הספריה הביתית שלי

הספריה הביתית שלי ../images/Emo132.gif

כשעברתי לדירה הראשונה עם שותף, החדר אליו עברתי היה שייך לבחורה שמאוד אהבה לקרוא - ולקנות ספרים. כשבאתי לראות את החדר, היו שם שלושה מדפים שנמתחו כמעט לרוחבו של קיר שלם (כ"א מהם) - וכולם היו מלאים בספרים, ואפילו ספרים טובים. באותו רגע אני חושבת שאפילו קצת קינאתי, וחשבתי כמה יהיה נחמד יום אחד להיות בבית עם כ"כ הרבה ספרים משלי (בבית הורי יש ספריה, אבל רק מיעוט הספרים שם הוא ממש שלי.). עברו כמה שנים מאז - ויש לי הרבה ספרים. מבלי לשים לב, הם פשוט מצטרפים זה לזה. אני אוהבת לקרוא, ואני אוהבת חנויות ספרים - וזה מה שקורה. ואז צצה בעיה שלא צפיתי, בעיית ניהול הספריה. כרגע ארון הספרים שלנו הוא לא מספיק גדול על מנת שכולם יהיו מוצגים, אז יש שורה שניה, כך שכמחצית מהספרים בכלל מוסתרים. וגם אם לא היו - לא תמיד אני זוכרת מה יש ומה אין, מה השאלתי ולמי וכו'. אז כפי שרובכם יודעים, אני כרגע מחפשת עבודה. היות שכך, למעט דברים שעוד נותרו לי ומסתיימים לאיטם, אני בעיקר משפשפת מיומנויות לעבודה העתידית שלי. וכחלק מהעניין אני בונה מערכת ממוחשבת לניהול הספריה. זה דווקא נחמד, כי פתאום הספריה שלי תוכל לעשות כל מיני דברים, ולספק לי כל מיני סוגי מידע, וזה גם יקל בהרבה בעוד כמה שנים - כשהיא תהיה גדולה עוד יותר. אז זה אמנם לא משהו גשמי, כמו ריהוט או צמחים או משהו שאני מוסיפה לדירה, אבל די נחמד לי שבמובן מסויים בבניה של המערכת הזו אני משכללת קצת את סביבת המגורים שלי והופכת אותה למותאמת אלי.

sobolina

New member
וואלה../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

חצי'ש - זה ממש נשמע מעניין. את מוכנה לפרט טיפה יותר - למה הכוונה מערכת ממוחשבת
את בונה מעין מאגר ממוחשב ומקוטלג (אבא שלי עשה דבר כזה....כיום יש לו מאות פריטים במאגר שכזה - וזה אכן משמש אותו רבות). הילה

זה אכן משהו כזה

הכוונה באמת לבנות מאגר ממוחשב ומקוטלג, אבל באופן שישרת את צרכי הבית. ישבתי עם חבר שלי וחשבנו שנינו על דברים שהיינו רוצים שהמערכת תתן להם מענה: למשל ניהול השאלות מסודר. עוד דבר שלפעמים קורה זה שאני או הוא רוכשים ספרים, אבל בגלל רשימת ההמתנה לא מתפנים לקרוא אותם מייד, או לחילופין, שאחד מאיתנו רוכש ספר שעשוי לעניין את האחר. אז הייתי רוצה לנהל גם מעקב על אילו ספרים הם "אופציות לקריאה". אפשר יהיה גם לחפש עפ"י כל מיני פרמטרים . בשלב הזה הממשק של התוכנה הוא ללא חלונות (נוח לי עם LINUX כי עבדתי עם זה בעבר), אבל הכוונה היא בשלב מאוחר יותר לבנות את המערכת הזו בצורה של אתר (שישב על המחשב הביתי), ואז אפשר לחשוב על שיפורים נוספים , גם במובן האסתטי (של גרפיקה והכל) וגם במובן של קישוריות: אני מאוד אוהבת שבאתרים כשאני קוראת משהו שמעניין אותי יש בסוף קישורים לאתרים עם תוכן רלוונטי נוסף. כרגע המערכת עדיין לא עושה הרבה, כי לוקח זמן לבנות את זה, אבל אני מקווה שבסוף זה באמת יהפוך לכלי שימושי. ואם לא - לפחות היה מעניין לעשות אותה.

וואו חציש, אני ממש מתרשמת

איזה יופי של ניצול זמן בהמתנה למציאת עבודה. אני בטוחה שזה נותן לך המון תעסוקה וגם הנאה, ליצור משהו חדש משלך. אגב, לדעתי יהיה שווה להשקיע בממשק אסתטי, כי תהיה בוודאי התעניינות של הסביבה שלך במערכת שאת בונה. ספרים עושים את זה להרבה אנשים.

xslf

New member
יאללה, מתי את משחחרת את המערכת?

תחת GPL כמובן... נורא אשמח להתקין משהו כזה על הלינוקס שלי

למעלה