הספר החדש.

ויימס

New member
קלטתם איך זה מסתיים בסרט>

לעומת איך שזה מסתיים בספר??? עכשיו, כשקראתי לא ידעתי שיש ספר המשך, אז מאוד כעסתי!!! ...אותו הדבר קרה לי גם עם צבע הכשף, כשאני חושבת על כך. ...אם יש צורך להסביר- למרות שכבר סיפרתי לכם את זה יותר פעמים מכפי שהייתם רוצים לשמוע- חשבתי שהוא נופל מקצה העולם, וזהו. זה הסוף. נגמר, אין יותר. ונורא התבאסתי. ואז הבנתי שיש המשך ושמחתי עד מאוד...!

The Mad Hatter

New member
הספר החדש.

למישהו יש פרטים עליו? רק עכשיו נזכרתי לברר מה שלומו באמאזון והעטיפה (--- >) מרמזת על סדרת השומרים, שאני כבר לא ממש אוהבת. אבל היאור של הספר לא ממש מסתדר עם זה. כנראה שזה מהספרים שלא שייכים לשום דבר ושבטח יהיו עם כמה הופעות אורח, אולי. P: בכל מקרה, למי שעדייין לא בדק : Book Description The Discworld goes to war. Synopsis It was a sudden strange fancy, and now Polly Perks, in her brother's clothes and her hair cut off, has joined up to fight for her country. But who is the enemy? What is she really fighting for? War teaches you a lot, she finds, when it turns out that you joined the Monstrous Regiment. From the Back Cover It began as a sudden strange fancy . . . Polly Perks had to become a boy in a hurry. Cutting off her hair and wearing trousers was easy. Learning to fart and belch in public and walk like an ape took more time . . . And now she's enlisted in the army, and searching for her lost brother. But there's a war on. There's always a war on. And Polly and her fellow recruits are suddenly in the thick of it, without any training, and the enemy is hunting them. All they have on their side is the most artful sergeant in the army and a vampire with a lust for coffee. Well . . . They have the Secret. And as they take the war to the heart of the enemy, they have to use all the resources of . . . the Monstrous Regiment. (אני לא ממש יודעת מה היתה המטרה של ההודעה הזו. אבל זה לא ממש משנה, בעצם, לא? המ. סתם, אולי יתפתח דיון? P:)

ויימס

New member
(צורחת בזעם ותולשת שיער מראשי)

עוד ספר??? הוא לא מבין שאני עסוקה ואין לי זמן??? הנה הלכה לה התוכנית היפה שלי לקרוא מההתחלה את הננסים, בשורות טובות, אור מופלא, פולחני כשף, וכו'. אין לבנאדם שום טיפת התחשבות. ובנימה רגילה יותר- הא, כמו מולאן יענו. מגניף. יעברו שנתיים עד שאני אגיע אל הספר, אני קוראת לאט נורא באנגלית. חברה שלי סיימה את 'היבשת האחרונה', את carpe jugulum ואת lords and ladies בשלושה ימים. bitch. אבל מגניף!

realyoni

New member
את צודקת!

הוא באמת כותב יותר מידי...יש לי את ההרגשה הנוראית שכדי לסיים לקרוא את כל מה שהוא כתב אני אחכה לפנסיה.. כמה זה? עוד 40 שנה. זה כלום.

The Mad Hatter

New member
!!!

לא כותבים כאלה דברים! המ. דווקא זה די טוב שהוא מוציא ספרים בקצב מסחרר. ככה אני תמיד יודעת שיהיה לי מה לקרא. זה נותן טעם לחיי חסרי-התוכן או משהו כזה. P:

ויימס

New member
אבל בשלב מסויים אנחנו נדביק את הקצב

כי הוא לא כותב יותר מהר ממה שאנחנו קוראים. הוא באמת לא! למרות שלפעמים זה נראה ככה.

realyoni

New member
אני לא יודע אם שמתן לב

אבל יש עוד סופרים וספרים בעולם ... נכון שהוא הסופר היחיד שאני מחכה באמת לספריו החדשים אבל עדין , יש עוד כלכך הרבה לקרוא וכלכך מעט זמן (סניפ סניפ) אגב ספרים אחרים (ואני מקווה שאני לא מעליב אף פאנט מבאי הפורום) תקראו את "Bring me the head of prince charming" של רוג'ר זילזני... ספר ממש טוב ומצחיק (הייתי אומר שהוא ברוח פר'אצטי אבל הוא נכתב לפני היות הפראצ'ט)...

dino_din

New member
מצויין !!!

ספר ענק, יש בו הרבה דימיון ל"בשורות טובות". כתוב בצורה קצת פשטנית אבל עדיין ספר ענק, יש לו גם שני המשכים לא רעים בכלל ("אם בתחילה לא תצליח" ועוד אחד ששכחתי את שמו). אגב, בעיברית זה נקרא "הביאו לי את ראשו של נסיך החלומות". מומלץ ! דינו. >שנה טובה<

The Mad Hatter

New member
האא...

אני קרואה הרבה ביקורות אוהדות (ואני זוכרת עוד כמה מפורום מד"ב ופטנזיה"). אולי אני צריכה לקחת אותו לקריאה חוזרת? P:

dino_din

New member
רעיון טוב :)

כמו שאמרתי, צורת הכתיבה שם שונה מאוד אבל הרעיון ממש טוב. בכלל יש שם הרבה רעיונות יפים וקטעים טובים... אולי לא "ספר השנה בבידור" אבל בהחלט ספר שצריך לקרוא פעמיים שלוש ואחר כך להמישך לשני בסידרה :) שנה טובה, דינו.

The Mad Hatter

New member
קראתי אותו.

אבל לא ממש אהבתי, למרות שזה הזכיר טיפה את בשורות טובות ברגעים מסוימים (אבל לא ממש). המ. דווקא יש לי עוד מספר ספרי פראצ'ט שלא קראתי מונחים לי על מדף הספרים, אבל אין לי חשק לקרא אותם (כבר הזכרתי את זה שסדרת המשמר מעצבנת אותי? P:), אז עכשיו אני קוראת את to say nothing of the dog של קוני וויליס
.

realyoni

New member
אני נודניק...

אבל אם כבר good omens מזכיר אותו ולא ההפך (סתם ענין כרונולוגי). אגב , קראת את the princes bride ? הסרט מעולה , הספר עוד יותר.

The Mad Hatter

New member
ראיתי את הסרט...

את הספר לא מצאתי. יש לנו בספריה מין משהו שהוא כנראה רק הגירסא שיצאה אחרי הסרט או משהו כזה (?). לא יודעת, אני לא ממש מבינה בזה. וכתבתי שהוא דומה לבשורות טובות כי את בשורות טובות אני קראתי קודם, אז זה מה שזה הזכיר לי. :)

realyoni

New member
הנסיכה הקסומה

יכול להיות שהספר שיש אצלכם בספריה יצא אחרי הסרט (התרגום לעברית יצא בכלל רק בשנה שעברה והסרט ב87) אבל הספר במקור אני חושב יצא בכלל ב76... ספר ממש ממש טוב... ויש אפילו איזה קטע שהסופר כותב שיש מידע שהוא לא יכול לכתוב עליו ורק מי שיכתוב לו מכתב הוא יענה לו עם פרטי על המידע החסר... ומי ששולח (אני מכיר מישהי שעשתה את זה) מקבל מכתב שבו הוא מסביר באיזה טקסט ארוך ומפותל ומשעשע מאד למה משרד החוץ האמריקאי אוסר עליו לחשוף פרטים... זה ממש מצחיק. מומלץ

Death of Rats

New member
../images/Emo45.gif

לוידעת בקשר להוצאה הקודמת והענין עם הממשלה, אבל הספר פשוט מצוין. כל כך הרבה יותר מלא קטעים שאווים מהסרט. Hello, my name is Inigo Montoya. You killed my father. Prepare to DIE!

ויימס

New member
יש את זה מחר בערוץ 10.

באחת וארבעים (בצהריים!). אח, אין כמו איניגו... ראיתי אותו בסביבות ה-6 פעמים. אם אנחנו כבר מדברים על ספרים שאינם פראצ'ט... אני חולה על מחזור שער המוות (לא להרוג אותי, בבקשה...)

ויימס

New member
הממ...

אני דווקא חושבת שעדיף ככה. מהיכרותי עם מאגרט וייז וטרייסי היקמן, יש להמשכים נטייה קלה להיות.. משעממים, גרועים, ורבים מדי. הנה למשל, מה שהם עוללו לרומח הדרקון. אבוי! אם אתה מתכוון לכתוב סדרה בת 30 ספרים, אל תהרוג את כל הגיבורים שלך עד הספר ה10 ואז תביא את הילדים/ חברים/ שכנים שלהם בתור גיבורים ראשיים. עדיף שמחזור שער המוות ישאר כך בזכרוננו...

למעלה