הספר הבא בסדרה...

netsef

New member
הספר הבא בסדרה...

אני יודע שב-2004 יצאו שני ספרים חדשים של פראצ'ט - ספר של סיפורים קצרים וספר נוסף לילדים (לפי L-Space). מישהו יודע משהו לגבי הספר הבא בסדרת עולם הדיסק?

The Mad Hatter

New member
הספר הבא...

ייקרא A Hat Full Of Sky או משהו כזה, אני לא זוכרת בדיוק. הוא יהיה המשך של the wee free men שעדיין לא היה לי התענוג לקרא. :/ אני לא חושבת שיש עוד מידע...

ויימס

New member
ללללאאאאאא!!! עוד ספר???

ואני עדיין תקועה לפני... אוי לא יודעת איפה אני בכלל... לא!!! שיחכה שאני אסיים לקרוא את הכל מהתחלה!!! אי אפשר ככה!

Athaclena

New member
מבינה אותך

אבל אצלי זה, שיחכה עד שיש לי כסף לקנות את כל הספרים האלה!!! גם עוד מקום בבית לא יזיק, הספריה שלי מלאה בספרים ועדיין לפחות 30 ספרים מושאלים עכשיו. איפה אני אתקע הכל כשהם יחזרו אלי? ואיפה אני אשים עוד ספרים? נראה לי שפראצ'ט הוא פשוט היפר-אקטיבי, אני לא יודעת איך אף אחד לא שם לב לזה.

l o r e

New member
זה הזמן לקנות ארון פראטצ'ט ייעודי

למזלו הרב של טרי היקר, הוא לא מוציא סדרות של ספרים בעלי עלילה אחת, כמו מר ג'ורדן היקר, שאני מסרב לקרוא אותו בשל כך. אבל אני מתחיל לחוש שמץ של אינפלציה והתדלדלות של הרעיונות. זה הזמן ויימסי לשנס מותניים ולהשלים את החסר. פראטצ'ט לא מחכה לך.

ויימס

New member
!

תמיד חשבתי שצריכה להיות דרך להגיד '!'. ...אבל-אבל-אבל..!!! יש לי הרבה ספרים לקרוא! אני באמצע- טוב בתחילת- פרוייקט ה'לקרוא את הכל מהתחלה בעברית וגם באנגלית'!!! ואין לי הרבה זמן לקרוא חוץ מבהסעה ועכשיו אני כל הזמן נרדמת בהסעה וגם השמש זורחת נורא מאוחר ושוקעת נורא מוקדם וחושך ואי אפשר לקרוא! שמישהו יעשה משהו בקשר לזה! סתם, אני מניחה שאף ספר לא הולך לשום מקום בזמן שאני קוראת את השאר. יהיה בסדר. לפני כמה ימים הסתכלתי על הספרים שלי והצטערתי שאין לי מכולה ענקית כמו במשרד בשביל לשים בה את כל הספרים... הם היו על המדפים, ואז המדפים התחילו להישבר. אח"כ שמתי אותם במגירות, אבל נגמר להם המקום, אז עכשיו הם שוכבים להם על כל משטח מאוזן פנוי. ובאשר לרוברט ג'ורדן- יש לי חשד כבד שהוא ימות לפני שיספיק לכתוב את הכל ואף פעם לא נדע מה הוא תכנן לעשות בסוף. והוא גם יהיה מרוצה מזה, הבנ**** הקטן!

l o r e

New member
יש לי פתרון בשבילך

במקום לקרוא את הספרים של פראטצ'ט את יכולה לשמוע אותם. כמעט כל הספרים הוותיקים והטובים יצאו בתקליטורים. לגבי אחסון, מה שאת יכולה לעשות הוא לאסוף את כל הספרים, שלא נראה לך שתקראי עוד פעם/בזמן הקרוב ולהשליך אותם לארגזים.

Athaclena

New member
רוברט ג'ורדן

באמת מעצבן במידה מסוימת. נו, שייגמר כבר! חברה שלי פתרה את הבעיה בזה שהיא הפסיקה לקרוא את הספרים והתחילה לקרוא תקצירים. אז זה אלף עמודים שלא צריך לקרוא, ואת עדיין יודעת מה קורה. ואני לא מאמינה שהוא יצליח לסגור את כל הדמויות האלה בסיום אחד, או שהוא יהרוג כמעט את כולם או שייקח לו עוד 100 ספרים כדי לסגור קצוות. לא שהוא לא סוגר קצוות, אבל כל פעם שמשהו קורה ונסגר, במקביל צצים עוד 2 דמויות, 3 בעיות ו20 סיבוכים. אני לא ישנה באוטובוסים. זה פגם באישיות...

The Mad Hatter

New member
רוברט ג'ורדן...

יש לי את הספר הראשון בסדרה באנגלית כי פעם (לפני שגיליתי שלפראצ'ט יש עשרים אלף ספרים שאני צריכה לקנות) הייתי בסטימצקי ולא ידעתי מה לקנות, אז המליצו לי על הספר והוא גם היה די זול, אז קניתי. ועכשיו אין לי כח לקרא. ובמיוחד, אחרי כל הדיבורים על הסדרה שאינה נגמרת, אני מפחדת להתחיל...P:

Athaclena

New member
הוא טוב, אבל א-ר-ו-ך מאוד

אני מאוד נהניתי, ומאז שכחתי את חצי ממה שהלך שם. תנסי את הראשון אם יש לך מאיפה להשיג את כל שאר הסדרה...

ויימס

New member
כמה נקודות...

* אני לא רוצה לשמוע קלטות במקום לקרוא. זה נוגד את אמונתי האידיאולוגית. זה קל מדי, פשוט לשבת ולספוג מידע, כמו לצפות בטלוויזיה. * אין שום ספר בספרייה שלי שאני רוצה לזרוק. הם כולם שם כי אני יודעת שאלו ספרים שאני רוצה לקרוא מספר רב של פעמים, וכבר קראתי אותם יותר מפעמיים. לזרוק??? גם אם היה ספר שלא הייתי רוצה, הייתי מוסרת למישהו. לזרוק??? רוברט ג'ורדן: * הוא באמת מורח על 200 עמודים מה שאפשר לסכם בעשר שורות. כשהתחלתי לקרוא אותו וקראתי לאט, חשבתי שקורים הרבה דברים ואני לא זוכרת את כולם... ואז כשהתחלתי לסיים ת'ספרים שלו ממש מהר, הבנתי שלא קורה שם כלום! אבל מרגע שמתרגלים לכתיבה שלו, זה מעניין. * לקרוא תקצירים במקום את הספר קצת מוציא את הרעיון מלקרוא,לא...?
* עזבו מה יקרה לדמויות, אני מתה לראות איך הנבואות יתגשמו! בייחוד כל המשפטים המוזרים שהפיות ההן נתנו למאט כשהוא עבר בטראנגריל! לא שאני זוכרת משהו חוץ מזה שהוא יתחתן עם בת תשעת הירחים. * כשרק התחלתי לקרוא את הספרים שלו, גם לי נראה שאין לי כוח לקרוא אותו, אז סידרתי את זה ככה שאקרא, ספר אחד של פראצ'ט, אחד שלו. אחד של פראצ'ט, אחד שלו... ושוב, כשמתרגלים לצורת הכתיבה שלו, זה דווקא מאוד מעניין. רק צריך לקרוא מהר, בייחוד כשיש קטע משעמם, כדי להגיע לשלב המעניין. * אני פשוט השגתי את הספרים מהספרייה! אה, אתם בטח קוראים באנגלית. אוטובוסים: * כן, גם אני התנגדתי לישון באוטובוסים. ואז יום בהיר אחד, את מגלה שאת כל כך עייפה שאין לך ברירה! הא- הא- הא!

l o r e

New member
מי אמר לזרוק?!

כוונתי הייתה - להשליך לארגזים אותם תסדרי יפה במקום שמור ומוגן היטב. אף ספר שנכנס לספרייה שלי, לא עוזב אותה מרצונו!

l o r e

New member
אם זה לגבי פראטצ'ט...

לא קראתי את שני האחרונים בלבד. אם זה לגבי הספרים שלך שאצלי - נשאר לי קצת מהסוף של הספר השני של גנדלרה.

Athaclena

New member
הממ... התכוונתי לשאול את ויימס

בקשר לכישור הזמן
אבל טוב לדעת. אתה נהנה? תרצה את השלישי? סבתא שלי אהבה אותם... אוף אני רוצה לקרוא את הפראצ'טים החדשים כבר... איך היה הבוחן? יהיו עוד?

l o r e

New member
היה לא רע

אבל מבטלים אותו כי רוב האנשים נכשלו. יהיו עוד בטוח. ברור שאני רוצה את השלישי.

ויימס

New member
לא זוכרת עד איפה הגעתי

נדמה לי שקראו לזה ניחוח הטירוף. או שזה ספר אחד אחריו? בכל אופן, הגעתי לספר האחרון שהגיע לספרייה שלי. נדמה לי שזה ה-16. על איזה בוחן אתם מדברים, מעאפנים?

Athaclena

New member
סוד כמוס לפרה ולסוס

זה inside information, של-LORE היה בוחן. אז שאלתי אותו... ניחוח הטירוף? טוב ,בעברית יש פי 2 ספרים מאשר באנגלית ואני קראתי הכל באנגלית. לדעתי זו חוצפה שהם כותבים משהו כמו הספר ה-18 על ספר שהוא בסך הכל חלק ראשון מהספר ה-9. אני קראתי את 9, ואת העשירי עוד לא השגתי.

l o r e

New member
בוחן באנליזה הרמונית כמובן

איש אחד בשם פורייה החליט שכל פונקציות בעולם אפשר לייצג ע"י הרמוניקות (גלים מחזוריים) פשוטים, כלומר סינוסים וקוסינוסים. הסתבר שהוא טעה, אבל אם זאת ניתן בהחלט לייצג הרבה פונקציות בעזרת ההרמוניקות הנ"ל. אנליזה זה פירוק. אנליזה הרמונית פירוק של פונק' להרמוניקות שלה. זוועה מרוכזת! עכשיו כשאת יודעת, את מרוצה?

למעלה