים כל דבר.אבל לא ברחוב ולא בשכל ולא בלוגיקה המתקדמת – במקור.מתמודדים שם עם הסוגיות ויש סוגיות שכתוב ``צריך עיון`` הדברים נשארים כמות שהם אבל אין לנו עדיין סתימותא. אנחנו צריכים להגיע לחקירה נוספת. זה לא מבהיל אותנו.זה לא ישנה את תורת ישראל שהיא אמת שנתנה בהר סיני לעיני מיליונים נבונים. אין עם חכם ונבון כמונו עוד בעולם.אז קבלנו את ספר הספרים. קודם כל אנחנו הולכים אחרי מה שכתוב בו.אם נלך אחרי מה שכתוב בו לא תהיה שבתאות ולא יהיה ישו.אבל אם יוצאים אנשים,עוזבים את הספר ומחליטים הם לפתח דבר חדש מזה צריך להיזהר.

lala897

New member
הי נבצר!!!!!!!11

לא חשבתי שנראה אותך יותר!!!11111111 בהצלחה בצבא!!! תבוא לבקר מידי פעם לא רק אחרי 3 שנים!! ו.. אה כן - אל תחשוב על הפורום יותר מידי בצבא- תנקה קצת את הראש(רק בריצות הארוכות..)

אני מתגייס מחר ../images/Emo13.gif

ותראו אותי מדי פעם, אל תדאגו... (איך שאני מתאפק להכניס עקיצה בקשר לצבא
)

lala897

New member
נראה אותך? יש!!!

יואו אני גאון!! ידעתי שזה עיצבן אותך מאד!!!! אני מצטערת - אבל כל אחד והעקרונות והאידיאלים שלו. לפחות תכבד אותי על זה שאני חזקה בקשר אליהם

לא את עיצבנת אותי,

אלא כל אלו שמסוגלים לשרת שירות צבאי ולא משרתים. זה מה שמעצבן אותי, כי כמה שאני מורעל(ואני באמת מורעל, בעבר אפילו יותר עד שהורידו לי פרופיל
) הייתי מעדיף לבלות את שלושת השנים הבאות בצורה אחרת(המון צורות אחרות
).

lala897

New member
../images/Emo8.gifאוקיי.

אותי גם מעצבן כל אלו שיכולים לשרת שרות צבאי ולא משרתים רק ההגדרה שלי לאלו שיכולים לשרת ולא משרתים שונה מההגדרה שלך..(כאילו דה..) אבל אני לא יכולה לאמר שאני לא מבינה אותכם למרות שלדעתי אתם טועים. ואגב- חשבתי שגם אני נכללת בתוך ההגדרה שלך של- אלו שמסוגלים לשרת ולא משרתים- ולכן היתה לי הרגשה שעיצבנתי אותך
אבל לא נורא אם בני אדם לא היו מעצבנים אחד את השני היה קצת משעמם..

"מורעל"

הוא אחד שרוצה להיות כמה שיותר קרבי(לרוב מהסיבות הלא נכונות...) ומתעניין בנושאים שקשורים בצבא. אחרי כמה חודשים בצבא אין כבר מורעלים

מתנדב

New member
הנבצר היקר, אתה מתגייס מחר?

אני מאחל לך הרבה הצלחה בגיוס, ואל תשכח לבקר אותנו מדי פעם, ולספר לנו חוויות...

למעלה