הספר שגרם לכם להשמין

sagiberg

New member
הספר שגרם לכם להשמין../images/Emo78.gif../images/Emo21.gif

זוכרים את הסרט החגיגה של בבט ? אז בטח יש גם ספר כזה שגרם לכם לרוץ ישר למזווה או למקרר ואח"כ להצטער אצלי זה צ'רלי והשוקולדה- כל פעם הביא אותי לחסל לפחות מאתיים גרם ואח"כ לחוש בחילה איומה ומה אצלכם ?

כרגע עולה לי משהו קצת מוזר...

דוקא לא בולמוס אלא תאור ספציפי של מאכל -ב"מר אל כאן אנה" המופלא והמיוחד יש תאור מעורר תאבון של נקניקיות שחומות מתפצחות.אני דוקא לא מתה על נקניקיות,אבל כבר כמה שנים טובות שכל נקניקיה(אגב,רובן המכריע טבעול...)בתנור או טוסטר מזכירה לי את התאור הזה ועושה לי חשק עז. ואגב,למי שלא מכיר את הספר-א.רוצו לקרוא! ב.אל תטעו-זה כל-כך לא ספר על נקניקיות! ונזכרתי כמובן בתותים של שמוליקיפוד ובתותים של האריה שאהב (כלומר שנא)תות. די-אני נהיית רעבה...

Athaclena

New member
זה מוכר לי...

הפטריות של שר הטבעות, והפטריות עם ביצה ועוד משהו בנארניה (בנסיך קספיאן אאל"ט. הגמדים מכינים את זה) שתמיד נשמע כל כך טעים... בנארניה בכלל האוכל מתואר טעים במיוחד - דג (האריה המכשפה והארון), סטייק (הקרב האחרון) וכמובן הturkish delight שהפסקתי לחשוב עליו רק אחרי שאמא שלי אמרה לי שזה לא טעים לה. גם היה איזה ספר (לא לילדים) שהגיבור אהב סטייק RARE ושנים זה נשמע לי טעים עד שהבנתי מה זה באמת אומר.

ארוחת הבוקר של הגמדים בנרניה

היא מ"הסוס ונערו" - גם בפי עלה רוק בכל פעם שהייתי קוראת את התאור הזה. כל כך הזדהיתי עם המסע הארוך של שסטה ועם הרעב שלו, שנהייתי רעבה בעצמי. לקח לי שנים רבות להבין ש"המעדן התורכי" זה פשוט רחת לוקום. תמיד חשבתי שזה משהו נוצץ ומבושם במי ורדים... תאור מאכל שעשה אותי רעבה - ב"פצפונת ואנטון" הארוחה שאנטון מבשל לאמו (משהו עם נקניקיות, אאל"ט) ופצפונת מתפלאה שהוא יודע לבשל (כזכור, למשפחתה היתה מבשלת בשם ברטה השמנה, שהיה לה תפקיד חשוב בהמשך העלילה). תאור הכנת אוכל שגרם לי לצחוק - גם הוא של אריך קסטנר, ב"אורה הכפולה" - כאשר לי חיפשה את "השרגיה והפומפוז".

gargamich

New member
כמוני כמוך ../images/Emo8.gif ../images/Emo94.gif

אני אישית השמנתי לא רק מספרים
אבל צר'לי והשוקולדה הוא מעורר התיאבון הרשמי של תולעות הספרים.

למעלה