אז מה שאתה בעצם אומר הוא
שבני אדם החליטו שמה שה' כתב בתנ"ך ובברית החדשה הינו בחלקו מסולף? אז רציתי לשאול אותך משהו, אם בעבר ה' התגלה לברואיו ולאחר הסתר הפנים הוא כבר לא מתגלה (העיקר לאחר חורבן בית המקדש כשהשכינה עזבה אותנו) ואין שום דרך למצוא אותו אלא אם נחפש אותו. איך בדיוק נחפש אותו ואיך גם נמצא אותו? האם ה' לא ישאיר לנו ספר שנכבת ע"י בני אדם בהשראת רוח הקודש, ובאמצעות ספר זה נלמד להכיר אותו? אז איך נדע מה מתוך מה שה' כתב לנו הוא אכן ממנו ומה לא? ומדוע להאמין שחלק מתוך מה שכתב ה' איננו ממנו אלא רעיונות מסולפים? האם ה' בעצמו לא אמר שהוא אל קנאי? ואם נעזוב אותו ונאמין באל אחר יפלו עלינו כל הקללות שכתובות בספר דברים? האם כל הקללות אכן נפלו עלינו? (לצערי כל אחת מהן). אז איך נוכל לאמר שה' איננו אל קנאי? הוא בהחלט אל קנאי וזאת רק משום שהאו דואג לחיינו (לא רק הפיזים אלא גם הנשמה שלנו לאחר מות הגוף). ומתוך דאגה זו הוא ציוה עלינו שלא לעבוד אלים אחרים. עכשיו יש להבין מהי עבודת אלילים או עבדה זרה על פי מה שכתב לנו בכדי שנבין מיהו במאת. מיהו על פי מה שהוא הציג בפנינו ולא על פי מה שבני אדם מפרשים. (אותי לא מענינים בני אדם שיצרו דתות והכניסו את ה' לקופסא ואמרו "זה ה' וזהו" "הוא כן אוהב, אבל הוא לא זועם ולא מעניש" "הוא ביקש לא לנסוע בשבת וכן לשקר שקר לבן") דתות הינן המצאה של נבי אדם בהחלט. מדוע? כי הם הוסיפו לדבריו של ה' את מה שהוא בעצמו לא כתב בכלל. ברגע שמוסיפים לדבריו שאינם כתובים יוצרים תורת חיים חדשה = דת חדשה. אז מהי עבודת אלילים? ברגע שאתה מאמין בתורת חיים שלא ה' כתב אותה ולא הוא העניק אותה אתה מאמין באל אחר, ולא באלוהים , אותו אלוהי ישראל בו רבים בעולם מאמינים. ברגע שאתה חי את חייך על פי תורות חיים של מישהו אחר ולא על פי תורת החים שכתב לך ה' בעצמו, אתה מאמין למישהו אחר, ולא לה'. אז מה שקרה הוא, שרבים מאמינים לתורת חים של מישהו אחר שדומה מאד לזו של ה', אלב הוצאו ממנה אותם חוקים, אותה תורת חיים, שלא מוצאים חן בעינינו. (טוב, זה לא מתאים לי, את זה אני לא עושה). בכך שמסננים מה מתאים לי ומה לא, אנחנו בעצם אומרים לה' מיהו צריך להיות. במקום להבים שהוא אלוהים, בורא העולם הזה ומעניק החיים, והוא כבר אמר לנו מיהו. האם אפשר להכניס את ה' לקופסא ולאמר לו "זה מי שאני קבעתי שאתה"? האם אנחנו קובעים מיהו ה', או שה' כבר קבע ואמר לנו מיהו? אם תקרא בעצמך את מה שהוא כתב תוכל גם להכיר ואתו טוב יותר. לדעת מיהו ומה הוא רוצה ממך. למה לקרא מוספים? למה לקרא פרשנויות? הרי זה בדיוק מה שעוישם הדתיים. הם קוראים ולומדים את ה' רק על פי התושב"ע ולא קוראים את המקור שנכתב ע"י ה' בעצמו. אתה מבין מה אני מנסה להסביר לך? יש פה משהו מעוות בדרך בה מציגים את ה'. זוהי גאווה בעצם כשאומרים לה' אני אחליט מי אתה ועל פי כך אני גם אעבוד אותך ואחיה את חיי. בכל פעם שמשהו לא ימצא חן בעיני, אני אחליט שזה לא אתה". זה לא עובד ככה. אלוהים הוא האלוהים ואין שום אל אחר מלבדו. תסכים איתי? אז האם בכדי לעבוד ולהאמין בה' ולחיות את חיינו על פי תורת החיי שלו אנחנו צריככים להיות דתיים? ממש לא! זה לא מה שה' אמר. הוא אמר לנו תחיו את חייכם לע פי תורות החיים שלי ואל תוסיפו ואל תגרעו פסיק מתוך מה שכתבתי לכם בספר הזה. אז מדוע לגרוע? או מדוע להוסיף מה שלא נמצא? ולכן, מאמנים רבים בה' ישראל מפספסים אותו רק משום שהם בעצם מאמינים בתורות חיים שאיננה שלו. היא דומה לשלו. אבל איננה שלו. היא של מישהו אחר. אשמח לשמוע מה דעתך על מה שכתבתי לך כל טוב