הספר ``סיפור זמנים עברו``

HAMAMI

New member
הספר ``סיפור זמנים עברו``

אני חייב לשתף אתכם בקטע נפלא מתוך הספר ``סיפור זמנים עברו`` מאת: אריס פאקינוס. קטע זה ריגש אותי במיוחד בפשטותו מחד ובעוצמתו מאידך מסופר על שני הגיבורים הראשיים של הספר שחזרו לכפרם בתום המלחמה ופגשו באישה זקנה שהתלוננה באוזניהם מדוע האנשים מרעיבים את סוסיהם מצליפים בהם ומעבידים אותם בפרך: ``לפני שנים רבות הייתה לי עז, הייתי לוקחת אותה משדה לשדה, מאכילה אותה בעשב המשובח ביותר. מעולם לא השארתי אותה קשורה במקום אחד... ואף-על-פי-כן, כששבנו בערב הביתה ונכנסנו לחצר, היתה פוזלת על שיח ורדים שהפריח פרחים נהדרים. היא פזלה עליו וליקקה את שפתיה למרות שאכלה לשובע. בכל פעם שעברנו על פני השיח היא שרבבה את צווארה וניסתה לנגוס בורד היפה ביותר... אך אני מנעתי זאת ממנה, משכתי אותה ואמרתי לה שאלוהים לא ברא את הוורדים לכרסן של עזים שבעות. בכל פעם חזר הדבר ונשנה, בכל פעם, במשך שנים... עד היום שבו נפל בעל-החיים למשכב. גם העז המסכנה היתהזקנה מאוד, והיא שכבה לה בפינתה ולא זעה עוד. אני ישבתי לידה יומם ולילה! אבל ידי קצרה מלהושיע. היא גוועה אט-אט לנגד עיני... כאשר ראיתי פתאום כי היא מתעתדת לנפוח את נשמתה, נשברתי ופרצתי בבכי תמרורים. קמתי, יצאתי לחצר וקטפתי את הורד היפה ביותר, שאך זה נפתח... הבאתי לה את הורד והיא נתנה בי מבט כמו שמעולם לא הביטו בי, לא חיה ולא אדם. היא לקחה את הורד ולעסה אותו עלה אחר עלה, באותה להיטות שבה חשקה בו בשעה שעברה בחצר... היא נפחה את נשמתה עת שבלעה את עלה הכותרת האחרון בליקוק שפתיים מרוצה. שאלוהים שעעה את הוורדים בשביל העזים המשתוקקות להם גם יעשה שתנוח בשלום על משכבה...``

קטע נפלא !

הקטע שהבאת לפנינו מן הספר ``סיפור זמנים עברו`` מאת איריס פאקינוס ריגש גם אותי מאוד - נהניתי לקרוא והתרשמתי אך היות והספר לא מוכר לי - הייתי רוצה לדעת האם אתה ממליץ עליו ? ומה יש לך לאמר על עלילתו באופן כללי... אני מודה לך מאוד על הציטוט הנפלא ! ומבקשת כי בעתיד תמשיך לשתף אותנו בחוויות הקריאה שלך תודה ! ענבל

HAMAMI

New member
מלאך בודד! רואים שיש לך נפש של מלאך

למלאך הבודד שלום! אני בטוח שעם נפש נפלאה כמו שלך את בוודאי לא בודדה, זה בטח רק השם. על כל פנים אני ממליץ בחום על הספר הנ``ל: הסיפור שהינו סיפור אמיתי מתרחש אי-שם בכפריה של יון במאה הקודמת. מסופר על צעיר כפרי עני שעבד בשדות האדון. ולאדון כמובן בת יפה. שניהם מתאהבים ובורחים לכפר אחר. מה שיפה בסיפור שהוא מתובל בהומור שיש בו שמץ של מיניות עצורה ושפע של משפטים נפלאים כעין משלים קטנים. אם יש לך בעיה להשיג את הספר אוכל לשלוח לך אותו. בברכה אורי

תודה :)

אורי -------- תודה על המחמאות השארת אותי סמוקת לחיים :) ובזכותך הוספתי עוד ספר לרשימת הקריאה שלי ... (יש לי כמה על המדף כרגע) וחכה למחמאות שלי... הן יגיעו... הבטחה זו הבטחה :) !

למעלה